Forum Dyskusyjne :: (ręceprecz odtybetu) :: Gwa³t
Profesjonalne pozycjonowanie strony internetowej.

FAQ  Wyszukiwarka  U¿ytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona G³ówna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » Gwa³t

Gwa³t
Autor Wiadomo¶æ

Czarna_per³a 

Do³±czy³a: 31 Pa¼ 2007
Sk±d: z nik±d ;P

Wys³any: 2007-10-31, 16:27   

Gwa³t.... Có¿ - do¶æ drazliwy temat. Nigdy nikt mnie nie zgwalci³, ale ju¿ niejednokrotnie zostalam zaatakowana przez najró¿niejszych ludzi. Od nastolatków po starszych mê¿czyzn. Bronienie siê nie jest najprzyjemniejszym prze¿yciem, a ju¿ szczególnie kiedy oprawca jest bardzo silny. Uciekanie..? czasem siê nie da. Najpierw walka, potem ucieczka. Je¶li siê ma mo¿liwo¶æ co zdarza siê do¶æ rzadko - ucieczka bez walki.

qwerty88 

Do³±czy³a: 20 Lut 2008
Sk±d: lublin

Wys³any: 2008-02-20, 13:23   

Gamal napisa³/a:
Prawda jest taka, ¿e ~90% gwa³tów to gwa³ty na w³asne ¿yczenie. Mo¿emy siê w¶ciekaæ i krzyczeæ, ¿e to i¿ ubrana jak dziwka dziewczyna idzie pijana przez park nie oznacza, ¿e mo¿na j± zgwa³ciæ. Oczywi¶cie, ¿e nie ale takie zachowanie prowokuje napastnika.
Jak ju¿ wspomnia³em do zdecydowanej wiêkszo¶ci gwa³tów nie dosz³oby gdyby dziewczyna zachowywa³a siê jak nale¿y. Nie nale¿y zadawaæ siê z podejrzanymi typami (wiêkszo¶æ gwa³cicieli to znajomi), nie przyjmowaæ napojów i po¿ywienia od "niepewnych" ludzi, nie zostawiaæ swojego drinka w barze bez opieki (mog± co¶ dosypaæ), nie je¼dziæ stopem, nie wracaæ samemu przez podejrzane okolice etc.
Kilka podstawowych zasad i szanse na spokojne do¿ycie nastêpnego dnia drastycznie rosn±.
Jaki¶ czas temu wraca³em noc± (samochodem) przez jakie¶ wiochy. Godzina by³a tak 2-3 w nocy i widocznie koñczy³y siê wiejskie dyskoteki. Ile nawalonych panienek samotnie wracajacych przez odludzia widzia³em! Dy wyboru do koloru! Niektóre tak nawalone, ¿e nawet by siê nie zorientowa³y, ¿e kto¶ je wydyma³. Jedne sz³y, inne siê zatacza³y, jeszcze inne chcia³y z³apaæ stopa. A potem zdziwienie, ¿e znajd± tak± w jakim¶ lesie czy parku zgwa³con± i uduszon±.
Ludzie - my¶lenie naprawdê nie boli.
Musisz wracaæ pó¼no? We¼ taksówkê, popro¶ kolegê o odprowadzenie albo co¶. ¯ycie jest najwa¿niejsze.

No ten post mnie zabi³... Nigdy nie zachowywalam siê wyzywaj±co, nie kocha³am siê z facetami, planowa³am zrobiæ to z mê¿czyzn± którego na prawdê pokocham... A jednak zdarzy³o siê inaczej.. W pracy za granic± silniejszy ode mnie mê¿czyzna zgwa³ci³ mnie. I czy jest w tym moja wina? Czu³am siê winna przez pewien czas tylko dlatego, ¿e tam pojecha³am. Gdyby nie chêæ zarobienia na studia nie zdarzy³oby siê to. Nikomu nie mogê o tym powiedzieæ, mój ch³opak mi nie wierzy, uwa¿a to za zmy¶lon± historyjkê, ¿eby nie by³o mu przykro, ¿e wcze¶niej z kim¶ by³am. Przez kilka miesiêcy krzycza³am w nocy, mia³am koszmary, gdy zobaczy³am na ulicy kogo¶ podobnego dostawa³am dreszczy. Gwa³t zabija co¶ w kobiecie... ja nie potrafiê ju¿ tak samo cieszyæ siê codziennym ¿yciem. To wraca do mnie w drobnych sytuacjach i nikt nie potrafi zrozumieæ dlaczego sta³am siê taka lêkliwa i p³aczliwa. Gwa³tu nikt nie chce...

