Forum Dyskusyjne :: zdrada ...wybaczyc czy nie?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » zdrada ...wybaczyc czy nie?

zdrada ...wybaczyc czy nie?
Autor Wiadomość

ania26

Wysłany: 2007-02-02, 11:07   zdrada ...wybaczyc czy nie?

kilka dni temu dowiedzialam sie ze miesiac przed slubem maz mnie zdradzil a jestesmy malzenstwem dopiero od czerwca2006 co robic ?

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-02-02, 11:09   

zdradź go miesiąc przed rocznicą :rotfl:
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

ania26

Wysłany: 2007-02-02, 11:11   

bardzo zabawne zycze ci tego samego

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-02-02, 11:13   

a tak poważnie...

znasz powiedzenie "co było a nie jest, nie pisze się w rejestr" (przedszkole się kłąnia)

zdaje sobie sprawę, że zdrada bliskiej osoby boli... trudno będzie CI się z tym pogodzić..
ale może jednak warto wybaczyć... nie wiem, jeśli nie zdarzyo mu się to nigdy wcześniej, ani też później...

jeśli wasza miłość jest na tyle silna, żeby przetrwać tak trudny czas

jeśli jesteście dla siebie ważni, to usicie walczyć... a zakładam, że tak, przecież jesteście małżeństwem... a jednak to przecież coś znaczy....

.
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

ania26

Wysłany: 2007-02-02, 11:17   

tylko wiesz jesli komus ufasz wierzysz a tu nagle taka wiadomosc to jest cos strasznego nie wiem czy bede mogla mu znowu zayfac

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-02-02, 11:19   

włąśnie o to chodzi... to będzie bardzo trudne...

on musi wiedzieć jak Cie zranił i odbudować zaufanie.

nigdy nie będzie tak jak wcześniej, ale jeśli trgo nie przetrwacie, to.... sama wiesz

Nabokov Rozpacz

ania26

Wysłany: 2007-02-02, 11:21   

najgorsze chyba w tym wszystkim jest to ze on nadal twierdzi ze tego nie zrobil chyba nie dam rady

goszka 
*oczy wariata*

Wysłany: 2007-02-02, 11:48   

jeżeli on twierdzi, że tego nie zrobił, to jak się dowiedziałaś?

wszystko zależy od siły waszego związku. tak mi się wydaje. i od tego czy będziesz w stanie mu wybaczyć.

ania26

Wysłany: 2007-02-02, 12:12   

dowiedzialam sie calkiem przypadkowo poprosil mnie o napisanie smsa z jego tel a tam prosze bardzo wiadomosci od kasi " dziekuje za mily weekend w maju musimy to powtorzyc bylo cudownie"

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-02-02, 15:13   

luba napisał/a:
zdradź go miesiąc przed rocznicą
och tak.... :rotfl:
Ale zdradził Cie tylko raz? Ja osobiscie bym nie wybaczyła. Jak dla mnie zdrada jest najgorsza jak można zdradzic osobe, która się kocha... Tylko kapa bo już jesteście małżenstwem i nie da sie tego tak łatwo zakonczyć dodając, ze pewnie go kochasz...

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

#deela 

Wysłany: 2007-02-02, 17:54   

ania26, jak jednorazowy numer to odpusc sex to tylko sex

Erill 
Tęskniąca Dzioucha

Wysłany: 2007-02-02, 20:20   

ania26 napisał/a:
dowiedzialam sie calkiem przypadkowo poprosil mnie o napisanie smsa z jego tel a tam prosze bardzo wiadomosci od kasi " dziekuje za mily weekend w maju musimy to powtorzyc bylo cudownie"

Wybcz ale Twoj maz musialbybyc skonczonymn debilem zeby zachowac taka widomosc, ktora swiadczy o jego zdradzie i dawac Ci pisac z tego telefonu smsy. Poza tym... Bez wzgledu na powody to nie nawidze szperactwa po czyijsc komorkach.. Nie czujesz sie glupio? ze wlazisz mu w prywatnosc?? Czyzbys mu nie ufala? Poza tym.. Moze - nie mowie, ze tak jest - ten komunikat wcale nie jest tak oczywusty. W smsie jest data, wiec mozesz sama zobaczyc kiedy to orientacyjnie bylo.. choc oewnie tak robilas. Poza tym, ton smsa jakos mi nie swiadczuy o namietnosci ale moge sie czepiac..

