Forum Dyskusyjne :: zdrada ...wybaczyc czy nie?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » zdrada ...wybaczyc czy nie?

zdrada ...wybaczyc czy nie?
Autor Wiadomość

Zakochana_18-latka

Wysłany: 2007-04-11, 18:28   

Jak się kogoś tak naprawdę kocha, to się zawsze wybaczy. Bez względu na wszystko. Wiadomo, zdrada bardzo boli, no ale co zrobisz to już Twoja sprawa. :)

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-04-16, 15:32   

Zakochana_18-latka napisał/a:
Jak się kogoś tak naprawdę kocha, to się zawsze wybaczy. Bez względu na wszystko.

nie, nie wszystko
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

Kiyoko 
Zła natura

Wysłany: 2007-04-16, 15:46   

Właściwie to nawet nie możesz być pewna czy Cię zdradził… cudowny nie musi być tylko seks :P Ale tak serio to zależy jak on się z tym czuje, bo jeśli naprawdę Cię kocha, a Ty jego to czy jest sens zaprzepaszczać wszystko dlatego, że mamy grzeszną naturę… popełnił błąd może warto wybaczyć. Chociaż z drugiej strony miłość opiera się nie tyle na wierności co na zaufaniu, a ja nie zaufałbym takiemu facetowi, właściwie to nie czekałabym na wyjaśnienia, spakowałabym to co najważniejsze i nie miałabym ochoty nawet widzieć takiego gościa ale to jest twoje życie… zrób tak jak dyktuje Ci serce, a nie popełnisz błędu (cokolwiek to znaczy)
Powodzenia
A bogowie grają w kości i nie pytają wcale czy chcesz przyłączyć się do gry (. . . ) Bogowie kpią sobie z twojego poukładanego życia (. . . ) nie przejmują się zbytnio ani naszymi planami na przyszłość ani oczekiwaniami. Gdzieś we wszechświecie rzucają kości i przypadkiem wypada twoja kolej. I odtąd zwyciężyć lub przegrać - to tylko kwestia szczęścia.
Borys Pasternak

baba jaga

Wysłany: 2007-04-19, 21:53   

oj zdrady bym nie wybaczyla, to juz nie ma wiecej zaufania do tej osoby

hunter33 

Wysłany: 2007-09-30, 17:57   

Ja znam osobę którą chłopak zdradził z trzema dziewczynami na raz. I rzadna nie wiedziała o innych. Mimo że ta pierwsza się o tym dowiedziała to nadal z nim chodzi. Na prawde jej nie rozumiem. Jakby moja dziewczyna coś takiego zrobiła to bym nie chciał jej nawet znać.

apadak 

Wysłany: 2007-10-04, 20:35   

Zdrada to nie jest cos co sie wybacza albo nie.. to praktycznie oznacza automatyczny koniec wiezi, zwiazku, bycia razem - przynajmiej wedlug mojego rozumowania tego zjawiska.. jak ktos kocha druga osobe to jej nie zdradzi.. to wewnetrza sprzecznosc
Ya brain-dead Ya gotta fuckin' bullet in ya head"
RATM 1992

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-10-07, 19:41   

I co z tego że przespał sie z inna kobietą . To tylko seks. Faceci z natury do wiernych nie należą. Jest z Tobą a nie z nią i to jest ważne.
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-10-07, 20:56   

Wróżbiarka napisał/a:
I co z tego że przespał sie z inna kobietą . To tylko seks. Faceci z natury do wiernych nie należą. Jest z Tobą a nie z nią i to jest ważne.
no chyba zartujesz....
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-10-07, 21:00   

luba napisał/a:
no chyba zartujesz....

Nie żartuje. Ja tak całkiem poważnie.
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-10-07, 21:02   

od kiedy plec decyduje o tym, czymoze byc sie wiernym? tego sie przeciez nie ma w genach.

to po prostu smieszne zwalac na chromosom Y niewiernosc... to byl wybor

Nabokov Rozpacz

apadak 

Wysłany: 2007-10-07, 23:00   

Wróżbiarka napisał/a:

przyzwolenie do zdrady dla partnerow przez kobiety czasem mnie zdumiewa.. przeciez tu nie ma cienia logiki
RATM 1992

#deela 

Wysłany: 2007-10-08, 10:22   

apadak, bo tego nie rozumiesz
tez uwazam ze nie ma co sie wsciekac o jednorazowy numerek ani piczka ani kuśka sie od tego nie wymydli

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-10-08, 15:33   

luba napisał/a:
od kiedy plec decyduje o tym, czymoze byc sie wiernym?

Tak to już jest. Meżczyźni chcą przekazać swoje geny jak nawiększej ilości potomków i dlatego natura ich jest niewierna.

apadak napisał/a:
przyzwolenie do zdrady dla partnerow przez kobiety

Kobiety też zdradzają. Mówię o tym że romans nie znaczy że należy przekreślic cały dotychczasowy związek. I jak to napisała Deela się nie wymydli.

*faris 

Wysłany: 2007-10-08, 15:38   

Wróżbiarka napisał/a:
Mówię o tym że romans nie znaczy że należy przekreślic cały dotychczasowy związek.

