Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-05-17, 07:59
Dorocia napisał/a:
skoro nie robi tego dla siebie, nie chce byc bliżej Boga, to po co przystępuje do Bierzmowania...
żeby spelnić oczekiwania rodziny dotyczące ślubu kościelnego.
Cytat:
Również przygotowuję sie do tego sakramentu, ale dla mnie to ogromne przeżycie, chcę być bliżej Boga i z przyjemnością chodzę na Mszę Świetą, i tak jak Wy zbieram za nie podpisy.
Również przygotowuję sie do tego sakramentu, ale dla mnie to ogromne przeżycie, chcę być bliżej Boga i z przyjemnością chodzę na Mszę Świetą, i tak jak Wy zbieram za nie podpisy.
ja nie mówłam o głupoce chodzena na msze, tylko że zbierane podpisów za wszystko jest głupie, bo jak ktoś chce to powe że był w nnym kosciele, albo podrobi podpis
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
*faris
Wysłany: 2007-05-17, 15:32
Rdzawa napisał/a:
tylko że zbierane podpisów za wszystko jest głupie, bo jak ktoś chce to powe że był w nnym kosciele, albo podrobi podpis
no ale tu chodzi tylko o 9 pierwszych piątków, pod rząd... no i nie musi być to piątek, bo u spowiedzi można isć w czwartek czy niedzielę...
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
U mnie najlepsze bylo to, ze do bierzmowania zostali dopuszczeni wszyscy, nawet ci ktorzy wogole na te msze nie chodzili i nie mieli podpisow, po cholere ja chodzilam? po tym calym bierzmowaniu nie czuje sie jakas bardziej wierzaca czy dojrzala
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-05-18, 10:07
Poszłam do bierzmowania z przekory, mysląc że może jakbym kiedyś chciała ślubu to mi się do koscielnego przyda. Chciałam mieć na trzeci hermenegilda ale ksiądz stwierdził że sobie jaj robie. No i mam inne.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Wiek: 20 Dołączyła: 01 Mar 2006 Posty: 1215 Skąd: Biedronka
Wysłany: 2007-05-18, 13:24
pani_sik napisał/a:
więc nie wiem czy jest jakiś sens , skoro wszyscy będą kuli na szybko przed bierzmowaniem jakieś pierdoły, które i tak zapomną za miesiąc.
skoro nazywasz np. przykazania kościelne pierdołami to sercem rzeczywiście jesteś przygotowana
Idę jutro na bierzmowanie, bo kuzyn ma i jestem pewna że 100% przystępujących do tego sakramentu traktuje to jako:
a) łał! będę mieć trzecie imie i to nawet ładniejsze niż Jolka i Marta
b) yeah...kasa od starych, babci i jeszcze wujka
c) kur*** tyle czasu w kościele, chyba sobie mp3 wezmę
d) mam nowy komplecik i nowe buty, fajnie będzie się jutro nimi pochwalić
e) yyy.. co to jest bierzmowanie?
_________________ Moje marzenie pozostanie czyste, nawet wtedy, gdy inni wdepczą mi je w błoto.
no ale tu chodzi tylko o 9 pierwszych piątków, pod rząd... no i nie musi być to piątek, bo u spowiedzi można isć w czwartek czy niedzielę...
chodzi mi o każdą niedzielną msze, po 4 różańce, roraty, 3 drogi krzyżowe i 1 gorzkie żale+ spowiedzi, spotkania przygotowujące, święta koścelne... ;]
my nie musielsmy chodzic na pierwsze piątk
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Na wczorajszym bierzmowaniu klas trzecich ksiądz na kazaniu mówił o antykoncepcji. Nawiązując do tego, mówił również o komunistach i o "pani ze Szczecina, której sie wstydzi, bo uważa, ze dziecko mozna usunac, kiedy matka lub dziecko jest chore, badz jest efektem gwałtu".
Po wyjsciu młodzież nie rozmawiała o niczym innym, prócz o tym, że ksiadz jest półmózgiem oraz szukali powiązania bierzmowania z antykoncepcją.
WTF? Kosciol wtraca sie do polityki, robi dzieciakom pranie mozgu korzystajac z okazji bierzmowania?
Ostatnio zmieniony przez Vampire 2007-05-18, 16:22, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.