Forum Dyskusyjne :: Homoseksualizm

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » Homoseksualizm

Homoseksualizm
Autor Wiadomość

Prince 
Bordeline

Wysłany: 2007-10-29, 17:03   

faris napisał/a:
Bóg potępia ich czyny.

Czyj to bożek pozwala na to by w jego imię potępiać czyny które nikogo nie krzywdzą ?

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2007-10-29, 17:06   

Kasienka1666 napisał/a:
Nie da sie tego zmienic...

Właśnie. Co po niektórym powinno się to zdanie wytapetować na ścianie.

natury
się
nie
przeskoczy

Nigdy nie mogłam zrozumieć, dlaczego tylu ludzi jest w tej kwestii nietolerancyjnych.
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

*faris 

Wysłany: 2007-10-29, 17:45   

shala napisał/a:
faris napisał/a:
Bóg potępia ich czyny.

Ale co oni mają zrobić? Nie zmienią swojego ciała a tak samo pragną miłości, fizycznej i psychicznej, jak hetero.

Co ja Ci będę tłumaczyć, że można się modlić, modlić, modlić, prosić, prosić, prosić, jak dla Ciebie to zwykłe brednie ?

Ludzie chcą Boga, żeby im służył, dostosować go do siebie, zamiast być wdzięcznym, za to co już jest.
Skoro jest napisane, że to jest złe, więc dlaczego chcą udowodnić na przekór, że to jest dobre?
To co nie pochodzi od Boga, pochodzi od kogo innego. I nie musi być wcale chorobą. To ma inną nazwę.

Jak ktoś śmie twierdzić, że wierzy w Boga, ale dla Niego się nie zmieni, nic dla Niego nie zrobi, bo jemu się tak podoba :/
Zanim człowiek powie, że wierzy w Boga i jest wierzący niech się lepiej zastanowi nad sobą. Świętokradztwo można popełniać, ale do czasu.
Mumiiiiinki!

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2007-10-29, 17:49   

faris napisał/a:
Co ja Ci będę tłumaczyć, że można się modlić, modlić, modlić, prosić, prosić, prosić,

o co? O ZMIANĘ ORIENTACJI?

(mogę to dać do 'wybranych'? :rotfl: :rotfl: :rotfl: )

faris napisał/a:
Ludzie chcą Boga, żeby im służył, dostosować go do siebie, zamiast być wdzięcznym, za to co już jest.

Taka ludzka natura, że widzą tylko to co złe w ich życiu.

faris napisał/a:
jak dla Ciebie to zwykłe brednie ?

<zachowanie a-shalowe, przkleństwa, rozwalanie murów>

*faris 

Wysłany: 2007-10-29, 17:53   

shala napisał/a:

też, bo czemu by nie ?

shala napisał/a:
(mogę to dać do 'wybranych'? )

nie.

shala napisał/a:
Taka ludzka natura, że widzą tylko to co złe w ich życiu.

oh, może czas to zmienić ?
Mumiiiiinki!

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-10-29, 18:00   

nie chce mi sie juz tlumaczyc jak glupie jest to, co piszesz. pamietaj, ze Wielkiej Inkwizycji tez sie wydawalo, ze robia wszystko w imie Boga i wymordowali kupe niewinnych ludzi. dobrze, ze jestes tylko mala i bezbronna dziewczynka, gdzies przed monitorem.

Cytat:
Mało mnie obchodzi co Ty na ten temat myślisz

Cytat:
chociaż Was moje zdanie i tak gie obchodzi

a z takim podejsciem nie widze sensu na dalsza egzystencje na forum dyskusyjnym.

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2007-10-29, 18:00   

faris napisał/a:
bo czemu by nie ?

..nie no, tutaj się już naprawdę kończy moje pojmowanie Twojej niezachwianej wiary w palec boży

faris napisał/a:
oh, może czas to zmienić ?

co, masz pretensje do mnie przepraszam? może ja to powinnam zmienić? albo nakłonić innych chodząc od domu do domu z transparentem: zmień swoją utrwaloną przez ewolucję naturę ludzką albo spalę cię żywcem!
jeśli chodzi Ci o mnie konkretnie - nie mam pod tym wzdlędem sobie wiele do zarzucenia. chociaż oczywiście idałem nie jestem.

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-10-29, 18:02   

nie chce mi sie juz tlumaczyc jak glupie jest to, co piszesz. pamietaj, ze Wielkiej Inkwizycji tez sie wydawalo, ze robia wszystko w imie Boga i wymordowali kupe niewinnych ludzi. dobrze, ze jestes tylko mala i bezbronna dziewczynka, gdzies przed monitorem.

Cytat:
Mało mnie obchodzi co Ty na ten temat myślisz

Cytat:
chociaż Was moje zdanie i tak gie obchodzi

a z takim podejsciem nie widze sensu na dalsza egzystencje na forum dyskusyjnym.

*faris 

Wysłany: 2007-10-29, 18:04   

shala napisał/a:
pamietaj, ze Wielkiej Inkwizycji tez sie wydawalo, ze robia wszystko w imie Boga i wymordowali kupe niewinnych ludzi.

Porównujesz mnie do WI ? Super.

shala napisał/a:
o, masz pretensje do mnie przepraszam? może ja to powinnam zmienić? albo nakłonić innych chodząc od domu do domu z transparentem: zmień swoją utrwaloną przez ewolucję naturę ludzką albo spalę cię żywcem!
jeśli chodzi Ci o mnie konkretnie - nie mam pod tym wzdlędem sobie wiele do zarzucenia. chociaż oczywiście idałem nie jestem.

