dobrze, że plaże dal nich są wyznaczone ;-)
mi osobiście fakt nagich rodzin przeszkadza.
w ciepłych krajach zawsze spotkasz kobiety topless, albo facetów w stringach.. lol
do tego idzie się przyzwyczaić
ale kiedyś, przez przypadek zupełnie, zawędrowałam na plaże nudystów i przeraził mnie fakt, iż np dziewczyna 16letnia była tam z ojcem , mamą i młodszym bratem.
Masakra.
Aczkolwiek myślę, że jeśli praktykuje się to od urodzenia, to nikogo to nie zawstydza..
_________________ Taniec jest jak powietrze.. Zacznijmy oddychać ;-)
jak ktos sie nie wstydzi to ich sprawa, jak Ci to przeszkadza to po prostu nie idz... takie miejsca sa wytyczone, na normalnej plazy z tym sie nie spotkasz, nikt Cie nie zmusi isc na plaze nudystow... chyba ze sama chcesz...
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
ale kiedyś, przez przypadek zupełnie, zawędrowałam na plaże nudystów
lol ^^
wszystko jest dla ludzi - choc jestem zdania że to bardziej ekstramalny ekshibicjonizm niż chęć opalenia sie równo na całym ciele ... ale moge sie mylić, "przypadkiem" nigdy tam nie wylądowałem ^^
Wysłany: 2007-03-18, 20:33
Jak kto lubi na golasa to jego sprawa dobrze że są specjalne miejsca na plaży . Ja wolę tradycyjnie . Chociaż raz byłam na takiej plaży. [ wybryki dorastania ]
_________________ Maria - cechuje ja doskonałość, mistrzostwo i wszelkie osiągnięcia, daleko wykraczające poza to, co zwykłe i pospolite. Pociąga je wszystko, co tajemnicze. Są wymagające, ale opiekuńcze, uczuciowe. Oddane życiu rodzinnemu, ale i wiele żądające od tych, których kochają. Cenią sobie wysoka jakość życia.
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-03-18, 22:30
Kasieczek napisał/a:
przez przypadek zupełnie, zawędrowałam na plaże nudystów
Ej ja też xD w Holandii szliśmy plażą coraz dalej żeby znaleść w miare pusty kawałek. No i znaleźliśmy, tuż przy plaży nudystów xD patrze a tam facet sobie spokojnie stoi, ręce na biodrach, zupełnie bez skrępowania.. podziwiam xD
Apple napisał/a:
Mają wszystkie klepki, czy jednak nie...?
Wszystkie klepki na swoim miejscu. Po prostu nie wstydzą się czegoś w gruncie rzeczy zupełnie naturalnego ;>
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Kasieczek napisał/a:
ale kiedyś, przez przypadek zupełnie, zawędrowałam na plaże nudystów
lol ^^
bo to był spacer po plaży w Chorwacji, nie było żadnego oznaczenia i po prostu nagle się wyłonili naturyści.
Oczywiście szybko zawróciłam, nie uśmiechało mi się oglądanie panów 70letnich ;P
[M] napisał/a:
Chociaż raz byłam na takiej plaży.
nigdy, w życiu, jedynie rozwiązywanie góry i leżenie na brzuchu żeby paska nie było <lol>
Ostatnio zmieniony przez Kasieczek 2007-03-19, 08:39, w całości zmieniany 1 raz
Nie mam nic do naturystów. Nie przeraża mnie nagie ciało, ale takie stare, owłosione, zaniedbane owszem. Nie chodzę na takie plaże.
Ja nie wstydzę się swojego ciała. Oczywiście, że nie biegam po plaży na golasa, ale zdarza mi się opalac bez stanika.
wiesz co to są skałki? takie wystające? nad brzegiem morza? to sobie wyobraź, że się po takowych 'wspinasz' podczas spaceru i.. a zresztą nie ważne ;-) nie musisz mi wierzyć.
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-03-19, 10:45
Raz z ciekawości podpłynęłam pod plażę dla nudystów i niesttey ujrzałam masę babć i dziadków oczywiście rozebranych.
Jakoś mnie to nie ucieszyło. Natomiast sama nie ściagnęłabym majtek na plaży... stanik - owszem i nawet czasami tak robię.
jeśli czują sie swobodnie, to czemu nie?
jeśli ktoś nie ma ochoty na to patrzeć, to niechj nie patrzy...
i wszystko bedzie
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Nie mam co miec przeciwko o ile nie siedzą nadzy na plaży, gdzie wszyscy mają na sobie stroje...
