Forum Dyskusyjne :: "Koniec świata" w roku 2012?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » "Koniec świata" w roku 2012?

"Koniec świata" w roku 2012?
Autor Wiadomość

tom1ek 

Wysłany: 2008-03-01, 21:53   "Koniec świata" w roku 2012?

Witam, ostatnio dość dużo się o tym słyszy, (koniec kalendarza Majów itp.) a ja założyłem nawet parę miesięcy temu stronę dot. 2012:
http://rok2012.w.interia.pl/
Co prawda próbuję przez nią nawet udowodnić, że NIE BĘDZIE żadnego kataklizmu, globalnej katastrofy, tylko raczej wielka przemiana Ziemi...

A wy - co o tym sądzicie? Obiła się wam już o uszy ta data? Słyszeliście coś o tym? Coś wg was stanie się w 2012 (no, oczywiście poza Euro2012 ;) )?

Tabris88 
Papa

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2008-03-02, 04:19   !

Ooo tak wielka przemiana Ziemi :D
A nie sądzisz, że każdy dzień niesie nową ogromną przemianę?

Według mnie jeżeli nie dzisiaj, to jutro. Nie w 2012 to zapewniam Cię, że w najbliższym czasie.

Nic dziwnego skoro do zamknięcia tego szalonego kramu wystarczy jedno wciśnięcie czerwonego guzika.

SYLWEK 16 

Wysłany: 2008-03-02, 15:29   

Sylwek czeka na ta przemianę z niecierpliwością ;) nawet jeśli przyjdzie mi zginąć czekam na 2012 rok, jednak myslę że 'koniec świata' to totalna głupota, nie raz juz tak gadano, i ch*a było :) ale zmiany lubię to czekam! :) :) :) Może ktoś chce poczekać z Sylwkiem? No dobra, możemy razem trochę accattone być :)

Achilles 

Wysłany: 2008-03-02, 15:58   

ile razy to juz miał być koniec świata, co nawet w informacjach gadali ;], wątpie by jakiś kataklizm w 2012 roku się wydarzył, po prostu w takie przepowiednie za bardzo nie chce mi się wierzyć bo jezeli wierzyłbym w to to musiałbym wierzyć w podróze w czasie i z góry zaplanowaną przyszłość. Krótko mówiać w bzdety nie wierze. Choć jakaś gwałtowna przemiana klimatu w tym roku mogła by nastąpić ale napewno zaden Armagedon itp;] juz kilka domniemanychzagład ziemi przerzyłem to i tą przezyje :D , choć jakby na to nie patrzeć to cywilizacja Majów była bardzo rozwinięta i pod niektórymi wzgledami mogli wyprzedzać aktualną, więc kto wie moze coś sie wydarzy :D

Tabris88 
Papa

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2008-03-02, 16:52   !

Nie wspominając już o tym, że czas jest pojęciem względnym.
Przyznajcie, że jednak gdzieś to tam w środku siedzi, to przeczucie nadchodzącego końca (niekoniecznie w tym czy tamtym dniu/miesiącu/roku).

Achilles to nie wiedziałeś, że telewizja kłamie?

Achilles 

Wysłany: 2008-03-02, 19:28   Re: !

Tabris88 napisał/a:
Nie wspominając już o tym, że czas jest pojęciem względnym.
Przyznajcie, że jednak gdzieś to tam w środku siedzi, to przeczucie nadchodzącego końca (niekoniecznie w tym czy tamtym dniu/miesiącu/roku).

Achilles to nie wiedziałeś, że telewizja kłamie?
Ja tam jakoś nie czuje ze koniec świata bać wielka katastrofa/kataklizm się szykuje i raczej jeszcze nam troche do niego. Trzeba żyć , bez leku przed zakończeniem zywota. Choć jeżeli świat dalej będzie podąrzał tą ścieżką to globalna katastrofa będzie wkrótce.

ze sama ściema leci w tej telewizji to ja od dzieciństwa wiem :D , co puści jedna telewizja to musi puścić na antenie i druga choćby to była kompletna ściema.

wciselko 

Wysłany: 2008-03-02, 21:20   

fajnie bedzie. ogladalalm film o tym:)

Achilles 

Wysłany: 2008-03-02, 22:25   

wciselko napisał/a:
fajnie bedzie. ogladalalm film o tym:)
nie ma co się tak podniecać apokalipsą :] , a jaki to był film?

