Wys³any: 2007-12-15, 16:20 Wrobienie w fa³szywy telefon
Witam. Mam problem poniewa¿ kolega mnie wrobi³ w afere. Otó¿ po¿yczy³ ode mnie telefon i zadzwoni³ do kogo¶ na jaja i powiedzia³ ze jest postrzelony. Tamta osoba zg³osi³a to na policje. Policja szuka³a postrzelonego ale nie odnalaz³a. Odnalaz³a w³a¶ciciela telefonu czyli mnie(wed³ug nich sprawcê fa³szywego telefonu) i ja mam miec teraz syf i zap³±cic za akcje poszukiwawcz± . Wziêli mnie na przes³uchanie, ja wyt³umaczy³em ze to kolega dzwoni³ a nie ja. Wobec tego kolege tez przes³uchali, ale on sie wypiera ze w ogóle nie dzwoni³ .
Chcialbym sie dowiedziec czy mozna jakos odtworzyc t± rozmowê ktora by³a wykonywana przez kolege, zrobic emisje g³osu i udowodnic ze to on dzwoni³ a nie ja??
Policja teraz szuka winowajce bo ktos musi zap³aciæ za wszystko.
Wiek: 58 Do³±czy³a: 01 Maj 2007 Posty: 823 Sk±d: ciemna dolina
Wys³any: 2007-12-15, 16:22
Cytat:
Chcialbym sie dowiedziec czy mozna jakos odtworzyc t± rozmowê ktora by³a wykonywana przez kolege, zrobic emisje g³osu i udowodnic ze to on dzwoni³ a nie ja??
Tak mo¿na operatorzy nagrywaj± wszystkie nasze rozmowy wiêc jak policja siê do nich zg³osi po nagranie bêdzie je mo¿na odtworzyæ.
Szymon93 napisa³/a:
Czy ktos siê spotka³ z podobn± sytuacj±??
W ¿yciu siê z tak± g³upot± ludzk± nie spotka³am
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w b³±d. Je¶li mo¿esz udawaj, ¿e nie mo¿esz; je¶li dasz znaæ, ze chcesz wykonaæ jaki¶ ruch, nie wykonuj go; je¶li jeste¶ blisko, udawaj, ¿e¶ daleko; je¶li wróg jest ³asy na ma³e korzy¶ci, zwabiaj go; je¶li w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; je¶li jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoj±; je¶li jest silny, unikaj go; je¶li jest cholerykiem, rozw¶cieczaj go; " Sun Tzu
Wiec co ja mam zrobic??
Zg³osic to gdzies czy co zeby pod³aczyli nas do tego?? czy policjanci sami to zrobi± jak kazdy sie bedzie wypiera³?
A moze moi rodzice maj± to zrobic
Twoim rodzice jak mniemam wiedz± ju¿ o ca³ej sprawie ;]
Je¿eli nie, to musisz im szczerze opisaæ ca³± sytuacjê i oni ci napewno pomog±.
Mo¿esz te¿ pogadaæ z tym 'koleg±', ale w±tpie ¿eby to co¶ pomog³o...
Miejmy nadzieje, ¿e prawda wyjdzie na jaw.
Trzymam kciuki. !
_________________ Jak na deszczu ³za, ca³y ten ¶wiat nie znaczy nic.
Chwila która trwa, mo¿e byæ najlepsz± z twoich chwil...
W tym tu rodzice mi nie pomog± nic raczej. Z tym koleg± nie bede rozmawia³ bo on k³amie mi w zywe oczy ze tego nie zrobi³ mnie juz tak nerwy biar± w niektorych momentach ze mam ochote go zabic .
Naszczescie znalaz³y sie 3 osoby ktorym on sie pochwali³ ze to nie ja dzwoni³em tylko on i ze uda³o mu sie mnie w to wkopac.
boze co to za glupota.... jak mialam 10 lat albo i mniej to robilam sobie jaj z policja, a przeciez powinien czlowiek zdac sobie sprawe ze takie zachowanie moze pozbawic kogos nawet zycia w ksrajych przypadkach...
zbiegajac z tematu byla taka sytuacja ze ktos zrobil sobie jaja zadzwonila na pogotowie no i nie bylo dwoch ambulancow wiec pogotowie wybralo falszywe zgloszenie a w tym samym czasie ktos umarl gdzies inadziej bo karetka nie zdazyla na czas. godne pozalowania dla 'zartownisiow'....
_________________ "Coco jumbo i do przodu – to moje has³o."
no ja nie wiem, ale wydaje mi sie ze musi jakis okrelsnoy czas uplynac rozmowy zanim sa w stanie cie namierzyc
Tabris, gryzie mnie jedna rzecz:P skad wiesz ze jestem wcislo? moze brzmi glupio patrzac na moj nick ale jest duzo innych mozliwosci a ty jednak masz racje ;p
co ty nie powiesz ? znalazl sie bystry
tylko ze nie wziales pod uwage ze nazwa wciselko moze byc od wielu innych nazwisk a nie tlyko od wcislo.
poza tym moze to byc nie od nazwiska
a on jednak trafil w moje nazwisko, to mnie zdziwilo. tym bardziej ze wszyscy moi znajomi mowia na mnie wcislo, wiec mnie to zastanowilo
wiem dlaczego uzyl 'wcislo do paki'...eh nie wiem kto tu jest przyglupem.
nie chce mi sie nawet tego wyjasniac, powiem tak
wcislo nie koniecznie pasuje najlepiej.
zreszta dobra, nie chce mi sie rozwijac tak zalosnego tematu
zaciekawilo mnie to, zapytalam i tyle.
tak na marginesie to to forum jest okropne... wszyscy tylko szukaja powodu zeby kazdego wyzwac
kazdy uwaza sie za nie wiem jak inteligentnego
ludzie opanujcie sie... nie wiem czy to jest sposob na dowartosciowanie samego siebie?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.