a ja to co slyszalam ostatnio ze ludzie dlatego gdybyaja o koncu swiata bo w tym roku wszystkie planety i wszystkie ksiezycy w naszym ukladzie slonecznymmaja sie ustawic w jedenj lini pierwszy raz w znanej ludzkosci historii - dlatego ta podnieta
ja mysle ze nawet jesli cos ma sie stac to tylko jakas katastrofa ewentulanie ale nie koniec calehgo swiata!
slyszalam tez o wirusie ktory jest ukryty w lodowcu, ktory przenosi sie powietrzem wiec w razie globalnego oceiplenia moglby wybc kilka milionow - ale nie wiemczy to prawda
to tak z 'faktow'
_________________ "Coco jumbo i do przodu – to moje hasło."
A ja słyszałam tego odnośnie końca świata iż: gdy powstał świat i kula ziemska i w ogóle to miała ona od razu 12 lat tak o , i naprawdę koniec świata miał być w 2000r ale tak naprawdę nie ma jeszcze 2000roku, więc koniec będzie w 212r. Pamiętam że przepowiedział to jakiś filozof nie pamiętam jaki, ale jego przepowiednia odnośnie papieża prawie się sprawdziła, bo gadał że jeżeli papieżem zostanie murzyn to nastąpi .....( coś tam miało się stać), a teraz jest z tym końcem świat, oglądałam jeszcze kiedyś na discovery o końcu świata, ale to już miał być inny bieg historii. Miała na nas spaść wielka asteroida, a raczej spadnie, bo doleci do nas jak oglądałam to za 20 lat, więc teraz to chyba za 18 lat, ale jeszcze nie wiadomo czy nie zmieni swojego toru. To tyle.
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1464 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-04-30, 10:36
Majalena napisał/a:
prawie się sprawdziła
no właśnie, 'prawie'
Majalena napisał/a:
prawie się sprawdziła, bo gadał że jeżeli papieżem zostanie murzyn to nastąpi
no ale jak? wg mnie nie sprawdziła się ani trochę xD chyba że czegoś nie wiem o Benedykcie
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wysłany: 2008-04-30, 12:19
musze przyznac ze jednak czegos nie wiesz czytaj
przedostatni papiez na liscie Malachiasza zostal opisany slowami Gloria Olivae
a oto jak to jest interpretowane
Gloria Olivae (chwała oliwki) przypisuje się Benedyktowi XVI ponieważ jednym z symboli zakonu św. Benedykta jest gałązka oliwna (zwolennicy przepowiedni uważają, iż przyjęcie takiego imienia przez Papieża doskonale łączy go z zakonem benedyktynów). Jeszcze inna interpretacja wiąże się z faktem, że Ratzinger urodził się 16 kwietnia, w dniu śmierci św. Benedykta Józefa Labrè (26 marca 1748 – 16 kwietnia 1783).
Jeszcze inna interpretacja jest następująca: Słowa "chwała oliwki" od dawna wiązano z ciemnym kolorem oliwki, co miałoby znaczyć, że papież będzie czarnoskóry. Benedykt XVI czarnoskóry nie jest, ale ma w herbie wizerunek głowy Murzyna.
starch sie bac
a tak dla rozluznienia
Ostatni papiez na liscie ma imie Petrus Romanus (Piotr Rzymianin)
Brak numeru przy ostatnim zapisie na liście może jednak sugerować, że przed nim nastąpi jeszcze dowolna liczba innych papieży.
a oto jakie jest najdluzsze haslo w przepowiedni Malachiasza
"W czasie najgorszego prześladowania Świętego Kościoła Rzymskiego, [na tronie] zasiądzie Piotr Rzymianin, który będzie paść [swe] owce podczas wielu cierpień, po czym miasto siedmiu wzgórz zostanie zniszczone i straszny Sędzia osądzi swój lud. Koniec."
i taki maly przypis
Benedyktyni nie mają oficjalnego godła, a gałązka oliwna jest jedynie ich nieoficjalnym symbolem, podobnie jak nazwa Oliwetanie która w rzeczywistości opisuje tylko bardzo mały odłam tego zakonu. Nazwa pochodzi od nazwy miejsca, gdzie ulokowano ich klasztor (Góra Oliwna, łac. Mons Oliveti, wł. Monte Oliveto, koło Akkony).
i na koniec moje zdanie
Przepowiednie Malachiasza mozna interpretowac w dowolny sposob i dlatego jest uznawana za taka prawdziwa.
