Forum Dyskusyjne :: Benedykt XVI

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Wiara » Benedykt XVI

Benedykt XVI
Autor Wiadomość

blackaneta 

Wysłany: 2006-09-02, 00:59   

manson napisał/a:
Chociaz przeszlosc Trzeciej Rzeszy i kosciola zbytnio sie nie roznia,bo Niemcy tez mordowali w imie Boga...Gott mit uns...Wiec moze jest na wlasciwym miejscu...

Bardzo śmieszne, Manson... Masz bardzo rozwiniete poczucie humoru...
manson napisał/a:
Ale to zupelnie nie ma zwiazku.Wcielony sila,czy nie ON TAM BYL i to juz powinno go eliminowac z kandydata na papieza.

Zrozum, Papież nie moze odpowiadać za błędy Hitlera... On był tam nie z własnej woli i nie zrobił nic, co mogłoby go w jkaikolwiek sposób wyeliminować z grona kandydatów na Papieza...

manson

Wysłany: 2006-09-07, 20:25   

To wcale nie jest smieszne.Kosciol ponosi odpowiedzialnosc za smierc 5 milionow Aztekow,Majow i 800 tysiecy potomkow Olmekow.Plus Aborygeni i Indianskie plemiona Amazonii gwalcone duchowo przez jezuitow.To miliony ludzi! Gdzie tu komu do smiechu? :rozpacz:

[ Dodano: 2006-09-08, 16:13 ]
No,kolega Michal to straszna ciota,prosze panstwa.Ej,pacanie!Wywal mnie wreszcie z tego forum,skoro ci sie tak nie podobaja moje posty! To prawda,zlamalem regulamin,ale ty,gnoju naucz sie zwracac innym uwage w kulturalny sposob,i nie draznij porzadnych ludzi!

[ Dodano: 2006-09-08, 20:17 ]
Ale mam duzo ostrzezen,az sie boje! Mam napisac cos o twojej matce,zebys mnie stad wywalil? Pozdrawiam forumowiczow!

Asiomka 
Fanatyczka

Wysłany: 2006-11-23, 14:26   

JPII byl wzorem... coz... pokolenie...
a nowego papieza nie za bardzo lubie... nie wiem dlaczego... moze dlatego ze jest niemcem a do niemcow to ja mam dystans...

K.K. Baczyński

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-01-29, 12:51   

manson napisał/a:
Nic nie zrobil,ani nikogo nie zabil.Po prostu stoi na czele organizacji,ktora w swojej historii zabila wiecej ludzi niz rezim hitlerowski. Tylko tyle i az tyle.

powtarzasz sie chlopie, to po pierwsze. poza tym sprobowalbys zyc tam w tamtych czasach i nie byc w hitlerjugen.

no i nie szalejmy z tym "nikogo nie zabil", w koncu z tego co wiem, to czynnie bral udzial w walkach w jednostce przeciwlotniczej, jak nasi wyrownywali z samolotów teren w Berlinie.

manson napisał/a:
No to jakby mnie przylaczyli,to na pewno nie startowalbym na papieza. Tak,z poczucia przyzwoitosci...

ten tekst tez jest niezly, piszesz o tym, jakby startowal w Idolu albo innym badziewiu. owszem, nikt go do bycia glowa kosciola katolickiego nie zmuszal, ale to, ze zostal nim wybrany, to znaczy, ze przeszedl do tego "stanowiska" dluga droge i gdyby naprawde robil rzeczy go do tego dyskwalifikujace, to papiezem by teraz po prostu nie byl.

a w ogole, to taaak, winmy obecny Kosciol za bledy tych, ktorzy kierowali nim kilkaset/kilka tysiecy lat temu. to boskie rozwiazanie, tak samo jak nazywanie Kosciola zbrodnicza organizacja.

*faris 

Wysłany: 2007-01-29, 20:17   

Hm... obecny papież mi nie przeszkadza. Poruszył trochę tematów, o których nie wspominał JP2.
I...
co do pokolenia JP2, jak dla mnie to głupota - ludzie, przecież większosć z was doceniłą Go DOPIERO jak pokazano jego śmierć w tv, jak zaczęto o tym mówić, wcześniej większosć miała po prostu podejscie " jest to jest, fajnie, że jest, fajnie że papież Polakiem" i nikt nawet nie dopuszczał myśli, że KIEDYŚ będzie inaczej... szkoda że go doceniono jak zmarł, bo gdy żył, to to całe POKOLENIE JP2 miało go daleko gdzieś...
Mumiiiiinki!

a_a 

Wysłany: 2007-01-29, 21:09   

wiem kim jest ów człowiek i takoważ wiedza mi wtstarcza gdyż brzydko powiedziawszy 'zwiasa' mi co robił troche mniej co robi bo jednak miło by było alby wykazywał trochę tolerancji a ogólnie nie uznaję jego zwierzchności.

Evangelos 

Wysłany: 2007-01-30, 12:01   

Moim skromnym zdaniem, Benedykt XVI to dobry, mądry i przyzwoity człowiek.

*faris 

Wysłany: 2007-01-30, 12:04   

a_a napisał/a:
wykazywał trochę tolerancji a ogólnie nie uznaję jego zwierzchności.

za przeproszeniem po ch*** Ci jego tolernancja skoro nie uznajesz zwierzchności...
Mumiiiiinki!

model91 

Wysłany: 2007-01-30, 16:39   

Benedykt XVI, jest ok, chociaz nie podobalo mi sie gdy krytykowal dziela Jezuity Antony de Mello, no i nie moge zaufac tej twarzy. Moj ojciec nazywa go diabelskim szczurem...:P

It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife.
Jane Austen

Evangelos 

Wysłany: 2007-01-30, 18:56   

model91 napisał/a:
Moj ojciec nazywa go diabelskim szczurem...:P

To ma być śmieszne czy bardzo śmieszne? Bo dla mnie totalna żenada. Niech tatuś podciągnie swój poziom intelektualny, albo Ty przestań cytować członków rodziny. Wszystkim to wyjdzie na dobre :)

*Apple 

Wysłany: 2007-01-31, 18:24   

Ja się tam papieżami zbytnio nie interesuję, ale kiedy dali plakat Benedykta XVI na szkolny korytarz, koleżanka powiedziała: Ej, przypatrzcie się mu...te oczy...wygląda jak omen...

Poza tym nie rozumiem ludzi, którzy ubóstwiali JPII, a tego ledwo znieść mogą.
I gdzie tu wasza miłość, którą was "nauczył" JPII?

Odpowiedz do tematu