Miodowo.

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-02-02, 23:34   

Erill napisał/a:
Bez wzgledu na powody to nie nawidze szperactwa po czyijsc komorkach.. Nie czujesz sie glupio? ze wlazisz mu w prywatnosc??
no bez przesady sa małżenstwem i są razem. Rozumiem komórka to rzecz osobista, ale... No i czego sie dowiedział. Ale jesteś pewna że Cie zdradził? Może to jakas pomyłka :/ :rotfl:

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-02-03, 02:04   

Nie wybaczaj. Sa pewne granice. Wniski sa takie: albo jestes za brzydka albo on jest za brzydki i musial sobie ladniejsza znalesc. Jak to 1to odwroc sie dupa i sie nei odwracaj, jak to drugie to nei wybaczaj ale pomozmu nabra pewnosci siebie. Spraw by zaczal wierzyc w siebie.

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-02-03, 10:34   

porozmawiać, powiedzieć co czujesz z tego tytułu.
czasu nie cofniesz.

CRX-Angel 

Wysłany: 2007-02-03, 11:40   

A ja uwazam ze powinnas wybaczyc sama wybaczylam mojemu chlopakowi i nie zaluje... dlatego uwazam ze powinniscie porozmawiac nie bedzie latwo ale ja bym wybaczyla
Ostatnio zmieniony przez CRX-Angel 2007-02-03, 11:41, w całości zmieniany 1 raz  

Arte

Wysłany: 2007-02-03, 16:04   

ania26 napisał/a:
najgorsze chyba w tym wszystkim jest to ze on nadal twierdzi ze tego nie zrobil chyba nie dam rady

Jeżeli naprawde to zrobił i wypiera się to bym wywalił na zbity pysk. Można wybaczyć, ale jak druga strona okazuje jakąś skruchę, żałuje tego co zrobiła.

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-02-03, 16:09   

ania26 napisał/a:

i co, przeczytalas to w styczniu/lutym, czy moze Kasia sie tak pozno zreflektowala, ze trzeba podziekowac?

owszem, jesli idzie w zaparte kłamiąc, to nie jest wart wybaczenia. ale jesli... np. no nie wiem, jesli cie naprawde nie zdradzil w ten sposob, ktory nam sugerujesz?

no to co on w takim razie mowi na temat tego smsa? moze podaj nam jego wersje?

Erill 
Tęskniąca Dzioucha

Wysłany: 2007-02-03, 20:08   

Idia napisał/a:
Erill napisał/a:
Bez wzgledu na powody to nie nawidze szperactwa po czyijsc komorkach.. Nie czujesz sie glupio? ze wlazisz mu w prywatnosc??
no bez przesady sa małżenstwem i są razem. Rozumiem komórka to rzecz osobista, ale..

Zadnych ale. Malzenstwo, malzenstwo ale w jego statusie nigdzie nie jest napisane, ze nie ma w nim miejsca na wolnosc osobista. Nigdy nie odwazylam sie przeczytac zawartosci smsow z telefonu mojego Hany, mimo, ze nie raz wysylalam od Niego smsy. Mimo, ze byly tak smsy od jakis kobiet. To samo z mailem. Dla mnie to ostentacyjnie pokazanie - nie ufam Ci, nawet jesli to tylko ciekawosc, to jako brak zaufania zostanie zinterpretowany.

I podtrzymuje swoje zdanie, ze sprawa moze nie byc tak oczywista jak sugerujesz autorko tematu.

Miodowo.

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-03-22, 17:01   

a jaki jest finał?

Nabokov Rozpacz

Odpowiedz do tematu