Zydzi ze swoimi wielkimi majatkami zaczeli zakladac rozne sklepy, zaklady itp. Polakom brakowalo pieniedzy, byli troche nieudaczni w porownaniu do zydow. I to powodowalo zazdrosc. Nieuzasadniona bo zamiast samemu wziac sie do roboty obwiniali zaydow za swoje ubustwo.
a to wydaje mi sie, ze odnosi sie naprawde po prostu do wszystkich bogatszych ludzi. i tym sie nie roznimy od zadnego innego narodu na swiecie, zawsze jest tak, ze jak ktos jest bogatszy od "nas", to jest zły.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Wysłany: 2007-04-05, 10:55
Nie wiem czy zauwazyles ale mowimy tu o Zydach. Taki mechanizm jak mowisz w stosunkach polsko zydowskich sie pojawil. Zanim polacy odnlezli wine w sobei zrzucili ja na Zydow
Wysłany: 2007-04-29, 09:59
Gdyby wrzucić mnie do jednego worka to pewnie zaliczono by mnie jako antysemite.
To jest dłuższy temat.
Osobiście do żydów jako zwykłych ludzi nie związanych z polityką, wszelaką władzą, edukacją nie mam. Tak samo do innych narodowości i ras.
Jednak żydów którzy ugryźli władzę w Polsce i rujnują nam kraj - nienawidzę !
W pudło ich i do Izraela. Tu jest Polska - nie Izrael.
Jednak żydów którzy ugryźli władzę w Polsce i rujnują nam kraj - nienawidzę !
Ile osób pochodzenia zydowskiego jest obecnie przy władzy?
Skąd wiesz ,że sam nie masz w którymś z pkoleń żadnego Żyda?
To by było dopiero zaskoczenie ,co?:)
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Jednak żydów którzy ugryźli władzę w Polsce i rujnują nam kraj - nienawidzę
Rydzyk Ci tak powiedzial? W TVN-ie tez sa Zydzi? bo padne
Jesli chodzi o moja osobe, nie jestem antysemitka. Zydzi mnie ani nie parza ani nie ziebia.Musze jednak z przykroscia zauwazyc,ze moja tolerancja jest wybiorcza, bo zauwazylam u siebie utajony rasizm.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Wysłany: 2007-04-29, 11:20
dipe napisał/a:
Skąd wiesz ,że sam nie masz w którymś z pkoleń żadnego Żyda?
To by było dopiero zaskoczenie ,co?:)
-> Osobiście do żydów jako zwykłych ludzi nie związanych z polityką, wszelaką władzą, edukacją nie mam. Tak samo do innych narodowości i ras.
Napisałem to trochę wyżej, ćwiczymy uważne czytanie ze zrozumieniem
Świętoszka napisał/a:
Rydzyk Ci tak powiedzial? W TVN-ie tez sa Zydzi? bo padne
Nie miałem okazji rozmawiać z Rydzykiem, a TVN mnie nie obchodzi.
Tylko czasami Na Wspólnej oglądam
Takiej rozkminki na forum internetowym prowadzić nie będę, poczytaj sobie na polonica.net
Przykro mi a,le taka strona jak polonica.net jest za przeproszeniem gówno warta i według mnie powoływanie sie na nią w rzeczowej dyskusji jest jak najbardziej nie na miejscu.
Rewelacje z tej strony są wyssane z palca i całkowicie bezpodstawne - współczuje tym ,którzyswoją wiedze opierają na takich gniotach.
Balcerowicz Żydem?
A jeśli ma korzenie Żydowskie to czy nietaktem jest nazywanie tej osoby człowiekiem rujnującym kraj? Jeden z najlepszych polskich ekonomistów.
Izaak to wg. paru osób Kwaśniewski. Zmienił tylko nazwisko. Skad takie bzdury się biorą?
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Wysłany: 2007-04-29, 11:37
fin. napisał/a:
takie jak Balcerowicz
Gdyby nie Balcerowicz to byś był Ku*wa na poziomie gospodarczym Albanii! To on wprowadził silną złotówkę i w latach '90 wyciągnął Polskę z dołka gospodarczego. Kwasniewski? Najlpeszy prezydent w historii. Miller wprowadził nas do Unii.
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
bzdura. Unia nie ingeruje w nasze sprawy narodowe, nie moze nam narzucić swoich decyzji w bardzo wielu sprawach.
Chciałbyś przeprowadzenia referendum potwierdzajacego ,ze ludzie widzą wiecej korzyści z członkostwa w UE?
Przytocz argument o sprawach narodowych, tożsamości (który jest nietrafiony przez powyższe) ludziom ,którzy dzięki UE mają prace ,mogą wyjechać, którzy otrzymują dotacje, którzy mają więcej możliwości. Oni mają głęboko w poważaniu to ,ze według ludzi takich jak Ty Unia rzekomo zabiera nam suwerennnośc narodową. napwno wysłuchają Cię i pogładza po główce radząc pójście do najblizszego lekarza od głowy.
Zresztą pozytywnych skutków członkostwa w UE jest cała masa ,ja mam angine i nie chcę mi się ich przytaczać. I tak Ciebie nie przekonam.
Dodam tylko ,że ludzie ,którzy podpisywali akces właczajacy nas do tej Wspólnoty Europejskiej, ludzie głosujacy w referendum na 'tak' nie robili tego dla siebie...robili to dla nas.
Kwasniewski był najlepszy ,bo potrafił nas reprezentowac godnie na arenie międzynarodowej (wyjatkiem jest pewna miejscowośc na Ch.), potrafił się wysłowić, załatwić ,co trzeba - pokazać ,zę ktoś w tej Polsce jeszcze myśli i ,że byle kogo Polska za granice do petraktacji, rozmów nie wysyła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.