Wys³any: 2008-04-16, 14:39 gwa³t
Wlasnie przeprowadzialam krotka dyskusje z kolega - ksiedzem i dowiedzialam sie, ze nie istnieje cos takiego jak gwalt... Jego teoria opiera sie na slowach filozofa, ktory twierdzi, ze kobieta z podciagnieta spodnica biegnie szybciej niz mezczyzna z opuszczonymi spodniami (filozof Honoriusz Balzac)...
Jak mam to rozumiec? juz pominmy fakt, ze on jest ksiedzem bo nie jego chce oceniac, ale zastanawiam sie skad biora sie takie denne stwierdzenia na temat gwaltu. Jedno z przyslow chinskich mowi, ze "jesli jestes gwalcona, to staraj sie czerpac z tego jak najwiecej przyjemnosci". bardzo to inteligentne, moim zdaniem... az sie rzygac chce
_________________ Kobieta nie jest po to, aby ja rozumiec ale po to, by ja kochac
Kto¶ kto tak uwa¿a napewno nie ma wszystkiego w czaszce tak jak byæ powinno...
I jeszcze pewnie wg. niego porz±dne kobiety powinny w pasach cnoty chodziæ?
Na szczê¶cie nie znam nikogo o tak ###### pogldach
na tego rocznych rekolekcjach nasz rekolekcjonista rowniez wypowiadal sie na temat gwaltu powiedzial cos w tym stylu "dziewczyny jesli lazicie w miniowkach to nie miejcie pretensji ze zostaniecie zgwalcone kusicie tych facetow i nic wiecej!"
_________________ "W ¯YCIU MO¯NA LICZYÆ TYLKO NA SIEBIE. A I TEGO NIE RADZE"
Gwa³t jest najokrutniejszym sposobem, jakim mo¿na skrzywdzic kobiete.
Mordred napisa³/a:
karda90 napisa³/a:
"dziewczyny jesli lazicie w miniowkach to nie miejcie pretensji ze zostaniecie zgwalcone kusicie tych facetow i nic wiecej!"
No tak, bo facet ze stuz³otówk± na czole nie powinien mieæ pretensji jak mu j± ukradn±. Glupi ten ksi±dz.
I nic nie ma tu do tego, czy dziewczyna ma na sobie spódniczke, czy bluzke z dekoltem, bo ubieraj±c siê tak, nigdy nie manifestuje sob±: "JA CHCE BYÆ ZGWA£CONA" a jedynie, jako kobieta, chce siê podobaæ, czy czuæ siê poci±gaj±co. I obcy facet nie pa prawa jej tkn±æ niezale¿nie od tego, czy nosi minówke czy dresy.
Dla mnie gwa³ciciel to kto¶ kompetnie pozbawiony uczuæ, rozumu... Kto¶, kogo trzeba usun±æ ze spo³eczeñstwa. Do¿ywocie, lub 25 lat to minimum.
_________________ "Codziennie tak próbuje Ciê powoli Chce by¶ na d³ugo starczy³ mi, zachowa³ smaki i kolory. Czytam Twój sk³ad.. znam prawie go na pamiêæ, a jednak dziwie siê gdy smak jest inny ni¿ ten opisany."
Wys³any: 2008-04-17, 14:00
Prince napisa³/a:
By³o ?
troche cos innego ale wybacz za powielenie tematu
[ Dodano: 2008-04-17, 14:03 ]
Giêtki napisa³/a:
tak chyba nie uwaza ale zdania jest takiego ze... w kazdej tragedii powinno sie znalezc cos smiesznego, bo nie mozna siedziec i plakac nad swoim nieszczesciem...
Wiec smiejmy sie ze zgwalconych kobiet, molestowanych dzieci, mordowanych dla kasy staruszkow itd... Ktos nie widzi w tym niczego do smiechu? a przeciez tak ksiadz powiedzial...
_________________ Kobieta nie jest po to, aby ja rozumiec ale po to, by ja kochac
tak chyba nie uwaza ale zdania jest takiego ze... w kazdej tragedii powinno sie znalezc cos smiesznego, bo nie mozna siedziec i plakac nad swoim nieszczesciem...