malutki32 

Do³±czy³: 07 Lut 2008
Sk±d: M-ce

Wys³any: 2008-02-21, 16:20   

qwerty88 napisa³/a:
Nikomu nie mogê o tym powiedzieæ, mój ch³opak mi nie wierzy, uwa¿a to za zmy¶lon± historyjkê, ¿eby nie by³o mu przykro, ¿e wcze¶niej z kim¶ by³am.

Dziwie sie twojemu ch³opakowi bo przecie¿ nie ma powodów by ci nie wierzyæ no i powinien byæ dla ciebie oparciem i ciê wesprzeæ.

Co do gwa³cicieli dziwie im sie przecie¿ to ¿adna przyjemno¶æ oprawiaæ z kim¶ seks w taki sposób :dobani:

samara 

Do³±czy³a: 04 Cze 2008
Sk±d: anonim

Wys³any: 2008-06-04, 19:47   

Mnie zgwa³ci³ m±¿ kuzynki kiedy zanocowa³am u nich na wakacjach.Spa³am kiedy przyszed³...nie chcia³am tego...nie potrafiê teraz ju¿ normalnie ¿yæ...nie pomagaj± rozmowy z psychologiem i psychiatr±.Kilka razy próbowa³am pope³niæ samobójstwo,ostatni raz dwa miesi±ce temu.Nie ma odpowiednio wysokiej kary za gwa³t.To te¿ by³ mój pierwszy raz.Nie zg³osi³am tego,bo ba³am siê w³a¶nie takiego podej¶cia do sprawy:sama tego chcia³a¶.Wci±¿ czujê siê winna tego co siê sta³o.Nie mogê na siebie patrzeæ.Nie wiem w jaki sposób mog³am go sprowokowaæ.Zabaw± z jego dzieæmi?Nie potrafiê odpowiedzieæ sobie na to pytanie.To wbrew logice ¿ebym zrobi³a co¶ nie tak,bo wtedy akurat by³o zimno a ja by³am ubrana w golf i spodnie przez ca³y dzieñ.Potem posz³am spaæ(by³am tam tylko jedn± noc) a jednak wci±¿ mam poczucie winy.To by³o nieca³y rok temu.Mia³am wtedy 17 lat.Jak teraz wróciæ do normalnego ¿ycia?Jak patrzeæ na faceta bez lêku?Tym bardziej,¿e on nawet nie zaprzecza³.Powiedzia³,¿e sama tego chcia³am,a wiêkszo¶æ mojej rodziny mu uwierzy³a.I czy ukaranie takiego cz³owieka by co¶ da³o?Nie wiem czy jego ¶mieræ przynios³aby mi ulgê.Raczej w±tpiê.On teraz chodzi i siê ¶mieje,bo wiedzia³,¿e nie bêdê zeznawaæ.Wtedy nawet nie by³o ¶wiadków,bo oprócz ¶pi±cych dzieci nie by³o nikogo,bo kuzynki pozby³ siê z domu.Nie wiedzia³am co zrobiæ.Z pocz±tku wszystko zatai³am i chcia³am jak najszybciej wróciæ do domu.Dopiero po dwóch miesi±cach powiedzia³am matce co siê sta³o.Zauwa¿y³a,¿e co¶ jest nie tak ju¿ po powrocie z wakacji ale nie dopytywa³a siê,bo by³a zbyt zajêta swoimi sprawami.Wtedy te¿ dowiedzia³a siê moja rodzina.Choæ z tego co wiem wiedzieli wcze¶niej(oprócz mojej matki,bo z ni± na ten temat nie rozmawiali),bo on chodzi³ i siê chwali³.A oni nie zrobili nic!Uwierzyli jemu nie mnie!To skoro moja w³asna rodzina mi nie wierzy to s±d mia³by mi wierzyæ?Ba³am siê tego cz³owieka i wci±¿ siê go bojê,mimo ¿e mieszka bardzo daleko ode mnie,bo na drugim koñcu Polski.To wci±¿ wraca...im bardziej próbuje zapomnieæ tym jest gorzej.Jedyne czego chcê to ju¿ nie cierpieæ

