W 2012 ponoć ma być koniec świata, chociaż ja raczej nazwałabym to nową erą , "przebudzeniem" ludzi ..
Jest wiele teorii na ten temat, m.in.
- przesunięcie się biegunów
- przybycie Obcych
- kometa
czy bomba atomowa [ ... ]
W każdym razie, wierzę iż w tym roku nastąpi jakiś przełom, choć jaki nie umiem dokładnie powiedzieć..
Widziałem kiedyś takie anime, w którym teoria była dosyć ciekawa. Mówiła ona, że ilość ludzi na Ziemi po woli zbliża się do liczby neuronów w ludzkim mózgu - po przekroczeniu tej liczby miałoby nastąpić tak zwane "przebudzenie ludzkości" i koniec świata. Teoria dosyć ciekawa, a ogólnie anime zrobiło na mnie takie wrażenie, że może i bym uwierzył, gdyby nie moje realistyczne (naukowe) podchodzenie do takich spraw (chociaż w sumie nie do końca jestem realistą).
Jak dla mnie te wszystkie dokładne daty to bzdura. Koniec świata może nastąpić wraz z zgaśnięciem słońca, ale to za miliardy lat (oczywiście ludzkość może zdoła uniknąć zagłady pomimo tego - to już zależy od nas, bo jeśli zaczną się szerzyć wojny, to długo nie pożyjemy).
Ja tam bym chciał dożyc dnia kiedy bedzie koniec świata z 2 powodów
1. Bo jestem ciekaw jak bedzie wygladał koniec świata
2. Bo za predko on raczej nie nastapi
Sa Ci rózni prorocy np. ostatnio słyszałam o proroctwach królowej Saby......noi nawet troche przeczytałam....w sumie juz niektóre jej słowa sie sprawdziły :roll: ale czy ja wiem czy w to wierzyc???? :roll:
_________________ "Ludzkie spojrzenia słodkie są choć, pełne chciwości, kłamstwa, zazdrości łeż - poznasz je... poznasz bliżej, kiedy osłabniesz i głowe rozbijesz o mur..."
No wiesz tak samo jak ja owiem "jutro jest koniec świata" to by mi ktos uwierzył ?
Te proroctwa to sa interpretacje jakis tam słów które są tylko dopasowane do zdarzeń które się wydarzyły.
Tak samo jak proroctwa Nostradamusa. Mówi sie przeciez ze przepowiedział on atak na WTC. A słowa to były cos o dwucvh braciach no to ja dziekuje za takie przepowiednie.
W 2012 ponoć ma być koniec świata, chociaż ja raczej nazwałabym to nową erą , "przebudzeniem" ludzi ..
leśna_ napisał/a:
W każdym razie, wierzę iż w tym roku nastąpi jakiś przełom, choć jaki nie umiem dokładnie powiedzieć..
Ja ogladalem jakis czas temu program na Discovery na temat komet i meteorytow przelatujacych kolo Ziemi A teraz do rzeczy Jest taka kometa ktora przelatuje co kilka lat kolo Ziemi ze ja widac golym okiem i za kazdym razem przelatuje ona z innymi trajektoriami. Naukowcy z jakiegos tam instytutu zaczeli sie zastanawiac w takim razie nad malo przyjemna sytuacja a mianowicie kiedy ta kometa i Ziemia wejda sobie w kurs kolizyjny Po przeprowadzeniu wszystkich jakichs tam obliczen wyszlo im ze taki incydent ma nastapic wlasnie w 2012 roku. Obliczyli tez predkosc z jaka sie ta kometa porusza, jaka jest jej ciezkosc, objetosc i takie tam by zrobic symulacje uderzenia jej w nasza planete Skutki bylyby porownywalne z uderzeniem meteorytu ktory sprawil ze wyginely dinozaury wiec moznaby tez powiedziec ze faktycznie nastapilaby jakas nowa era.
leśna_, ja dziekuje w takim razie za takie piekne "przebudzenie" Ja wolalbym juz spac w takim wypadku dalej
Michał napisał/a:
Ja tam bym chciał dożyc dnia kiedy bedzie koniec świata z 2 powodów
1. Bo jestem ciekaw jak bedzie wygladał koniec świata
Jakby wygladal ?? Wez przynies do domu swiadectwo maturalne z kiepskimi ocenami to bedziesz mial swoj koniec swiata jak rodzice sie do Ciebie dobiora
Jakby wygladal ?? Wez przynies do domu swiadectwo maturalne z kiepskimi ocenami to bedziesz mial swoj koniec swiata jak rodzice sie do Ciebie dobiora
Kiedy moja siostra dowiedziała się, że dostała dwuję za poprawkę z matury z polskiego, to ojciec rzucił się na nią z gratulacjami. Czy właśnie to nazywasz końcem świata? Swoją drogą: Z innych przedmiotów też miała same dwuje. Ja osobiście też nie liczę na wyższe oceny.
