Gdyby nie policja to by panował jeden wielki BURDEL! Za komuny jakoś takich problemów nie było/// nie no, o komunie się nie wypowiadam bo się nie znam. Ostatnio mnie psy trzepały. Nic nie znaleźli, powiedzieli przepraszamy za kłopoty i poszli dalej. Jeśli w nich nie ciskamy kamykami nie pijemy w piaskownicy to czego się mamy bać? No tylko jak sie idzie z trawą no to może.,,, hłe hłe/\. I tak większość to spoko ziomy, te patrole trójki co chodzą to z prewencji. Młode chopki. Ja nie mam nic przeciwko.
_________________ Wy macie tylko ten wasz wszechświat! Ja mam całą resztę!!!!
Policjant też człowiek. To tak jakby powiedzieć znam Ankę, która jest nie w porządku więc wszystkie Anki są nie w porządku. Są tacy z którymi da się dogadać, a są tacy co do których nie powinno się w ogóle odzywać.
_________________ podtrzymywałeś moją głowę
nie roztrzaskałam skroni
o podłogę - póki co
Żal mi Cię Asiomka,fakt jestem starszy od ciebie ale nawet jak miałem tyle latek co ty nie byłem tak zaślepiony jak ty...Wybacz ale..nię moge czytać twych wypowiedzi bo są płytkie i denne.Pomyśl co by dopiero było po meczu jak by policja go wogóle nie zabezpieczała? Ta trzoda(nie mówię że to 100% kibiców jest takich !) roznisła by miasto w drobny mak a niechby(odpukać) ktoś bliski z twojej rodziny wpadł im przypadkiem w ręce ??? Masz prawo do swojego zdania ale musisz też rozwazyć to racjonalnie(widocznie wiek pewne rzeczy przesłania i ty masz inne wartości) ale sama mam nadzieje przekonasz się kiedyś jak bardzo się myliłaś i oby nie była to dla Ciebie ZBYT PRZYKRA SYTUACJA ! Ja tez jakiś czas temu miałem twoje lata i też chciałem zdobywać świat ale miałem szacunek do niego.A wśród policji tu ci przyznam racje sa ci żli i dobrzy,tak samo jak w innych środowiskach i nie można wszystkich z góry oceniać bo
Asiomka napisał/a:
Mundur Niebieski, Orzeł Żelazny, Zabiłeś Dziecko Jestes Odważny!! Jesteś Odważny Za Swoje Czyny!! POlska POlicja To SQrwysyny!! to tyle
taki mundur niebieski może Ci kiedyś twoje buntownicze życie uratować
Wysłany: 2007-02-23, 16:28
arcadius napisał/a:
Pomyśl co by dopiero było po meczu jak by policja go wogóle nie zabezpieczała? Ta trzoda(nie mówię że to 100% kibiców jest takich !) roznisła by miasto w drobny mak
e a ja mysle ze to akurat niezly pomysl, pilkarze nawet by nie wyszli, czego zreszta nikt by nie zauwazyl PRWDZIWI KIBICE wyrżneliby się do ostatniej nogi w ciągu ok dwoch godzin, posypaloby sie to wapnem i zakrylo ziemia a obok zbudowalo pikkeny nowy stadion ktorego nie mialby juz kto niczyc
ergo TANIEJ BY WYSZLO
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
To ja powtórze stare jak świat hasło "Każdy medal ma dwie strony". Tak samo jest z policją ,gdzie znajdziemy naprawde spoko ludzi (vide chociazby facet ,który wlepiał mi mandat za 'spożywanie alkoholu w miejscu publicznym' - mógł spokojnie mi wystawić dwie stówki ,a dał tylko 20 złotych'), jak i mendy (Ci ,dzięki którym miałem sprawe w sądzie).
Agresja rodzi agresje - to równiez stare hasło. Z jednej strony mamy kibiców ,którzy lubią siać agresję na meczach ,rzucają często czym popadnie - fakt i ja nie jestem święty ,ale i siebie nie usprawiedliwiam, a z drugiej policjantów ,którzy lubią prowokować a potem lać pałami jak popadne (tez miałem przyjemnośc doznać bezpodstawnej agresji z ich strony wracając kiedyś z meczu). Nie można generalizować.
Ps.Mój ojciec jest tym "biurkowym" policjantem i jest normalny. ;-)
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
deela masz rację trzeba zorganizować takie mecze bez piłkarzy żeby PRAWDZIWI KIBICE MOGLI się wyrzyć...I problem sam by się rozwiazał...Gratuluję pomysłu
To ja może wypowiem się o tych co jeżdza sobie w swoich radiowozach ;D
W mojej mieścinie policja jest no cóż... doopna..
Podam przykład z przedwczoraj ( dzien wagarowicza). Moja młodsza o 3 lata 13 letnia siostrzyczka urwała się z lekcji i piła na jakiejś działce ze znajomymi.
