Anakonda(ona)
Wysłany: 2007-10-01, 20:08 W tym wieku!! stracone dzieciństwo
Hej jestem oburzona tym ze teraz takie"dzieci" już się pieszczą ze swoimi chłopakami dla mnie najodpowiedniejszy wiek to 17,18 lat a i obowiązkowa antykoncepcja i przemyślenie,Boże ja np: mam koleżanke i ona jest w ciąży i też ma 14 lat jak ja. I nie mówcie mi tu że nie jesteście już dziecmi 14 lat i 15 lat też są!! a Uważają się za wielce dorosłe czemu chcecie tracic dzieciństwo ? i juz uprawiac sex cieszcie się ze jesteście jeszcze dziecmi macie beztroski czas,zabawy,śmiech i koleżanki .... a jeśli uważacie sie za takie wielce dorosłe...to powiem wam jak bedziecie dorosłe to bedziecie chciały znowu byc dziecmi!! nie traccie dzieństwa!! zajmowaniem sie sexem itp!!!!Cieszcie się dzieciństwem!! dorosłośc to nie tylko dorosły wygląd i "więcej siły" i według was "bycie wolnym" to więcej obowiązków ,praca rodzina...!!! oczywiście wątek dla tylko tych co się uważaja za wielce dorosłe czy sie zemną zgadzacie?
_________________ Olle!!! Ollee!!!! byczku mój pobycze sie i fasolke po bretońsku zjem ! na dworcu pkp!
Ostatnio zmieniony przez Anakonda(ona) 2007-10-01, 20:12, w całości zmieniany 3 razy
Czasy internetu, przesytu seksu w mediach i kulturze.. nieudolna pseudemokracja i nieudolnosc rzadow.. brak czasu rodzicow dla swoich dzieci i wiele innych.. taki patologiczne czasy
_________________ "Believin' all the lies that they're tellin' ya
Buyin' all the products that they're sellin' ya
They say jump and ya say how high
Ya brain-dead Ya gotta fuckin' bullet in ya head"
RATM 1992
wiesz...znam takich to juz w 6 klasie stracili dziewictwo -.- i to jest dla mnie przesada.
14 lat no mysle ze tez za wczesnie jeszcze...ale 15...no ja juz ewentualnie moglabym sie zgodzic chociaz nie wiem. no jak juz napisalam ewentualnie =] mysle ze 16 to juz mozna ^^ a 17 18 to spokojnie tak. ale oczywiscie antykoncepja obowiazkowa..no chyba ze planujesz dzieci w bardzo mlodyw wieku
_________________ kochaj szalej nie pytaj co dalej. caluj i grzesz miloscia sie ciesz.
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Wysłany: 2007-11-13, 16:56
Cytat:
kazdy chce w koncu, zeby mu bylo dobrze
"Ważne żeby było miło" xD
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
'Dzieci' które TO robią nie są zapewnie poinformowane o skutkach takich 'zabaw'.
Trzeba pamiętać, że to co robimy, zawsze wiąże się z konsekwencjami.
A czasu cofnąć się nie da...
_________________ Jak na deszczu łza, cały ten świat nie znaczy nic.
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil...
No raca...myślę że 17 to początek granicy:D ale tak... lepiej jak najdłuzej cieszyc sie dziecinstwem i beztroska... a im dluzej sie czeka tym lepiej smakuje;] no moze bez przesady z tym czekaniem:D
Wysłany: 2007-12-29, 18:50
a ja mam w klasie kumpele co ma 15 lat i dziecko nie zauważyłam szczeże mówiąc żyby była pod innymi względami zdemoralizowana, chociaż też uważam że to za wcześnie. jak kocha to poczeka ^^
_________________ Bóg stworzył człowieka, bo rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował...
To jest poważny problem. Cóż - jeżeli nie byłoby wpadek, to pal licho, seks jest przyjemny i tyle. Ale w takim wieku - po prostu jeszcze wielu rzeczy się nie wie o rzeczywistości, o właśnie chociażby zabeczpieczeniu i nie jest dobrze jeśli SEKS przesłania wszystko inne (to dotyczy osób w każdy wieku), a tutaj tak może się stać.
