Do udowodnienia gwa³tu nie trzeba dzisiaj ¶wiadków. Nie przy obecnym poziomie techniki. Dzisiaj skazuje siê na podstawie zadrapañ na skórze, w³osa, mikro¶ladów na ubraniach, odciskach butów, o spermie czy zapachu nie wspominaj±c.
A my¶lisz, ze zgwa³cona dziewczyna od razu po incydencie biegnie na policje? Oczywi¶cie, ze nie... Poza tym istniej± prezerwatywy, a gwa³ciciel wcale nie musi "skoñczyæ w dziewczynie".
Zanim ofiara zg³osi siê na policje to wszystkie zadrapania siê goj±, a na ciuchach które na pewno s± prane albo po prostu wywalane nie ma ¶ladu.
A mo¿e to by³o jego osobiste zdanie? A zreszt± mniejsza o to. Mnie nikt nigdy nie przekona, ¿e dziewczyna mo¿e sprowokowaæ gwa³t bo dla mnie to absurdalne. Za³ó¿my ju¿, ¿e jednak w jaki¶ sposób mo¿na...
Sytuacja z ¿ycia wziêta. Dziewczyna na dyskotece pok³óci³a siê z jakim¶ facetem. Zaczê³a mu mówiæ jaki to z niego impotent, ¿e sypia tylko z koz±, ¿e nigdy nie bêdzie mia³ takiej laski jak ona i tak dalej... Wysz³a z knajpy a go¶æ j± dorwa³, powiedzia³: "Nie bêdzie mia³? To siê przekonamy." ¯ycie pisze ró¿ne scenariusze. Znam nawet przypadek gwa³tu nieumy¶lnego
_Kasieñka_ napisa³/a:
To co w takim razie powiedzieæ dziewczynie zgwa³conej np. zim±, ubranej w p³aszcz do kolan (czyta³am o takim przypadku w gazecie ca³kiem niedawno). ¯e te¿ go w jaki¶ sposób sprowokowa³a...? Czy poprostu mia³a pecha...
Nie wiem co powiedzieæ. ¯e mi jej ¿al? Nie wiem.
_Kasieñka_ napisa³/a:
Gdyby by³a ubrana w mini i dekolt do pepka to pewnie wiekszo¶æ facetów powiedzia³o by, ¿e prowokowa³a...
Wiêkszo¶æ spo³eczeñstwa jest g³upia.
_Kasieñka_ napisa³/a:
Tak na dobr± sprawe dziewczyna mo¿e siê przed kolesiem rozebraæ i w ostatniej chwili powiedzieæ NIE... A jak facet tego nie zrozumie to jest gwa³t. I nawet w takim przypadku w najmniejszym stopniu nie powinno siê dziewczyny obwiniaæ. Powiedzia³a NIE i koniec kropka.
Owszem powiedzia³a NIE i to w ¶wietle prawa jest gwa³t. Z regu³y dziewczyny za to nikt nie obwinia (pomijamy adwokata oskar¿onych), chyba ¿e zrobi³a to celowo ¿eby ch³opaka upokorzyæ - s± takie przypadki.
hXp napisa³/a:
niby w których?
Pisa³em ju¿. Np. wsiada dziewczyna noc± do auta z obcymi facetami albo daje siê zaprosiæ do nich do domu.
_Kasieñka_ napisa³/a:
A my¶lisz, ze zgwa³cona dziewczyna od razu po incydencie biegnie na policje? Oczywi¶cie, ze nie...
A czy to moja wina?
_Kasieñka_ napisa³/a:
Poza tym istniej± prezerwatywy, a gwa³ciciel wcale nie musi "skoñczyæ w dziewczynie".
Nie musi. Wystarcz± inne dowody. Wystarczy, ¿e ona go podrapie i bêdzie mia³a jego skórê za paznokciami.
Cytat:
Zanim ofiara zg³osi siê na policje to wszystkie zadrapania siê goj±, a na ciuchach które na pewno s± prane albo po prostu wywalane nie ma ¶ladu.
