*faris
Wysłany: 2007-12-04, 20:18
Ligia napisał/a:
trzeba wywalczyc tolerancje dla takiego dziecka i jego "rodzicow"
poprzez zakaz mówienia do rodziców "mamo" i "tato" ? i po prostu "opiekunie" ?
a czy nie jest to nietolerancja dla dziecka z tej heteroseksualnej rodziny ?
jakby nie patrzeć dwie matki nie mogą być biologicznymi rodzicami jednego dziecka, może do obydwu mówić 'mamo', a do facetów 'tato' , więc jaki sens ma tutaj 'opiekun' ?
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-12-04, 20:20
faris napisał/a:
Niby jak objawia się nietolerancja, że do mamy się mówi mama, a do taty tata?
nieee, chyba się nie rozumiemy xD
prostymi słowami: zakaz mówienia do rodziców hetero per 'mama' i 'tata' może jest pewną nieudolną próbą wyeliminowania zjawiska dyskryminacjii homoseksualistów oraz nietolerancji w stosunku do nich.
faris napisał/a:
Dyskryminacja heteroseksualnej rodziny, na to wygląda.
no dokładnie, chcąc wyeliminować dyskryminację homoseksualistów, owa dyskryminacja przechyliłaby się na stronę heteroseksualistów.
uf.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Jedyny zdrowy model rodziny to model naturalny.. kobieta + mezczyzna, moze nie koniecznie maz i zona ale dziecko musi miec mame i tate i koniec, choc raz sie ciesze ze Polska to dosc konserwatyny kraj i takie patologie Zachodu zbyt predko do Nas nie przyjda
_________________ "Believin' all the lies that they're tellin' ya
Buyin' all the products that they're sellin' ya
They say jump and ya say how high
Ya brain-dead Ya gotta fuckin' bullet in ya head"
RATM 1992
Ostatnio zmieniony przez apadak 2007-12-04, 20:22, w całości zmieniany 1 raz
faris ... mozesz czytac cale moje wypowiedzi?
napisalam,ze to jest niedobre i skrajne ale jest to czynione po to by dzieci z homorodzin byly tolerowane przez rowiesnikow..
zgadzam sie z powyzszym postem.. prawidlowy model rodziny to kobieta+mezczyzna i dopiero wtedy dzieci...
Ale co zrobic jak dzieje sie inaczej? oczywiscie heterorodziny nie powinny byc dyskryminowane!
apisalam,ze to jest niedobre i skrajne ale jest to czynione po to by dzieci z homorodzin byly tolerowane przez rowiesnikow..
a co to za roznica? przepraszam, ale jak dziecko zamiast opiekuna i opiekunki bedzie mialo dwie opiekunki, albo dwoch opiekonowm, to problem jest ten sam... bo tu nie chodzi o to jak sie nzawywa rodzicow, tylko o to, ze rodziny homoseksualistow sa inne w strukturze plci ; >
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-12-05, 09:36
luba napisał/a:
apadak napisał/a:
dziecko musi miec mame i tate i koniec
a ja nie mam, i co ja teraz zrobie? ; C
musimy się pociąć z rozpaczy, ponieważ nie spełniamy warunków bycia dzieckiem.
_________________ mrau...
*faris
Wysłany: 2007-12-05, 13:22
Ligia napisał/a:
napisalam,ze to jest niedobre i skrajne ale jest to czynione po to by dzieci z homorodzin byly tolerowane przez rowiesnikow..
no ale jaka różnica będzie czy do 2 kobiet będą mówić "mamo" czy "tato" do dwóch facetów, a w heterorodzinie mamo i tato ? A jak jest samotna matka/ojciec to też powinno się wprowadzić zakaz uzywania mama/tata, żeby nie poczuli się urażeni, że mają tylko jednego rodzica niby ?
To w żaden sposób nie rozwiąże problemu.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.