djinn
Wysłany: 2008-06-04, 23:48
Musiałem odpowiedziec ...
Pies jest psem i nim zostanie ...
Zero szacunku i tolerancji
Tylko wkurza mnie jak jedni krzycza HWDP i sie pruja non stop a nawet niemieli doczynienia z psami i nic zlego od ich strony im sie niestało ... Szczeniactwo
Jestem za tym zeby szezyc propagande JP na całą Polske a pozniej moze i Europe ...
I niepiszcie mi nic ze psy są dobre bo kazdy z nich to skurwy**n i najgorsze ścierwo.
"Przekonasz sie dopiero gdy bliskiego przez szmaty stracisz"
...."Gdyby został mi tydzien zdjołbym komędanta"
"pan włądza jest uprzejmy, pan władza ma pistolet, moze strzeli mi w plecy za to że tu z piwem stoje..."
... i jest wiele wiele innych cytatów które mówia jak Policja jest szanowana w Polsce ;/
I niepiszcie mi nic ze psy są dobre bo kazdy z nich to skurwy**n i najgorsze ścierwo.
ej sorry, mam kilku znajomych w wieku 21 - 28 lat, którzy są policjantami. Drogówka, narkotyki, prewencja, różnie. I żaden z nich nie jest ch*jem! BO inaczej bym się z nimi nie zadawała. Nie szukają przygód na siłę, jak się wielu osobom wydaje. Są normalnymi ludźmi w cywilu i rozumnymi patrolami. Takie generalizowanie jest bez sensu.
_________________ Taniec jest jak powietrze.. Zacznijmy oddychać ;-)
Tak? Mówią tak osoby które mieli z nimi do czynienia i nie wyszli z tego dobrze. Nie szanuje się z tego co zauważyłam z zasady.
Sama tez mam znajomych z policji, to są ludzie wszyscy jak innych. Nie widzę sensu aby określać, nie widzę w nich nic "innego". Taki mają zawód, pilnują społeczeństwa a jak im czasem to nie wychodzi, to nic strasznego, to zwykli ludzie i błędy mogą popełniać.
Wysłany: 2008-06-05, 21:09
Metaxa napisał/a:
djinn napisał/a:
Tak? Mówią tak osoby które mieli z nimi do czynienia i nie wyszli z tego dobrze. Nie szanuje się z tego co zauważyłam z zasady.
Sama tez mam znajomych z policji, to są ludzie wszyscy jak innych. Nie widzę sensu aby określać, nie widzę w nich nic "innego". Taki mają zawód, pilnują społeczeństwa a jak im czasem to nie wychodzi, to nic strasznego, to zwykli ludzie i błędy mogą popełniać.
Piszesz ze znasz osoby które są psami wiec dobrze.
Niewiem ile juz lat nimi są i ile mają lat pewnie młodzi zobaczysz jak sie zmienią jak beda starsi bo kazdy pies tak ma ... czuja sie bardziej silni jak są w mundurze, znam kilku takich kozaków co po cywilu niebyli tacy mocni w mordzie ;/
Poprostu mało znacie życie ...
Obyście niemusieli sie przekonac na własnej skurze jak to jest ...
Wysłany: 2008-06-06, 00:04
Policja jest do du..py kilka razy mialam z nimi stycznosc raz w momencie kiedy gosc spowodowal wypadek i wszytsko poszlo na nas bo tamten poszed z nimi do furgonu i dal im najprawdopodobniej w lape.
Zostalam napadnieta - ktos wylal mi na twarz cala butelke gazu - policja przyjechala i sie smiala - "hehh pani to chyba poligonu gazowego nie przezyla" bardzo smiesznesrodek nocy a ja zwijam sie z bolu 30 minut na ziemi na ulicy i czekam na policje i pogotowie extra poligon gazaowy debi..lizm. Okrfopne uczucie nie zycze nikonu psiknoc to nic ale wylac to masakra ciarki mi przechodza jak mysle o tym
Nigdy do nich nic nie mialam ale to przegiecie - teraz mam ich za nic - bo umieja tylko ganiac ze sie pali na perzystankaxch i spisywac jak sie na lawce siedzi pozno - ale zeby zadzialac jak cos sie dzieje to lapowki albo zarty im w glowach.
