Wysłany: 2009-03-19, 20:33
Hagakure napisał/a:
Oko za oko? to chcesz powiedziec?
Tak. Są rzeczy za które i tak nie ma wystarczającej kary, a osoba która je popełniła powinna być skazana nie wiem nawet na co... Robotę do końca życia w jakiś kamieniołomach nie no powaga... Naprawdę, czasami zabić (czyli "oko za oko, ząb za ząb") to za mało... A takich ci jeszcze skażą na 10 lat, a po 3 zwolnią za dobre sprawowanie... I to jest kurde mać porządny i bezpieczny kraj???
_________________ Gość , pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą: najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem.
Ja najbardziej jestem za karą śmierci dla pedofilów.
_________________ To nie sparwa cenzury i nie kwestja pieniędzy
To nie wina słuchaczy było ich coraz więcej
Nie oskarżać premierów i kościoła nie mieszać
Na nikim wogóle psów nie wieszać
To ostatnie słowa radio miłość zamknięte
Mikrofony i głośniki milczą jak zaklęte
Proszę uśiąść wygodnie i wyłączyć ten kanał
Radio miłość zamknięte - co za banał
Wiek: 15 Dołączyła: 19 Mar 2010 Posty: 2 Skąd: Zgierz/Łódź
Wysłany: 2010-03-19, 17:25
Ja jestem jak najbardziej za
Dlaczego? Ludzie pomyśleli być może wtedy racjonalnie: zabijając kogoś, zabijam siebie, i być może to zadecydowało by o dokonaniu czynu. Gwałcicieli, pedofilii... tutaj raczej nie jestem za karą śmierci. Chyba, że zgwałconych było dużo, gwałty były brutalne itp. Jestem ogromną zwolenniczką kar pracy Osobiście uważam, że zamiast zaciągać ludzi do pracy np. w kopalni, niech pracują tam więźniowie. Przy okazji mogą tak zapracować na przedwczesne zwolnienie. Gdyby np. zakład karny powstał na terenie kopalni, wtedy teren byłby ogrodzony, nie byłoby problemów z transportem, próbami ucieczek itp. Ale to już inny wątek
Ja osobiście jestem za kara śmierci .
Jakie prawo do zycia ma człowkie który katuje na śmierc kobietę w 8 miesiącu ciąży po czym rozpruwa jej brzuch bawiąc sie dzieckiem ?
Jakie prawo do życia ma człowiek który gwałci zabija i ukrywa w swojej piwnicy ciała kobiet?
Jakie prawo do życia ma pedofil zadający ranę na całe zycie dziecku ?
Jakie prawo do życia miał Hitler ?
Stalin ?
Josef Mengele ?
Czy jetseś pewien , że tylko Bóg może wyznaczać sprawiedliwość ?
_________________ 'Jestem pijana... trochę do wina , bardziej od wspomnień ...'
Jakie prawo do zycia ma człowkie który katuje na śmierc kobietę w 8 miesiącu ciąży po czym rozpruwa jej brzuch bawiąc sie dzieckiem ?
Jakie prawo do życia ma człowiek który gwałci zabija i ukrywa w swojej piwnicy ciała kobiet?
Jakie prawo do życia ma pedofil zadający ranę na całe zycie dziecku ?
Jakie prawo do życia miał Hitler ?
Stalin ?
Josef Mengele ?
Takie samo jak każdy inny człowiek. A to, że będzie siedział to inna sprawa.
Cytat:
Czy jetseś pewien , że tylko Bóg może wyznaczać sprawiedliwość ?
Jestem pewien, ze czekanie na wyrok Boga jest głupotą. Pewien tez jestem tego, że ludzkie osądy nie zawsze są sprawiedliwe, a martwy człowiek nie będzie miał możliwości udowodnienia pomyłki sądu. Poza tym żywy człowiek zawsze możne się jeszcze kiedyś przydać a właściwie jego wiedza.
Jedyny minus jaki widzę to taki, ze trzeba utrzymać takiego człowieka. Ale i tak co to za kara, bardziej bym się dożywocia chyba bal.
studiorum
Wysłany: 2010-05-12, 23:45
Gdyby w Polsce obowiązywało dożywocie i nie było zwolnień i skracania wyroków za dobre sprawowanie może nie byłbym za karą śmierci. Ale są jednostki, które nie mogą wyrządzać krzywdy społeczeństwu i nigdy się nie zmienią. Na pewno należy zastanawiać się nad tym rozwiązaniem dla zatwardziałych zbrodniarzy, którzy kpią z tego co zrobili i z ludzi, którym wyrządzili krzywdy nawet siedząc w wiezieniu.