Niestety na to nie ma mocnych. Ale nie mo¿emy skazywaæ ludzi tylko na podstawie zeznañ dziewczyny, ¿e kto¶ j± kiedy¶ - dawno temu zgwa³ci³, gdy¿ wtedy bêdzie mo¿na zamkn±æ ka¿dego i to na d³ugie lata.
_________________ "Mój wypaczony bolszewizm przekszta³ci³ siê w antybolszewizm i poprzez trockizm doszed³ do faszyzmu." Grigorij Jewsiejewicz Zinowiew
Dobra, to by³a jej g³upota. Ale nadal to nie jej wina, ¿e facet j± zgwa³ci³.
Nie tyle jej wina, ale przyczyni³a siê do tego w znacz±cym stopniu.
hXp napisa³/a:
Jak wygl±da gwa³t nieumy¶lny? bo chyba nie rozumiem.
S³ysza³em o takim wariackim przypadku który mia³ miejsce wiele lat temu. To by³o gdzie¶ w latach 60 czy na pocz±tku 70. Czasy sprzed globalizacji. Do Polski przyjecha³ jaki¶ facet z Iraku (?) - niewa¿ne. W ka¿dym razie z tamtych regionów. Poszed³ na tzw. dancing i pozna³ tam dziewczynê. Problem w tym, ¿e ani on po polsku ani ona po arabsku ani po angielsku. Ale dziewczyna wypi³a 1,2,3 drink i posz³a z nim. Oboje poszli w krzaki, ona co¶ krzycza³a (ale siê nie opiera³a). Facet zrobi³ swoje, da³ jej 20 dolców (kupa kasy wtedy) i poszed³. Za chwilê zgarnia go milicja. Okazuje siê, ¿e dziewczyna twierdzi, ¿e j± zgwa³ci³!
W s±dzie wysz³o za¶ tak:
1. Obydwoje (gwa³ciciel i zgwa³cona) nie znali ¿adnego wspólnego jêzyka.
2. Gwa³ciciel my¶la³, ¿e dziewczyna to... dziwka W jego kraju tak ubiera³y siê tylko dziwki a on by³ pierwszy raz za granic± i my¶la³, ¿e u nas te¿ tak jest. A ¿e to by³y czasy sprzed internetu i telewizji to nie wiedzia³ jak to w innych krajach wygl±da.
3. Dziewczyna krzycza³a "nie" ale nie opiera³a siê. Za¶ po arabsku "nam" oznacza... "tak". Tak wiêc facet my¶la³, ¿e ona krzyczy bo jest jej dobrze.
4. Na koniec da³ jej 20 dolarów bo tyle my¶la³, ¿e trzeba.
S±d mia³ niez³e jajo. W zasadzie nie wiadomo co zrobiæ, bo winy w facecie za grosz. Po prostu pomyli³ siê. No i koniec koñców nie ukarano go, za¶ Arab okaza³ siê gentlemanem i dobrowolnie zap³aci³ dziewczynie odszkodowanie.
¯ycie jest zaskakuj±ce
_________________ "Mój wypaczony bolszewizm przekszta³ci³ siê w antybolszewizm i poprzez trockizm doszed³ do faszyzmu." Grigorij Jewsiejewicz Zinowiew
Na pewno znacie przys³owie :"Okazja czyni z³odzieja". Mo¿na by to te¿ odnie¶æ do gwa³tów, bo niezbitym argumentem jest fakt, ¿e najczê¶ciej gwa³cone s± takie wypacykowane laseczki; powtarzam "najczê¶ciej", co nie znaczy, ¿e ofiarami nie padaj± tak¿e zupe³nie niewinne dziewczyny, które nie mia³y wcale zamiaru zwróciæ na siebie uwagi jakiego¶ flejtucha. Gwa³t mo¿e siê spotkaæ ka¿d± dziewczynê. Chodzi tylko o to, ¿e czasem prowokuj±c, mo¿na "zwiêkszyæ swoje szanse" (¿e siê tak niezrêcznie wyra¿ê).