Prince 
Bordeline

Do³±czy³: 08 Gru 2006
Sk±d: Kraków

Wys³any: 2008-06-05, 09:01   

Nie chce ¿eby Twój post pozosta³ bez odpowiedzi. Emocje? Najchêtniej urwa³bym go¶ciowi jaja i kaza³bym mu je zje¶æ. Tobie to nic nie pomo¿e. Je¶li nie mo¿esz liczyæ na najbli¿szych to najgorsza kontynuacja. W ka¿dym razie proszê nie pozwól zniszczyæ sobie ¿ycia przez gnoja który nie zas³uguje na to by oddychaæ tym samym powietrzem co Ty. Cieszê siê ¿e uczêszczasz na terapiê. Choæ nie od razu, to biedzie lepiej. 3maj siê
:padam:

djinn 

Do³±czy³: 18 Maj 2008
Sk±d: Zagranica

Wys³any: 2008-06-05, 23:39   

Podaj mi adres tego pana a osobiscie porozmawiam z nim ...

A tak ogólnie do tematu:
Wyobrazcie sobie ze stajecie twarz w twarz z gwa³cicielem (wiecie ze to gwa³ciciel przypuszczalnie z telewizji), jestescie na zat³oczonej ulicy w ¶rodku miasta on siedzi na ³aweczce i niczego swiadom przyglada sie ludziom ... co robicie?

Ca³kiem powazne pytanie prosze tez o powazne odpowiedzi ...

Prince 
Bordeline

Wys³any: 2008-06-05, 23:44   

djinn napisa³/a:

Wyobrazcie sobie ze stajecie twarz w twarz z gwa³cicielem (wiecie ze to gwa³ciciel przypuszczalnie z telewizji)

Z czego? Z serialu, prognozy pogody, czy doliny Muminków?

Tusia_dg 

Do³±czy³a: 26 Maj 2008
Sk±d: z piek³a rodem

Wys³any: 2008-06-06, 12:25   

I tak ¿aden facet nie ma prawa zgwa³ciæ dziewczyny. Nawet je¶li stanê³a by naga ( bo tak jej siê podoba) ¿aden nie ma prawa jej tkn±æ. I to nigdy nie jest wina kobiety. W naszym spo³eczeñstwie rz±dz± faceci. I zawsze od wszystkiego umywaj± rêce. Z ofiar robi± prowokatorów. Czy nie potrafi± siê powstrzymaæ? Wystarczy trochê pomy¶leæ i wiadomo, ¿e kobieta nie ma szans siê broniæ... a co gorsze wielu mê¿czyzn nie zareagowa³oby jak obok kto¶ by gwa³ci³ dziewczynê... wszystko przez to podej¶cie pewnie sama chcia³a, zas³u¿y³a... ehh :cenzura: :ups:

Tabris88 
Papa

Do³±czy³: 04 Lut 2008
Sk±d: Wroc³aw
Ostrze¿eñ:
 1/3/6

Wys³any: 2008-06-06, 13:05   

Djinn podam Ci swój adres mo¿esz zawitaæ i obiæ mi mordê, proszê bardzo.