Aleksy
Wysłany: 2010-05-13, 15:12
Kara śmierci? Bardziej bezproduktywnej kary nie było.
Wiek: 20 Dołączył: 04 Maj 2010 Posty: 206 Skąd: Elbląg/Gdańsk
Wysłany: 2010-05-13, 15:56
studiorum napisał/a:
Gdyby w Polsce obowiązywało dożywocie i nie było zwolnień i skracania wyroków za dobre sprawowanie może nie byłbym za karą śmierci. Ale są jednostki, które nie mogą wyrządzać krzywdy społeczeństwu i nigdy się nie zmienią. Na pewno należy zastanawiać się nad tym rozwiązaniem dla zatwardziałych zbrodniarzy, którzy kpią z tego co zrobili i z ludzi, którym wyrządzili krzywdy nawet siedząc w wiezieniu.
Z tego samego powodu, też jestem za karą śmierci... Do tego my, podatnicy, musimy płacić na takiego kolesia, który siedzi w więzieniu. Fakt, że może się zdarzyć, że na kare śmierci zostanie skazany ktoś nie winny, wtedy gorzej.
_________________ The floor sugar taste rather queer in this area
Aleksy
Wysłany: 2010-05-13, 19:04
A nie lepiej wykorzystać go do pracy, zamiast zabijać?
Wiek: 20 Dołączył: 04 Maj 2010 Posty: 206 Skąd: Elbląg/Gdańsk
Wysłany: 2010-05-13, 23:32
Fakt, że on miał gdzie na tę pracę wysyłać, mając tak rozległe połacie Syberii. A u nas gdzie byś takich wysłał...
_________________ The floor sugar taste rather queer in this area
Aleksy
Wysłany: 2010-05-14, 15:01
Cały kraj się do tego nadaje.
Zauważ, że większość osadzonych w zakładach karnych ma zawód, który należy wykorzystać. Po co mamy ich osadzać w "hotelach zamkniętych", czy zabijać, skoro można ich wysłać do pracy, np. przy budowanie dróg, kolei, tuneli itp.
Wiek: 23 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 87 Skąd: Kraków/Opole
Wysłany: 2010-06-02, 23:49 Re: Kara śmierci... Skype: Mitanged
proxy napisał/a:
Co myślicie za wprowadzeniem kary śmierci do Polski. Ja jestem przeciw, ponieważ tylko Bóg ma prawo odebrać nam życie...
Bóg w tej religii zasadniczo sam ustanawia prawa wedle których ludzie moga się karać śmiercią, wobec czego jest to głupi argument wynikający z niewiedzy.
Zresztą bóg jako byt nieistniejący realnie niewiele mnie obchodzi.
Aleksy napisał/a:
Cały kraj się do tego nadaje.
Zauważ, że większość osadzonych w zakładach karnych ma zawód, który należy wykorzystać. Po co mamy ich osadzać w "hotelach zamkniętych", czy zabijać, skoro można ich wysłać do pracy, np. przy budowanie dróg, kolei, tuneli itp.
Praca więźniów zwłaszcza poza zakladem jest droga i niesie ryzyko ucieczki, zwłaszcza że mowa o osobach skazanych na dożywocie (jako ze to temat o karze śmierci )
Biorąc pod uwage wspomniane założenie odpada również zysk związany z aspektem resocjalizacyjnym.
Ja osobiście popieram wprowadzenie kary śmierci ze względów ideowych. Lepszego uzasadnienia poza "bo uważam, że to jest sprawiedliwe" nie uzyskacie.
Wszelkie argumenty "za" majace związek z finansami, wpływem na przestepczość i innymi śmiesznymi rzeczami jak bogowie religie i inne bajki to zwykłe bzdury.
Podobal mi się opracowany swego czasu projekt przywrócenia kary śmierci autorstwa ekhm ... PiS'u (nie mylić z projektem LPR'u). W sumie byłby to przepis raczej martwy, ale co tam ;]
Ostatnio zmieniony przez Wulf 2010-06-03, 00:18, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.