Forum Dyskusyjne :: Gwa³t

FAQ  Wyszukiwarka  U¿ytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona G³ówna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » Gwa³t

Gwa³t
Autor Wiadomo¶æ

kajana500 
Jedziemy po zio³o

Do³±czy³a: 03 Lip 2006
Sk±d: Szyce

Wys³any: 2007-03-05, 19:48   

MOja kolezanka przezyla gwalt... To znaczy tak jakby przezyla...

Pamietam to jakby to bylo wczoraj... Szlam na trening z kolezankami... One byly na rowerach ja na swoich szanownych nogach. Nagle zadzwonil do mnie telefon. Zobaczylam na wyswietlaczu, ze Marzena dzwoni. Szybko odebralam. Slyszalam jej placz... Zapytalam sie jej gdzie jest... Ona powiedziala ze w lasku. Przewrocilam jedna kolezanke z roweru i jej go zabralam... Pojechalam ile sil w pedalach w strone lasku... Widzialam ja. MIala poszarpane ubrania, rozmazany makijaz i gdzieniegdzie krew. Dowiedzialam sie, ze przezyla gwalt. Zawsze byla taka barbie... Ale od tamtego momentu, nie ubiera sie tak jak dawniej (teraz na czarno lata cala) i zachowuje sie jak zwykla nastolatka. Nie chodzi juz na imprezy. Cale dnie spedza u siebie w pokoju. Nikt nie wie jak jej pomoc... Nawet ja... Jej najblizsza kolezanka...

Ruget 
:*

Do³±czy³: 06 Sie 2006
Sk±d: Gliwice

Wys³any: 2007-03-05, 20:37   

do psychologa ja wyslac a nie ...

Witam Cie Go¶æ, po ciemnej stronie mocy :P

kajana500 
Jedziemy po zio³o

Wys³any: 2007-03-06, 17:07   

Ruget napisa³/a:
do psychologa ja wyslac a nie ...

To nie jest takie proste jak ci sie zdaje... Ona sie nigdy nie da zaciagnac do psychoiloga... Juz probowalam nawet zeby pogadala z panem pedagogiem w szkole... A ona nic. No coz. To juz jest jej sprawa...

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Do³±czy³a: 03 Pa¼ 2006
Sk±d: Z Piek³a

Wys³any: 2007-03-06, 17:55   

kajana500 napisa³/a:
. To juz jest jej sprawa...
no z racji tego, ¿e jeste¶
kajana500 napisa³/a:
najblizsza kolezanka
nie powinno byæ to tylko je spraw±. Ona nie chce o tym rozmawiaæ bo siê boi, krêpuje i nie chce wracaæ wspomniniami do tego, ale to by jej na dobre wysz³o bo samemu trudno z tego wyj¶æ. Trzeba ja postawiæ przed faktem dokonanym do psychologa i konec, albo psycholog do niej. A jak nie to mo¿e jakie¶ spotkanie z dziewczyna, ktora tez by³a zgwa³cona i sobie z tym poradzi³a.

'' - Ludzie przybieraj± wci±¿ nowe maski...
- A co kryje siê pod tymi maskami?
- Ca³a masa gówna. ''

kajana500 
Jedziemy po zio³o

Wys³any: 2007-03-07, 15:10   

Idia napisa³/a:
kajana500 napisa³/a:
. To juz jest jej sprawa...
no z racji tego, ¿e jeste¶
kajana500 napisa³/a:
najblizsza kolezanka
nie powinno byæ to tylko je spraw±. Ona nie chce o tym rozmawiaæ bo siê boi, krêpuje i nie chce wracaæ wspomniniami do tego, ale to by jej na dobre wysz³o bo samemu trudno z tego wyj¶æ. Trzeba ja postawiæ przed faktem dokonanym do psychologa i konec, albo psycholog do niej. A jak nie to mo¿e jakie¶ spotkanie z dziewczyna, ktora tez by³a zgwa³cona i sobie z tym poradzi³a.

no coz... Uwazasz, ze nie probowalam??? Ohh... Wlasnie o to chodzi, ze probowalam wiele razy... Po prostu masakra. A poza tym, po akcji ktora odstawila przed cala klasa jak mnie zwyzywala, to dalej sie zastanawiam, czy jestesmy przyjaciolkami...

Aaliyah 

Do³±czy³a: 20 Lut 2007

Wys³any: 2007-03-07, 17:28   

kajana500 napisa³/a:
A poza tym, po akcji ktora odstawila przed cala klasa jak mnie zwyzywala, to dalej sie zastanawiam, czy jestesmy przyjaciolkami...

a wzie³a¶ pod uwage to co ona przezywa!!! Mo¿e nie chcia³a tego? Nie powinnas w to watpic, teraz powinnas ja wspierac mimo wszystko.

