Forum Dyskusyjne :: Konkursy Piękności
Najlepsze forum młodzieżowe w Sieci!

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » Konkursy Piękności

Konkursy Piękności
Autor Wiadomość

Summer 

Wysłany: 2008-06-22, 11:13   Konkursy Piękności

W Polsce i na świecie coraz większą popularnością cieszą się tego typu imprezy. Ale konkursy piękności wzbudzają różnego rodzaju emocje. Z jednej strony ludzie je popierają a z drugiej negują. A co Wy o nich sądzicie? I o samych dziewczynach zgłaszających się do tych imprez, jak również o tych co coś osiągają w nich? czekam na odpowiedzi :)

voncuver 

Wysłany: 2008-06-22, 12:08   

Należy się zastanowić co to jest konkurs piękności. Kto wybiera piękność?? Z tego co podejrzewam (bo przecież nie oglądam) to jest zamknięty krąg kilku osób. Czyli piękność to jest wybierana pod ich gusta. Oczywiscie wybiera również publicznosć. A w tym przypadku jest wybierana najbardziej pospolita osoba która się podoba jaknawiększej rzeszy ludzi.

Mi generalnie to rybka czy to jest czy nie. To ze ktoś wygra tego typu konkurs nie znaczy ze jest ładną osobą. Ja nie lubię tego typu konkursów. O gustach się nie dyskutuje ja mam własne. I nie będe zachwyacł sie wyborem kogos tam kogo wogule nie znam.

O uczestnikach mogę powidzieć ze są to ludzie którzy chca sie w ten sposób doawrtościować chociarz to też są ludzie którzy uwarzaja sie za piękne osoby i chca to udowodnić.

U mnie nawet miss świata nie ma szans jeśli jest gupia jak but.

#deela 

Wysłany: 2008-06-22, 12:16   

Summer napisał/a:
W Polsce i na świecie coraz większą popularnością cieszą się tego typu imprezy. Ale konkursy piękności wzbudzają różnego rodzaju emocje.

znam kulisy takich konkursowy, uroda nie ma tu nic do rzeczy

Summer 

Wysłany: 2008-06-22, 12:19   

W takim razie co tak naprawde się liczy? Czyli to nie są tylko plotki, że dojdziesz wysoko ale tylko przez łóżko organizatorów albo ludzi z jury?

Frieda 

Wysłany: 2008-06-22, 13:30   

voncuver napisał/a:
Oczywiscie wybiera również publicznosć. A w tym przypadku jest wybierana najbardziej pospolita osoba która się podoba jaknawiększej rzeszy ludzi.

No niby własnie tak, bo wygra ta osoba, która podoba si8ę największej liczbie osób. Więc ta czasem najpiękniejsza wcale nie ma szans... A prawdziwa piękność może być zbyt nieśmiałą, by w ogóle się zgłosić lub też się nie dostanie..
voncuver napisał/a:
O gustach się nie dyskutuje ja mam własne

No właśnie, nie ma sensu, bo każdemu ktoś inny się podoba :)
voncuver napisał/a:
O uczestnikach mogę powidzieć ze są to ludzie którzy chca sie w ten sposób doawrtościować chociarz to też są ludzie którzy uwarzaja sie za piękne osoby i chca to udowodnić.

Bardzo pewni siebie są. Może za bardzo?
voncuver napisał/a:
Bo nie uroda jest najważniejsza.
deela napisał/a:

Bo wszędzie niestety liczą się znajomości. Układy. I kasa. Zwykła dziewczyna, nawet ładna może nie mieć szans przez to.
"Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....

Summer 

Wysłany: 2008-06-22, 18:21   

Frieda napisał/a:
Bardzo pewni siebie są. Może za bardzo?

czy ja wiem czy takie pewne siebie.
wydaje mi się, że postępujemy troche według stereotypów, bo dziewczyna która nie ma znajomości a dojdzie gdzieś wysoko to zawsze jest tak postrzegana, że to nie przez urodę, tylko albo przez kontakty albo przez łóżko. Uważam, że jest to krzywdzące i należy z tym walczyc.