To moje wczorajsze s³owa. A¿ siê sama nadziwiæ nie mogê, ¿e co¶ takiego napisa³am. Po przemysleniach dosz³am do jednego wniosku: nie ma ¯ADEGO usprawiedliwienia dla gwa³ciciela. I to nie o to chodzi, ¿e dziewczyny maj± siê baæ, wiecznie siê za siebie ogl±daæ i uwa¿aæ, czy za rogiem kto¶ siê nie czai. Gwa³ciciele i ró¿ne inne ¶wiry nie mog± nami rz±dziæ! Nie mo¿emy siê dostosowywaæ do ich zachowañ, nie mo¿emy na nie pozwalaæ. Problem w tym, ¿e nie bardzo wiem, co zrobiæ, ¿eby sytuacja siê zmieni³a:(
A obserwuj±c ca³± rozmowê, widzê, ¿e rozdrabniacie siê na przypadki i przypadeczki, a takie dzibdzianie tematu do ¿adnych konkluzji nie doprowadzi raczej. Ale tak tylko chcia³am swoje piêæ groszy wsadziæ:) A co!
_________________ "The best way to predict the future is to invent it"
ytuacja z ¿ycia wziêta. Dziewczyna na dyskotece pok³óci³a siê z jakim¶ facetem. Zaczê³a mu mówiæ jaki to z niego impotent, ¿e sypia tylko z koz±, ¿e nigdy nie bêdzie mia³ takiej laski jak ona i tak dalej... Wysz³a z knajpy a go¶æ j± dorwa³, powiedzia³: "Nie bêdzie mia³? To siê przekonamy." ¯ycie pisze ró¿ne scenariusze. Znam nawet przypadek gwa³tu nieumy¶lnego
No sorry ale chyba mi nie powiesz, ¿e to by³a prowokacja ze strony tej dziewczyny... Ona go "zbluzga³a" a Twoim zdaniem to by³a prowokacja?
Cytat:
_Kasieñka_ napisa³/a:
Gdyby by³a ubrana w mini i dekolt do pepka to pewnie wiekszo¶æ facetów powiedzia³o by, ¿e prowokowa³a...
Wiêkszo¶æ spo³eczeñstwa jest g³upia.
Wybacz, ale Ty te¿ twierdzisz, ¿e tak ubrana dziewczyna prowokuje... Czyli uwa¿asz siê za g³upka?
Cytat:
_Kasieñka_ napisa³/a:
A my¶lisz, ze zgwa³cona dziewczyna od razu po incydencie biegnie na policje? Oczywi¶cie, ze nie...
A czy to moja wina?
Oczywi¶cie, ¿e nie ale nie trzeba du¿ego wysi³ku aby choæ troszeczkê zrozumieæ jak taka dziewczyna siê czuje.. To, ¿e nie leci od razu na policje jest oczywiste.
Cytat:
Niestety na to nie ma mocnych. Ale nie mo¿emy skazywaæ ludzi tylko na podstawie zeznañ dziewczyny, ¿e kto¶ j± kiedy¶ - dawno temu zgwa³ci³, gdy¿ wtedy bêdzie mo¿na zamkn±æ ka¿dego i to na d³ugie lata.
Dla tego im wiêcej ¶wiadków tym lepiej. To siê tyczy mojej wcze¶niejszej wypowiedzi dotycz±cej zg³aszania gwa³tów "dyskotekowych"
[ Dodano: 2007-01-11, 16:54 ]
Cytat:
Nie tyle jej wina, ale przyczyni³a siê do tego w znacz±cym stopniu.
Ciekawa jestem czy dalej by¶ tak twierdzi³ gdyby spotka³o to jak±¶ blisk± Ci osobê (wypluæ, odpukaæ)
No sorry ale chyba mi nie powiesz, ¿e to by³a prowokacja ze strony tej dziewczyny... Ona go "zbluzga³a" a Twoim zdaniem to by³a prowokacja?
Tak. Pewni faceci s± niezwykle dra¿liwi na punkcie swej seksualno¶ci i takie zachowanie mo¿e siê dla kobiety bardzo przykro skoñczyæ.
Przy czym tam by³y jeszcze niewybredne gesty, pokazywanie bielizny z okrzykiem "patrz miernoto czego nie dostaniesz" itp.
