Forum Dyskusyjne :: Bierzmowanie

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Wiara » Bierzmowanie

Bierzmowanie
Autor Wiadomość

#deela 

Wysłany: 2007-05-16, 17:03   

Dorocia napisał/a:
nie rozumiem całej reszty, skoro nie robi tego dla siebie, nie chce byc bliżej Boga, to po co przystępuje do Bierzmowania...

jak to po co? zeby potem rownie falszywie brac slub koscielny
Dorocia napisał/a:
ale dla mnie to ogromne przeżycie, chcę być bliżej Boga i z przyjemnością chodzę na Mszę Świetą,

tez tak mialam
miesiac pozniej bylam zawojowana i nieprzejednana ateistka
i tak mam juz do dzis

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-05-17, 07:59   

Dorocia napisał/a:
skoro nie robi tego dla siebie, nie chce byc bliżej Boga, to po co przystępuje do Bierzmowania...
żeby spelnić oczekiwania rodziny dotyczące ślubu kościelnego.
Cytat:
Również przygotowuję sie do tego sakramentu, ale dla mnie to ogromne przeżycie, chcę być bliżej Boga i z przyjemnością chodzę na Mszę Świetą, i tak jak Wy zbieram za nie podpisy.
brawa! masz do tego prawo.

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-05-17, 14:14   

Cytat:
Również przygotowuję sie do tego sakramentu, ale dla mnie to ogromne przeżycie, chcę być bliżej Boga i z przyjemnością chodzę na Mszę Świetą, i tak jak Wy zbieram za nie podpisy.

ja nie mówłam o głupoce chodzena na msze, tylko że zbierane podpisów za wszystko jest głupie, bo jak ktoś chce to powe że był w nnym kosciele, albo podrobi podpis

*faris 

Wysłany: 2007-05-17, 15:32   

Rdzawa napisał/a:
tylko że zbierane podpisów za wszystko jest głupie, bo jak ktoś chce to powe że był w nnym kosciele, albo podrobi podpis

no ale tu chodzi tylko o 9 pierwszych piątków, pod rząd... no i nie musi być to piątek, bo u spowiedzi można isć w czwartek czy niedzielę...
Mumiiiiinki!

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-05-17, 20:06   

U mnie najlepsze bylo to, ze do bierzmowania zostali dopuszczeni wszyscy, nawet ci ktorzy wogole na te msze nie chodzili i nie mieli podpisow, po cholere ja chodzilam? po tym calym bierzmowaniu nie czuje sie jakas bardziej wierzaca czy dojrzala

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-05-18, 10:07   

Poszłam do bierzmowania z przekory, mysląc że może jakbym kiedyś chciała ślubu to mi się do koscielnego przyda. Chciałam mieć na trzeci hermenegilda ale ksiądz stwierdził że sobie jaj robie. No i mam inne.
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

*simarik 
tyttö

Wysłany: 2007-05-18, 13:24   

pani_sik napisał/a:
więc nie wiem czy jest jakiś sens , skoro wszyscy będą kuli na szybko przed bierzmowaniem jakieś pierdoły, które i tak zapomną za miesiąc.

skoro nazywasz np. przykazania kościelne pierdołami to sercem rzeczywiście jesteś przygotowana

Idę jutro na bierzmowanie, bo kuzyn ma i jestem pewna że 100% przystępujących do tego sakramentu traktuje to jako:
a) łał! będę mieć trzecie imie i to nawet ładniejsze niż Jolka i Marta
b) yeah...kasa od starych, babci i jeszcze wujka
c) kur*** tyle czasu w kościele, chyba sobie mp3 wezmę
d) mam nowy komplecik i nowe buty, fajnie będzie się jutro nimi pochwalić
e) yyy.. co to jest bierzmowanie?

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-05-18, 14:59   

Cytat:
no ale tu chodzi tylko o 9 pierwszych piątków, pod rząd... no i nie musi być to piątek, bo u spowiedzi można isć w czwartek czy niedzielę...

chodzi mi o każdą niedzielną msze, po 4 różańce, roraty, 3 drogi krzyżowe i 1 gorzkie żale+ spowiedzi, spotkania przygotowujące, święta koścelne... ;]
my nie musielsmy chodzic na pierwsze piątk

Vampire 

Wysłany: 2007-05-18, 16:20   

Na wczorajszym bierzmowaniu klas trzecich ksiądz na kazaniu mówił o antykoncepcji. Nawiązując do tego, mówił również o komunistach i o "pani ze Szczecina, której sie wstydzi, bo uważa, ze dziecko mozna usunac, kiedy matka lub dziecko jest chore, badz jest efektem gwałtu".

Po wyjsciu młodzież nie rozmawiała o niczym innym, prócz o tym, że ksiadz jest półmózgiem oraz szukali powiązania bierzmowania z antykoncepcją.

WTF? Kosciol wtraca sie do polityki, robi dzieciakom pranie mozgu korzystajac z okazji bierzmowania?
Ostatnio zmieniony przez Vampire 2007-05-18, 16:22, w całości zmieniany 2 razy  

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-05-18, 22:36   

Rdzawa napisał/a:
my nie musielsmy chodzic na pierwsze piątk
a my musielismy :( wszystko musielismy a i tak kazdego dopuscili

Odpowiedz do tematu