Forum Dyskusyjne :: Koniec świata

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » Koniec świata

Koniec świata

Czy chciałbyś/łabyś dożyć dnia kiedy nastąpiłby koniec świata ??
Tak
44%
 44%  [ 20 ]
Nie
55%
 55%  [ 25 ]
Głosowań: 45
Wszystkich Głosów: 45

Autor Wiadomość

Matys 

Wysłany: 2005-12-21, 16:50   Koniec świata

Jakie słyszeliście teorie na temat końca świata ?? Dalej, wypowiadać się śmiało :D
Ostatnio zmieniony przez Matys 2006-01-23, 16:09, w całości zmieniany 1 raz  

Milka 
Redaktor :P

Wysłany: 2005-12-21, 17:34   

W 2000 roku mial byc koniec świata ale jakos go przyzłem. A teraz nic nie słyszałem... Podobno zejdzie Jakaś Kula Ognia i.......bach...

Tenar 

Wysłany: 2005-12-21, 18:05   

W 2012 ponoć ma być koniec świata, chociaż ja raczej nazwałabym to nową erą , "przebudzeniem" ludzi ..
Jest wiele teorii na ten temat, m.in.
- przesunięcie się biegunów
- przybycie Obcych
- kometa
czy bomba atomowa [ ... ]
W każdym razie, wierzę iż w tym roku nastąpi jakiś przełom, choć jaki nie umiem dokładnie powiedzieć..

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2005-12-21, 19:52   

Widziałem kiedyś takie anime, w którym teoria była dosyć ciekawa. Mówiła ona, że ilość ludzi na Ziemi po woli zbliża się do liczby neuronów w ludzkim mózgu - po przekroczeniu tej liczby miałoby nastąpić tak zwane "przebudzenie ludzkości" i koniec świata. Teoria dosyć ciekawa, a ogólnie anime zrobiło na mnie takie wrażenie, że może i bym uwierzył, gdyby nie moje realistyczne (naukowe) podchodzenie do takich spraw (chociaż w sumie nie do końca jestem realistą).
Jak dla mnie te wszystkie dokładne daty to bzdura. Koniec świata może nastąpić wraz z zgaśnięciem słońca, ale to za miliardy lat (oczywiście ludzkość może zdoła uniknąć zagłady pomimo tego - to już zależy od nas, bo jeśli zaczną się szerzyć wojny, to długo nie pożyjemy).

@Michał 

Wysłany: 2005-12-22, 15:37   

wow widze ze w ankiecie najlepij wypadłem :P

Ja tam bym chciał dożyc dnia kiedy bedzie koniec świata z 2 powodów ;)
1. Bo jestem ciekaw jak bedzie wygladał koniec świata
2. Bo za predko on raczej nie nastapi :P

Jastina 

Wysłany: 2005-12-22, 16:52   

Sa Ci rózni prorocy np. ostatnio słyszałam o proroctwach królowej Saby......noi nawet troche przeczytałam....w sumie juz niektóre jej słowa sie sprawdziły :roll: ale czy ja wiem czy w to wierzyc???? :roll:

@Michał 

Wysłany: 2005-12-22, 17:07   

Jastina napisał/a:
ale czy ja wiem czy w to wierzyc????

No wiesz tak samo jak ja owiem "jutro jest koniec świata" to by mi ktos uwierzył ?

Te proroctwa to sa interpretacje jakis tam słów które są tylko dopasowane do zdarzeń które się wydarzyły.

Tak samo jak proroctwa Nostradamusa. Mówi sie przeciez ze przepowiedział on atak na WTC. A słowa to były cos o dwucvh braciach :/ no to ja dziekuje za takie przepowiednie.

Matys 

Wysłany: 2006-01-23, 11:39   

leśna_ napisał/a:
W 2012 ponoć ma być koniec świata, chociaż ja raczej nazwałabym to nową erą , "przebudzeniem" ludzi ..

leśna_ napisał/a:
W każdym razie, wierzę iż w tym roku nastąpi jakiś przełom, choć jaki nie umiem dokładnie powiedzieć..