_Kasieñka_ napisa³/a:
Wybacz, ale Ty te¿ twierdzisz, ¿e tak ubrana dziewczyna prowokuje... Czyli uwa¿asz siê za g³upka?
1. Tylko g³upiec my¶li, ¿e jest m±dry.
2. Mnie dziewczyna w mini nie prowokuje. Ale zrozum, ¿e nie ka¿dy ma takie podej¶cie do tych spraw jak ja.
_Kasieñka_ napisa³/a:
Oczywi¶cie, ¿e nie ale nie trzeba du¿ego wysi³ku aby choæ troszeczkê zrozumieæ jak taka dziewczyna siê czuje.. To, ¿e nie leci od razu na policje jest oczywiste.
Wiem. Ale w ten sposób pozbywa siê szansy na ukaranie sprawcy. Czasami trzeba na chwilkê odrzuciæ uczucia, pobiec na policjê a dopiero za chwilê siê rozp³akaæ.
_Kasieñka_ napisa³/a:
Dla tego im wiêcej ¶wiadków tym lepiej. To siê tyczy mojej wcze¶niejszej wypowiedzi dotycz±cej zg³aszania gwa³tów "dyskotekowych"
¦wiadek to wbrew pozorom najgorszy dowód z mo¿liwych.
_Kasieñka_ napisa³/a:
Ciekawa jestem czy dalej by¶ tak twierdzi³ gdyby spotka³o to jak±¶ blisk± Ci osobê (wypluæ, odpukaæ)
S±dzi³ - mo¿e tak. Ale nie wiem, czy bym to jej powiedzia³.
No dobra jednak faceci i dziewczyny zupe³nie inaczej spostrzegaj± sprawy tego typu i w±tpie aby któremukolwiek z nas uda³o siê drug± stronê do swoich racji przekonaæ.
Moim zdaniem gwa³tu sprowokowaæ nie moze dziewczyna, Twoim zdaniem moze i pewnie przy tym bêdziemy twardo staæ (bo ja na pewno). Nie pozostaje nic innego jak zakoñczyæ dyskusje bo tak to ona wieczno¶æ moze trwaæ
Moim zdaniem gwa³tu sprowokowaæ nie moze dziewczyna,
to ja mo¿e tez siê wypowiem, jako jedna z kobiet..
Widz±c czasem dziewczyny pó³ nagie [pokazuj±ce swoj± bieliznê i go³y ty³ek - nie mog³am siê powstrzymaæ] w klubie, pierwsze co mi przychodzi do g³owy, to my¶l o jakims facecie w t³umie, który zarejestruje ten obraz, u którego zaczn± siê wiæ dziwne my¶li, co mo¿e spowodowaæ chêæ poznania siê bli¿ej.. b±d¼ gwa³t.. nie trudno jest zaci±gn±æ nawalon± laskê do WC.. czy¿ nie?
i teraz... czy ona rzeczywi¶cie nie przyczyni³a siê choæ tyci tyci do tego gwa³tu? wg mnie tak
ale to skrajny przypadek
oczywi¶cie, ¿e nic nie usprawiedliwia gwa³ciciela. Jednak czasami przez nasze zachowanie mo¿emy przyczyniæ siê do tego, ¿e jakie¶ tam jednostki spo³eczeñstwa, nie wytrzymuj± i .. bêc..
_________________ Taniec jest jak powietrze.. Zacznijmy oddychaæ ;-)
Kasiaczek ale jak± mamy pewno¶æ, ¿e ta akurat dziewczyna która ma dekolt do pêpka czy mini nie zosta³a by zgwa³cona, gdyby by³a inaczej ubrana? ¯adn±...
nie znam psychiki gwalciciela, jednak wydaje mi sie, ze skapo sie ubierajac, przyciagamy wzrok wiekszej ilosci mezczyzn. wiec czy prawdopodobienstwo sie nie zwieksza ? zwlaszcza dodajac do tego park czy alkohol?