Mam kilku znajomych w policji ale to wyjatki chyba bo wydaja sie byc normalni
Ostatnio zmieniony przez Candy 2008-06-06, 00:05, w całości zmieniany 1 raz
czuja sie bardziej silni jak są w mundurze, znam kilku takich kozaków co po cywilu niebyli tacy mocni w mordzie ;/
Oceniasz ogół po jakiś nędznych przypadkach, mój wujek był ponad 35 lat w policji dostał wiele oznaczeń za swoja prace, oddanie itp. Każdy czymś innym kieruję się idąc do policji, inni jakimś powołaniem, drudzy aby poczuć w swojej pracy adrenalinę można mnożyć takie przykłady. Wiesz ile trzeba przyjść testów nie tylko sprawnościowych ale psychicznych aby ubiegać się o taka pracę.
Jak już pisałam oceniasz ogół, a nie wszystkie "psy" to ludzie którzy zamiast pomagać niszczą komuś życie.
Wysłany: 2008-06-06, 19:45
Ja niezmienie zdania bo psy to szmaty.
Nienawisc donich gotuje sie w moich zylach ...
Wzorujesz sie na wujku ktory jest psem, ale mysle ze inaczej bys mowila jakby z przed twojego nosa zawijali twoich znajomych tarzali nimi po ziemi a ty nic niemoglabys zrobic.
Dotego za nic idziesz na dołek ... wiesz jak tam jest? napewno byc niechciala wiedziec
smierdzi szcochami dostajesz drewniane pudelko i spisz na nim na sniadanie zbozowa kawa i bulka. przezylas takie cos? niechcialabys... a za co? za nic i dlatego to szmaty
dostajesz sanki tez za nic niewazne czy jestes winny czy nie na rozpoznaniu jakas stara baba wskazuje cie bez pewnosci i idziesz w polske ...
a psy niepytaja najpierw dostajesz w morde a pozniej na komisariacie jak juuz niemasz nic do powiedzenia ...
siedzisz na komedize i co naogladasz sie w11 i myslisz ze to prawda?
niejeden ziomek naprawde za odgadywanie sie juz by latal po pokoju ...
W Polsce, Angli, Hiszpani i Francji JEBAC POLICJE zero tolerancji ....
_________________ Nic mi nie wmówicie ! ...
intruzka
Wysłany: 2008-06-30, 05:27 Re: Polska POlicja!!
Asiomka napisał/a:
co sadzicie o polskiej policji?? o tych co pracuja przy meczachi o tych co siedza za biorkiem, o tych co jezdza tylko autem i o tych co sa dzielnicowymi... najbardziej nienawidze tych co pracują przy meczach!! oni nas moga palami, z karabinu i oni nas moga gnoic!! a my?? my musismy siedziec cicho!! CHWDP!! a o reszcie sie nie wypowiadam...
Mundur Niebieski, Orzeł Żelazny, Zabiłeś Dziecko Jestes Odważny!! Jesteś Odważny Za Swoje Czyny!! POlska POlicja To SQrwysyny!! to tyle. w te macie.. czekam na wasze opinie...
witam! czasem to co piszesz najpierw przemysl czy to ma sens! Wiem, ze Polska policja nie nalezy do najlepszych ale z drugiej strony tylko oni ci pomoga - no nie zawsze! Pracowalam w policji przez rok i wiem jacy potrafia byc. Spojrz na to z drugiej strony - strony nie kibca, ja jadac w takim tramwaju pelnym huliganow, nie czuje sie bezpieczna i oczekuje od policji zapewnienia mi ochrony, nie koniecznie musi to byc znecanie sie na "was" kibicach! gdybyscie nie zaczeli rozrabiac na stadionach nie bylo by problemu. na mecz nie idzie sie po to zeby sie bic tylko po to zeby kibicowac swojej druzynie. ojciec z dzieckiem nie pojdzie na mecz widzew- legia bo sie bedzie bal o bezpieczenstwo swoje i dziecka - i po co to???? myslcie co robicie a potem piszcie czy faktycznie policja nie miala podstaw do takiej a nie innej reakcji!!!!!!!!!!!
ja sie bardziej martwie tym, ze policja nie pomaga tym ktorzy naprawde tej pomocy potrzebuja, przemoc w rodzinie jest czyms okropnym i policja nie potrafi do nia dzisiejszego z tym walczyc! ja sie boje o zycie mojej mamy, a policja jedyne co potrafi w tej sytuacji zrobic, to zadzwonic i zapytac czy potrzebna jest pomoc? nie tedy droga. oczywiste jest to ze odpowiedz bedzie "nie potrzebuje pompcy" a to dlatego, ze i tak nic nie zdzialaja a jedynie pogorsza sytuacje, bo jak taki czlowiek ktorego zamkna na izbie wytrzezwien na jedna noc, a potem go wypuszcza i pojdzie sie znowu nachlac i wroci do domu, to wtedy pozabija kazdego!!!!!!! TAK NIE POWINNO BYC! POLICJA JEST BEZRADNA A PRAWO DO BANI!!! oby znalazl sie ktos kto to zmieni i ludzie z takich rodzin nie beda musialy juz sie obawiac o swoje zycie. mnie jest przykro, bo ja tego spokoju nie mam, a policja mi nie pomoze
Ja niezmienie zdania bo psy to szmaty.
