*faris
Wysłany: 2007-11-21, 16:43 Stało się - słowa "mama" i "tata" zakaza
W Kalifornii nie wolno mówić "mama" i "tata"
W podręcznikach nie wolno pisać "mama", "tata", "mąż" i "żona". Chłopcy w szkołach mają prawo korzystać z przebieralni dziewczynek i odwrotnie... Oto nowe prawo wprowadzone przez gubernatora Kalifornii, Arnolda Schwarzeneggera. Wszystko po to, by nie urazić homoseksualistów.
Sugerując, że normalna rodzina składa się z małżonków różnej płci, a nie dwóch "tatusiów", obrażamy homoseksualistów. Przecież oni też mają prawo do zakładania rodziny i wychowywania dzieci...
Tak przynajmniej uznał filmowy Rambo - Arnold Schwarzenegger. I by już żadne kalifornijskie dziecko nie pomyślało, że heteroseksualizm jest jedyną obowiązującą normą, zakazał używania w książkach wyrazów "mama" i "tata".
W szkolnej ustawie antydyskryminacyjnej podpisanej przez gubernatora znalazł się też zapis pozwalający chłopcom korzystać z przebieralni koleżanek i odwrotnie. Dzięki temu dzieci będą mogły wcześnie przekonać się, czy nie mają transseksualnych ciągotek.
Ustawodawcy kierowali się przy tym radami zawartymi w międzynarodowym dokumencie przygotowanym przez Gay-Straight Alliance Network i Transgender Law Center. Czytamy w nim: "Korzystaj z przebieralni, która jest zgodna z twoją identyfikacją płciową".
Nauczyciele, którzy będą propagowali tradycyjny model rodziny, mogą nawet zostać wyrzuceni z pracy.
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-11-21, 18:37
Też mi tolerancja.. dyskryminacja przesunęła się na drugą stronę: heteroseksualnych.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Hmm..ale z drugiej strony to jest też dobre.. w USA maja inna mentalnosc, jest wiecej homoseksualistow niz w polsce... dzieciaki przynajmniej nie czuja sie jakies gorsze.. zapominacie,ze polska jest pod tym wzgledem zacofana ;| co prawda jestem totalna przeciwniczka rodzin w stylu" mama+mama/tata+tata i dziecko".. nie mam nic przeciwko parom homo ale wychowywanie dziecka przez taka pare znieksztalca jego psychike. ale mimo wszystko trzeba pamietac,ze to nie jest do konca normalne.
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-12-03, 23:14
a co w tym dziwnego?
to w artykułach widniejacych w przepisach prawa własnie tego państwa znajduje się najczęściej absurdalne zakazy i nakazy...
Cytat:
Najgłupsze ustawy obowiązujące w USA
Missouri:
W St. Louis strażak może wynieść kobietę z płonącego budynku tylko wtedy, gdy jest Ona kompletnie ubrana.
Alabama:
Mężczyźni mogą bić swoje żony wtylko i wyłącznie kijami, których grubość nie jest większa niż grubość ich kciuka.
Kalifornia :
W L.A. Nie można kąpać jednoczesnie dwójki dzieci w tej samej wannie.
Alaska:
Łosie mają zakaz kopulowania na ulicach miast.
Arkansas:
Flirtowanie w krótkiej spódniczce jest karane 30 dniami aresztu.
Floryda:
Panny, rozwódki i wdowy nie mogą w święta i inne dni wolne od pracy skakać ze spadochronem.
Idaho:
W Coeur d´Alene sexs w samochodzie jest zabroniony. Jeśli policja przyłapie kogoś na gorącym uczynku, musi najpierw zapukać, odczekać trzy minuty i dopiero wtedy dokonać aresztowania.
Kansas :
W Wichita zdrada żony z teściową nie jest podstawą do rozwodu.
Kentucky:
Kobiety ważące mniej niż 42 kilo i więcej niż 92 kilo, nie mogą pokazywać się na ulicy w strojach kąpielowych.
Massachusetts:
W Salem nowożeńcy nie mogą sypiać nago w wynajmowanych mieszkaniach.
Nebraska:
W Hastings małżeństwa w czasie seksu muszą mieć założone na siebie przynajmniej góry od pidżam.
New York:
W Brooklyn osły nie mogą sypiać w wannach
Północna Carolina:
Pary mogą tylko wtedy nocować w hotelu, kiedy łóżka mają zachowany odstęp co najmniej 60 centymetrowy
Ohio:
W Oxford kobiety mają zakaz rozbierania się w pomieszczeniach, w których wiszą obrazy przedstawiające mężczyzn.
Oregon:
W Willowdale mężowie mają zakaz przeklinania podczas seksu.
Południowa Carolina:
Bez oficjalnego pozwolenia nikt nie ma prawa pływać w kanałach komunalnych.