[ Dodano: 2007-01-12, 12:46 ]
no zakladajac, ze w ogole. to masz racje Kasiu.
super super, tylko to tak, jakbyscie napisaly, ze "to wina wina tworcow, ze zrobili tak swietny samochod jak XXX, niech sie nie dziwia, ze ludzie to kradna!"
potepianie potepianiem, moralnosc moralnoscia, ale kazdy ma prawo ubrac sie jak chce. czy to wina dziewczyny, ze facet jest nawalony i zdesperowany? oczywiscie nie. czy ona go prowokuje? oczywiscie, tak. tylko, ze nie jestesmy zwierzetami, do baru raczej nie powinni sie wybierac ludzie nie panujacy nad swoimi atawistycznymi odruchami.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma ¶wiat umiera
i o lito¶æ blaga ka¿de drzewo kamieñ ksi±¿ka rym"
Wiek: 23 Do³±czy³a: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Sk±d: Kraków!
Wys³any: 2007-01-17, 14:56
Wina zawsze lezy po obu stronach ;-)
Owszem ³atwo sprowokowaæ gwa³ciciela do tego typu czynu, ale zazwyczaj ka¿dy ma swój "fetysz" i nie jeste¶my w stanie przewidzieæ co go do nas przyciagnie.
Ja nie zyjê dla ludzi typu gwa³ciciel, z³odziej, huligan tylko dla siebie. Gdybym ca³e zycie mia³a chodziæ we wszystkim co zas³ania mnie od stóp po uszy, nosiæ ze sob± broñ i jak najmniej cennych rzeczy, a przy okazji chodziæ kana³ami ¿eby ich przypadkiem nie spotkaæ i to do momentu kiedy siê robi ciemno, to wola³abym skoczyæ z balkonu i mieæ to wszystko gdzie¶ ;-)
_________________ mrau...
Ostatnio zmieniony przez Magda 2007-01-17, 14:58, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
no jasne, ¿e kazdy ma prawo ubierac siê jak chce. I to ¿e dziewczyna ubrana jest skompo i wyzywaj±co nie daje prawa do gwa³tu. Oczywi¶cie to mo¿e byc jedn± z przyczyn gwa³tu. A to ¿e jakas napalona, niewy¿yta ³ajza zawiesi swój wzrok na "ofiarze" no to co ona mo¿e zrobiæ?
Mordred napisa³/a:
nie jestesmy zwierzetami
juz nawet zwierzeta sie lepiej zachowuja
_________________ Skarb to nie tylko z³oto czy srebro!!
'' - Ludzie przybieraj± wci±¿ nowe maski...
- A co kryje siê pod tymi maskami?
- Ca³a masa gówna. ''
Do³±czy³a: 27 Gru 2006 Posty: 72 Sk±d: od mamy i taty
Wys³any: 2007-01-19, 20:04
Cytat:
A to ¿e jakas napalona, niewy¿yta ³ajza zawiesi swój wzrok na "ofiarze" no to co ona mo¿e zrobiæ?
w³a¶nie. gwa³aciciele maj± to do siebie ¿e to postrzeleni i niewy¿yci ludzie a po postrzelonych i niewy¿ytych ludziach nie wiadomo czego sie spodziewaæ.