Tusia - owszem ¿aden, powtarzam ¿aden mê¿czyzna czy kobieta, dziecko czy inne zwierze nie ma prawa zgwa³ciæ ¿eñszyny. Problem w tym, ¿e tej drugiej strony to te¿ dotyczny.
Przyk³adowo nie gwa³ciæ moich oczu i tej niekoniecznie dobrej strony charakteru swoj± osob±. I mówiê tu ¶wiadom tego, ¿e nie chcia³bym nikogo gwa³ciæ, bo i po co. Gorzej gdyby taka przypadkowa my¶l pojawi³a siê w g³owie podchmielonego i rozochoconego cz³owieka, który nie zwraca uwagi na konsekwencje swoich czynów.

By³a¶ kiedy¶ mê¿czyzn±? Dziesiêæ minut? Nawet tyle nie. Genetycznie uwarunkowani ¿eby znale¼æ obiekt p³ci przeciwnej. Testosteron robi swoje. Mózg zmienia tor i przez pewien czas (1s - 8) liczy siê wy³±cznie to.

Wystarczy trochê pomy¶leæ i przekalkulowaæ, ¿e za nieznan± mi osobê nie warto traciæ zêbów i/lub czego¶ wiêcej. Owszem kiedy s± ku temu predyspozycje sytuacja zmienia siê diametralnie. Sam w±tpiê, ¿e podj±³bym jak±kolwiek reakcje. Gwa³ci siê wieczorem lub w nocy (chyba, ¿e kto¶ lubi ekstremalnie), a w tych porach to ja na spacery nie chodzê.

A i ¿eby nie obra¿aæ feministek o zapêdach maniakalnych, w naszym spo³eczeñstwie s± kobiety rz±dz±ce... z marnym skutkiem.[/list]

djinn 

Wys³any: 2008-06-06, 19:56   

@up
I Ty uwazasz sie za faceta? Z takim podejsciem jestes nikim rozumiesz?
Widzisz ze ktos gwalci kobiete albo jeszze gorzej dziecko i nic nierobisz bo niechcesz stracic zebów za nieznajoma? Fajne masz podejscie. Zeby byc frajerem trzeba sie takim urodzic ... ;/
Pomysl ze to moglaby byc twoja mama siostra czy ktos ci bliski i co bys powiedzial wtedy ? Ze nikt im niepomugl bo niechcial dostac w ,morde za to ze zrobil cos co kazdy normalny powinien.

[ Dodano: 2008-06-06, 19:59 ]
Prince napisa³/a:
djinn napisa³/a:

Wyobrazcie sobie ze stajecie twarz w twarz z gwa³cicielem (wiecie ze to gwa³ciciel przypuszczalnie z telewizji)

Z TV -.-" Ogladasz wiadomo¶ci i widzisz gwa³ciciela pozniej go spotykasz tak trudno zrozumiec?

samara 

Wys³any: 2008-06-06, 21:11   

Wci±¿ bojê siê tego cz³owieka,a na domiar z³ego jadê na wakacje do pracy w okolice gdzie on mieszka.Nie wyobra¿am sobie,co zrobie je¶li go spotkam.Z tego co mi powiedzia³ jak ju¿ by³o po wszystkim,a zanim uda³o mi siê wydostac z jego domu wynika,¿e on traktuje kobiety jak swoj± w³asno¶æ i nie przepusci ¿adnej okazji.I bojê siê,¿e to wszystko mo¿e siê powtórzyæ.Ale nie mam wyboru,bo potrzebne mi s± pieni±dze.Nie chcê nawet my¶leæ,co by by³o gdybym go spotka³a.Sama ta my¶l,¿e mog³abym go znowu zobaczyæ sprawia,¿e nie ¶piê po nocach,a co dopiero gdyby siê zdarzy³o co¶ wiêcej

#Prymas 
naj¶liczniejszy
kwietysta

Do³±czy³: 24 Lis 2005
Sk±d: piach

Wys³any: 2008-06-06, 21:26   

samara napisa³/a:
adê na wakacje do pracy w okolice gdzie on mieszka

Chcesz przez to powiedzieæ, ¿e musisz jechaæ a¿ na drugi koniec Polski, ¿eby mieæ wakacyjn± pracê? Absurd.