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Do³±czy³a: 03 Pa¼ 2006
Sk±d: Z Piek³a

Wys³any: 2007-03-07, 18:26   

Aaliyah napisa³/a:
kajana500 napisa³/a:
A poza tym, po akcji ktora odstawila przed cala klasa jak mnie zwyzywala, to dalej sie zastanawiam, czy jestesmy przyjaciolkami...

a wzie³a¶ pod uwage to co ona przezywa!!! Mo¿e nie chcia³a tego? Nie powinnas w to watpic, teraz powinnas ja wspierac mimo wszystko.
no nie wiem. Najlepsza przyjació³ka takich ¶wiñstw nie robi. Mimo wszystko powinna¶ ja wspieraæ. Porozmawiac z jej rodzicami o tym co proponowa³am wy¿ej.

'' - Ludzie przybieraj± wci±¿ nowe maski...
- A co kryje siê pod tymi maskami?
- Ca³a masa gówna. ''

leyah 

Do³±czy³a: 27 Cze 2007
Sk±d: z nienacka :P

Wys³any: 2007-07-07, 22:35   

Ja to zawsze jak idê sama w nocy (mieszkam na wsi) to chwytam za jaki¶ du¿y kamieñ albo patyk i tak z nim idê. Albo chowam w³osy pod kaptur i zaczynam siê woziC tak jak ch³opak :P . A je¿eli widzê kogo¶ znajomego, który te¿ idzie noc± to doganiam go i idê kilka kroków za t± osob±. Jestem ostro¿na i pewnie dlatego jeszcze nic takiego mi siê nie przydarzy³o.
Taka jak ja
Niby nic, a jednak zerkasz
Jak siê dostaæ do pude³ka
Odkryæ tajemnicê s³odk±
Delikatnie zdj±æ z³otko "

Kevin 

Do³±czy³: 04 Kwi 2007
Sk±d: Che³mno

Wys³any: 2007-07-10, 14:02   

nie wiem co ja robiee w tym temacie,jestem facetem i nie wiem raczej co NAPRWDE czuje taka dziewczyna.Powiem jedno nalezy uwazac tak jak kolezanka nade mna.Jesli wiecie ze bedziecie sli w takim miejscu to nie wyzywajace ubrasnka ;> jakies mini--odpada

Wró¿biarka 

Do³±czy³a: 01 Maj 2007
Sk±d: ciemna dolina

Wys³any: 2007-07-10, 14:11   

kajana500 napisa³/a:
Ale od tamtego momentu, nie ubiera sie tak jak dawniej (teraz na czarno lata cala) i zachowuje sie jak zwykla nastolatka. Nie chodzi juz na imprezy. Cale dnie spedza u siebie w pokoju.

Bo obwinia sie za to ¿e zosta³a zgwa³cona. Powinna i¶æ do psychologa.
Niestety durne obiegowe opinie ¿e kobieta jest samo sobie winna ¿e zosta³a zgwa³cona bo: jest ³adna, ma krótka spódnicê bo znalaz³a siê w z³ym miejscu, doprowadzaj± do tego ¿e ofiary uwa¿aj± ¿e jest to ich wina.
"Wojna polega na wprowadzaniu w b³±d. Je¶li mo¿esz udawaj, ¿e nie mo¿esz; je¶li dasz znaæ, ze chcesz wykonaæ jaki¶ ruch, nie wykonuj go; je¶li jeste¶ blisko, udawaj, ¿e¶ daleko; je¶li wróg jest ³asy na ma³e korzy¶ci, zwabiaj go; je¶li w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; je¶li jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoj±; je¶li jest silny, unikaj go; je¶li jest cholerykiem, rozw¶cieczaj go; " Sun Tzu

#luba 
puella pulchara

Do³±czy³a: 22 Gru 2006
Sk±d: zza 7 gór, 9 rzek

Wys³any: 2007-07-27, 15:43   

I wlasnie o to w calej sprawie chodzi... Gwalt nie jest wina kobiety, nie zapraszala gwalciciala do inwazji na swoja intymnosc. Prawda, niektore kobiety ubieraja sie nieco wyzywajaco, byc moze podbudowuja tym wlasne ego. Czuja sie lepiej z tym, ze widza, ze sa pozadane. jednak nawet wyzywajacy stroj nie jest zaproszeniem dla mezczyzn. Zadna kobieta swoim strojem nie ma zamiaru sygnalizowac 'hej patrz, jak wygladam, mozesz mnie zgwalcic' to paranoja... nie mozna spychac winy na kobiety

za to, drogie panie, sa sposoby, zeby tego uniknac, zeby czuc sie bezpieczna... opisal je w wiekszosci Gamal.

[ Dodano: 2007-07-27, 16:44 ]
a jesli chodzi o kobiece fantazje na temat gwaltu... to przeciez nigdy nie wyglada tak jak w rzecywistosci... tak jak pisala Dziet, to gwalt 'lekko kontrolowany'...
"Jakkolwiek bym siê nie stara³, nie potrafiê ju¿ znale¼æ siê z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choæby rozsi±¶æ siê wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporz±dek; meble poprzestawiano, ¿arówka siê przepali³a, strzêpy przesz³o¶ci walaj± siê po pod³odze."