_________________ Bóg stworzy³ cz³owieka, bo rozczarowa³ siê ma³p±. Z dalszych eksperymentów zrezygnowa³...
Rachel wraca³a od przyjació³ki. ¦pieszy³a siê, bo mia³a byæ w domu o 23.00 a na jej zegarku by³a 22.22. Wiedzia³a, ¿e je¶li nie wróci do domu na czas, czeka j± du¿a awantura, gdy¿ jej ojczym nienawidzi spó¼nieñ. Stwierdzi³a, ¿e pójdzie na skróty przez stary komis samochodowy, od dawna ju¿ nieczynny. Skrêci³a w lewo i przesz³a przez ogrodzenie. Stara³a siê omijaæ ka³u¿e, ¿eby nie zmoczyæ nowych jasnych d¿insów, które dosta³a od cioci na urodziny. Robi³o jej siê coraz bardziej nieprzyjemnie. Ostatnia lampa by³a na skraju uliczki, która zakrêca³a i sz³a w drug± stronê, wiêc widzia³a coraz mniej W pewnej chwili us³ysza³a dziwny ¶wist jakby kto¶ powoli wypuszcza³ powietrze z ust. Rêce zaczê³y jej siê pociæ i jednocze¶nie przeszy³ j± dziwny dreszcz. Przyspieszy³a kroku. Jeszcze tylko trochê i ju¿ bêdzie przy wyj¶ciu... znowu us³ysza³a za sob± dziwny ¶wist. Zaczê³a biec. Nagle zauwa¿y³a, ¿e przed ni± na ziemi co¶ le¿y. Podesz³a trochê bli¿ej. To by³ ma³y pluszowy króliczek. Podnios³a go. Króliczek by³ ró¿owy i puchaty, nie mia³ jednego uszka i oczka, a co dziwniejsze wcale nie by³ mokry. A powinien – przecie¿ pó³ godziny temu la³o jak z cebra! Znowu us³ysza³a ten przera¿aj±cy ¶wist tylko dwa razy g³o¶niejszy! Rzuci³a maskotkê na ziemiê i zaczê³a biec. Ju¿ niedaleko do domu! I nagle us³ysza³a bardzo wysoki i przeszywaj±cy krzyk. Nawet siê nie ogl±da³a za siebie. Bieg³a szybciej, szybciej, szybciej... nareszcie dobieg³a do koñca terenu. Brama by³a zamkniêta na k³ódkê. Zaczê³a siê wspinaæ na ogrodzenie, ale zaczepi³a nogawk± o wystaj±cy prêt. By³a tak wystraszona, ¿e szarpnê³a z o wiele wiêksz± si³±, ni¿ siê spodziewa³a. Nogawka rozdar³a siê, ale teraz mog³a swobodnie przeskoczyæ przez ogrodzenie. Popêdzi³a do domu co si³ w nogach i zatrzyma³a siê dopiero przy drzwiach frontowych. Spojrza³a na zegarek: by³a 22.46. Wesz³a do domu. Mama siedzia³a na fotelu i ogl±da³a swój ulubiony serial. Ojczym robi³ sobie kolacjê. Pobieg³a szybko na górê, ¿eby schowaæ rozdarte spodnie. Serce nadal bi³o jej jak oszala³e a nogi ugina³y siê pod ni±. Wesz³a do pokoju i zrzuci³a brudne ubranie i posz³a do ³azienki. Gdy zapali³a ¶wiat³o w ³azience, jej oczom ukaza³ siê straszny widok... Na lustrze by³o napisane krwi± „nikt mi nie pomóg³!” a na ziemi le¿a³a gazeta z przed 10 lat. Na pierwszej stronie by³o zdjêcie ma³ej rudej dziewczynki. Pod zdjêciem napisane: „10 letnia Suzanne zgwa³cona i uduszona o godzinie 22.25 przez straszliwego psychopatê, na terenie komisu samochodowego. Cia³o znaleziono po 15 dniach, zmasakrowane przez szczury... sprawcy nie odnaleziono” Dziecko na zdjêciu, ¶ciska³o w rêkach ma³ego, pluszowego króliczka.
A to ¿e jakas napalona, niewy¿yta ³ajza zawiesi swój wzrok na "ofiarze" no to co ona mo¿e zrobiæ?
w³a¶nie. gwa³aciciele maj± to do siebie ¿e to postrzeleni i niewy¿yci ludzie a po postrzelonych i niewy¿ytych ludziach nie wiadomo czego sie spodziewaæ.
najczesciej gwalty i morderstwa popelniaja zamiknieci w sobie niepozorni ludzie
niby cichy sasiad ktorego widujesz raz na miesiac moze okazac sie nagle nieporadnym w kontaktach miedzylodzkich maniakiem z depresja wierzacym ze niema innego sposobu na kobiete... JAK PRZYLOZYC W LEB I W KSZAKI!!
