Forum Dyskusyjne :: zdrada ...wybaczyc czy nie?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » zdrada ...wybaczyc czy nie?

zdrada ...wybaczyc czy nie?
Autor Wiadomość

#deela 

Wysłany: 2007-10-12, 13:24   

apadak napisał/a:
po co uklad tylko i wylacznie wzajemnego zaspokajania prymitywnych zwierzecych pragnien nazywac zwiazkem ?

zwiazek to cos o wiele wiele wiecej niz sex

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-10-12, 13:27   

deela napisał/a:
zwiazek to cos o wiele wiele wiecej niz sex
czyli mozna wysunac stwierdzenie, ze to cos bardziej istotnego?
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

Prince 
Bordeline

Wysłany: 2007-10-12, 15:49   

Penelopa napisał/a:

Nic dodać, nic ująć.

Luba napisał/a:
omg, dziekuje, wlasnie tak

Niestety ten już zamkniety,szkoda bo był by świetny na takie wypowiedzi :
http://www.znajomi.biz/to...acje-vt1785.htm
A ten w którym teraz piszemy ,nie zauważyłem żeby to była ankieta .
apadak napisał/a:
po co uklad tylko i wylacznie wzajemnego zaspokajania prymitywnych zwierzecych pragnien nazywac zwiazkem ?

Aha. To pozbądź się swojej prymitywnej zwierzęcości, najlepiej w ogóle i nie pragnij "tych świństw" będąc w związku ;]
Jasne, że większości się wydaje wchodząc w związki - że będzie to wieczne wsparcie i oczekuje, że partner musi nas uważać za wyjątkowych pod każdym względem. Że wszystko robimy cudownie i że seks z nami to szczyt tego co można w tej materii dokonać. Że Kamasutra się schowa . Życie brutalnie weryfikuje takie nastoletnie brednie . Zwłaszcza męska cześć populacji jest święcie przekonana, że jeżeli nawet jeszcze nie robi wszystkiego świetnie, to przy odpowiedniej partnerce każdy dureń wyobraża sobie ,że na pewno będzie najlepszy na świecie . Zdrada może być znakiem . Można też się naburmuszyć, by dalej samemu snuć bajki o własnych umiejętnościach czy talentach . Można też pomyśleć czy warto poświęcać coś co nas rozwija lub rozwinie dla krycia swojego ego lub karania partnera .Bo przecież może się okazać, że karmy również siebie .

#deela 

Wysłany: 2007-10-12, 17:32   

luba napisał/a:
czyli mozna wysunac stwierdzenie, ze to cos bardziej istotnego?

oczywiscie ze tak
w ogole na podstawie waszych postow moznaby wysnuc wniosek ze to wy wlasnie macie podejscie ze zwiazek jest dla sexu i tylko z partnerem mozna TO robic, a reszte rzeczy mozna robic z byle kim
hmm a to chyba wlasnie odwrotnie: decyduje sie z kims mieszkac, zyc, tworzyc z nim przyszlosc , miec dzieci, spedzac czas, rozmawiac o rzeczach waznych i niewaznych, , dojrzewac starzec, pamiętać i zapominac, gadac i milczec, KOCHAC i kochac sie
wlasnie to kochac sie.....
z partnerem rzecz jasna
ale czy przez jedno zapomnienie, jedno zdarzenie przekreslac caly zwiazek, to wszystko co sie razem osiagnelo, przezylo?
bzdura
jednorazowy skok w bok moglabym absolutnie i calkowicie wybaczyc
to przeciez nie koniec swiata
Ostatnio zmieniony przez deela 2007-10-12, 17:34, w całości zmieniany 2 razy  

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-10-12, 17:44   

deela napisał/a:
to przeciez nie koniec swiata

Jednakże chyba i tak byłoby Ci bardzo przykro, nieprawdaż?

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-10-12, 17:50   

Gdyby zdradzil mnie raz i po tym stwierdzil ze mnie kocha i zadna inna nie jest mu do szczescia potrzebna, chcialbym zeby to przede mna zatail ze mnie zdradzil, nie chciala bym wiedziec. Ale gdyby robil to dalej to bym chciala wiedziec i zakonczyc zwiazek bo tego juz bym nie byla w stanie wybaczyc.

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-10-12, 18:09   

deela napisał/a:
bzdura
no wlasnie o to mi chodzi... jesli kochasz kogos wg definicji, ktora podalas, to nie ma tam miejsca na 'jednarazowy skok w bok'. Takie potrzeby, ale nie tylko takie, zaspokaja sie w zwiazku.
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

apadak 

Wysłany: 2007-10-12, 18:10   

Cytat:
Aha. To pozbądź się swojej prymitywnej zwierzęcości, najlepiej w ogóle i nie pragnij "tych świństw" będąc w związku ;]

nie chodzilo mi o to.. chodzilo mi o sytacje ze dwoje ludzi sie tylko zaspokaja mechanicznie ze tak powiem.. to zaden zwiazek to rozbudowana masturbacja.. ja mam podejscie ze sex tylko z milosci, ma to byc kolejny etap zblizenia z druga osoba a nie zaspokajanie pierwotnych instyktow.. ale kazdy sie bawi jak lubi.. dla mnie sa zwiazki i "zwiazki"

