Forum Dyskusyjne :: Ludzie z nadwagą

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » Ludzie z nadwagą

Ludzie z nadwagą

Co sądzisz o grubych osobach ?
Człowieka lubi się za to jakim jest, a nie ile waży
90%
 90%  [ 19 ]
Niech schudną i po sprawie
9%
 9%  [ 2 ]
Śmiech na sali !!!
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 21
Wszystkich Głosów: 21

Autor Wiadomość

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-06-09, 20:40   

No coz, osobiscie mnie sie podobaja zgrabne sylwetki na plakatach,, nie rania mojego ego. Moim zdaniem faktycznie ubrania lepiej wygaldaja na osobnikach szczuplych. Kazda marka chce jak najlepiej zaprezentowac swoje wyroby i nie winie ich za to.
Ps. Rdzawa -wcielas mi sie, powyzsza wypowiedz miala byc dolaczona do poprzedniej ;)
Who's playing tricks on me?"
Ostatnio zmieniony przez Świeta 2007-06-09, 20:41, w całości zmieniany 2 razy  

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-06-09, 20:43   

Cytat:
No coz, osobiscie mnie sie podobaja zgrabne sylwetki na plakatach,

zgrabne tak, wychudzone nie
Cytat:
Moim zdaniem faktycznie ubrania lepiej wygaldaja na osobnikach szczuplych.

osoby szczupłe są chyba ze względów estetycznych jako modelki- nie uwłaczając oczywiście tym grupszym

Cytat:
Ps. Rdzawa -wcielas mi sie

no cóż, życie :P

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-06-09, 20:44   

Rdzawa napisał/a:
nie wiem czym to jest ukierunkowane, ale tak naprawdęjest, że więcej otyłych niż chudzielców jest sympatyczniejszych

moze tym, ze ci ludzie akceptuja sie w mniejszym stopniu, niz reszta i wola byc milsi, zeby tę akceptację sobie zdobyć w inny sposób, poprzez sympatię innych ludzi.

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-06-09, 20:46   

Cytat:
moze tym, ze ci ludzie akceptuja sie w mniejszym stopniu, niz reszta i wola byc milsi, zeby tę akceptację sobie zdobyć w inny sposób, poprzez sympatię innych ludzi.

teoria może i słuszna, ale albo sie jest miłym, albo się nie jest, to nie widzimisię- dzis jestem miła, a jutro nie, bo starczy tego dobrego

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-06-09, 20:47   

Rdzawa napisał/a:

nie wiem czym to jest ukierunkowane, ale tak naprawdęjest, że więcej otyłych niż chudzielców jest sympatyczniejszych
wiecej ludzi jest chudych, szczuplych. To i wiecej nie lubisz takich osob, akurat otyła dziewczyna u mnie w klasie nie jest sympatyczna, ale znam kilka naprawde fajnych osob otylych.

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-06-09, 20:50   

"zgrabne tak, wychudzone nie " pojecie wzgledne. Swoja droga spojrzcie na to zjawisko z innej strony. Nie lubie reklam w ktorych wszyscy udowadniaja,ze pulchne jest piekne. Mnie to osobiscie drazni,ze ktos na sile stara mi sie wmowic,ze jestem atrakcyjna. Uwazam sie za taka i bez ich zapewnien,a Ci mi na sile wmawiaja kompleksy<reklama bodajze dove>. Gdyby pojawily sie otyle kobiety na reklamowkach, zapewne kazdy udawalby tolerancyjnego i rozplywal sie w "ochach" i "achach", jak baba z koscmi na wierzchu jest na plakacie ta brecza. A moze wykrzesmy z siebie troche tego zrozumienia i dla chudych. Najlepiej by bylo gdyby pokazywali kobiety w calejk rozpietosci wagowej, skonczylo by sie woczas pierdolenie o dupie maryni.
Ostatnio zmieniony przez Świeta 2007-06-09, 20:52, w całości zmieniany 2 razy  

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-06-09, 20:55   

Rdzawa napisał/a:
albo sie jest miłym, albo się nie jest, to nie widzimisię- dzis jestem miła, a jutro nie, bo starczy tego dobrego

niektórzy są właśnie mili na pokaz, żeby wzbudzić u innych pozytywne uczucia.