BBC podalo taką listę potencjalnych 9 kandydatów:
1. Cardinal Dionigi Tettamanzi, the Archbishop of Milan — Włochy są krajem oliwek. PASUJE!
2. Cardinal Francis Arinze is a Nigerian — Czarne oliwki też są, choć ja ich nie lubię. PASUJE!
3. Cardinal Giovanni Battista Re, an Italian — Włochy są krajem oliwek. PASUJE!
4. Cardinal Claudio Hummes, Brazil — Latynosi mają oliwkową skórę. PASUJE!
5. Cardinal Oscar Maradiaga of Honduras — Latynosi mają oliwkową skórę. PASUJE!
6. Cardinal Norberto Rivera Carrera , Mexico, Latynosi mają oliwkową skórę. PASUJE!
7. Cardinal Ivan Dias the Archbishop of Bombay, też Latynos! PASUJE!
8. Cardinal Joseph Ratzinger jest od pilnowania doktryny. Obj. 11:4-5 „Ci są dwie oliwy i dwa świeczniki, stojące przed obliczem Pana wszystkiej ziemi. A jeśliby im kto chciał szkodzić, ogień wynijdzie z ust ich i pożre nieprzyjacioły ich; a jeśliby im kto chciał szkodzić, ten też tak musi być zabity." PASUJE!
9. Cardinal Godfried Danneels of Belgium — Łukasz 10:34, „(Samarytanin) podszedł do niego i opatrzył mu rany, zalewając je oliwą i winem; potem wsadził go na swoje bydlę, zawiózł do gospody i pielęgnował go." Danneels poparł używanie kondomów jeśli chce się uniknąć zarażeniem HIV. Czyli jest ta „oliwa" lecząca wiernych, lub zabezpieczająca przed chorobą. PASUJE!
10. Cardinal Christoph Schonborn of Vienna — Jest Dominikaninem. Dominikanie otworzyli w roku 1882 klasztor w Jerozolimie usytuowany wśród sadów oliwnych. PASUJE!
wiec praktycznie kogo by nie wybrali pasowalby do przepowiedni
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Ostatnio zmieniony przez daeone 2008-04-30, 12:33, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2008-04-30, 18:34
przedstawilem je dlatego zeby pokazac jak latwo naciagac takie przepowiednie one daja wiele mozliwosci zeby pokazac ze sa autentyczne nie napisalem nigdzie ze w nie wierze
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
poziomka!
Wiek: 13 Dołączyła: 03 Maj 2008 Posty: 24 Skąd: raczej dokąd?
Wysłany: 2008-05-03, 20:57
sama nie wiem czy to prawda. mówi się też o tym, że wielkie lodowce, które topnieją pokryją Europę. albo że jest tak bardzo zanieczyszczone środowisko... no dużo jest tych przykładów, można by wymieniać i wymieniać...
Panie i Panowie ,ale tak szczerze powiedzcie ile już tych końców świata człowiek przeżył. A na podstawie jakich wiarygodnych źródeł były te daty podawane... dajcie sobie spokój, kiedy będzie ,wtedy będzie i tyle.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Wysłany: 2008-05-03, 21:18
Bullshit, nie koniec świata.
Bullshit, nie wielkie przemiany Ziemi
... a i tak ci co w to wierzyli powiedzą, że coś się wydarzyło ale stało się to... w "wewnątrz" lub media tego nie rozgłośniły. Ludzie to kretyni
Chyba niewielu wierzy w ten koniec świata, ja też należe do tych ludzi. Myśle jednak, że dobrze jest czasem postraszyć ludzi, no i po za tym coś ciekawego się dzieje.
ps: ten świat sam się wykańcza, nie potrzeba nam końca świata
Nie zmieniaj wielkosci ani koloru czcionki bez uzasadnionego powodu
Wysłany: 2008-05-12, 09:29
oczywiście, że będzie szykujcie się, bo śmierć przyjdzie.
Naczytali się w necie, też mnie to interesuję, lecz 3/4 rzeczy jest wymyślona przez ludzi a 1/4 przez stare pisma np. Biblia, która się nie sprawdza. Pozdrawiam
Rok 2000
też miał być koniec, czy mi się zdawało, i Bóg dał nam jeszcze 12 lat życia?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.