Ja jestem bardzo tolerancyjny, można rzec nawet obosiecznie.
Niech geje siedzą w swoich domach i robią co tam chcą i na co mają ochotę, ale nie obnoszą się z tym oraz nie głoszą jakie to super fajny, piękne, romantyczne i naturalne.
Tak jest moje zdanie i żaden "Kapłan fałszywej tolerancji" nie przekona mnie do zmiany poglądów.
Na razie tyle.
Mrs.Poe
Wysłany: 2007-05-21, 16:35
A co to za różnica, homo czy hetero? Przecież wszyscy jesteśmy tacy sami. Ja lubię czekoladę, a mój kolega lubi chłopców. Nie wiem dlaczego ludzie tak bardzo boją się tego co w ich mniemaniu jest "inne" i zaczynają tą "inność" nienawidzić...
_________________ Meet the 17, offer her a drive
You wanna rape her with sadistic smile...
Po przeczytaniu artykułu o homoseksualistach doszłam do wniosku, że Polska składa się z dwóch ogólnie wyróżnionych grup ludzi: pierwsza to osoby, które szanują siebie i innych, a druga grupa ma problemy z uświadomieniem sobie, że są „lepsi” ludzie niż oni sami. Nie mówię, że lesbijka czy gej jest osobą lepszą, ale na to wygląda, bo człowiek, który umie się zachować jest lepszy, niż ten, co woli powiedzieć coś, o czym nie ma pojęcia.
Połowa ludzi heteroseksualnych nie rozumie wyrażenia „kochać tą samą płeć”, dla nich jest to kara od Boga albo też wyjątek, który trzeba koniecznie leczyć. Ich zdaniem homoseksualiści zagrażają dzieciom, lecz przecież nie zabierają oni żadnego młodego człowieka na jakieś rozmowy i nie mówią: „chcesz być szczęśliwy, bądź homo”,” jak chcesz być lepszy, to bądź gejem, bądź lesbijką”. Ludzie, homoseksualizm nie jest żadną chorobą, jest podobny do heteroseksualizmu, tylko, że osoby heteroseksualne kochają przeciwną płeć, a homoseksualne kochają tą samą płeć. Tylko to różni te dwie grupy istot seksualnych.
Inne różnice sami tworzycie - mówicie, że nie możemy się kochać tak, aby nam było dobrze. Tak naprawdę, większość mężczyzn hetero chciałoby zobaczyć całujące się bądź kochające się dziewczyny, a dlaczego? Bo to jest inne i o wiele przyjemniejsze niż seks pary hetero. Dużo osób szanuje lesbijki, a gejów nie. To jest niezrozumiałe, przecież robimy to samo -kochamy tą samą płeć, ale przecież jak facet z facetem się całują, to człowiek czuje obrzydzenie, a jak lesbijki to robią, to jest bardzo dobrze, ponieważ dziewczynom wypada, a „prawdziwemu” mężczyźnie nie - to jest prymitywne myślenie. Było przeprowadzane badanie, czy homoseksualizm powinien być zalegalizowany. Polska jak to Polska - trzeba zrobić tak, aby nasi zagraniczni sąsiedzi pomyśleli, że umiemy mówić o minusach i plusach, trzeba zrobić wielkie echo, trzeba powypisywać na murach i w necie, co się myśli „ jak jesteś pedałem nie wchodź” „niech gej się pierdoli z patykiem” itd. To świadczy tylko o ludzkiej głupocie, o tym, że nie potraficie zrozumieć drugiego człowieka. Teraz nie lubicie homoseksualistów, ale jak się okaże, że twoje dziecko jest takie, to będziecie myśleć: „przecież ludzie homo nic nie robią „, wtedy będziesz bronić gejów bądź lesbijek? Wtedy uświadomisz sobie, że Tobie nic się nie dzieje, jak żyją tacy ludzie? To może zaczniesz od teraz tak myśleć, bo później możesz iść na wyśmianie przez ludzi. Ludzie upierają się przy swojej opinii, ponieważ Kościół zabrania żyć w „grzechu”, czyli być z tą samą płcią. Może nie potrafimy spłodzić potomka, aby ludzkość się rozwijała, ale jesteśmy ze sobą, bo się kochamy. Umiemy stworzyć związek oparty na wierności, szczerości, radości, tak, jak pary hetero. Papież jest przeciw homoseksualizmowi, ale też nie pozwala nas prześladować.