Nienawisc donich gotuje sie w moich zylach ...
taaa...a zapewne jestes zapryszczonym 13 latkiem...dzieckiem ulicy, ktore codziennie dostaje od mamusi kanapki do szkoly...staaary co Ty wiesz...generalizacje, jak Twoja swiadcza tylko o Twojej glupocie...praca jak praca...nawet nie masz pojecia jak suuuper trudna...a jak stoisz ze swoimi ziomkami poziomkami pod blokiem i zaczepiasz przypadkowych Bogu ducha winnych ludzi to policja jest chujowa...ale jakbys szedl sam a banda 20 chlopa by sie za Toba darla to chyba inaczej na radiowoz bys popatrzyl...wkurwia mnie takie szczeniactwo...Mam kumpli policjantow i znam troche od kuchni jak to jest...uwierz mi ze oni lekko nie maja...
Zauważyłem, że od czasów rządu PiS w miastach jest o wiele więcej patroli. Czuję się bezpieczniej i zauważam większy porządek. Policjanci są uprzejmi i bardzo wyrozumiali, o ile mają do czynienia z porządnymi ludźmi. już kilka razy przyłapywali mnie na piciu browarów w miejscu publicznym i kończyło się na pouczeniu. Wystarczy mieć szacunek do władzy i umieć się grzecznie zachować. Czepiają się tępych szczeniaków pijących w parku browary i sikających na pomniki, albo palących trawę blokersów i dresiarzy. Jak na mój gust - odwalają kawał dobrej roboty.
Ale wiem, że zdarzają się czarne owce i kanalie, które lubią dopierd**ić Bogu ducha winnemu człowiekowi. Wszędzie znajdzie się czarna owca.
Policjanci są uprzejmi i bardzo wyrozumiali, o ile mają do czynienia z porządnymi ludźmi
tez nie wswzyscy ale wiekszosc owszem...z naciskiem na druga czesc Twojej wypowiedzi...
Arpeggio napisał/a:
już kilka razy przyłapywali mnie na piciu browarów w miejscu publicznym i kończyło się na pouczeniu.
proste...skad ja to znam...
Arpeggio napisał/a:
Czepiają się tępych szczeniaków pijących w parku browary i sikających na pomniki, albo palących trawę blokersów i dresiarzy. Jak na mój gust - odwalają kawał dobrej roboty.
Policja musi być,bo inaczej to anarchia jak sie patrzy
ALE Ci ludzie prowokują kibiców i to strasznie,naciągają przepisy.Robią z igły widły np.za niewinną sprawe potrafią zrobić akcje na cały stadion by potem w TV ich wychwalono.Wykorzystują swoją pozycje. Więc ludzie opamietajcie sie z hasłami typu "CHWDP" (dla mnie żałosne) ale rozpowrzechniajcie maksyme "STOP POLICYJNEJ PROWOKACJI" bo tylko to moze coś zdziałać
ps.Nie uogólniajcie ludzi bo to strasznie głupie jest.
ps2.Asia ja także jeżdze na Ruch
_________________ "Jestem śląskie dziecko, i Ślązakiem zginę
Kocham śląską ziemię, i śląską krainę"
J. Ligoń
Jak ja jeżdżę na mecze piłki nożnej do Łodzi a tam na derbach zawsze jest dym, a policjanci non stop prowokują kibiców i tylko szukają okazji żeby móc armatkami wjechać, no cóż kibice też bez winy nie są ale policja przesadza bardzo często...
_________________ Spójrz, gdybyś miał jedna jednyna szanse
By ziścić wszystko o czym kiedykolwiek marzyłeś Jeden moment
Złapał byś go czy po prostu pozwolił mu się wyślizgnąć...???
heh...mój szwagier jest policjantem, ale to przecież nie powód żeby się nie wypowiadać. Tak jak piszecie niektórzy policjanci to debile zajmujący się błahymi sprawami nie zważając na te poważne.... spisują młodzież za chodzenie po mieście po 22...żaaaal...