Wiec smiejmy sie ze zgwalconych kobiet, molestowanych dzieci, mordowanych dla kasy staruszkow itd... Ktos nie widzi w tym niczego do smiechu? a przeciez tak ksiadz powiedzial...
Zapytaj czy ¶mieszy go g³upota kap³anów tej ¶miesznej religii w której ludzie modl± sie do tego zabawnego lotniarza .
_________________ "Za b³êdy pozorów normalno¶ci wracam do domu ob³êdu"
Wys³any: 2008-04-17, 17:30
Prince napisa³/a:
Zapytaj czy ¶mieszy go g³upota kap³anów tej ¶miesznej religii w której ludzie modl± sie do tego zabawnego lotniarza .
wydaje mi sie, ze tu nie chodzi o to ze on jest ksiedzem. kazdy ma prawo do wlasnych pogladow. tylko zastanawia mnie skad sie takowe biora. fakt - u ksiedza powinno okreslac sie to troche wiekszym wspolczuciem ale jest to tez facet. Czy Wy faceci macie takie same poczucie humoru na takie tematy? a moze to ja jestem jakas dziwna ze nie kumam tych zartow??
Ostatnio zmieniony przez cameron 2008-04-17, 17:31, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Po powy¿szych wypowiedziach chyba widzisz jakie zdanie maja na ten temat faceci.
niestety nie wszyscy, niby nie jest wa¿ne, ¿e to ksi±dz, ale dlaczego akurat od ksiê¿y s³yszy siê takie s³owa cameron, zarówno ty jak i karda90, s³ysza³y¶cie to od ksiê¿y, a nikt nie wspomnia³ o cz³owieku który wybra³ sobie inny zawód... czy to nie jest chocia¿ troszeczke dziwne?
Wys³any: 2008-04-18, 11:04
Giêtki napisa³/a:
czy to nie jest chocia¿ troszeczke dziwne?
owszem jest. wiec skoro nie chodzi tu o facetow to skad u ksiezy takie przekonania? przeciez to wlasnie oni powinni byc pelni wspolczucia, taktu... i potepiac gwalcicieli...
Dla mnie facet w sukience je¿dz±cy sportow± bryk± i zbieraj±cy kase od biednych babcinek, ¿yj±cy w celibacie chocia¿ bóg kaza³ siê rozmna¿aæ a w biblii to ci którzy nie mieli dzieci byli uwarzani za przekletych nie jest normalny...
wierz±cy maj± trudniejszy orzech do zgryzienia próbuj±c odpowiedzieæ sobie na pytanie dlaczego...
cameron napisa³/a:
wlasnie oni powinni byc pelni wspolczucia, taktu... i potepiac gwalcicieli...
a w rzeczywisto¶ci s± to ludzie tacy jak wszyscy lub nawet z wiêkszym procentem degeneratów w swoich szeregach.
Wyczyta³em np. ¿e to w¶ród kleru jest najwiekszy odsetek pedofili.
Mordred napisa³/a:
To ma byæ ¿art? Haha?
nie, chocia¿ ujo³em to niezbyt powa¿nie. Ci którzy wzoruj± siê na kim¶ (Jezus) kto kaza³ swoim uczniom zostawiæ wszystko nawet sanda³y i i¶æ za nim, sami nie potrafia (w olbrzymiej wiêkszo¶ci) je¿dziæ byle jakim autem, widz± jak ¿yj± wyznawcy (kolêda choæby) jednak bez oporów kase od ¿yj±cych w niedostatku mocherowych beretów ci±gn±. (moja babcia - zad³u¿ona, na gaz ni ma, jednak 200z³ dla rydzyka co rente wysy³a)
Cytat:
a robi± wprost odwrotnie?
Mordred napisa³/a:
A po co od razu popadasz w skrajno¶æ?
Nie mówi³em tutaj akurat o wszystkich, ale o tych, którzy maj± takie przekonania, chocia¿ powinni byæ przyk³adem dla swoich owieczek.
chyba offtopic siê poma³u zaczyna robic
Ostatnio zmieniony przez Giêtki 2008-04-19, 19:50, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy
lub nawet z wiêkszym procentem degeneratów w swoich szeregach.
