Wysłany: 2007-05-31, 20:18
Użyszkodnik napisał/a:
myslicie ze po takich kawałkach mozna zmienic wiare?
a gdzie
2/3 sluchaczy, nie rozumei tekstow tych piosenek, pozostali s luchaja bo lubia, a nie dlatego ze sa satanistami. Zreszta, teksty piosenek nei zawsze wyrazaja doglebnie to co chcial przekazac wykonawca. Patrz Rammstein i ich teksty, zero logiki a naprawde rowni i inteligentni goscie.
* Nergal - sumeryjski bóg, syn Enlila i bogini Ninlil. Władca świata podziemnego po małżeństwie z Ereszkigal. Pierwotnie bóg zamieszkujący niebiosa, dla Babilończyków bóg światła, główne miejsce kultu - Kuta
Wysłany: 2007-06-11, 17:12
hm.. sluchalam kiedys death metalu: Cannibal Corpse, Ghots, Children of Bodom, Slayer itp. I musze powiedziec ,ze nadal czasami do tych zespolow wracam i nie widze w tym satanizmu. No przeciez to ze maja kilka takich piosnek i bardzo kontrowersyjne okladki ply jak np. Cannibal Corpse (z ang. Kanibalskie Zwłoki) chyba świadczy jedynie o oryginalności . Lubie metal chociaz bardziej punka
_________________ Na drugiej stronie świat wciąć czekam na koniec i patrze jak upadam...
Moim zdaniem satanistyczne treści w muzyce to żenada jakich mało.
Po pierwsze 99% takich wykonawców z satanizmem ma tyle wspólnego co pewien wysoki Roman z myśleniem.To zwykli pozerzy..pragnący tym zaskarbić sobie armię naiwnych dzieciaków...celem zwiększenia sprzedaży płyt.
Po drugie...ten ich cały satanistyczny image to jest kicz.
Muzyka to dźwięk,tak?
A więc wszystko co nie jest dźwiękiem jest po prostu kiczem...
Jeżeli ktoś nie potrafi zainteresować słuchacza dźwiękiem i musi uciekać się do takich sztuczek...chyba minął się z powołaniem.
_________________ "Na imię mi Legion",bo nas jest wielu...
Wszyscy jesteśmy Chrystusami.
Wysłany: 2007-07-10, 10:15
Użyszkodnik napisał/a:
myslicie ze po takich kawałkach mozna zmienic wiare?
Nie! To jest bez sensu, przecież piosenka to nie sam tekst, często to przenośnia. Teksty piosenek to twórczość muzyków.
Cytat:
“W lipcu do urzędników w całym kraju trafi lista zespołów “propagujących satanizm”, którym Ogólnopolski Komitet Obrony przed Sektami chce zabronić grania koncertów - informuje dziennik “Metro”. (…) amerykańska gwiazda Marylin Manson. - To będą nie tylko zespoły metalowe, ale także rockowe, bo z naszych analiz wynika, że często także zespoły rockowe propagują satanizm, nawołując do zabijania, organizowania czarnych mszy czy składania zwierząt w ofierze - tłumaczy Nowak.” Źródło: Onet.pl
Uważam, że jest to co najmniej chore. Ogranicza to konstytucyjne prawa. Przecież słuchanie Marilyna Mansona nie robi nikomu krzywdy. To muzyka, twórczość wspaniałego artysty. Dlaczego wyrażanie siebie, nie robiąc krzywdy innym, ma być zabronione? Jak komuś się nie podoba, że Marilyn wiesza się na krzyżu, to niech nie idzie na jego koncert! Madonna też to zrobiła, a wątpię, żeby uniemożliwili jej koncertowania w Polsce. Czy oglądania podręcznikowych obrazów ze średniowiecza, które zawierają sceny śmierci też będzie zabronione? Przecież na dobrą sprawę propagują one ową śmierć. Polski infantylizm jest żałosny. Dlaczego politycy nie dorośli do ujarzmiania swoich poglądów tak, jak niektórzy obywatele? Bardzo się cieszę, że Polska przestaje być krajem w 100% chrześcijańskim, bo wszyscy uważają tylko tą religię za normalną, a jak ktoś robi coś innego, to dziwnie się na niego patrzy. Kurwicy można dostać. Przecież żyjemy na wolnym świecie. Propagowanie satanizmu? Co za bzdura… samo wygłaszanie swoich poglądów nie jest łamaniem prawa, a tym bardziej twórczy tekst piosenki!