Ostatnio zmieniony przez Tofman 2007-02-10, 15:30, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Wys³any: 2007-02-11, 01:09
Mikusia napisa³/a:
Przeczytajcie t± historiê :
Rachel wraca³a od przyjació³ki. ¦pieszy³a siê, bo mia³a byæ w domu o 23.00 a na jej zegarku by³a 22.22. Wiedzia³a, ¿e je¶li nie wróci do domu na czas, czeka j± du¿a awantura, gdy¿ jej ojczym nienawidzi spó¼nieñ. Stwierdzi³a, ¿e pójdzie na skróty przez stary komis samochodowy, od dawna ju¿ nieczynny. Skrêci³a w lewo i przesz³a przez ogrodzenie. Stara³a siê omijaæ ka³u¿e, ¿eby nie zmoczyæ nowych jasnych d¿insów, które dosta³a od cioci na urodziny. Robi³o jej siê coraz bardziej nieprzyjemnie. Ostatnia lampa by³a na skraju uliczki, która zakrêca³a i sz³a w drug± stronê, wiêc widzia³a coraz mniej W pewnej chwili us³ysza³a dziwny ¶wist jakby kto¶ powoli wypuszcza³ powietrze z ust. Rêce zaczê³y jej siê pociæ i jednocze¶nie przeszy³ j± dziwny dreszcz. Przyspieszy³a kroku. Jeszcze tylko trochê i ju¿ bêdzie przy wyj¶ciu... znowu us³ysza³a za sob± dziwny ¶wist. Zaczê³a biec. Nagle zauwa¿y³a, ¿e przed ni± na ziemi co¶ le¿y. Podesz³a trochê bli¿ej. To by³ ma³y pluszowy króliczek. Podnios³a go. Króliczek by³ ró¿owy i puchaty, nie mia³ jednego uszka i oczka, a co dziwniejsze wcale nie by³ mokry. A powinien – przecie¿ pó³ godziny temu la³o jak z cebra! Znowu us³ysza³a ten przera¿aj±cy ¶wist tylko dwa razy g³o¶niejszy! Rzuci³a maskotkê na ziemiê i zaczê³a biec. Ju¿ niedaleko do domu! I nagle us³ysza³a bardzo wysoki i przeszywaj±cy krzyk. Nawet siê nie ogl±da³a za siebie. Bieg³a szybciej, szybciej, szybciej... nareszcie dobieg³a do koñca terenu. Brama by³a zamkniêta na k³ódkê. Zaczê³a siê wspinaæ na ogrodzenie, ale zaczepi³a nogawk± o wystaj±cy prêt. By³a tak wystraszona, ¿e szarpnê³a z o wiele wiêksz± si³±, ni¿ siê spodziewa³a. Nogawka rozdar³a siê, ale teraz mog³a swobodnie przeskoczyæ przez ogrodzenie. Popêdzi³a do domu co si³ w nogach i zatrzyma³a siê dopiero przy drzwiach frontowych. Spojrza³a na zegarek: by³a 22.46. Wesz³a do domu. Mama siedzia³a na fotelu i ogl±da³a swój ulubiony serial. Ojczym robi³ sobie kolacjê. Pobieg³a szybko na górê, ¿eby schowaæ rozdarte spodnie. Serce nadal bi³o jej jak oszala³e a nogi ugina³y siê pod ni±. Wesz³a do pokoju i zrzuci³a brudne ubranie i posz³a do ³azienki. Gdy zapali³a ¶wiat³o w ³azience, jej oczom ukaza³ siê straszny widok... Na lustrze by³o napisane krwi± „nikt mi nie pomóg³!” a na ziemi le¿a³a gazeta z przed 10 lat. Na pierwszej stronie by³o zdjêcie ma³ej rudej dziewczynki. Pod zdjêciem napisane: „10 letnia Suzanne zgwa³cona i uduszona o godzinie 22.25 przez straszliwego psychopatê, na terenie komisu samochodowego. Cia³o znaleziono po 15 dniach, zmasakrowane przez szczury... sprawcy nie odnaleziono” Dziecko na zdjêciu, ¶ciska³o w rêkach ma³ego, pluszowego króliczka.
tez lubie te smieszne historyjki z bravo ...
_________________ Nie za¿ywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie u¿ywajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.