Może ludzie homo nie są w społeczeństwie równi, ale u Boga na pewno wszyscy są tacy sami. Kościół, księża - oni są sługami Boga - to dlaczego ustanawiają prawa na ziemi, jeśli wiadomo, że Bóg kocha każdego i wybacza wszystkim? Ja na pewno się nie zmienię na heteroseksualną dziewczynę. Nie zmienię się dla ludzi. Jestem sobą - byłam lesbijką, jestem i dalej będę, nikt tego nie zmieni, za mało mnie obchodzą czyjeś opinie na ten temat. Nauczyłam się nie brać każdego słowa do serca i jakoś wytrzymuję. Czytam w necie, że homo to choroba bądź coś podobnego, chociaż wiadomo, że tego nie da się wyleczyć, bo to siedzi głęboko w nas. Niech nas nikt nie leczy, zacznijcie tylko leczyć ludzi nietolerancyjnych.
coz ja jestem homo i nie jest mi z tym zle czy cos i nie uwazam tworzenia tego tematu za sluszne;) przynajmniej nie w "konwersyjnych..." bo kazdy kocha jak chce i tyle "Przecież całym naszym życiem dążymy do tego by kochać i być kochanym, obdarzać i być obdarowywanym szczęściem. Naprawdę nie widzę problemu a wiara... cóż gdyby Bóg nie chciał innej miłości to inaczej skonstruował by ten świat. Trochę więcej tolerancji, zrozumienia a przede wszystkim MIŁOŚCI. I wszystkim będzie się żyło lepiej"
_________________ Kasienka16
*faris
Wysłany: 2007-10-28, 13:22
Kasienka1666 napisał/a:
cóż gdyby Bóg nie chciał innej miłości to inaczej skonstruował by ten świat.
A czy Ty dziecko znasz Biblię, i to co jest tam napisane na ten temat ? Chyba nie, skoro tak piszesz.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
[ Dodano: 2007-10-28, 13:27 ]
moze to innosc, ale czy musimy byc karani czy cos takiego...? poza tym to cytat byl nie moj...jesli czytac potrafisz i wiesz coz znacza te dwie kreseczki
*faris
Wysłany: 2007-10-28, 13:30
Kasienka1666 napisał/a:
pisze co wiem i co wydaje mi sie sluszne
To nie powołuj się na to, że
Kasienka1666 napisał/a:
cóż gdyby Bóg nie chciał innej miłości to inaczej skonstruował by ten świat.
bo w Bibli jest coś na ten temat. Katolikom zarzuca się nietolerancję, niewiedzę i brak zrozumienia dla homoseksualizmu, ale czym w takim razie wykazują się homoseksualiści dla zapisanych już praw moralnych ?
Kasienka1666 napisał/a:
moze to innosc, ale czy musimy byc karani czy cos takiego...?
Kto Cię karze?
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
prawa moralne, mnie to nie bardzo obchodzi...coz mam zrobic ze patrzac na ta dziewczyne po prostu nie moge zatrzymac serca i dlaczego ona o tym wiedzac (obie jestesmy wierzace) cieszymy sie Nasza miloscia...a karze nas caly swiat?dlaczego powolujesz sie na prawa moralne nie wiesz jak to jest cieszyc sie ze ja widzisz po prostu przytulic ja z teo szczescia ale nie mozesz,bo inni ludzie zle to odbiora, tzn rodzina...?wiesz jak to jest byc zamknietym na uczucia i okazywac je tylko w zamknietych od innych...?watpie...mam gdzies takie "prawo" bo wcale wszystkim nie jest dobrze
*faris
Wysłany: 2007-10-28, 15:20
Kasienka1666 napisał/a:
prawa moralne
Kasienka1666 napisał/a:
(obie jestesmy wierzace)
mniemam, że wierzycie w siebie, bo w Boga to raczej nie ?
Kasienka1666 napisał/a:
dlaczego powolujesz sie na prawa moralne
Sama wspominasz o Bogu, ja tylko dodaję co i jak. Podejrzewam, że jesteś wiary katolickiej, jeśli nie to popraw, nie wiem w jak innych religiach jest i jaki tam jest pogląd na temat homoseksualistów, ale stanowisko KK jest w tej sprawie jasne. I w Biblii też jest to napisane. Więc jeśli jesteś 'wierząca' ale to co robisz to inna sprawa niz to co jest napisane, to nie jesteś wierząca i nawet nie ośmielaj się taką nazywać.
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
hmm jestem wierzaca wiary Katolickiej i nie uwazam tego za grzech i nie spowiadam sie z tego,ze kocham inna dziewczyne...bo nie jest w tym momencie wazny pociag seksualny lecz ona - Cala!! wiec nie bede sie spowiadala z milosci...a jesli tak uwazasz..:( wiara to modlitwa...a nie pokazywanie,ze jestem z innym mezczyzna. Tak Bog stworzyl Adama i Ewe, ale homoseksualizm byl juz znany przed nasza era... Wiec ja to uwazam za moja slabosc a nie grzech, takze nie mow ze nie wierze, bo to juz nie prawda
*faris
Wysłany: 2007-10-28, 16:09
Oh ah uh, a tego... a to jakaś nowa wiara katolicka ? Bo nie wiem czy została napisana jakaś nowa Biblia, czy jest jakiś kościół czy co ?
