jak dla mnie to do tego trzeba dojrzec, nie mowie ze fizycznie ale przede wszytkim psychicznie. teraz swiat tak pedzi do przodu, presja otoczenia bo np. qmpela ma to juz za soba, a g**** prawda. najwazniejsze zeby byc fair ze soba, a nie zeby sie popisac...sory ale ja bede miala 17 i narazie do niczego mi sie nie spieszy...to musi byc dojrzala przemyslana decyzja, a nie tylko po to zeby zaspokoic ciekawosc...ludzie zastanowcie sie nad swoim zyciem...do czego to was moze doprowadzic...
Jest takie przysłowie "czego oczy nie widzą temu sercu nie żal"
Wydaje mi sie że czym więcej mówi sie o seksie, czyta sie o nim w prawie wszystkich gazetach i ogląda dzisiejszą telewizje, no i oczywiście internet tym bardziej nas do tego ciągnie...jeżeli wiemy już wszystko z teorii to chcemy spróbować praktyki...
Tak na prawdę w dzisiejszych czasach dzieciństwo ...chodzi mi o niewinność nie wiedzę właśnie o seksie kończy się wraz z pójściem do szkoły tam zaczynamy dowiadywać się o seksie i oczywiście jako temat zakazany nas interesuje...dowiadujemy się z czasem coraz więcej,ale po jakimś czasie mamy dość słuchania,oglądania gazet,filmików i sami chcemy się przekonać na własnej skórze jak to jest...
Akooo
Kiedy kto zacznie współżyć powinno być jego osobistą sprawą. Ale to, co dzieje się w gimnazjach jest straszne... Jeszcze dwa, trzy lata temu, kiedy chgodziłam do mojego gimnazjum pewne zachowania były w ogóle nie do pomyślenia. A teraz wszystko jest zupełnie inaczej... Nie ma normy na to, kiedy powinno się zacząć współżycie. Kiedy kto jest gotowy w pełni. To musi być świadomy wybór, nie ma się po co śpieszyc. Ale Akooo - są też tacy, którzy czekają z seksem do ślubu.
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....
Wysłany: 2008-03-07, 22:25
Świadomość, świadomość i jeszcze raz świadomość. Tej brakuje, do tego dochodzi co drugi film, reklama w której pieprzą się jak króliki albo wszystko ocieka wiadomym podtekstem. Presja i moda jest skutki - gotowe.
Jednak nie wszystko jest aż tak źle jak może wyglądać. Mówisz 14letnia matka, takie przypadki były już o wiele wiele lat wcześniej i nie było ich wcale aż tak mało. Teraz to już nie jest takich szok jak kiedyś i nie trzeba się z tym tak ukrywać, więc można odnieść wrażenie wzrostu problemu.
Jako 15 latek myślałem, że coś wiem o życiu rok później stwierdziłem - "gówno wiem w porównaniu do tego co było rok temu" o dziwo mam prawie 20 lat i mam tak co roku.
Przez brak świadomości młodzi rodzice dopiero uświadamiają sobie całą sprawę kiedy na brzuchu matki już widać odcisk stopy bądź dłoni.
Ostatnio zmieniony przez Calm 2008-03-07, 22:27, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.