Nie sugerowałam nic o Tobie. Mówiłam ogólnikowo. Jeśli wzięłaś to do siebie to pewnie moja wina, ale trudno.
Mumiiiiinki!

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2007-10-29, 18:24   

Prince napisał/a:
Czyj to bożek pozwala na to by w jego imię potępiać czyny które nikogo nie krzywdzą ?

Aż dziwne ,że nikt nie zacytował ,bo na tym stwierdzeniu dyskusja powinna się skończyć.

karramba 

Wysłany: 2007-10-29, 20:15   

Napięcie rośnie. Dyskusja nad tym, czy można zmienić swoją orientację seksualną jest naprawdę pozbawiona sensu. Wiele osób próbowało oszukać naturę i skończyło się to dla nich tragicznie (mąż i ojciec nagle oznajmia wszystkim, że jednak jest gejem albo kobieta ma męża, rodzinę, ale woli towarzystwo kobiet). Wmawiając sobie, że są hetero, osoby homoseksualne robią krzywdę nie tylko sobie, ale mogą skrzywdzić przez to kogoś innego. Zdaję sobie sprawę i naprawdę szanuję stanowisko Kościoła, które absolutnie zabrania stosunków homoseksualnych, ale jednocześnie wiem, że "w 1974 roku Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne przegłosowało usunięcie homoseksualizmu z DSM-II, homoseksualizm przestał być uważany za zaburzenie psychiczne, a zachowania homoseksualne za przejaw patologii. W podobny sposób traktuje go ICD-10, gdzie po pierwsze jasno sformułowano zalecenie, że <orientacji - samej w sobie - nie należy uważać za zaburzenie<, a po drugie wymieniono trzy równorzędnie traktowane orientacje seksualne - hetero, homo i biseksualna - z których każda może dla danej osoby stanowić problem". Proponuję niektórym zapamiętać te słowa ;) I oczywiście zgadzam się z tym, że homoseksualiści nie wyrządzają nikomu krzywdy.

Czarna_perła 

Wysłany: 2007-11-04, 03:16   

Cytat:
Co ja Ci będę tłumaczyć, że można się modlić, modlić, modlić, prosić, prosić, prosić, jak dla Ciebie to zwykłe brednie ?

Modlić się o zmianę orientacji ? To głupie.
Każdy jest jakie jest, kocha kogo chce i nie powinno się tego potępiać. Dziewczyna kocha dziewczynę ? A niech ją kocha , bo to jej sprawa, ma do tego prawo. Chłopak kocha chłopaka ? ok. nie ma w tym absolutnie nic zlego. Miłość to miłość. Nie powinno się jej dzielić na milość homoseksualną i heteroseksualną. Taka jest moja opinia ^^

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-11-04, 08:47   

faris napisał/a:
shala napisał/a:

też, bo czemu by nie ?
oj moja droga momentami posuwasz się za daleko.
jak nic do Ciebie nie mam, tak na takie zdanie usłyszałabyś ode mnie do o tym myslę.
przeraża mnie twoje zaściankowe myślenie, Twoje ślepe zapatrzenie w to jak księża interpterują Pismo Święte i to w jak bezczelny sposób kogoś obrażasz.

karramba 

Wysłany: 2007-11-04, 10:57   

Magda napisał/a:

przeraża mnie twoje zaściankowe myślenie, Twoje ślepe zapatrzenie w to jak księża interpterują Pismo Święte i to w jak bezczelny sposób kogoś obrażasz.

Magda, czekamy na odzew ;)

Żyletka 

Wysłany: 2007-11-04, 18:11   

Wierzę w Boga, nie mam nic do homoseksualistów, niech się całują, robią co chcą... Niech nawet biorą śluby. Ale nie jest za tym, żeby mogli mieć dzieci. Coś ze mną nie tak?

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2007-11-04, 18:15   

Żyletka napisał/a:
Coś ze mną nie tak?

nie no, dlaczego? każdy ma swoje, często odmienne zdanie i to nie oznacza przecież, że coś z nim jest nie tak.

xPaulAx 

Wysłany: 2007-11-08, 22:15   

faris napisał/a:

też, bo czemu by nie ?

No cóż, modliłam się i wiele nie pomogło. Akceptuję siebie, chociaż bywa trudno, nie sądzę, żebym była zboczona, nienormalna.

lozenge 

Wysłany: 2007-11-11, 17:59   .

Dobra, wiem że to zabrzmi jakoś mało oryginalnie itp, itd. ;)
Więc uważam że nie można ludzi jakoś skreślać bo „są inni”
Każdy ma prawo do bycia sobą, i nie ważne jak to inni widzą.
Ale chyba nie łatwo jest znosić to, że jest się wytykanym palcami, albo że na każdym kroku słyszy się wyzwiska na swój temat.
Mi jakoś homoseksualizm nie przeszkadza, i nie widzę w tym nic złego- w końcu to nie moje życie, tylko ich.
Nie przeszkadzało by mi też to, że takie pary mogły by adoptować dziecko.
Nie zdziwiłabym się, gdyby w takich właśnie rodzinach było by więcej tolerancji, i z takich dzieci nie wyrastały by jakieś psychopatyczne osoby z obsesją na tym tle (w negatywnym sensie oczywiście ;D)

Caffe 

Wysłany: 2007-11-15, 15:37   

mnie tam oni walą..skoro im to odpowiada ok,nie mam nic przeciwko w koncu to ich życie.Ale o adopcji niech zapomną!!!

lozenge 

Wysłany: 2007-11-17, 14:06   .

niby czemu nie mogli by adoptować dzieci, przecież to też ludzie.
a to że są tacy jacy są, to już inna historia.

Odpowiedz do tematu