Po czyn wnosisz?
Giêtki napisa³/a:
(w olbrzymiej wiêkszo¶ci)
Sk±d wiesz?
Giêtki napisa³/a:
jednak bez oporów kase od ¿yj±cych w niedostatku mocherowych beretów ci±gn±.
Jaka wiêkszo¶æ? Znasz wiêkszo¶æ ksiê¿y w Polsce? Rydzyk, powiadasz. Rydzyk to wiêkszo¶æ? Wiesz, nie chcê byæ niemi³y, ale konkrety, konkrety proszê.
Cytat:
Wyczyta³em np. ¿e to w¶ród kleru jest najwiekszy odsetek pedofili.
A temu akurat nie ma siê co dziwiæ.
Giêtki napisa³/a:
chyba offtopic siê poma³u zaczyna robic
Oscylujemy wokó³ wiarygodno¶ci ksiê¿y, tzn. ja próbowa³em, a Ty zaczynasz dyskusjê na temat pedofilii w klerze, wiêc nie "siê zaczyna robiæ", tylko wystopuj.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma ¶wiat umiera
i o lito¶æ blaga ka¿de drzewo kamieñ ksi±¿ka rym"
wydaje mi siê, ze tu nie chodzi o to ze on jest ksiêdzem. ka¿dy ma prawo do w³asnych pogl±dów. tylko zastanawia mnie sk±d siê takowe bior±. fakt - u ksiêdza powinno okre¶laæ siê to trochê wiêkszym wspó³czuciem ale jest to tez facet. Czy Wy faceci macie takie same poczucie humoru na takie tematy? a mo¿e to ja jestem jaka¶ dziwna ze nie kumam tych ¿artów??
co innego jest ¿art w towarzystwie znajomych je¶li jest tolerowany a co innego s± pogl±dy. bo zacytowanie tego filozofa to nie jest nic z³ego i zale¿y w jakim sensie kto¶ to przedstawia. gorzej jest je¶li kto¶ cytuje to w takim celu ¿e w to wierzy wtedy to ju¿ nie jest ok. i je¿eli ten ksi±dz tak uwa¿a to niestety pomyli³ siê co do swojego wyboru celu w ¿yciu. A twierdzenie ¿e to wina dziewczyny czy kobiety to jest ¶mieszne i napewno przez niewielu popierane. bo prawda jest taka ¿e nawet gdyby dziewczyna sz³a nago po ulicy nikt nie ma prawa do tego aby j± zgwa³ciæ.
sosen, oczywiscie zgadzam sie z Toba a jak najbardziej nie rozumie tego co przekaza³ nam ksiadz czy to ze dziewczyna ma taki a nie inny styl ubierania swiadczy o tym ze ma napisane na czole "BIARZ MNIE TU I TERAZ " wg mnie to w³asnie ten ksiadz ktory wypowiedzia³ te slowa "¶lini" sie na widok panienek w spodniczkach i boji sie tego ze kiedys moze sie nie powstrzymac skad tyle gniewu i braku zrozumienia w jego slowach
_________________ "W ¯YCIU MO¯NA LICZYÆ TYLKO NA SIEBIE. A I TEGO NIE RADZE"
Wys³any: 2008-04-29, 13:42
karda90 napisa³/a:
wg mnie to w³asnie ten ksiadz ktory wypowiedzia³ te slowa "¶lini" sie na widok panienek w spodniczkach i boji sie tego ze kiedys moze sie nie powstrzymac skad tyle gniewu i braku zrozumienia w jego slowach
sprostuje.
"Ten" ksiadz nie mial na mysli tego, ze to wina kobiet, ze sa gwalcone. On wysmiewal sie ze sprawy gwaltu. nie wiem, moze uwaza on ze my nie bronimy sie przed niechciamym seksem bo tego chcemy, a potem udajemy poszkodowane
fakt faktem ze to nie jest smieszny temat i choc ja nigdy nie bylam ofiara gwatlu to bardzo mnie to zabolalo.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³asciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.