Texas:
W San Antonio używanie oczu i rąk podczas flirtu jest zakazane
Utah:
W Tremonton zakazany jest seks w kartce, w której trwa akcja ratunkowa.
Virginia:
W Lebanon mężowie nie mogą skopywać swoich żon z łóżka.
Washington D. C.:
Sex dozwolony jest tylko w pozycji "na misjonarza", wszelkie inne pozycje są karane.
A na koniec absolutna perełka:
Wisconsin:
W Connorsville mężczyzna nie ma prawa strzelać, kiedy jego partnerka właśnie przeżywa orgazm.
Virginia:
W Lebanon mężowie nie mogą skopywać swoich żon z łóżka.
ej, ta jest calkiem do rzeczy
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
zaraz, bo nie kumam o co Tobie kaman, mniejsza ilosc homoseksualistow swiadczy o naszym zacofaniu?
mialam na mysli to, ze wiekszosc polakow wciaz nie akceptuje homoseksualistow.. jesli ktos sie dowie ze jego znajomy albo czlonek rodziny jest homo, odrazu sie zmienia jego stosunek do tej osoby. a co dopiero jakby sie okazalo, ze tata rzucil mame dla jakiegos pana?;p w USA walcza odrzuceniem przez rowiesnikow takiego dziecka oraz staraja sie zwiekszyc komfort takiego dziecka.. mysle,ze to nie jest zle aczkolwiek troche skrajne
a co dopiero jakby sie okazalo, ze tata rzucil mame dla jakiegos pana?;p
wiesz no, mozemy urządzać takie podśmiechujki, ale powiedz powaznie - czy w takiej tragedii rodzinnej, bądź co bądź, gralaby dla Ciebie jakąkolwiek rolę płeć kochanka jednego z Twoich rodziców? bez przesady.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
*faris
Wysłany: 2007-12-04, 18:47
Ligia napisał/a:
w USA walcza odrzuceniem przez rowiesnikow takiego dziecka oraz staraja sie zwiekszyc komfort takiego dziecka
ale od razu ZAKAZ używania słów "mama" i "tata" ? W Szkocji trzeba mówić "opiekun" zarówno do rodzicielki i rodziciela, żeby nie urazić homoseksualistów i dzieci przez nich wychowywanych. Czy to nie jest w pewien sposó też 'zwalczanie' heteroseksualizmu ? Wszystko co jest związane z hetero trzeba odrzucać, tylko dlatego żeby kogoś nie urazić ?
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2007-12-04, 19:44
faris napisał/a:
Czy to nie jest w pewien sposó też 'zwalczanie' heteroseksualizmu ?
albo może nieudolna próba zlikwidowania zjawiska nietolerancji? ; >
*faris
Wysłany: 2007-12-04, 19:51
shala napisał/a:
albo może nieudolna próba zlikwidowania zjawiska nietolerancji? ; >
ale co ta nietolerancja ma wspólnego z mówieniem do mamy 'mama', a do taty 'tata' ?
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2007-12-04, 19:58
faris napisał/a:
ale co ta nietolerancja ma wspólnego z mówieniem do mamy 'mama', a do taty 'tata' ?
.. piszemy przecież o zakazie mówienia 'mama' i 'tata' prawda? i wiadome jest, że hetero bywają nietolerancyjni w stosunku do homoseksualistów? No więc chodziło mi o to, że może ten zakaz jest 'nieudolną próbą zlikwidowania zjawiska nietolerancji'?
*faris
Wysłany: 2007-12-04, 20:13
shala napisał/a:
hetero bywają nietolerancyjni w stosunku do homoseksualistów?
Niby jak objawia się nietolerancja, że do mamy się mówi mama, a do taty tata? Bo ja tylko tego pojąć nie potrafię.
Rozumiem, że czują się dyskryminowani (jednak że w sondażach widać co innego, ale ok, nie wnikam) a toto nie wiem co ma na celu. Dyskryminacja heteroseksualnej rodziny, na to wygląda.
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
no, szczerze mowiac, to by gralo dla mnie role, ze moja mama sie spotyka z kobieta czy z mezczyzna.. nawet nie dlatego bo mam jakies uprzedzenia do par homoseksualnych,ale balabym sie co jesli moi znajomi sie dowiedza i co na to powiedza... i wlasnie dlatego, wydaje mi sie, zostalo stworzone to rozporzadzenie, chociaz jak juz powiezdzialam uwazam je za nieco skajne.. dobry pomysl ale zbyt 'surowo' wdrozony w zycie. jak dziecko mowi'mamusiu, tatusiu' to wyraza tym swoje uczucia.. a jak zdrobnic opiekunowie?;| przede wszystkim dla mnie nie powinno byc par homoseksualnych,ktore maja wychowywac dziecko.. ale jak juz tak sie dzieje, to jakos trzeba wywalczyc tolerancje dla takiego dziecka i jego "rodzicow"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.