Agata1234
Wysłany: 2007-07-14, 19:25
Heh, niestety przeprowadzenie takich badań, jak się okazało, nie jest najprostszą sprawą, więc szukam każdej możliwości znalezienia osób do jej wypełnienia.
JA aczkolwiek interesuję się ginekologią spotkalem się tylko z jednym takim przypadkiem a mianowicie moją siosrtą która zachowuje sie jak facet, gada i wyglada jak facet a w ogole miala urodzic sie facetem...
toleruje aczkolwiek ze tak powien nie akceptuje.
_________________ Wolę, gdy ludzie popierają mnie ze strachu niż z przekonania. Przekonania są zmienne, strach zawsze jest ten sam.
Kocham wszystkie dziewczyny i chlopaków z duzym piernikiem.
Witam wszystkich jestem tu now-y/-a zapytacie dlaczego pisze dwa rodzaje łamane przez siebie otóż dlatego ze jestem transseksualistką we własnej osobie i jestem tu bo czuje sie jak ufoludek czasami na tym świecie zwłaszcza jak na mój temat wypowiadają sie osoby które nic o mnie nie wiedzą jestem mężczyzną w ciele kobiety i to nie jest mój chory wymysł od zawsze od dziecka czuje ,ubieram się ,zachowuje i ...kocham a przede wszystkim pragne;) jak mężczyzna jesli sie chcecie dowiedzieć czegos więcej zapytajcie mnie chętnie odpowiem
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 798 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-10-04, 18:41
jak masz na imię ?
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Wysłany: 2007-10-04, 21:20
o transseksualistach wiem chyba prawie wszystko, kiedys zbieralam na ich temat materiały, potrzebne mi byly do pewnej pracy
hmmm jeśłi ktoś chciałby lepiej zrozumieć to co sie z takimi ludźmi dzieje powinien zapoznać się z książkami prof.Izdebskiego
to największy autorytet w tej dziedzinie w Polsce
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Witam!
Już od dłuższego czasu interesuję się transseksualizmem itp. Naprawdę zafascynował mnie ten temat. W pełni akceptuję, szanuję i rozumiem takich ludzi.. Chętnie poznałbym kogoś z tym problemem.. Narazie w moim życiu nie spotkałem jeszcze takiej osoby (może kiedys sie uda ;p).
Jestem sobie facetem i nie miałbym nic przeciwko związaniu się z kobietą, która była kiedyś mężczyzną. Niektórzy uważają to za homoseksualizm, ale wg. mnie tak nie jest.
Rozmawiałem już na ten temat z kilkoma kumplami ze szkoły to uważają, że jestem chory i popieprzony ;P
Teraz pytanie do Was..
Co Wy o tym sądzicie? Związalibyście się z transseksualną osobą?
Wysłany: 2007-10-19, 16:22 Re: moja dezaprobata płci
reflexionmirror napisał/a:
jesli sie chcecie dowiedzieć czegos więcej zapytajcie mnie chętnie odpowiem
O transseksualizmie czytałam w podręczniku do psychologii klinicznej, ponieważ ten dział psychologii jest mi szczególnie bliski. Co innego jednak czytać, co innego znać taką osobę. Mam pytanie. Kiedy zdałaś sobie sprawę, że jesteś transseksualistką? Czy masz zamiar zmienić płeć? I jeszcze jedno. Widuję w swoim otoczeniu dziewczyny, które ubierają się w męskie spodnie, obszerne bluzy, noszą krótkie włosy, zachowują się też jak chłopaki. Czy może to wynikać z ich upodobania, czy muszą być transseksualistkami?
Pozdrawiam
_________________ Normalność jest linoskoczkiem nad otchłanią anormalności.
W. Gombrowicz
Mam zapytania:
Czy TS jest zauważany od urodzenia czy np. od osiagniecia dojrzalosci?
Czy trans moze byc bi?
W jakim wieku można być pewnym, że jest się transem?
Mam taki dylemat zawsze lubilem ubierac sie troche jak kobieta aż po jakims czasie moi znajomi wybili mi to z głowy. Teraz ubieram sie tak że już nie przyciągam zbytniej uwagi (tak jak kiedyś), czyli w miare normalnie, ale bardziej mi sie podobają damskie ubrania i sposób bycia (zawsze podpatruje od kuzynek ) I myślę że teraz lepiej bym sie czuł w damskim ubraniu. Z reguły zakochuje się w mężczyznach ale zdarza mi się także w kobiecie. No i jak sobie wyobrażam swoją przyszłość to najczęsciej jako ja-kobieta i jakiś facet (bardzo rzadko inaczej). Co o tym myslicie? Moge byc transseksualista? Za odp. z góry dziękuje:)
Wysłany: 2007-11-13, 02:35
end00 napisał/a:
od bardzo wczesnych lat można zauważyć brak zgody na identyfikację z właściwą dla fizjologii płcią
np dziewczynki chcą chodzić w spodniach, przebywają wyłącznie z chłopcami, każa do siebie mówić w rodzajniku męskim itp
end00 napisał/a:
Czy trans moze byc bi?
tak samo jak hetero może yć bi, ale generalnie baaardzo rzadko zauważa się takie skłonności, zazwyczaj transseksualiści są absolutnie heteroseksualni (z punktu widzenia płci ich mózgów), nawet jeśli są dorośli i mają dzieci z płcią fizjologicznie przeciwną a tożsamą umysłowo, nie jest to dla nich związek naturalny
end00 napisał/a:
raczej trudno to okreslic, pierwsze badania psychologiczne przeprowadza się już w wieku 15-16 lat, pierwsze operacje można wykonać już po 18stym roku życia, jednak wymaga to wielu lat badań i testów, przygotowania odpowiedniej terapii hormonalnej, wszystko to trwa w sumie nie mniej niż dwa lata a decyzja oczywiście jest nieodwracalna
jednocześnie wielu transsexualistów męskich (MK- mężczyzna który czuje się kobietą) nie do końca chce "okaleczać" swoje ciało i np po przejściu pełnej kuracji hormonalnej, i operacji plastycznych (nie zawsze są konieczne) oraz zabiegów (np depilacji owłosienia) decyduje się mimo wszystko nie ingerować w swoje narządy płciowe i pozostawiaja genitalia
end00 napisał/a:
Mam taki dylemat zawsze lubilem ubierac sie troche jak kobieta aż po jakims czasie moi znajomi wybili mi to z głowy. Teraz ubieram sie tak że już nie przyciągam zbytniej uwagi (tak jak kiedyś), czyli w miare normalnie, ale bardziej mi sie podobają damskie ubrania i sposób bycia (zawsze podpatruje od kuzynek ) I myślę że teraz lepiej bym sie czuł w damskim ubraniu. Z reguły zakochuje się w mężczyznach ale zdarza mi się także w kobiecie. No i jak sobie wyobrażam swoją przyszłość to najczęsciej jako ja-kobieta i jakiś facet (bardzo rzadko inaczej).
to może też być problem z identyfikacją tożsamości i burzą hormonó, podejrzewam że jesteś jeszcze młody (naście lat, z tych dolnych nastu), w tym wieku wielu nastolatkom wydaje się też że są homosexualistami, a ich identyfikacja płciowa jeszcze się kształtuje, podobnie jak preferencje sexualne
end00 napisał/a:
Moge byc transseksualista?
za głupia jestem żeby odpowiedzieć na to pytanie
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Zachowując sie jak osobnik płci przeciwnej w młodym wieku, twoi rodzice pewnie by to zauważyli i zainteresowali się. A dowiedzieć się samemu to nie wiem jak jest.. Pewnie sam byś bardzo pragnął być kobietą i za wszelką cenę próbował umożliwić sobie zmianę płci. Zauważasz, że poprostu źle funkcjonujesz w społeczeństwie jako facet, masz inne zainteresowania itd.
end00 napisał/a:
Czy trans moze byc bi?
Myśle, że chyba może. W końcu to zależy od upodobania, więc transseksualiści mogą być nawet i homoseksualistami.
end00 napisał/a:
Tutaj to chyba w każdym wieku (oczywiście nie jako taki brzdąc który nawet sobie nie zdaje sprawy ) o ile wie sie dokładnie co to transseksualizm, czym się objawia itp.
end00 napisał/a:
Moge byc transseksualista?
No wykazujesz wiele cech transseksualnych osób, ale ciężko powiedzieć.. a o tym sam powinieneś wiedzieć najlepiej
A jak Ci się żyje jako mężczyzna? Przeszkadza Ci to, masz przez to jakieś problemy?
btw. też lubie pozachowywać sie jak kobieta, no wiecie... te ruchy itp myślę ze mógłbym funkcjonować jako osobnik płci żeńskiej, może nawet i byłbym happy, ale transseskualistą nie jestem. Raczej transwestytą..
Gina
Wysłany: 2007-11-23, 01:46
Agata1234 napisał/a:
Witam,
Jestem studentką Wyższej Szkoły Psychologii Społecznej. Aktualnie przeprowadzam badanie do pracy magisterskiej pod kierunkiem dr Wiesława Czernikiewicza.
Badanie przeznaczone jest dla kobiet będących w formalnych, bądź nieformalnych związkach partnerskich, których partnerzy leczą się, bądź leczyli z powodu problemów z indentyfikacją płciową (transseksualizm typu K/M). Badanie składa się z czterech kwestionariuszy. Czas ich wypełnienia to około 25 minut.
Badanie jest całkowicie anonimowe. Odpowiedzi wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych.
Na mnie muwią aGATKA Byłam TS m/k
Znam Dr. Czerniekiewicza... i Wszystkich innych. piszę bo teamat będzie Ci pokrewny z racii zawodu. Co to takiego TRANSSEKSUALIZM? polskie słowo? Zlepek "Trans" (Odmienny stan świadomości często wspomagany środkami chalucynegennymi (narkotyki itp)) W tym zestawieniu "TRANS SEKSUALNY" czarne msze orgie gwałcenie kotów zażynanie dziewic...
Sama Pluje na to itp. I na mnie Plują kamieniama żucają razy10000000000000000 Dosłownie. A powud to to słowo. bo ja znam TRANSSEXUALIZM na całym świecie ale nie w polsce z angielskiego TRANS "Przeniana" SEXUAL "Płciowa" w tłumaczeniu sensu na polski
"Przemiana Płciowa" rozumiana jako Ujawnienie płci Faktycznej. W ekspertyzie sądowej napisali że moja płeć od początku była błędnie określona (Z. Zdrojewicz Ak. Med Uniw Wr...) Dulko studiował w stanach ale z czego by żył... zmiana płci nie istnieje medycznie, co jest logiczną konsekwęcją nie ma też prawnej zmiany. Ale tu i Tylko TU Zmiana płci i Trans_seks-ualizm nawet w RPA To jest szok i w kościele katolickim Światowym jest uznane że jak każda choroba i choroby płci są . Bo dzięki JP2 mam prawo do kościelnego ślubu...(Wstrzymajcie Beatyikacje). A ja Ci muwie niema nic TS czy cuś są tylko CHore Kobiety lub Mężczyzni i tyle Podły i Głupi ten co o cudzym życiu i śmierci chce decydować. a dla tych co z luckiego cierpienia żyją nie ma usprawiedliwienia i nie ma problemu jak wszędzie ale nie w polsce. a to jak leczymy o nas świadczy Takich mamy "żaby na aby aby ryby tylko na niby a rak byle jak" Żecz Pospolita (Bylejaka Żecz) Polska (Polna pospolita (hwasty))
Jestem bardzo zachwycony jak sie tutaj mowi o transseksualizmie. Otoz jestem ts k/m i do tego sie przyznaje jak narazie poniewaz jestem w trakcie leczenia. Jesli ktos chcialby sie czegos dowiedziec i porozmawiac zapraszam na gg 1133093 to moj numer
Naprawde bardzo ciesze sie czytajac jak sie tutaj mowi o ludziach takich jak ja.
Wysłany: 2008-08-05, 14:39
Natrafiłam na forum szukając w googlach Jestem transseksualistką, tzn. kobietą w ciele faceta... Jestem dopiero rpzed 2 wizytą u lekarza, ale mam andzieje, że szybko zacznę kruacje, mam 15 lat i z tego co wiem od najwczesniej 17 lub kilka miesiecy rpzed 17-stką mozna zacząć kurację. Wiele osób pisało, że chciało by poznać taką osobe, to troche się rozpisze. Obecna sytuacja taka super nie jest, rodzinak twierdzi, ze sobie wmawiam to, bo przeczytałam o transseksualiźmie i pomyslalam ''o kurcze jestem transseksualistka'' a wcale tak nie jest. po prostu keidy już nie moglam wytrzymac udawania chłopaka zaczełam się zachowywac abrdziej kobieco, a rodzinka mysli ze to wtedy keidy przestałam duawać zaczełam sobie wmawiac ze jestem TS. mam 2 sisotry tkroe baaaardzo uprzykzaja mi zycie, ale mam nadzieje, że wszystko ebdzie ok. oczywiscie najabardzije lcize na szybką terapię jestem pewna że będzie pozytywnie poniewaz juz teraz wyglądam całkiem kobieco (fotki na gg moge pokazac... 5822001 ) a tak jeszcze Wam powiem, ze czytalam ze są tez transseksualni homoseksualisci cyli zmieniaja plec ale podniecaja ich osoby plci w ktroa sie zmienia, tot ylkot aka ciekawostka ja akruat to tej grupy nie należe ;P Ogolnie od dziecka bawiłam się lalkami pilka nozna, samochody itp mnie nuuuudziły gdzies tak od 5 kalsy nie chcialam sie rpzebeirac z chlopakami na W-F stad tez ciagle wymyslalam ze mnie cos boli a mama mnie wyzywala ze ciagle chce zwolnienia, w gimznajum basem ejszce obowiązkowo, to koszmar jestem oprzed 3 klasa gimznajum mgoe ejszcze ten rok wytrzyamc w mojej jakze nietolerancyjnej kalsie, uwazajacej mnie za geja moge, ale WF juz nie zniose mam ndzieje, ze bede miala jakies osobne lekcje czy cos o_Ow ogóle ciesze sie czytajac ten temat bo widze, ze sa osoby ktore to toleruja(chyba wsyztskie ktore sie ypowiedzialy) ja nie wyobrazam sobie aby moj partner w przyszlsoci byl nietolernacyjny... no i jeszcze dam Wam taką rade, ze jak znacie jakas osobe, ktora mozliwe ze jest TS(bo jak dziewczyna sie zahcowuje jak chlopak to czasem nromalne bo zdarzaja sie takie chlopczyce ale czuja sie dziewczynami)to nie wysmiewajcie takiej osoby i w ogole ona i tak juz wystarczajaco sie wycierpiala i wycierpi (wycierpi to szczegolnie po operacji korekty plci) a wycierpiala, to psychicznie z wiaodmych przyczyn... Ja mam nadzieje ze mi sie dua jak najszybciej zacząc terapie, wiemt ez ze jak sie szybko zacznie glos sie podwyższa w przypakdu m/k Ja mamcalkiem wysoki glos jak na chlopiecy, umiem tez kobiecy sopran, znaczysie abrdziej rpzylegajacy do kobiecego. hehe chcialbym zostac ''druga Daną International'' pozatym to kocham zwierzaczki ejstem wegetarianka....
No chyba sie wystarczajaco rozpisałam i dla osob ktore psialy jakies rpace wystarczy ? jak nie to pytajcie na gg, ktore podałam wyzje lub na PW albo tutaj ;p
pozdrawiam cha no i sorry za bledy, ale szybko pisalam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.