Wysłany: 2008-03-01, 21:53 "Koniec świata" w roku 2012?
Witam, ostatnio dość dużo się o tym słyszy, (koniec kalendarza Majów itp.) a ja założyłem nawet parę miesięcy temu stronę dot. 2012:
http://rok2012.w.interia.pl/
Co prawda próbuję przez nią nawet udowodnić, że NIE BĘDZIE żadnego kataklizmu, globalnej katastrofy, tylko raczej wielka przemiana Ziemi...
A wy - co o tym sądzicie? Obiła się wam już o uszy ta data? Słyszeliście coś o tym? Coś wg was stanie się w 2012 (no, oczywiście poza Euro2012 )?
Sylwek czeka na ta przemianę z niecierpliwością nawet jeśli przyjdzie mi zginąć czekam na 2012 rok, jednak myslę że 'koniec świata' to totalna głupota, nie raz juz tak gadano, i ch*a było ale zmiany lubię to czekam! Może ktoś chce poczekać z Sylwkiem? No dobra, możemy razem trochę accattone być
ile razy to juz miał być koniec świata, co nawet w informacjach gadali ;], wątpie by jakiś kataklizm w 2012 roku się wydarzył, po prostu w takie przepowiednie za bardzo nie chce mi się wierzyć bo jezeli wierzyłbym w to to musiałbym wierzyć w podróze w czasie i z góry zaplanowaną przyszłość. Krótko mówiać w bzdety nie wierze. Choć jakaś gwałtowna przemiana klimatu w tym roku mogła by nastąpić ale napewno zaden Armagedon itp;] juz kilka domniemanychzagład ziemi przerzyłem to i tą przezyje , choć jakby na to nie patrzeć to cywilizacja Majów była bardzo rozwinięta i pod niektórymi wzgledami mogli wyprzedzać aktualną, więc kto wie moze coś sie wydarzy
Nie wspominając już o tym, że czas jest pojęciem względnym.
Przyznajcie, że jednak gdzieś to tam w środku siedzi, to przeczucie nadchodzącego końca (niekoniecznie w tym czy tamtym dniu/miesiącu/roku).
Nie wspominając już o tym, że czas jest pojęciem względnym.
Przyznajcie, że jednak gdzieś to tam w środku siedzi, to przeczucie nadchodzącego końca (niekoniecznie w tym czy tamtym dniu/miesiącu/roku).
Achilles to nie wiedziałeś, że telewizja kłamie?
Ja tam jakoś nie czuje ze koniec świata bać wielka katastrofa/kataklizm się szykuje i raczej jeszcze nam troche do niego. Trzeba żyć , bez leku przed zakończeniem zywota. Choć jeżeli świat dalej będzie podąrzał tą ścieżką to globalna katastrofa będzie wkrótce.
ze sama ściema leci w tej telewizji to ja od dzieciństwa wiem , co puści jedna telewizja to musi puścić na antenie i druga choćby to była kompletna ściema.
Głupcy!
Nie wierząc w prorocze wizje zostaniecie zesłani do miejsca gdzie w TV leci tylko "Moda na sukces" i gdzie aktorzy się nie starzeją a odcinki nie kończą...
Zobaczycie, że gdy mandarynka będzie w połowie drogi do ziemniaka wtedy nastąpi kres ery marchewki i spadnie na ziemię deszcz pluszowych kamieni które ugodzą każdego niedowiarka!!!
nie, ja ogladalam pojutrze! fajny filmik i w sumie nawet sensowny ze przez globalne ocieplenie nastapilo globalne ozimnienie(?) czyli epoka lodowcowa ! wiem jak sie teraz przed tym obronic bo tam niektorzy przezyli ! hehe bede jedynym ocalalym i moze jeszcze brad pit albo ktos taki zeby napelnic cala ziemie doskonalym potomstwem
_________________ "Coco jumbo i do przodu – to moje hasło."
nie psuj mojej wizji ja przezyje bo wiem jak sie bronic, obejrzyj pojutrze to moze tez sie nauczysz
_________________ "Coco jumbo i do przodu – to moje hasło."
MRN
Wysłany: 2008-03-05, 14:43
Fizykiem nie jestem, ale Ziemia jest ogromną elektrodą, a w elektrodzie bieguny co jakiś czas się zamieniają. Nie spowoduje to końca świata, ale zdrowo go pozmienia. Weźmy pod uwagę zwierzęta wędrowne, kierujące się biegunem magnetycznym w podróżach. To już zakłóci równowagę świata.Dodatkowo, zdaje się że przy przemagnesowaniu Ziemia powinna zacząć się kręcić w drugą stronę, co spowoduje niemały kataklizm.Jeśli wierzyć doniesieniom takie zjawisko miało już miejsce, o czym świadczy sposób krzepnięcia wtedy jeszcze płynnej magmy i ślady zmarzliny w Indiach.
Tak czy tak ciekawe, ale nie odważyłbym się wysunąć teorii o końcu świata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.