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-06-09, 20:58   

Przypomniala mi sie jeszcze jedna reklama. Play pokazywal kobiete na silowni, ktora cwiczyla na biezni. Cos tam bylo ze obok niej siedzi jej alter ego i wpieprza chipsy patrzac na nia z politowaniem. Po czym ta spada i zostaje to podsumowane stwierdzeniem,iz od dzis nie musisz wychodzic z domu by kontaktowac sie ze znajomymi. Nic tylko isc sie pochalstac...

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-06-09, 21:02   

Święta napisał/a:
Kazda marka chce jak najlepiej zaprezentowac swoje wyroby i nie winie ich za to.

Święta napisał/a:
Ci mi na sile wmawiaja kompleksy<reklama bodajze dove>

To może się zdecyduje.

Święta napisał/a:
Najlepiej by bylo gdyby pokazywali kobiety w calejk rozpietosci wagowej, skonczylo by sie woczas pierdolenie o dupie maryni.

http://www.youtube.com/watch?v=vilUhBhNnQc
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-06-09, 21:06   

Wróżbiarka napisał/a:
To może się zdecyduje.
Nie rozumiem Cie kobieto,jedno drugiemu nie przeczy. Ciuchy to jedno,ale udawadnianie to drugie.

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-06-09, 21:18   

Święta napisał/a:
Moim zdaniem faktycznie ubrania lepiej wygaldaja na osobnikach szczuplych. Kazda marka chce jak najlepiej zaprezentowac swoje wyroby i nie winie ich za to.

Święta napisał/a:
Ci mi na sile wmawiaja kompleksy<reklama bodajze dove>

Gdyby modelki reklamujące ubrania nie był szczupłe też wmawialiby Ci kompleksy?

W dobrze skrojonym ubraniu każda kobieta wygląda doskonale.
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-06-09, 21:26   

"W dobrze skrojonym ubraniu każda kobieta wygląda doskonale." Przypomnial mi sie program "jak sie nie ubierac".heh. Nie przecze,ze fakt faktem do kazdej figury wystarczy dobrac odpowiednie ciuchy,ale trzeba przyznac ze zazwyczaj na osobach szczuplych kazdy ciuch lezy dobrze.
Wróżbiarka napisał/a:
Gdyby modelki reklamujące ubrania nie był szczupłe też wmawialiby Ci kompleksy?
nie, bo reklamowalyby ubrania.
Reklamie dove nie mialbym nic do zarzucenia, gdyby skupili sie na idei kobiety samej w sobie, nie na wielkosci ciala.

[ Dodano: 2007-06-09, 22:27 ]
Nastomiast orginal zajezdza mi psychoanaliza dla ubogich.

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-06-09, 21:36   

Cytat:
nie, bo reklamowalyby ubrania.

Ciuchy bez kompleksów a kremy z kompleksami.

Święta napisał/a:
Reklamie dove nie mialbym nic do zarzucenia, gdyby skupili sie na idei kobiety samej w sobie, nie na wielkosci ciala.

One skupiają sie na kobietach każdej wielkości, koloru skóry i wieku.

Święta napisał/a:
na osobach szczuplych kazdy ciuch lezy dobrze.

Jestem szczupła i są ubrania w których wyglądam fatalnie bo... jestem szczupła.

i jeszcze jedno z mojej ulubionej serii Dove. Czyli to co oglądamy na plakatach
http://www.youtube.com/watch?v=fz5IRdFIpvA

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-06-09, 21:44   

Wróżbiarka napisał/a:
Ciuchy bez kompleksów a kremy z kompleksami.
przeslanie z komleksami, jestem piekna pomimo tuszy. Pocieszajace,rzeczywiscie.
Wróżbiarka napisał/a:
One skupiają sie na kobietach każdej wielkości, koloru skóry i wieku.
mowie o konkretnej reklamie dove<kosmetyki ujedrniajace>
Wróżbiarka napisał/a:
Jestem szczupła i są ubrania w których wyglądam fatalnie bo... jestem szczupła
po raz pierwszy czytam takie wpowiadane przez kobiete. serio

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-06-09, 21:56   

Święta napisał/a:
jestem piekna pomimo tuszy.

a może jesteś piękna bo jesteś kobietą ?