Cytat:
decyduje sie z kims mieszkac, zyc, tworzyc z nim przyszlosc , miec dzieci, spedzac czas, rozmawiac o rzeczach waznych i niewaznych, , dojrzewac starzec, pamiętać i zapominac, gadac i milczec, KOCHAC i kochac sie
wlasnie to kochac sie.....
z partnerem rzecz jasna
ale czy przez jedno zapomnienie, jedno zdarzenie przekreslac caly zwiazek, to wszystko co sie razem osiagnelo, przezylo?
bzdura

tak tylko dlaczego jak jest prawdziwy powazny zwiazek i ponoc milosc itd to wszytko moze przekrelisc zwykle biologiczne pragnienie? czlowiek cywilizowany powinen umiec panowac nad takimi blahostkami jak zwykle pozadnie.. sa jakies wyzsze plasczyny niz tylko to i jak sie kogos kocha .. no wlasnie czy sie kocha jak sie nie umi zapanowac dla tego kogos nad jednorazowa ponoc pokusa ??? i przekreslic to co sie osiagnelo?? ja bym sie zastanawial.. no ale kazdy sie bawi jak lubi :)

PZDRO
Ya brain-dead Ya gotta fuckin' bullet in ya head"
RATM 1992

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-10-12, 18:21   

"w ogole na podstawie waszych postow moznaby wysnuc wniosek ze to wy wlasnie macie podejscie ze zwiazek jest dla sexu i tylko z partnerem mozna TO robic, a reszte rzeczy mozna robic z byle kim "
mozna by wysnuc, ale mijalaby sie z celem dalsza dyskusja, skoro nie jestesmy w stanie sie zrozumiec. jak grochem o sciane.
Who's playing tricks on me?"

#deela 

Wysłany: 2007-10-12, 18:50   

Świeta napisał/a:
jak grochem o sciane.

bo macie sklonnosc do przesady
jak sie mowi do was o jakims tam jednym bzyknieciu pozamalzenskim ktore po prostu sie zdarzylo
to wy zaraz o bzykaniu sie na lewo i prawo z byle kim byle wiecej

apadak 

Wysłany: 2007-10-12, 19:02   

Cytat:
ale mijalaby sie z celem dalsza dyskusja, skoro nie jestesmy w stanie sie zrozumiec. jak grochem o sciane.

Cytat:
zdrada ...wybaczyc czy nie?

jedni sa na tak.. inni sa na nie.. proste :)

a to ze czasami jedni sie nie rozumieja z drugimi to normalne w takim temacie.. co uzytkownik to ma inne spojrzenie na sprawe
RATM 1992

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-10-12, 19:18   

deela napisał/a:
bo macie sklonnosc do przesady
jak sie mowi do was o jakims tam jednym bzyknieciu pozamalzenskim ktore po prostu sie zdarzylo
to wy zaraz o bzykaniu sie na lewo i prawo z byle kim byle wiecej
xD

niech bedzie... przypadek autorki tematu - maz ja zdradza tuz przed slubem... xD troche nie teges

Nabokov Rozpacz

apadak 

Wysłany: 2007-10-12, 19:33   

no wlasnie problem sie troche rozmyl...

Cytat:
kilka dni temu dowiedzialam sie ze miesiac przed slubem maz mnie zdradzil a jestesmy malzenstwem dopiero od czerwca2006 co robic ?

w takiej sytuacji nachodzi jedna refleksja.. zdradzil tuz pred slubem to jakie bedzie to malzenstwo ?
RATM 1992

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-10-13, 11:55   

apadak napisał/a:
jedni sa na tak.. inni sa na nie.. proste

a to ze czasami jedni sie nie rozumieja z drugimi to normalne w takim temacie.. co uzytkownik to ma inne spojrzenie na sprawe
eee? a kto mowi, ze przeszkadza mi inne zdanie niz moje? Rece mi opadly przy zacytowanym wniosku, nie po calej wypowiedzi.

apadak 

Wysłany: 2007-10-13, 14:50   

Świeta napisał/a:
eee? a kto mowi, ze przeszkadza mi inne zdanie niz moje?

nie wiem kto to mowi :)
RATM 1992

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-10-13, 18:18   

w takim razie, dlaczego cytujesz moja wypowiedz? :rotfl:

apadak 

Wysłany: 2007-10-14, 01:15   

chyba mnie nie zrozumialas :)
RATM 1992

slim 

Wysłany: 2007-11-12, 00:36   

ja bym skonczyla z nim...zdrada to zdrada a taki czlowiek, ktory juz raz to zrobil moim zdaniem moze to zrobic jeszcze raz. a w ogole...rozumiem gdybys to ty go zdradzila ale to on ciebie zdradzil :evil: albo zrob tak jak to ktos ci poradzil. zdradz miesiac przed rocznica :ok:

Odpowiedz do tematu