Forum Dyskusyjne :: Homoseksualizm

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » Homoseksualizm

Homoseksualizm
Autor Wiadomość

hazard69 

Wysłany: 2007-11-17, 14:17   

dlatego bo normalne dziecko np chlopak wyrosnie na kolejnego pedala zreszta jak bys sie czuła jak bys miala zamiast mamusi 2 tatusiów nie glupio by ci było ????

Prince 
Bordeline

Wysłany: 2007-11-17, 16:07   

hazard69 napisał/a:
dlatego bo normalne dziecko np chlopak wyrosnie na kolejnego pedala

Jakieś bardzo osobiste doświadczenia doprowadziły Cię do takich wniosków? ^^

ForceRecon 
Ośka

Wysłany: 2007-11-17, 16:23   

Niech każdy żyje jak chce. Jeśli mi krzywdy nie robi, a homoseksualiści mi jej nie robią, niech żyją swoim życiem.
Małżeństwa homoseksualne? Za wcześnie na coś takiego. Niech Polacy najpierw nauczą się tolerancji. Wogóle uważam, że Polacy są nietolerancyjni (nie wszyscy) i to nie tylko w stosunku do gejów i lesbijek.

xPaulAx 

Wysłany: 2007-11-17, 18:32   

Nie rozumiem dlaczego Twoim zdaniem za wcześnie jest na małżeństwa homoseksualne. Państwo powinno gwarantować obywatelom bezpieczną przyłość, a ludzie, którzy nie mogą zawrzeć związków małżeńskich nie mogą być jej pewni po smierci partnera.

ForceRecon 
Ośka

Wysłany: 2007-11-17, 18:38   

xPaulAx napisał/a:
Nie rozumiem dlaczego Twoim zdaniem za wcześnie jest na małżeństwa homoseksualne. Państwo powinno gwarantować obywatelom bezpieczną przyłość, a ludzie, którzy nie mogą zawrzeć związków małżeńskich nie mogą być jej pewni po smierci partnera.

Przeczytaj mój post do końca a zrozumiesz mój pogląd. Nie chodzi tu o państwo i władzę

lozenge 

Wysłany: 2007-11-17, 18:44   .

no i nawet jeśli z takiej rodziny, gdzie są np. 2 mamy wyrośnie jakiś homoseksualista, to co?
nawet jeśli ma się normalną rodzinę (w sensie, że rodzice są hetero) to i tak można mieć inną orientację.
i chyba rodzice na to nie mają wpływu.
taka osoba i tak będzie tym, kim chce być.

owszem, Polacy rzadko są tolerancyjni.
i to jest raczej wina takie stereotypu.

xPaulAx 

Wysłany: 2007-11-18, 18:32   

ForceRecon napisał/a:
Przeczytaj mój post do końca a zrozumiesz mój pogląd. Nie chodzi tu o państwo i władzę

przeczytałam do końca już za pierwszym razem, przecyztałam drugi raz, a moje wątpliwości zostały. Co ma do tego tolerancja narodu? Rozumiem, że liczy się w kwestii adopcji, ale zawierania związków małżeńskich? Homoseksualizm był, jest i będzie, bez względu na to, czy Polacy naucza się o nim mówić. Myślę, że wprowadzenie możliwości cywilnych ślubów zadziałałoby pozytywnie na stosunek Polaków do "kochających inaczej", a już z pewnością zmusiłoby do rozmowy na ten temat, refleksji.

ForceRecon 
Ośka

Wysłany: 2007-11-18, 18:36   

Co ma tolerancja? Dosyć dziwne pytanie w naszych czasach W porządku, rząd zadecyduje - zgoda na legalizację związków homoseksualnych - i co się dzieje - moherki dostają szału. O to chodzi!

xPaulAx 

Wysłany: 2007-11-18, 18:43   

No dobra- dostają szału. I co z tego?

ForceRecon 
Ośka

Wysłany: 2007-11-18, 18:47   

No to właśnie jest ta nietolerancja.

xPaulAx 

Wysłany: 2007-11-18, 18:52   

Dalej nie rozumiem dlaczego z powodu jednej grupy społecznej druga ma cierpieć, oczywiście jeśli zawężamy problem do podanego przez Ciebie przykładu. Nietolerancja była i będzie, wszystkich się nie uszczęśliwi.

ForceRecon 
Ośka

Wysłany: 2007-11-18, 18:56   

Ale widzisz gdyby było inaczej, może już by była legalizacja związków homoseksualnych. A tak nie ma. I tak jest jedna grupa społeczna zwycięża inna przegrywa.

Sawka 
Forget the world...

Wysłany: 2007-11-19, 20:53   

Ja nie mam nic przeciwko homoseksualistom, mam kolegę (przepraszam za określenie), geja i znam jego chłopaka, jednak jeśli chodzi o adopcje dzieci.... jestem na NIE

Mała korekta w związku usunięciem poprzednich postów. Códak.

Prince 
Bordeline

Wysłany: 2008-05-12, 15:58   

Temat dawno nie ruszany to i nie będę nikogo cytował . Ale fajoskie >> http://video.google.com/v...062872180&hl=pl
W średniowieczu pedałów palili .
To czemu nie wrócimy jeszcze wcześniej, do palenia chrześcijan? Też pewnie ładnie płonęli .
Ostatnio zmieniony przez Prince 2008-05-12, 15:58, w całości zmieniany 1 raz  

Kasiaaa@ 

Wysłany: 2008-05-12, 16:53   

Ja takze nie mam nic przeciwko homoseksualistom. Ale moim zdaniem małżeństwa i adoptowanie dzieci to już przesada.

Tusilla 
istota zakochana

Wysłany: 2008-05-13, 19:28   

Homoseksualista, nietolerowany [przez większość] poprzez swoją orientację. Czas najwyższy zmienić światopogląd o nich, ale w naszych realiach minie dużo czasu w tej kwestii. Niech się kochają, miłość to nie zbrodnia nawet taka.

lasica 

Wysłany: 2008-05-16, 15:31   

do xPaulAx

Tolerancja narodu ma to do tego ze zaden urzednik czy nikt z kosciola nie zrobi czegos czego nie popiera prawie nikt bo jaki mialby w tym interes?

jednak wygrywa wiekszosc.. mamy demokracje? tak..wiec decyduje wieksza grupa. :P

Odpowiedz do tematu