Czasami taki jeden wybryk może być bardzo krzywdzący jednak. Jedna noc szaleństw, za 9 miesiecy dzidziuś... i co? nawet jeśli tamta rodzina jest szczęśliwa, są dzieci itd... to naprawdę uważasz, że taki 'jeden' wybryk nic nie zmieni ?
Małemu dziecku należy się i ojciec i matka, dwie 'rodziny', dwa obowiązki, zaniedbywanie w sumie obdywu stron. I nie da się tutaj wybaczyć, po prostu nie da.
Mumiiiiinki!

apadak 

Wysłany: 2007-10-08, 15:51   

Cytat:
apadak, bo tego nie rozumiesz

przewaznie jak cos jest nielogiczne o tego nie rozumiem.. a moze mam inne podjescie?? nie wyobrazam sobie ze mozna zdradzic partnera ktorego sie kocha.. dla mnie to jak jechac jednoczescie samochodem do przodu i do tyl.. niewyobrazam sobie zdradzic kogokolwiek ze zwyklej ludzkiej przyzwoitosci

jednorazowy wyskok?? takie pojecie mnie wrecz smieszy

Cytat:
Tak to już jest. Meżczyźni chcą przekazać swoje geny jak nawiększej ilości potomków i dlatego natura ich jest niewierna.

poslugujac sie takim pierwotnym biologizmem mozna tez stwierdzic ze kobieta poszukuje jak najlepszych genow dla dziecika wiec jest chetna i otwarta na wszelki material genetyczny od kogo popadnie :> .. to raczej wierna natura tez nie jest

Cytat:
Kobiety też zdradzają. Mówię o tym że romans nie znaczy że należy przekreślic cały dotychczasowy związek. I jak to napisała Deela się nie wymydli

ale u facetow nie ma takiego przyzwolenia.. facet sobie nie mysli "ee kobiety tak maja to tylko sex niech sie popuscza z kims"

Moze inne macie podejscie ale jak dla mnie "jeden wybryk" oznacza automatycznie koniec zwiazku.. chyba ze inczej rozumuje pojecie "zwiazek"
RATM 1992
Ostatnio zmieniony przez apadak 2007-10-08, 15:52, w całości zmieniany 1 raz  

#deela 

Wysłany: 2007-10-08, 17:59   

apadak napisał/a:
jednorazowy wyskok?? takie pojecie mnie wrecz smieszy

dobra dobra pożyjesz zobaczysz..... co to znaczy ten jeden raz, bo atmosfera bo to bo tamto sa rózne powody
nie mówie tu o SZUKANIU okazji, ani o zdradzaniu nagminnym
tylko że jeśli coś takiego się przytrafi
to nie ma o co kruszyć kopii

apadak 

Wysłany: 2007-10-08, 19:44   

Cytat:
dobra dobra pożyjesz zobaczysz..... co to znaczy ten jeden raz

ja juz wiem co to jest i mam na to swoje zdanie ;)

Cytat:
to nie ma o co kruszyć kopii

wedlug Ciebie moze nie.. zdradzila bys partnera albo on Ciebie i nic by sie nie stalo, ja mam nieco inne podejscie no ale kazdy zyje jak uwaza za stosowne :) Pzdro
RATM 1992

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-10-08, 21:36   

Smiesza mnie osoby, ktore wybaczaja zdrade<pewnie gdzies juz to moje zdanie ujelam w poprzednnich postach>. Nie ma nic bardziej zalosnego niz kobieta, ktora wybiela partnera tlumaczeniem ,ze jest on mezczyzna i ma to w genach albo sytuacja domowa byla kiepska. Sprawa jak dla mnei jest jasna, ktos kto zdradzil nie otrzymal tego , co potrzebowal od partnerki i moze mu tego zabraknac ponownie. Persona wybaczajaca tym samym daje pozwolenie na kolejna zdrade i kolo sie toczy. Moze nie za miesiac,nie rok ,ale za 20 lat. Dla mnie logicznym jest,ze skoro w chwilach zalamania nie jest sie w stanie panowac nad swoimi reakcjami czy myslami,to cos z nim jest w porzadku. Badz tez nie darzy uczuciem drugiej osoby tak, jak uprzednio twierdzil. Jak zaufac czlowiekowi ,ktory nie kontroluje wlasnego ciala?
Who's playing tricks on me?"

Canis Minor 

Wysłany: 2007-10-08, 22:25   

A co ma miłość do seksu.
Świeta napisał/a:
Sprawa jak dla mnei jest jasna, ktos kto zdradzil nie otrzymal tego , co potrzebowal od partnerki i moze mu tego zabraknac ponownie

Z moja partnerka jestem szczęśliwy. Nie narzekamy na nasze życie erotyczne.
Specjalnie nie szukam, ale jesli jest okazja na sex z inna kobieta, to chetnie korzystam. Najczęsciej podczas słuzbowych delegacji. Nigdy z tego powodu nie było jakichkolwiek sprzeczek lub awantur. Jesteśmy ze sobą 14 lat.

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-10-09, 19:29   

A coz to mnie ma obchodzic? Mowie o swoich przemysleniach na ten temat. Rozne sa typy zwiazkow, ja cenie sobie jeden. Co nie oznacza,ze odrzucam mysl w przyszlosci o stworezniu relacji, gdzie kazdy z partnerow ma wolna reke w sferze seksualnej. Ale te dwa powyzsze nie sa dla MNIE tozsame. Na poczatku kazdy z nas okresla sie czy chce byc tylko z jedna osoba czy chce sie dzielic soba i partnerem. Skoro uklad zostaje zlamany, nie widze innego wyjscia jak rozstanie.
Who's playing tricks on me?"
Ostatnio zmieniony przez Świeta 2007-10-09, 19:32, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu