Forum Dyskusyjne :: Test na obecność wirusa HIV

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » Test na obecność wirusa HIV

Test na obecność wirusa HIV
Autor Wiadomość

myosotis 

Wysłany: 2007-06-16, 15:40   

yahoo napisał/a:
a gdzie mieli by Cie zarazić ? w szpitalu przy pobieraniu krwi nie ma takie możliwości ze względu na to że tam sie dba o takie rzeczy

a skad niby wiesz, że się na przyklad nie pomylą i jednak nie zakaża.. Takie przypadki sie już zdarzaly....

[ Dodano: 2007-06-23, 23:07 ]
yahoo napisał/a:
myosotis napisał/a:
Tu nie chodzi o to jak się zarzisz, ale skad wiesz ze gdzies cie nie zarazili...

a gdzie mieli by Cie zarazić ? w szpitalu przy pobieraniu krwi nie ma takie możliwości ze względu na to że tam sie dba o takie rzeczy ( czyste igły i takie tam sprawy) no chyba że pociąga Cie sprawa związana z dragami i wraz z przyjemnością dostajesz prezent w postaci adidaska :!: wtedy bedę gratulował szczęścia i wyobraźni

myosotis napisał/a:

A zaufanie jest ważne, bo jeśli skłamiesz i powiesz:"jestem całkiem zdrowy" a jednak nie bedziesz to myslisz ze ona sie toba nie rozczaruje i nie straci, chociaz czesciowo, zaufania....Bo jednak to było kłamstwo..

zaufanie/wierność jest ważne bo jak sie jedna/druga strona puszcza na lewo i prawo i podłapie to będzie potem smutno i przykro :dobani:

poza tym przy stosunkach płciowych można sie zabezpieczać :idea: ach te gumy :)

Magda napisał/a:
przez stosunek płciowy. a to chyba w związkach normalne, no nie?

No tak :) no i ćpanie wiąże ze sobą ryzyko adidaska

sorry ale to co ty piszesz to jakieś bzdury....
tak naprawde nie wiesz czy cie nie zarza w szpitalu przy niewinnym pobieraniu krwi, podczas stosunkow guma nie zawsze dziala 100 %...
wiec moze zastanow sie co piszesz a pozniej mnie objezdzaj...

Magdalena Samozwaniec

yahoo 

Wysłany: 2007-06-25, 14:14   

co do stosunków panno myosotis to masz racje zgadzam sie i uniżenie przepraszam :ok:
a co do szpitala to zastanów sie po co do pobierania krwi stosuje sie jednorazowe igły i strzykawki :?:
a przy oddawaniu krwi po jakiego grzyba trzeba sie przebadać na obecność adidaska i innych chorób ?? i dlaczego niektórzy nie mogą oddawać przez bycie "homo" :!:
no i kończąc ktoś wcześniej napisał że były przypadku zarażenia przy zabiegu chirurgicznym :)
to były przypadki zarażenia "żółtaczką" :idea:
i nie z igieł a źle wydezynfekowanych narzędzi :!:

myosotis 

Wysłany: 2007-06-27, 11:10   

yahoo napisał/a:
no i kończąc ktoś wcześniej napisał że były przypadku zarażenia przy zabiegu chirurgicznym
to były przypadki zarażenia "żółtaczką"
i nie z igieł a źle wydezynfekowanych narzędzi

ale zawsze moze sie cos takiego zdarzyc i moga zarazic nie zoltaczka, wlasnie hiv...

Magdalena Samozwaniec

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2007-06-27, 11:20   

[M] napisał/a:
Co o tym myślicie?

Uważam, że to dobry pomysł. Wtedy osoba, która sobie zrobi ten test może być pewna w 100% co do swojego zdrowia a jej/jego partner/partnerka ma rozwiane wszelkie wątpliwości. Komfort, komfort.

yahoo napisał/a:
nie z igieł a źle wydezynfekowanych narzędzi

Igła to też narzędzie.

yahoo napisał/a:
przy oddawaniu krwi po jakiego grzyba trzeba sie przebadać na obecność adidaska i innych chorób ?

Na wszelki wypadek? By nie zarazić innej osoby? Przy takiej poważnej chorobie nie można sobie pozwolić na lekkomyślność. I zastanawia mnie, czemu tak ją nazywasz - adidasek ..
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

yahoo 

Wysłany: 2007-07-02, 13:29   

shala napisał/a:
duuzzzzooo .......

z ta igła to nie czepiaj sie wyrazów a sensu wypowiedzi :rotfl:

a co do
Cytat:
yahoo napisał/a:
przy oddawaniu krwi po jakiego grzyba trzeba sie przebadać na obecność adidaska i innych chorób ?

Na wszelki wypadek? By nie zarazić innej osoby? Przy takiej poważnej chorobie nie można sobie pozwolić na lekkomyślność.

>>to było pytanie retoryczne :!: <<

Caffe 

Wysłany: 2007-11-15, 16:29   

Kwestia zaufania nic wiecej..

karda90 

Wysłany: 2007-11-18, 11:13   

prosilam swojego chlopaka aby wykonal taki test...nie zrobił tego bo stwierdzil"skąd wiesz może ty też masz???jesteas taka mądra idz sobie tez zrób" :krzeslem:

Caffe 

Wysłany: 2007-11-18, 17:12   

karda90, trzeba było pójsć...

ForceRecon 
Ośka

Wysłany: 2007-11-18, 17:19   

Nie wiem, może postępuję trochę nieodpowiedzialnie, ale nie rozmawiałam z Moim o teście na HIV. Nie prosiłam go o to, ani on mnie.
Ostatnio zmieniony przez ForceRecon 2007-11-18, 17:20, w całości zmieniany 1 raz  

Caffe 

Wysłany: 2007-11-18, 17:22   

ForceRecon, to nazywa sie zaufanie,dla mnie to wazniejsze uczucie od pewnosci bezpieczenstwa.Udany zwiazek :)

Ligia 

Wysłany: 2007-12-03, 20:39   

hmm.. ja mysle ze bezpieczenstwo a zaufanie to dwie rozne sprawy. to tak jak ze stosunkiem przerwanym.. partner partnerce obieca ze z niej wyjdzie,no i moze wyjdzie na czas a i tak moze byc ryzyko ciazy.. tak samo z aids. mozna sie zarazic nawet nieswiadomie. zawsze jest jakies ryzyko. hm, chociaz mysle,ze jesli partnerzy nie mieli z poprzednymi kontaktow seksualnych lub ogolnie nie sa zwolennikami czestych zmian partnerow albo jesli nei zarzywaja narkotykow, jesli nie czuje potrzeby robienia takich testow, to nie musi.. ja np. nie czuje takiej potrzeby..;) jednakze ryzyko zarazenia sie ta choroba jest dosc spore, dlatego powinno sie zrobic takie badania. nawet jesli ktos je uwaza za bezsensowne i nie na miejscu, a zyje w dosc "niestabilny" sposob:p

Odpowiedz do tematu