Prymas, to zalezy na co liczyli nasi rodzice Bo jezeli liczyli na jakies lepsze oceny niz dostalismy to faktycznie moze byc dla nie ktorych koniec swiata Ale jezeli znow rodzice chcieliby abysmy to swiadectwo maturalne dostali nawet z dwojami i beda sie cieszyli z tego ze chociaz mature zdalismy i ze szkole skonczylismy to nie ma wtedy wogole wedlug mnie sprawy
Twoi rodzice akurat oczekiwali pewnie tylko abyscie zdali maturke z pozytywnymi wynikami i skonczyli szkole wiec konca swiata Ty i Twoja siostra nie mieliscie
wiec konca swiata Ty i Twoja siostra nie mieliscie
O mnie trzeba było napisać w czasie przyszłym, bo maturka dopiero przede mną. Swoją drogą: Może jednak lepiej byłoby, gdyby rodzice byli bardziej wymagający? Może wtedy byłbym przesiąknięty wiedzą?
Wracajac do tematu ja slyszalam, ze w 2027 ma byc koniec swiata. Zreszta ostatnio bylam ze szkola na takim wykladzie z astronomii, gdzie facet ktotko mowiac powiedzial nam, ze az strach sie ruszyc, bo czego nie zrobimy, doprowadzimy do szybkiego konca swiata A swoja droga, co byscie zrobili, gdybyscie byli pewni, ze za powiecmy 2 dni bedzie na 100% koniec swiata? zostali byscie w domu z rodzina, zrobili cos, na co nigdy nie mieliscie odwagi czy jak by nigdy nic spedzili te ostatnie dni calkiem normalnie?
_________________ Aby byc szczesliwym z mezczyzna, trzeba go bardzo dobrze zrozumiec i troche kochac. Aby byc szczesliwym z kobieta, trzeba ja bardzo kochac i w ogole nie probowac zrozumiec.
Wysłany: 2006-01-24, 12:10
Aneta napisał/a:
ja slyszalam, ze w 2027 ma byc koniec swiata
Ja czytałem kiedyś artykuł w którym jakiś geniusz dokładnie obliczył że koniecświata nastąpi...4.10.2005 w jakieś tam żydowskie święto...ech czego to ludzie nie wymyślą
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Ja slyszalem jeszcze taka wersje ale nie pamietam skad ze 12 lipca 1999r o godzinie 10:20 mial zejsc z nieba czarny ksiaze na czarnym rumaku i mial pograzyc cala Ziemie w ciemnosciach Tylko co ta przepowiednia miala oznaczac dokladnie nie wiem ale jedno jest pewne.... nie spelnila sie ona po dzien dzisiejszy bo wciaz zyje i ciesze sie znakomitym zdrowiem
Ja ogladalem jakis czas temu program na Discovery na temat komet i meteorytow przelatujacych kolo Ziemi A teraz do rzeczy Jest taka kometa ktora przelatuje co kilka lat kolo Ziemi ze ja widac golym okiem i za kazdym razem przelatuje ona z innymi trajektoriami. Naukowcy z jakiegos tam instytutu zaczeli sie zastanawiac w takim razie nad malo przyjemna sytuacja a mianowicie kiedy ta kometa i Ziemia wejda sobie w kurs kolizyjny Po przeprowadzeniu wszystkich jakichs tam obliczen wyszlo im ze taki incydent ma nastapic wlasnie w 2012 roku. Obliczyli tez predkosc z jaka sie ta kometa porusza, jaka jest jej ciezkosc, objetosc i takie tam by zrobic symulacje uderzenia jej w nasza planete Skutki bylyby porownywalne z uderzeniem meteorytu ktory sprawil ze wyginely dinozaury wiec moznaby tez powiedziec ze faktycznie nastapilaby jakas nowa era.
leśna_, ja dziekuje w takim razie za takie piekne "przebudzenie" Ja wolalbym juz spac w takim wypadku dalej
Matys, tak samo naukowcy obliczyli przesunięcie sie biegunów etc. Teoria o komecie też nie jest pewnikiem ;-]
A "przebudzenie" jest pojęciem związanym z rozwojem człowieka. Nie chodziło w nim bynajmniej o żadną katastrofe ;-]
mial zejsc z nieba czarny ksiaze na czarnym rumaku
Taa, to tak apropo tego mojego metroseksualnego, szowinistycznego chippendalsa z tytulem ksiazecym i bialym rumakiem ?
_________________ Aby byc szczesliwym z mezczyzna, trzeba go bardzo dobrze zrozumiec i troche kochac. Aby byc szczesliwym z kobieta, trzeba ja bardzo kochac i w ogole nie probowac zrozumiec.
Taa, to tak apropo tego mojego metroseksualnego, szowinistycznego chippendalsa z tytulem ksiazecym i bialym rumakiem ?
Ten Twoj to byl bialy i na bialym koniu A moj jest czarny i na czarnym rumaku Wiec przeciwienstwo do Twojego przynajmniej pod wzgledem koloru i czynow jakie mialby czynic
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
A jakby postawic Ci duza i mala butelke to jakbys je wlasnie odroznila na pierwszy rzut oka ?? Czym bys powiedziala ze sie roznia ??
sprawdzilabym zawartosc i to by przesadzilo
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.