Ja ogladalem jakis czas temu program na Discovery na temat komet i meteorytow przelatujacych kolo Ziemi :) A teraz do rzeczy :] Jest taka kometa ktora przelatuje co kilka lat kolo Ziemi ze ja widac golym okiem :) i za kazdym razem przelatuje ona z innymi trajektoriami. Naukowcy z jakiegos tam instytutu zaczeli sie zastanawiac w takim razie nad malo przyjemna sytuacja a mianowicie kiedy ta kometa i Ziemia wejda sobie w kurs kolizyjny :| Po przeprowadzeniu wszystkich jakichs tam obliczen wyszlo im ze taki incydent ma nastapic wlasnie w 2012 roku. :przestraszony: Obliczyli tez predkosc z jaka sie ta kometa porusza, jaka jest jej ciezkosc, objetosc i takie tam by zrobic symulacje uderzenia jej w nasza planete :/ Skutki bylyby porownywalne z uderzeniem meteorytu ktory sprawil ze wyginely dinozaury wiec moznaby tez powiedziec ze faktycznie nastapilaby jakas nowa era. :|

leśna_, ja dziekuje w takim razie za takie piekne "przebudzenie" :P :] Ja wolalbym juz spac w takim wypadku dalej :]

Michał napisał/a:
Ja tam bym chciał dożyc dnia kiedy bedzie koniec świata z 2 powodów
1. Bo jestem ciekaw jak bedzie wygladał koniec świata

Jakby wygladal ?? Wez przynies do domu swiadectwo maturalne z kiepskimi ocenami to bedziesz mial swoj koniec swiata jak rodzice sie do Ciebie dobiora :P :]

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2006-01-23, 14:31   

Matys napisał/a:
Jakby wygladal ?? Wez przynies do domu swiadectwo maturalne z kiepskimi ocenami to bedziesz mial swoj koniec swiata jak rodzice sie do Ciebie dobiora :P :]

Kiedy moja siostra dowiedziała się, że dostała dwuję za poprawkę z matury z polskiego, to ojciec rzucił się na nią z gratulacjami. :P Czy właśnie to nazywasz końcem świata? Swoją drogą: Z innych przedmiotów też miała same dwuje. :P Ja osobiście też nie liczę na wyższe oceny.

Matys 

Wysłany: 2006-01-23, 16:07   

Prymas, to zalezy na co liczyli nasi rodzice :P Bo jezeli liczyli na jakies lepsze oceny niz dostalismy to faktycznie moze byc dla nie ktorych koniec swiata :] Ale jezeli znow rodzice chcieliby abysmy to swiadectwo maturalne dostali nawet z dwojami i beda sie cieszyli z tego ze chociaz mature zdalismy i ze szkole skonczylismy to nie ma wtedy wogole wedlug mnie sprawy :) :P

Twoi rodzice akurat oczekiwali pewnie tylko abyscie zdali maturke z pozytywnymi wynikami i skonczyli szkole wiec konca swiata Ty i Twoja siostra nie mieliscie :]

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2006-01-23, 20:43   

Matys napisał/a:
wiec konca swiata Ty i Twoja siostra nie mieliscie :]

O mnie trzeba było napisać w czasie przyszłym, bo maturka dopiero przede mną. :P Swoją drogą: Może jednak lepiej byłoby, gdyby rodzice byli bardziej wymagający? Może wtedy byłbym przesiąknięty wiedzą? :P

Aneta 

Wysłany: 2006-01-23, 22:49   

Wracajac do tematu :P ja slyszalam, ze w 2027 ma byc koniec swiata. Zreszta ostatnio bylam ze szkola na takim wykladzie z astronomii, gdzie facet ktotko mowiac powiedzial nam, ze az strach sie ruszyc, bo czego nie zrobimy, doprowadzimy do szybkiego konca swiata :P :] A swoja droga, co byscie zrobili, gdybyscie byli pewni, ze za powiecmy 2 dni bedzie na 100% koniec swiata? :) zostali byscie w domu z rodzina, zrobili cos, na co nigdy nie mieliscie odwagi czy jak by nigdy nic spedzili te ostatnie dni calkiem normalnie? :)

#Códak 
Ë! Suomi Haloo!