Święta napisał/a:
mowie o konkretnej reklamie dove<kosmetyki ujedrniajace>

jeśli obejrzysz całą kampanię promocyjną może zmienisz zdanie.

Wracając do tematu. Pozwalamy sobie 'wciskać' obrzydliwy stereotyp- chudsze jest ładniejsze i fajniejsze a to tylko stereotyp. A po co są stereotypy? Po to żeby z nimi walczyć.

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-06-09, 22:25   

Wróżbiarka napisał/a:
a może jesteś piękna bo jesteś kobietą ?
Wróżbiarka napisał/a:
jeśli obejrzysz całą kampanię promocyjną może zmienisz zdanie.
Blok reklamowy nic tu nie zmienia, przynajmniej moim zdaniem. Jesli chcieli dac taki przekaz to niech dadza zarowno kobiety przy kosci,szczuple i chude<na jednej reklamowce>. Bo mimo wszystko zroznicowaly kobiety ze wzgl na wage. Jesli ma byc teza o pieknosci ze wzgledu na plec to niech bedzie skierowana do calosci, bo inaczej widze tu sprzecznosc. To jest zwracanie uwagi na problem,ktorego teoretycznie nie powinno byc.
Wróżbiarka napisał/a:
Wracając do tematu. Pozwalamy sobie 'wciskać' obrzydliwy stereotyp- chudsze jest ładniejsze i fajniejsze a to tylko stereotyp. A po co są stereotypy? Po to żeby z nimi walczyć
Sa gusta takie i owakie. Jedni wola duze piersi ,drudzy male. Jedni romiar 34 ,drudzy 42 ;) i tyle. Jesli ktos jest na tyle glupi by uwierzyc,ze szczupla kobieta na reklamowce bedaca obliguje ich do chudniecia to niech walnie sie w leb i plynie dalej z pradem. Gwoli scislosci pzrez pryzmat tej patrze na powzysze zagadnienia.
Ostatnio zmieniony przez Świeta 2007-06-09, 22:49, w całości zmieniany 1 raz  

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-06-09, 23:16   

Święta napisał/a:
esli chcieli dac taki przekaz to niech dadza zarowno kobiety przy kosci,szczuple i chude<na jednej reklamowce>

Dali. Gdybyś zechciała obejrzeć jedne z linków który dołączyłam do posta to byś to wiedziała.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-06-10, 15:44   

Wyzywanie ludzi z nadwaga bylo swietna zabawa w podstawowce. Jesto jeden z bledow jakie oppelniaja dzieci. Nie rozumieja ze nie nalzy [obilo by si emord i po krzyku] ale to tylko dzieci, nei wymagajmy od nich rzeczy niemozliwych. Kiedy czlowiek dorasta poznaje ogromna ilosc ludzi, niektorych lubi innych nie. I chyba najmniejszym problemem jest tu otylosc. Osobiscie mam kolezanke "paczusia". Jest slicznie zaokraglona, i jest piekna. No ale oczywiscie znajda sie ludzie ktorzy beda oceniac czlowieka po jego wygladzie [tak samo jak sie spotyka ludzi lecacych tylko na kase albo zwalnianie z pracy kobiet w ciazy].
Problem ludzi otylych jest chyba inny. Niektorzy potrafia podchodzic do siebie z dystansem, potrafia sie smiac z samych siebie a uwagi innych czy przykre komenatrzy nie biora do siebie. Jednak malo jest takich "grubaskow", a szkoda.

Mara 

Wysłany: 2007-06-10, 15:56   

Genesis napisał/a:
Prawdziwi przyjaciele i ludzie poznaja cie po tym co masz w srodku a nie na zewnatrz...

wlasnie...

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-06-10, 16:01   

Mokra napisał/a:
Problem ludzi otylych jest chyba inny. Niektorzy potrafia podchodzic do siebie z dystansem, potrafia sie smiac z samych siebie a uwagi innych czy przykre komenatrzy nie biora do siebie. Jednak malo jest takich "grubaskow", a szkoda.

Zauważyłem taką prawidłowość, że im bardziej takie osoby potrafią śmiać się z samej siebie, tym mniej śmieją się i mniej komentarzy rzucają osoby poboczne.

Odpowiedz do tematu