Hmm...
Moim zdaniem to po prostu śmieszne...
Jeżeli ktoś faktycznie jest satanistą,jak członkowie "Deicide" na przykład - wszystko jest ok.
Są sobie gdzieś tam satanistami,ich twórczość przesiąknięta jest takimi treściami i tak naprawdę mało mnie to obchodzi.
Zdecydowana jednak większość satanistą jest tylko na scenie...wiesz dla mnie to jak przewodnik po życiu erotycznym autorstwa katolickiego księdza:).
Mało wiarygodne i przekonujące,bo skąd on w teorii może coś o tym wiedzieć.
Czy propagowanie takich treści nie jest szkodliwe...to akurat kwestia do polemiki.
Manson...sam lubię posłuchać jego muzyki,ale zastanawiałaś się kiedyś nad tym ilu z jego fanów to prawdziwi miłośnicy jego twórczości?
Moim zdaniem trochę by ich ubyło,gdyby pewnego razu wyszedł na scenę w polarze i powiedział "Koniec z wizerunkiem szaleńca/buntownika/skandalisty:)
_________________ "Na imię mi Legion",bo nas jest wielu...
Wszyscy jesteśmy Chrystusami.
zero logiki a naprawde rowni i inteligentni goscie.
Równi, inteligentni i zboczeni
nergal jest śmieszny a jego muzyka bezndziejna
Cytat:
hm.. sluchalam kiedys death metalu: Cannibal Corpse, Ghots, Children of Bodom, Slayer
COB i Slayer to nie death metal (sry, że sie czepiam, ot takie natręctwo:P)
Cytat:
nie widze w tym satanizmu
Satanizm w tekstach jest, ale raczej mało przekonywujący
Cytat:
Bardzo się cieszę, że Polska przestaje być krajem w 100% chrześcijańskim, bo wszyscy uważają tylko tą religię za normalną, a jak ktoś robi coś innego, to dziwnie się na niego patrzy.
Wspaniałe słowa pełne głębokiej mądrości!! (Dorośnij....)
zespoly robia dobra kase na tym calym satanizmie a dzieciaki zazwyczaj na to leca pozniej dorosleja i zapominaja o tym
sam kiedys sluchalem dimu borgir,immortal, behemoth, creadle of filth.. co tam jeszcze z "gornej polki" bylo hmm.. christ agony,vader itd..
no w kazdym razie pierscien z pentagramem dzies zgoobilem ale odwrocony krzyzyk na lancuszku chyba jeszce dzies jest...
generalnie mam niezla szydere jak wspominam stare czasy imprezy na cmetarzach.. koncerty itd.. sluchajac sobie np wspomnianego dimmu
CALA ZABAWA POLEGA NA TYM NA ILE CZLOWIEK SAM DA SIE WCIAGANC W TO CO TE ZESPOLY PREZENTUJA I JAK SZYBKO ZOBACZY ZE GDYBY NIE KASA TO PEWNIE ZESPOLY TE GRALY BY .. DISCO POLO
Ostatnio zmieniony przez Tofman 2007-07-18, 04:41, w całości zmieniany 2 razy
dla mnie to totalnie bez najdziene..slyszalem jedna piosenke kiedys po polsku i stierwdzilem ize wiekszego g*wna nie slyszalem :/Moim zdaniem to Ci ludzie powinni sie leczyc
Wysłany: 2007-07-25, 13:57
Ano ja jak slucham teraz punka i tak jestem uwazana za satanistke x) Jak ide wolalaj za mna ,,Ave Szatan 666" smieszne . Ale ogolnie Manson ma swoj styl i swoje zarabiste kawalki a na koncertach robi zwale.