Nabokov Rozpacz

beatka223 

Do³±czy³a: 17 Pa¼ 2007
Sk±d: ¿ory

Wys³any: 2007-10-17, 08:54   

witam ja tez przezy³am gwa³t, i nie jest to wcale fajne przezycie, teraz czeka mnie rozprawa, tylko nikt mi nie chce powiedziec ile mniej wiecej mam od niego rz±dac odszkodowania.

#deela 

Do³±czy³a: 18 Pa¼ 2005
Sk±d: z samej góry

Wys³any: 2007-10-17, 21:28   

beatka223 napisa³/a:
tylko nikt mi nie chce powiedziec ile mniej wiecej mam od niego rz±dac odszkodowania.

czegoooooooo???????????/ qwaaaaaaaaaaaaa??????????????????????????????/
on ma isc siedziec!

Wró¿biarka 

Wys³any: 2007-10-17, 21:29   

beatka223 napisa³/a:
nie jest to wcale fajne przezycie,

nie ¿ebym w±tpi³a ale jak na ofiarê gwa³tu to wyra¿asz siê do¶æ eufemistycznie o tym co Ci siê sta³o.
"Wojna polega na wprowadzaniu w b³±d. Je¶li mo¿esz udawaj, ¿e nie mo¿esz; je¶li dasz znaæ, ze chcesz wykonaæ jaki¶ ruch, nie wykonuj go; je¶li jeste¶ blisko, udawaj, ¿e¶ daleko; je¶li wróg jest ³asy na ma³e korzy¶ci, zwabiaj go; je¶li w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; je¶li jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoj±; je¶li jest silny, unikaj go; je¶li jest cholerykiem, rozw¶cieczaj go; " Sun Tzu

asi±tko31 

Do³±czy³a: 17 Sie 2007
Sk±d: wroc³aw

Wys³any: 2007-10-17, 21:43   

Mo¿na zaprowadziæ dziewczynê do psychologa albo porozmawiaæ z psychologiem aby przyszed³ do domu. Najlepiej aby wysz³o ze ta psycholog to znajoma rodziny lub jaka¶ kole¿anka ale wtedy trzeba wybraæ m³od± psycholog.
Du¿o z ni± rozmawiaj niech wie ze ma ciê przy sobie i ze mo¿e na tobie liczyæ ana tego potrzebuje. powoli wyci±gaj ja z domu

beatka223 

Wys³any: 2007-10-18, 16:23   

s³uchaj a jak mam sie wyrazac,to by³o w lipcu ja po prostu staram sie mnormalne funkcjonowac, najnormalnej jak potrafie, chociaz od tamtego czasu stara³±m sie zapomniec o tym i traktowac to jak by sie nie wydarzy³o to czym blizej sprawy, i m wiecej dostaje listów z prokuratury znowu wszystko do mnie wraca. ne wiem czy ty to przezy³as ale nie oceniaj mnie jezeli bys mog³a dobrze. kazdy cz³owiek reaguje inaczej a ja juz swoje ³zy i za³amanie przezy³am.

[ Dodano: 2007-10-18, 17:26 ]
a co do tego ze on ma sc siedziec to mam nadzieje ze pojdzie, ma za³ozona sprawe karn± natomiast dosta³am porade zeby wytoczyc mu dodatkowo sprawe cywiln± o odszkodowanie , narazie on jest w areszccie i nie widze go i mam nadzieje ze d³ugo nie zobacze

Wró¿biarka 

Wys³any: 2007-10-18, 18:01   

Cytat:
porade zeby wytoczyc mu dodatkowo sprawe cywiln± o odszkodowanie ,

i s³usznie ale co do odszkodowania to nie pytaj nas tylko wynajmij adwokata.

asi±tko31 

Wys³any: 2007-10-18, 18:14   

beatka223 Nie przejmuj sie tym co inni o tobie mówi± wiem ze to nie jest takie proste ale postaraj siê. Zycie jest tak stworzone ze przykre wydarzenia bêdziemy pamiêtaæ do koñca. Mo¿emy staraæ sie zapomnieæ mieæ przy sobie rodzinê i przyjació³ oraz psychologa.

Co do odszkodowania zawsze podajesz najwy¿sza kwotê s±d mo¿e zaakceptowaæ lub ja zmniejszyæ. Chyba nigdzie nie pisze ile powinno zadaæ odszkodowania wiec decyzja nale¿y do ciebie
Ostatnio zmieniony przez asi±tko31 2007-10-18, 18:20, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

beatka223 

Wys³any: 2007-10-18, 18:44   

wiem ze mogê rz±dac najwyzszej kwoty tylko ja nie potrafie okreslic, prokurator powiedzia³ ze ja sama mam j± okreslic za moje straty moralne i psychiczne ale jak ja mam to zrobic . nawet gdybym zarzada³a 1mln to jak jes dostane to otym zapomne?
nie wydaje mi sie.

asi±tko31 

Wys³any: 2007-10-18, 18:51   

Jak chcesz mo¿esz ¿±daæ 1mln lub 50 tys Czy w 100% zapomnisz tego nie wiem bo ka¿dy cz³owiek jest inny ale na pewno mo¿esz próbowaæ

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
pozycjonowanieprojekty domówProjekty domów • Znajdziesz tu ¶mieszne Opisy GGForum

Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.