Wysłany: 2008-08-06, 15:25
Ja tam z policji nie lubie tylko drogówki ze względu na moje zamiłowanie do szybkiej jazdy na szczęscie nie miałem jeszcze z nimi doczynienia, no i jeszcze dwóch panów z kryminalki w pobliskim mieście za "zastraszanie" innych i za to że przez ich głupote dużo osób miało kłopoty, ale to tylko takie wyjątki sam mam kuzyna w prewencji i koleś jest wporządku nie tylko wobec mnie ale i innych
_________________ Po to mam oczy żeby nie iść jak lunatyk
Usta żeby zawsze bronić prawdy
Stopy żeby zostawiać ślady
Ręce mam po to by zbudować życie na tym
I wiesz co mnie boli że w głowach się pierdoli
Zakłócony pokój ludziom dobrej woli
Wysłany: 2008-08-06, 15:34
Tusilla napisał/a:
djinn napisał/a:
czuja sie bardziej silni jak są w mundurze, znam kilku takich kozaków co po cywilu niebyli tacy mocni w mordzie ;/
Oceniasz ogół po jakiś nędznych przypadkach, mój wujek był ponad 35 lat w policji dostał wiele oznaczeń za swoja prace, oddanie itp. Każdy czymś innym kieruję się idąc do policji, inni jakimś powołaniem, drudzy aby poczuć w swojej pracy adrenalinę można mnożyć takie przykłady. Wiesz ile trzeba przyjść testów nie tylko sprawnościowych ale psychicznych aby ubiegać się o taka pracę.
Jak już pisałam oceniasz ogół, a nie wszystkie "psy" to ludzie którzy zamiast pomagać niszczą komuś życie.
No tak, zawsze tak sie mówi ''za nic'' u mnie póki co w szkole, kilku debili robi ciągle okropne rzeczy a kiedy maja dostac nagane jedynke czy cos odrazu dra sie ze ''za nic'' na pewno zrobiliscie cos co jest nielegalne w poslce, wiec zostaliscie ukarani i tyle.
moze czasem policja jest skandaliczna(no i mozliwe ze Ciebie spotkał ten przypadek, ale watpie)
Ale zdarza się to rzadko. Tata mojego kolegi jest policjantem i z tego co wiem w rpacy ejst dobry, ale przez to ze jest policjantem nei raz mnie czyms straaasznie wkurzył, bo miał możliwosc, a dla niego to był ''żart''
Policjanci niekiedy odwalają kawał dobrej roboty. Ale jest z nimi tak jak z lekarzami. Jesli są prawdziwi, z powołaniem i pasją to są dobrzy w swoim zawodzie.
Wielu policjantów jak dla mnie kieruje się przeświadczeniem swojej władzy. Wykorzystują pozycję, żeby sobie poprawić humor. Niekiedy też po prostu olewają sobie poważne sprawy a zgarniają gostka na posterunek, bo siedział na oparciu ławki z nogami na niej.
Wysłany: 2008-08-10, 19:14
No zgodze się. Tata mojego koelgi, który ejst policjatem jedźi głosnym motorem po lesie choć to zabronione prawnie, ale go nie ukarano jak go złapali, bo pokazał papiery itd. Albo jego syn sie nigdy nie zapina pasami i też nie dostaje za to mandatu i w ogóle, ten jego synek sie tym chwali a dla mnie cala ta rodzinka jest żenująca i żałosna a znam ich praktycznie od zawsze..
Tata mojego koelgi, który ejst policjatem jedźi głosnym motorem po lesie choć to zabronione prawnie, ale go nie ukarano jak go złapali, bo pokazał papiery itd.
W końcu "rodzina policyjna" hehe;) Swoich się nie karze. Tak było, jest i będzie;)
Wysłany: 2008-08-10, 22:49
Ostatnio podczas jednego z naszych wyjść (siedziało nas 3 na ławce) Podjechali czarni. Nikt ich nie nasłał, ot tak sami z siebie. Kumpel za picie browara dostał 100 zł mandatu. To jeszcze nic. Ja siedziałem na ławce na oparciu i za to dostałem 50 zł mandatu za "zanieczyszczanie mienia publicznego" Co za chuje, ku**a, co za chuje ;] Gangsterzy łażą po wolności a oni za takie pierdoły zwijają ;]
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.