Ale jedno jest pewne : nigdy nie zapomne widoku, starego, owłosionego, spieczonego NAGIEGO faceta, który kilka lat temu rozłożył się koło mnie ze swoją żoną.
Poprostu no coment... ;]
Wysłany: 2007-03-23, 15:21
Zwisa mi to. I ojebatnie mi czy na plazy dla "nich" czy normalnej. POza tym to raczej my sie bardziej ich wstydzimy niz oni samych siebie. To nie w nich tkwi problem tylko w nas. Oni sie ie krepuja to czemu my mielibysmy to robic. Fakt ze starsze osoby moga byc zniesmaczone, swoje lata maja i szacunek dla nich byc powinien dlatego tez sa specjalne wydzielone miejsca dla naturystow.
Swoja droga zastanawiajace ze gdy oni pojawia sie na "normalnej" plazy wzbudzaja kontrowersje a gdy my "normalnie" pojawimy sie na ich plazy to nikt nie zwraca na to uwagi...
To nie w nich tkwi problem tylko w nas. Oni sie ie krepuja to czemu my mielibysmy to robic.
nie krepowanie sie swojego ciala tak do konca nie jest normalne, czlowiek ma to wpisane w moralnosc od b. dawna, to taki prawie ze ekshibicjonizm.
Mokra napisał/a:
Swoja droga zastanawiajace ze gdy oni pojawia sie na "normalnej" plazy wzbudzaja kontrowersje a gdy my "normalnie" pojawimy sie na ich plazy to nikt nie zwraca na to uwagi...
moim zdaniem to jest tak oczywiste, ze juz bardziej byc nie moze. ich ubrany czlowiek nie zaskakuje, wszak widzą to na codzień. a nas nagosc, cudza nagosc, krepuje. co w takim razie jest w tym zastanawiajacego?
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
A niech sobie robią co chcą. Nie pochwalam ich zachowania, ale to ze względów zdrowotnych. Bo to jest bardzo nie zdrowe dla organizmu. Kiedyś jak spacerowałyśmy z mamą plażą, jak chyba 11 lat miałam, to natknęłyśmy się na plażę dla naturystów. Same dziadki stare tam były. Hahaha, jak szybko się tam pojawiłyśmy, tak jeszcze szybciej stamtąd zniknęłyśmy.
Wysłany: 2007-04-16, 18:39
Osobiście nie chodziłabym nago, ale jeśli oni chodzą to ich sprawa, chociaż nie zawsze przyjemne jest oglądanie gołych facetow i babki....
_________________ "Człowiek na starość przypomina emerytowanego aktora, który siedzi na widowni i smętnie spogląda jak jego ulubione role gra kto inny."
chociaż nie zawsze przyjemne jest oglądanie gołych facetow i babki....
dlatego naturyści mają wydzielone plaże.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
*faris
Wysłany: 2007-04-16, 18:44
Mokra napisał/a:
Fakt ze starsze osoby moga byc zniesmaczone, swoje lata maja i szacunek dla nich byc powinien
Tylko dla starszych osób? A jeśli dla tych młodszych też to nie jest zbyt "smaczne" to co ? nalezy ich potępić ?
Naturyści mi są obojętni, dopóki trzymają się swojej plaży.
I tu nie chodzi o to, że my się ich wstydzimy czy coś. Po prostu nie wszyscy muszą od razu wystawiać wszystko co najbardziej intymne dla niego samego na pokaz dla innych. I tak wiem, że naturyści się nie gapią na innych, ale sama świadomość tego jest krępująca. Nie potrafiłabym. Nie lubię łazić nago po domu, nawet jak sama jestem a co dopiero przed całą masą ludzi.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Ja mam tak, że krępujące może być ogladanie zdjęcia Faris . Nie da się jednak tak jak mogę nie wchodzić na plaże dla naturystów, nie obejrzeć bedąc na forum jej awatarów . Ale najgorsze jest czytanie jej intymnych myśli wyrażanych postami. Niestety zamiast chodzić nago po swoim domu, częstuje mnie swoją skrępowaną świadomością .
_________________ "Za błędy pozorów normalności wracam do domu obłędu"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.