#deela 

Wysłany: 2008-06-22, 20:57   

Frieda napisał/a:
deela napisał/a:

Bo wszędzie niestety liczą się znajomości. Układy. I kasa. Zwykła dziewczyna, nawet ładna może nie mieć szans przez to.

co wiecej
najladniejesze laski na zywo wypadaja kiepsko, a te przecietnej urody... stylistki z nich cuda robia
a poza tym wiadomo: uklady, kasa, wyro

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2008-06-22, 21:07   

voncuver napisał/a:

Nie mów jej tego nigdy, na pewno ciężko by to przeżyła.

Summer 

Wysłany: 2008-06-23, 12:42   

deela napisał/a:

czyli jednym słowem stereotypy....

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2008-06-23, 13:49   

Cytat:

Tak piszesz jakbyś kiedyś startowała albo znała jakąś miss świata. Jacy wy wszyscy pewni tej wszechogarniającej korupcji, światowego spisku i w ogóle wszystkiego.

voncuver 

Wysłany: 2008-06-23, 13:57   

wiadomo ludzie są różni a kompletna głupota jest branie wszystkich jedną miarą nie mozna powiedzieć
deela napisał/a:

bo ludzie są rózni jedni postępuja tak jak tu napisaliscie a inni są uczciwi a w tego typu konkursach nie wszyscy członkowie jury są tacy i nigdy nie uwierze że wszysyc tak postępują przecierz jury składa się z mężczyzn i kobiet (moga być lesbijkami)

ale wiadomo łyżka dziegciu psuje beczke miodu

*faris 

Wysłany: 2008-06-23, 14:35   

Mordred napisał/a:
Cytat:

Tak piszesz jakbyś kiedyś startowała albo znała jakąś miss świata. Jacy wy wszyscy pewni tej wszechogarniającej korupcji, światowego spisku i w ogóle wszystkiego.

Tak, ale jak wygrywa panna, która jest po prostu brzydka, nie ma w sobie za grosz ładnej rysy na twarzy, to nasuwa się tylko jedno : albo jury nie ma gustu, albo w inny sposób załatwiła sobie wygraną.
Poza tym czytałam kiedyś książkę o modelkach, miskach i tego typu - trza być chudym, mieć kasę i sponsora i można zajść daleko. Inaczej nie wiele z tego wszystkiego.

Nie zawsze tak oczywiście jest... Ale w świecie biznesu trzeba mieć dojścia - to jest fakt powszechnie znany.
Ale niestety miss PL jeszcze nigdy naprawdę ładnej nie wybrali. A jak jedzie na wybory miss świata to ubierają ją w najgorsze ciuchy jakie mogą być. Już prezenterki w tańcach z gwiazdami, jukendens, itd ładniej są ubrane.

Z miss z innych krajów pewnie jest podobnie - niektóre dziewczyny są naprawdę bardzo ładne i warte zawieszenie oka na nich, a niektóre dostały się tam nie wiem jak. Bo z miss to mają wspólnego, chyba sama nazwa.
Mumiiiiinki!

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2008-06-23, 16:03   

faris napisał/a:
Tak, ale jak wygrywa panna, która jest po prostu brzydka, nie ma w sobie za grosz ładnej rysy na twarzy

Pokaż mi taką, proszę, bo widocznie jestem do tyłu.

I gwoli sprostowania - na twarzy nie ma się rys, ma się za to rysy twarzy.

wciselko 

Wysłany: 2008-06-23, 16:26   

Ja tam jeszcze nie widzialam wyjatkowo brzydkiej miss siwata ani polski wiec nie rozumiem o co wam chodzi. Nie moge tez powiedziec czy te dziewczyny sa inteligentee czy nie bo zadnej nie znam. Wydaja sie troche puste jak odpowiadaja na te pytania w stylu 'pokoj na swiecie' ale przeciez one raczej same nie wybieraja odpowiedzi.