_________________ Na drugiej stronie świat wciąć czekam na koniec i patrze jak upadam...
Satanizm nie wiążę się z muzyką metalową. To głupi stereotyp. Można być satanistą słuchając bądź niesłuchając jej. Można nie być satanistą słuchając takiej muzyki. W większości tak naprawdę zespołów swoich tekstów nie traktuje dosłownie, poważnie. Mnie osobiście pociąga w tej muzyce brzmienie, nie żadne słowa.
Chociaż owszem, debile jakieś dewastują czasem nagrobki itp., co z satanizmem nie ma nic wspólnego, ale moim zdaniem to margines. I tacy zwykli wandale, krminaliści też czasem są nie tylko wśród takich osób.
Ostatnio zmieniony przez Lewiatan 2007-07-26, 14:01, w całości zmieniany 1 raz
Jak ide wolalaj za mna ,,Ave Szatan 666" smieszne .
fakt, smieszne. nie mylic z zabawne. i, co ciekawe, ja tez mialem w zyciu taki okres czasu, ze nosilem czarne ciuchy, glany i tego typu pierdoly (a potem zmadrzalem), a nikt nigdy nic nie krzyknal. wietrze zmyslanie.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Satanizm nie wiążę się z muzyką metalową. To głupi stereotyp. Można być satanistą słuchając bądź niesłuchając jej. Można nie być satanistą słuchając takiej muzyki. W większości tak naprawdę zespołów swoich tekstów nie traktuje dosłownie, poważnie. Mnie osobiście pociąga w tej muzyce brzmienie, nie żadne słowa.
bardzo odkrywcze! wreszcie jakis swiezy glos w dyskusji, normalnie tak powialo oryginalnoscia ze sie przewroce
widze ze nie wszyscy sie orientyja gruntownie bardziej w temacie.Satanisci sa w roznych srodowiskach.Ktos napisal,ze mozna sluchac muzy metalowej i nie byc satanista.No,ja chyba sie z tym nie bardzo zgodze.Chcialbym,zeby tak bylo,bo sama muza jeszcze pare lat temu-ta metalowa byla niezla.Teraz jest mocno skazona wlasnie satanizmem i to chyba w calosci,a przynajmniej prawie w calosci.Pewnie ze nie mozna uogolniac i mowic ze sluchasz tego-to jestes satanista.Faktem jest jednak,ze te grupy chca zebys satanista zostal sluchajac ich.Odprawiaja nawet nad swoimi plytami specjalne ruytualy zeby sie tak stalo.Czesto jest tak,ze ktos wchodzi w muze na poczatku,a pozniej z czasem jest owladniety przez sama ideologie satanistyczna i wtedy nastepuje odwrocenie wartosci w tym sensie,ze muza ktora wpierw byla sensem,teraz stala sie tylko tlem.Na pierwszy plan wybija sie ideologia i kult szatana.Wtedy zaczynaja sie prawdziwe klopoty.Polecam ksiazke Gabryel'a Amorth'a-Nowe wyznania egzorcysty,oraz Egzorcysci i psychiatrzy.Tam jest o tym.Amorth jest egzorcysta diecezji Rzym.
O Szatanie co to za bzdury powyżej /\
Jaki satanizm w metalu, jakie skażenie? Przecież satanizm to nie wyznawanie Szatana, tylko skrajny hedonizm, oddanie sie cielesności i nienawiść do wrogów - kto z was kocha swoich nieprzyjaciół, kto nie lubi pobzyczyć i kto nie lubi przyjemnych zachciewajek?
To co dzieje sie na scenie black metalowej i czasami w death metalowej (bo death często traktuje o rzeczach znacznie gorszych niż Szatan ) to zwykłe pseudo satanistyczne popłuczyny, które mają za zadanie sprzeciw przeciw chrześcijaństwu, zwykła propaganda, antychrześcijańska krucjata (która siedzi w podziemiu i gó...no może zrobić) Jedyny satanizm jaki w metalu można spotkać to ten LaVey'owski, który dla mnie jest jeszcze głupszy niż ten pseudo.
_________________ Master of Depraved Dreaming and Emperor of the Black Abyss The Great Lord Hziulquoigmzhah Cxaxukluth vel Genital Whore
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.