Przyjechały mnendy. Powiedzieli,że tak nie można. Skarcili i odjechali ;]
Takich przykładów jest wiele, ale trzeba przyznać,że gdyby jednak tej policji nie było, to panowało ... huhu..
a co? może mieli brać ich wszystkich na izbę dziecka %-)
a może jednak nie widzieli, że piją? a może myśleli, że tylko urwali się z lekcji? a może to były włóczykije?-.-
Trudno nie zauwazyc ze nie pili skoro się zataczali ;D
Jestem jak najbardziej za zabraniem ich! Bez przesady... nie dosc ze mają po 12 lat, to na dodatek urwali sie z lekcji.
Niech się nauaczą,że trzeba się kryć
dziewczyno... kto tu mowi o alkomatach w oczach?
Jesli ktos jest pijany to nie jest potrzebny zaden alkomat i tyle.
Pownni je zabrac ( a bynajmniej jakos ukarac) i kropka i koniec. Są nie letnie a prawo jest chyba jasne.. No ale niewazne ;]
Black White Orchid - Ty uważasz tak ,a dla Twojej siostry teraz stróże prawa są w porządku ; gdyby została należycie ukarana to by ciskała jobami na mundurowych tak ,że uszy by aż puchły a Ty byś była szczęśliwa. Bilans tak czy siak na zero.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Policji nie pomagają także funkcjonariusze ,którzy mają służbę zastępczą i teraz to np. tylko takich można spotkać na mieście co mają po 20 lat i boja się w ogóle do kogokolwiek ''wyskakiwać''
Nie, nie bylabym szczesliwa, no ale jesli dziewczyna juz teraz sie nie kryje, to co będzie pozniej jeśli będzie miec jakies większe wykroczenie??
Wtedy to sie nie skończy upomnieniem...
Nie, nie bylabym szczesliwa, no ale jesli dziewczyna juz teraz sie nie kryje, to co będzie pozniej jeśli będzie miec jakies większe wykroczenie??
Wtedy to sie nie skończy upomnieniem...
Dla Ciebie policja w Twoim miejscie to luje - bo nie reaguje ,wtedy gdy powinna a Twojej siostrze się to podoba. Niestety czesto policjancie popadała w skrajności - albo są zbyt nadgorliwi ,albo przyświeca im nieróbstwo.
Wysłany: 2007-04-29, 11:04
Zależy jaką rolę pełni policjant. Niestety, byłem świadkiem wielu kuriozalnych działań policji.
Policja nie działa jak powinna. Można zarzucić np. prowokowanie kibiców na meczach piłkarskich do czego nie raz dochodzi, obrywają pałami niewinni ludzie.
Jak już pisałem - sam byłem świadkiem, kiedy podczas rozganiania tłumu, na murku siedziała sobie para, męższczyzna i kobieta. W pewnym momencie podszedł do nich człowiek w kasku, złapał dziewczyna za ramie i podniosl ją, powiedział aby odeszli z tego miejsca a następnie ją popchnął.
Zdarzało się, że podczas jakiejś zadymy gdy przepędzano tłum pałowano kobiety i dzieci.
I po co ? zrobiły coś ?
I to nie milicja... tylko policja :-(
Policji można zarzucić także "Ubeckie metody" ich działania.
Cytuje :
Cytat:
W ciągu ostatnich kilkunastu dni policja w Brzegu i Lewinie Brzeskim (woj. opolskie) dokonała szeregu najść na mieszkania osób związanych z Narodowym Odrodzeniem Polski. Na liście proskrypcyjnej znaleźli się ludzie kandydujący w ostatnich wyborach samorządowych z listy NOP.
Policjanci groźbą i szantażem usiłowali wymóc na narodowcach zaprzestanie działalności a przede wszystkim zaniechania udziału w obchodach III Powstania Śląskiego, organizowanych – jak co roku - w dn. 3. maja na Górze Św. Anny.
Straszono zatrzymaniami, nachodzeniem policji, problemami w pracy i na uczelniach – jeśli działalność nie zostanie powstrzymana.
Postępowanie policji trudno uznać nawet za skandaliczne – to zwykły polityczny bandytyzm, jakby żywcem przeniesiony z czasów komunistycznej przeszłości. Listy proskrypcyjne, groźby – my, Narodowe Odrodzenie Polski, znamy to od 25 lat swojego działania.
Żyjemy jednak, przynajmniej formalnie, w nowej epoce. Dlatego też Rada Wykonawcza NOP zwróci się do ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z żądaniem ujawnienia, kto kryje się za bandycką działalnością opolskiej policji. Do Ministra Sprawiedliwości - Prokuratora Generalnego złożymy zaś wniosek o wszczęcie postępowania karnego przeciwko przestępcom w mundurach. Bo w ich działaniach nie ma ani prawa – ani sprawiedliwości, a więc zasad, które wyznaczać miały powstającą IV RP. Jak dotąd do czynienia mamy bowiem – przynajmniej na opolszczyźnie – jedynie z sowiecką PRL-bis.
(Komunikat Prasowy Rady Wykonawczej NOP z dn. 26.04.2007 r.)
Ostatnio zmieniony przez fin. 2007-04-29, 11:06, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.