Ich wybor a jak sa ladne to niech startuja, latwa kasa i slawa ;) gdybym miala figure modelki to tez bym startowala :D :D

#deela 

Wysłany: 2008-06-23, 23:03   

Mordred napisał/a:
Tak piszesz jakbyś kiedyś startowała albo znała jakąś miss świata.

rozmawialam ze stylistkami ktore przygotowywaly te panienki do wystepow, a moja kolezanka byla na zapleczu tego syfu, nie miala potrzeby koloryzowac, z drugiej strony: wez udzial w takim konkursie z czystym smialym sercem - zgnoja cie wszyscy i uciekniesz z placzem - wszyscy od sponsorow, realizatorow, az po "kolezanki - uczestniczki"

wciselko napisał/a:
Ja tam jeszcze nie widzialam wyjatkowo brzydkiej miss siwata ani polski wiec nie rozumiem o co wam chodzi.

brzydkiej nie - trzeba spelniac podstawowe warunki - takie jak wzrost czy figura itp, a jest z czego wybierac w przedbiegach - ale panie przecietnej lub mdlej urody nierzadko wygrywaja

*miss irony 

Wysłany: 2008-06-24, 09:25   

trzeba mieć nasrane we łbie, żeby się tam w ogóle zgłaszać.
A ja cie kocham

Arpeggio 

Wysłany: 2008-06-24, 19:38   

Zygać mi się od tego chce:

- "Chciałabym, żeby na świecie nie było wojen..."
- "Chciałabym, żeby dzieci w afryce nie głodowały..."

Taaa... jasne k**wa mać. Mam dwie przepiękne koleżanki, które biorą udział w konkursach piękności. To są takie tępe strzały, że aż mi ich szkoda. Są świadome swojej atrakcyjności i cenią ją ponad wszystko na świecie. Ich wygląd jest dla nich najwyższą wartością, która - wedle ich mniemania - wynosi je na piedestał i sytuuje wysoko w społecznej hierarchii. Chodzą z zadartymi nosami, strzelają do facetów nienaturalne miny, przyjmują nienaturalne pozy, chód mają nienaturalny - jakby ciągle były na wybiegu mody -, do tego "stylowa" torebka frywolnie zwisająca z ramienia, "stylowe" ubrania, które wywołują we mnie odruch wymiotny. Ogólnie starają się sprawiać wrażenie wielkich dam, spokojnych, wyważonych i niedostępnych, ale jak już otworzą gębę, to wychodzi na jaw okrutna prawda, że są to puste istoty, nieuki, tępaki podatne na manipulację. lol

wciselko 

Wysłany: 2008-06-24, 19:54   

miss irony napisał/a:

no tak, bo po co zarobic miliony bez zadnego wysilku. bez sensu. lepiej byc biedakiem z 'wysilkiem'.

Summer 

Wysłany: 2008-06-24, 22:45   

Arpeggio napisał/a:
Mam dwie przepiękne koleżanki, które biorą udział w konkursach piękności. To są takie tępe strzały, że aż mi ich szkoda. Są świadome swojej atrakcyjności i cenią ją ponad wszystko na świecie. Ich wygląd jest dla nich najwyższą wartością, która - wedle ich mniemania - wynosi je na piedestał i sytuuje wysoko w społecznej hierarchii. Chodzą z zadartymi nosami, strzelają do facetów nienaturalne miny, przyjmują nienaturalne pozy, chód mają nienaturalny - jakby ciągle były na wybiegu mody -, do tego "stylowa" torebka frywolnie zwisająca z ramienia, "stylowe" ubrania, które wywołują we mnie odruch wymiotny. Ogólnie starają się sprawiać wrażenie wielkich dam, spokojnych, wyważonych i niedostępnych, ale jak już otworzą gębę, to wychodzi na jaw okrutna prawda, że są to puste istoty, nieuki, tępaki podatne na manipulację. lol

ale zauważ że nie wszystkie dziewczyny takie są. I konkursy piękności nie na wszystkie tak działają. Niektóre laski potrafią byc pomimo wszystko skromne i są mądre. Oczywiście są i takie które tak się zachowują jak opisujesz, ale uwierz wiele dziewczyn jest naprawde super.
miss irony napisał/a:

skoro tak uważasz...

Arpeggio 

Wysłany: 2008-06-24, 22:50   

Summer napisał/a:
ale zauważ że nie wszystkie dziewczyny takie są. I konkursy piękności nie na wszystkie tak działają. Niektóre laski potrafią byc pomimo wszystko skromne i są mądre. Oczywiście są i takie które tak się zachowują jak opisujesz, ale uwierz wiele dziewczyn jest naprawde super.

Ok ok ok. Wierzę. Ale co taka "super dziewczyna" robi do cholery na konkursie piękności!?

Odpowiedz do tematu