Kasienka1666 napisał/a:
Tak Bog stworzyl Adama i Ewe, ale homoseksualizm byl juz znany przed nasza era
A Adam i Ewa to z naszej ery są ?
Weź przestań pierdolić głupoty, bo aż fstyt. W wierze nie chodzi o to, co Ty uważasz za grzech, bo tak to by se każdy chciał, a tak nie ma. Ale tak, Ty czujesz pociag do dziewczynek i sama sobie tworzysz obraz własnej miłości, kościoła, wiary i Boga.
Przytemperuj swoje słownictwo. Códak.
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Myślę Faris, że chyba troszeczkę przeginasz. Osoby rozwiedzone albo kobiety przyjmujące tabletki antykoncepcyjne także nie postępują wg kościoła katolickiego moralnie wtedy, gdy się z tego nie spowiadają, tzn. gdy ukrywają ten fakt. Tak samo można być lesbijką i chodzić do kościoła (sama znam taką osobę), bo przed kościołem nie stoją żadni strażnicy moralności. Kasieńkę1666 nazywasz dzieckiem, podczas gdy sama masz 17 lat, to także warte zastanowienia. A przede wszystkim powołujesz się ciągle na Biblię, w której nadrzędną sprawą jest raczej miłość do bliźniego i wzajemny szacunek, prawda? Pozdrawiam i życzę spokoju i harmonii
_________________ Normalność jest linoskoczkiem nad otchłanią anormalności.
W. Gombrowicz
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-10-29, 10:29
to jest faris, w kwestii wiary zawsze ją ponosi.
karramba, bardzo mi się podoba to co napisałaś.
Kasienka1666, zastanawia mnie dlaczego tak nieładnie piszesz o sobie. "jestem homo"
ilu ludzi o tej orientacji znam, tak nikt nigdy nie pozwoliłby tak o sobie mówić, a tym bardziej nie użyłby takiego określenia wobec siebie. ja odbieram to z Twojej strony jako lekkie obrzydzenie do samej siebie, dlaczego pozwalasz ludziom (w tym przypadku akurat mnie) tak na to patrzeć?
ja...bo jestem mloda i sama nie wiem jak to nazawac...
*faris
Wysłany: 2007-10-29, 15:21
Mordred napisał/a:
na pewno zrobili to specjalnie. no ja pieprze, przegielas pale. zabroń im, ku**a, kochać.
Dla mnie sprawa ta jest jasna i już wiele razy o tym pisałam. Mało mnie obchodzi co Ty na ten temat myślisz, ludzie lubią sobie ułatwiać życie dostosowując Boga do siebie a nie siebie do Boga, bo to takie wygodne, czyż nie ? Po co się wysilać, przyznać do swej słabości, przyznać że jest się grzesznym, skoro boga można oskarżyć, oczernić a na końcu powiedzieć, żeby na wszystko przyzwalał bo inaczej nie będzie Bogiem. jakie to Mordziu głębokie to naprawdę.
"(...), ani mężczyźni współżyjący ze sobą (...) nie odziedziczą królestwa Bożego". (1 Kor 6, 9-10; por. Ga 5, 19 Ef 5,5)
„Lecz na początku stworzenia Bóg stworzył ich jako mężczyznę i kobietę” (Mk 10,6).
"Podobnie też i mężczyźni, porzuciwszy normalne współżycie z kobietą, zapałali nawzajem żądzą ku sobie, mężczyźni z mężczyznami uprawiając bezwstyd i na samych sobie ponosząc zapłatę należną za zboczenie. A ponieważ nie uznali za słuszne zachować prawdziwe poznanie Boga, wydał ich Bóg na pastwę na nic niezdatnego rozumu, tak że czynili to, co się nie godzi." ( Rz 1,27-28)
Jak już wspominałam powtórzę i raz jeszcze, chociaż Was moje zdanie i tak gie obchodzi, : Bóg nie potępia osób, które są homoseksualistami. Bóg potępia ich czyny.
Ale Wy i tak wiecie lepiej.
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Ostatnio zmieniony przez faris 2007-10-29, 15:49, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-10-29, 16:39
faris napisał/a:
Bóg potępia ich czyny.
Ale co oni mają zrobić? Nie zmienią swojego ciała a tak samo pragną miłości, fizycznej i psychicznej, jak hetero.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.