Tabris88 
Papa

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2008-03-02, 22:53   !

Jak to nie podniecać?!
Przecież to będą największe fajerwerki jakie kiedykolwiek widziałem... w dodatku ostatnie!

A film to pewnie w temacie, czyli Apocalypse Now :D

tedwa 

Wysłany: 2008-03-03, 10:24   

Głupcy!
Nie wierząc w prorocze wizje zostaniecie zesłani do miejsca gdzie w TV leci tylko "Moda na sukces" i gdzie aktorzy się nie starzeją a odcinki nie kończą...
Zobaczycie, że gdy mandarynka będzie w połowie drogi do ziemniaka wtedy nastąpi kres ery marchewki i spadnie na ziemię deszcz pluszowych kamieni które ugodzą każdego niedowiarka!!!

wciselko 

Wysłany: 2008-03-03, 16:04   

nie, ja ogladalam pojutrze! fajny filmik i w sumie nawet sensowny :) ze przez globalne ocieplenie nastapilo globalne ozimnienie(?) czyli epoka lodowcowa ! wiem jak sie teraz przed tym obronic bo tam niektorzy przezyli ! hehe :D bede jedynym ocalalym :D i moze jeszcze brad pit albo ktos taki zeby napelnic cala ziemie doskonalym potomstwem :D

X. 

Wysłany: 2008-03-03, 20:31   

to będzie początek świata

wciselko 

Wysłany: 2008-03-03, 21:24   

poczatek nowej ery!

Achilles 

Wysłany: 2008-03-04, 18:08   

coś się kończy coś się zaczyna, tylko nie koniecznie musi tak być , wkoncu apokalipsa może spowodować całkowitą zagładę.

wciselko 

Wysłany: 2008-03-04, 23:38   

nie psuj mojej wizji :) ja przezyje bo wiem jak sie bronic, obejrzyj pojutrze to moze tez sie nauczysz ;)

MRN 

Wysłany: 2008-03-05, 14:43   

Fizykiem nie jestem, ale Ziemia jest ogromną elektrodą, a w elektrodzie bieguny co jakiś czas się zamieniają. Nie spowoduje to końca świata, ale zdrowo go pozmienia. Weźmy pod uwagę zwierzęta wędrowne, kierujące się biegunem magnetycznym w podróżach. To już zakłóci równowagę świata.Dodatkowo, zdaje się że przy przemagnesowaniu Ziemia powinna zacząć się kręcić w drugą stronę, co spowoduje niemały kataklizm.Jeśli wierzyć doniesieniom takie zjawisko miało już miejsce, o czym świadczy sposób krzepnięcia wtedy jeszcze płynnej magmy i ślady zmarzliny w Indiach.
Tak czy tak ciekawe, ale nie odważyłbym się wysunąć teorii o końcu świata.

wciselko 

Wysłany: 2008-03-06, 22:19   

co moze byc czynnikiem powodujacym przemagnesowanie?

Tabris88 
Papa

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2008-03-07, 00:30   !

Mega wielka kometa rozj******* wszystko co napotka na swojej drodze!
Zmieni tor lotu Ziemii, oś obrotu i wypi****** nas daleko w Kosmos.

Oczywiście zamieniając przy tym bieguny magnetyczne naszej kochanej planety.

wciselko 

Wysłany: 2008-03-07, 17:05   

nie wszystko, zostana po nas plastikowe torebki z Tesco...

shakira 

Wysłany: 2008-03-08, 23:41   

tyle już tych końców swiata miało byc, ze nie chce mi sie wierzyć, co ma byc to bedzie

Odpowiedz do tematu