Ale gdy taka dziewczynka wpadnie - to jest tragedia dla wszystkich. Ona jeśli decyduje się na wychowanie, obarcza tak na prawdę tym obowiązkiem rodziców, którzy mają przecież na głowie inne obowiązki i zmartienia. Dziewczyna traci poważną część dzieciństwa i perspektyw na przyszłość. Niemowlak też nie jest w komfortowej sytuacji. A chłopak, który to zrobił? Jeśli ucieknie od obowiązków, ma tak na prawdę przekopane na całe życie (alimenty - to chyba na początku płacą rodzice jego????), a w przyszłości być może wyrzuty sumienia. Jeśli się zwiąże, to cóż żal za utraconym dzieciństwem za innymi możliwościami i brak wiedzy o życiu powodują, że raczej będzie z niego kiepski ojciec i mąż. Ciekaw jestem jak często takie pary biorą ślub i jak długo są w związku (czyli procentowo jakie ryzyko jest że się ono rozpadnie?). Sytuacja bardzo nie wesoła - tak an prawdę nie potrafię sobie tego wyobrazić - masakra
Jak dzieci chcą dawać dupę w tym wieku, ich sprawa. Gówniary którę uważają się <kobiety> żenada. Ale takie czasy jak masz 17/19 lat i jeszcze nie uprawiałaś seksu, to oczywiście z Toba jest coś nie tak. Ostatnio idę z kumpelą poznym wieczorem, słyszymy jak w namiocie pod swoim domem 12latka robi to (charakterystyne odłosy i teksty "gdzie sa moję majtki, bo stara może zaraz przyjść"). I to jest niby normalne?
karda90 napisał/a:
MEDIA stworzyly "swiat seksu"
Media swoję drogą, po prostu rodzice wolą o takich sprawach nie mówić dla większość nadal temat Tabu, a szkoda może coś to zmieniłoby, i liczba dzieci które mają dzieci tak szybko nie powiększała się.
_________________ Trzeba umieć znaleźć ripsote, na wypowiedzi debili
Ostatnio zmieniony przez monia_89 2008-02-22, 17:01, w całości zmieniany 1 raz
Wystarczy spojrzeć w przeszłość, gdzie wiek piętnastu lat był najodpowiedniejszym na wydanie córki za mąż. Oczywiście teraz to jest nie do pomyślenia ponieważ brak odpowiedniego przygotowania/wychowania i ogół społeczeństwa też inaczej o tym myśli.
Monia z tym 17/19 - mówisz wyłącznie o kobietach czy mężczyznach także?
To prawda, że większość rodziców unika takich tematów, przez co młodzież w inny sposób zdobywa doświaczenie niejednokrotnie wypaczając obraz całości związków między kobietą-mężczyzną.
Azgheros - seks w tym wieku do "samobój" zarówno dla najbardziej zainteresowanych jak i ich najbliższych. Nie mówiąc o zagrożeniu życia młodocianej matki.
missile - swoją ciekawość zazwyczaj zaspokaja się w przedszkolu
Caffe - chciałbym zasmakować, ale powiem Ci, że widząc "ten seks w mediach" to mnie się odechciewa
Anakonda(ona) - młody wiek to najlepszy czas na pieszczoty właśnie (petting czy jak im tam), seks w późniejszym czasie pomaga się rozwijać i dalej brnąć w życie.
" jestem oburzona tym ze teraz takie"dzieci" już się pieszczą ze swoimi chłopakami dla mnie " a ze niby wczesniej bylo inaczej? Co za bzdura, ludzie chyba sobie cos wmawiacie albo ja zyje w innym swiecie.
"dla mnie najodpowiedniejszy wiek to 17,18 lat " dla CIEBIE, tworzysz te granice dla siebie -zyj i daj zyc innym. To,ze dziewczyna pojdzie do lozka w wieku 14/13stu lat a nie dwa lata pozniej to wylacznie jej sparwa, na ch*j bawicie sie w moralistow. Poki nie zajdzie w ciaze to wszystko ok, niech sie zabezpieczy i jechane. A ze bedzie miala problemy z zyciem seksualnym? Jej problem i jej decyzja.Ponadto tu juz jest kwestia podejscia rodzicow do wychowania seksualnego - jesli wdraza malej ,ze ma zakladac gumke na penisa swojego partnera, to droga wolna. Pewnych zjawisk spolecznych nie zatrzymamy, no coz wiec bawic sie w morlanosc dulskiej? Lepiej wbic do lba wiedze niz zamykac oczy na fakt,iz corka wkrotce zarazi sie Adidasem. Kiedys nie pomyslenia byly przygody lesbijskie/gejowskie -teraz np. kolezanka blu wstawia do albumu kunsztowne zdjecia ze swoja kolezanka, na którym wchodza w slimaka. Kiedys tez to bylo nie do pomyslenia dla naszych mam. Zenada,ze ten swiat kipi od hipokryzji ^^
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.