Wysłany: 2006-01-24, 12:10   

Aneta napisał/a:
ja slyszalam, ze w 2027 ma byc koniec swiata

Ja czytałem kiedyś artykuł w którym jakiś geniusz dokładnie obliczył że koniecświata nastąpi...4.10.2005 w jakieś tam żydowskie święto...ech czego to ludzie nie wymyślą :/

[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]

Matys 

Wysłany: 2006-01-24, 12:17   

Ja slyszalem jeszcze taka wersje ale nie pamietam skad ze 12 lipca 1999r o godzinie 10:20 mial zejsc z nieba czarny ksiaze na czarnym rumaku i mial pograzyc cala Ziemie w ciemnosciach :] Tylko co ta przepowiednia miala oznaczac dokladnie nie wiem :] ale jedno jest pewne.... nie spelnila sie ona po dzien dzisiejszy bo wciaz zyje i ciesze sie znakomitym zdrowiem :D :P :]

Tenar 

Wysłany: 2006-01-24, 15:40   

Matys napisał/a:
Ja ogladalem jakis czas temu program na Discovery na temat komet i meteorytow przelatujacych kolo Ziemi A teraz do rzeczy Jest taka kometa ktora przelatuje co kilka lat kolo Ziemi ze ja widac golym okiem i za kazdym razem przelatuje ona z innymi trajektoriami. Naukowcy z jakiegos tam instytutu zaczeli sie zastanawiac w takim razie nad malo przyjemna sytuacja a mianowicie kiedy ta kometa i Ziemia wejda sobie w kurs kolizyjny Po przeprowadzeniu wszystkich jakichs tam obliczen wyszlo im ze taki incydent ma nastapic wlasnie w 2012 roku. Obliczyli tez predkosc z jaka sie ta kometa porusza, jaka jest jej ciezkosc, objetosc i takie tam by zrobic symulacje uderzenia jej w nasza planete Skutki bylyby porownywalne z uderzeniem meteorytu ktory sprawil ze wyginely dinozaury wiec moznaby tez powiedziec ze faktycznie nastapilaby jakas nowa era.

leśna_, ja dziekuje w takim razie za takie piekne "przebudzenie" Ja wolalbym juz spac w takim wypadku dalej

Matys, tak samo naukowcy obliczyli przesunięcie sie biegunów etc. Teoria o komecie też nie jest pewnikiem ;-]
A "przebudzenie" jest pojęciem związanym z rozwojem człowieka. Nie chodziło w nim bynajmniej o żadną katastrofe ;-]

Aneta 

Wysłany: 2006-01-24, 18:31   

Matys napisał/a:
mial zejsc z nieba czarny ksiaze na czarnym rumaku

Taa, to tak apropo tego mojego metroseksualnego, szowinistycznego chippendalsa z tytulem ksiazecym i bialym rumakiem ? :rotfl:

Matys 

Wysłany: 2006-01-25, 10:01   

Aneta napisał/a:
Taa, to tak apropo tego mojego metroseksualnego, szowinistycznego chippendalsa z tytulem ksiazecym i bialym rumakiem ?

Ten Twoj to byl bialy i na bialym koniu :D A moj jest czarny i na czarnym rumaku :P :rotfl: Wiec przeciwienstwo do Twojego :] przynajmniej pod wzgledem koloru i czynow jakie mialby czynic :P

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2006-01-25, 21:54   

co do kolorow tych koni to zawiewa mi tu rasizmem ;) :rotfl:
Who's playing tricks on me?"

Matys 

Wysłany: 2006-01-26, 03:18   

Świętoszka napisał/a:
co do kolorow tych koni to zawiewa mi tu rasizmem

Odrazu rasizm :P A jakby postawic Ci duza i mala butelke to jakbys je wlasnie odroznila na pierwszy rzut oka ?? Czym bys powiedziala ze sie roznia ?? :] :P

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2006-01-26, 13:20   

Matys napisał/a:
A jakby postawic Ci duza i mala butelke to jakbys je wlasnie odroznila na pierwszy rzut oka ?? Czym bys powiedziala ze sie roznia ??
sprawdzilabym zawartosc i to by przesadzilo :hyhy: :rotfl:
Who's playing tricks on me?"

Odpowiedz do tematu