samara 

Wys³any: 2008-06-06, 21:46   

tylko tam mnie przyjêli...nie mam do¶wiadczenia a poza tym mam ograniczenia zdrowotne i nikt nie chcia³ mnie przyj±æ.Oprócz tego jak zobaczyli ¶lady na rêkach w ogóle nie chcieli ze mn± gadaæ.A s± zbyt wyra¿ne ¿eby w jaki¶ sposób je ukryæ.

domi 

Do³±czy³a: 05 Cze 2008
Sk±d: moja wyobra¼nia

Wys³any: 2008-06-06, 22:39   

co do wyzywajacych dziewczyn.
Panowie...czy kazda wyzywyjaca dziewczyne jaka widzicie na ulicy gwalcicie ??
To, ze byla tak i tak ubrana, i ze sie tak, i tak zachowywala nie oznacza, ze sama sie prosila.

Prince 
Bordeline

Wys³any: 2008-06-06, 23:18   

djinn napisa³/a:
@up
Widzisz ze ktos gwalci kobiete albo jeszze gorzej dziecko i nic nierobisz bo niechcesz stracic zebów za nieznajoma? Fajne masz podejscie. Zeby byc frajerem trzeba sie takim urodzic ... ;/
Pomysl ze to moglaby byc twoja mama siostra czy ktos ci bliski i co bys powiedzial wtedy ? Ze nikt im niepomugl bo niechcial dostac w ,morde za to ze zrobil cos co kazdy normalny powinien.

Prince napisa³/a:
djinn napisa³/a:

Z TV -.-" Ogladasz wiadomo¶ci i widzisz gwa³ciciela pozniej go spotykasz tak trudno zrozumiec?

A kiedy widzia³e¶ ¿eby telewizja pokaza³a gwa³ciciela opatrzionego podpisem " To jest gwa³ciciel?
Wiesz dlaczego tak siê nie robi?
W³a¶nie po to ¿eby podjarane buraki nie wykonywa³y samos±dów.
Dodajmy, ¿e czêsto by³yby w ciemno i nies³uszne.
Co innego na gor±cym uczynku. Przypu¶æmy ¿e widzisz akcjê wieczorem w lesie. I co? Podchodzisz ¿eby zobaczyæ czy laska jest z ch³opakiem czy to gwa³ciciel i ofiara? Nie jaraj siê tak bo nie do¶æ ¿e dostaniesz wpie**dol to ciê jeszcze jaka¶ laska zwyzywa. Wtedy mo¿e siê nauczysz nie manifestowania jaki z ciebie gieroj. Co innego gdy wiesz na pewno( a sa takie sytuacje) ze co¶ dzieje siê ¼le. Wtedy je¶li nie robisz nic to przez swoje zaniechanie, odwrócenie g³owy jeste¶ dla mnie gnojem. Widzisz ró¿nice miêdzy chodzeniem po parku wieczorem ¿eby znale¼æ i daæ komu¶ w ryj pod pretekstem wyimaginowanej ochrony cnoty jakiej¶ dziewczyny a rzeczywistym zaniechaniem? Bo je¶li nie to mo¿e za du¿o razy dosta³e¶ ju¿ po ³bie i na ¶lepo szukasz gdzie by tu oddaæ.

#Mordred 
logiczny diabe³

Do³±czy³: 19 Lis 2005
Sk±d: ósme piêtro

Wys³any: 2008-06-06, 23:28   

domi napisa³/a:

Czy ty pytasz, kur*a, powa¿nie? Stuknij¿e siê w ³eb.

edit - cenzura
Ostatnio zmieniony przez Mordred 2008-06-06, 23:30, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

djinn 

Wys³any: 2008-06-06, 23:57   

Prince napisa³/a:
djinn napisa³/a:
@up

Prince napisa³/a:
djinn napisa³/a:

A kiedy widzia³e¶ ¿eby telewizja pokaza³a gwa³ciciela opatrzionego podpisem " To jest gwa³ciciel?
Wiesz dlaczego tak siê nie robi?
W³a¶nie po to ¿eby podjarane buraki nie wykonywa³y samos±dów.
Dodajmy, ¿e czêsto by³yby w ciemno i nies³uszne.
Co innego na gor±cym uczynku. Przypu¶æmy ¿e widzisz akcjê wieczorem w lesie. I co? Podchodzisz ¿eby zobaczyæ czy laska jest z ch³opakiem czy to gwa³ciciel i ofiara? Nie jaraj siê tak bo nie do¶æ ¿e dostaniesz wpie**dol to ciê jeszcze jaka¶ laska zwyzywa. Wtedy mo¿e siê nauczysz nie manifestowania jaki z ciebie gieroj. Co innego gdy wiesz na pewno( a sa takie sytuacje) ze co¶ dzieje siê ¼le. Wtedy je¶li nie robisz nic to przez swoje zaniechanie, odwrócenie g³owy jeste¶ dla mnie gnojem. Widzisz ró¿nice miêdzy chodzeniem po parku wieczorem ¿eby znale¼æ i daæ komu¶ w ryj pod pretekstem wyimaginowanej ochrony cnoty jakiej¶ dziewczyny a rzeczywistym zaniechaniem? Bo je¶li nie to mo¿e za du¿o razy dosta³e¶ ju¿ po ³bie i na ¶lepo szukasz gdzie by tu oddaæ.

Sama sobie przeczysz albo sam ;/
Podjarane buraki powiadasz ...
Jak widze akcje wieczorem gdzies to chyba da sie rozróznik jak para kocha sie gdzoes w lasku a jak ktos kogos gwa³ci ...
A po 2 moje pytanie zmierzalo do konkretnej odpowiedzi a zobaczenie gwalciciela w TV to byl przyklad mózgu ... Czytaj ze zrozumieniem nieucza tego jeszcze w gimnazjum?
I co Ty piszesz o cnocie dziewczyny ;/ chodzi mi ze taki szmaciarz niepowinien chodzic po swiecie i dlatego trzeba ich tepic i wola³bym dostac wpier**l niz dopuscic do zgwalcenia jakiejkolwiek dziewczyny rozumiesz to czy niebardzo?

I zapraszam do 2giego temu na temat gwaltu nizej \/
Pozdrawiam

Prince 
Bordeline

Wys³any: 2008-06-07, 00:37   

Czyli w wyimaginowanej stacji telewizyjnej prowadz±cy program pt "Jak znale¶æ gwa³ciciela " pokazuje zdjêcia gwa³cicieli. Pokazuje ³aweczke na której przewa¿nie przesiadaj± gwa³ciciele przygladaj±c siê przechodzacym obok ofiarom. Akurat tamtedy przechodzê bo w okolicy jest mój ulubiony park po którym lubie przechadzaæ sie noc± z latark± halogenow± ?
Mo¿e lepiej opowiedz je¶li czujesz, ¿e musisz, jak wyobra¿asz sobie gwa³t i jak widzisz siebie w roli rycerza wybawcy. Je¶li to mia³o by ciê o¶mieliæ to opowiem ci nieco o sobie. Np ze gimnazjów jeszcze nie by³o jak ja siê uczy³em. A ¿e by³em z najbardziej bojowej czêsci subkultury pankowskiej to m³ucki nie sa dla mnie jak±¶ szczególn± egzotyka ogladan± jedynie na filmach ;} No to do dzia³a. Opisz nam historie o tym co i jak robisz gwa³cicielowi i jaki podziw wzbudzasz tym heroicznym czynem. Miejmy to juz za sob±. ;]

domi 

Do³±czy³a: 05 Cze 2008
Sk±d: moja wyobra¼nia

Wys³any: 2008-06-07, 11:41   

Mordred napisa³/a:
domi napisa³/a:

Czy ty pytasz, kur*a, powa¿nie? Stuknij¿e siê w ³eb.

edit - cenzura

tak, pytam powaznie.
to ze dziewczyna idzie przez ulice, ma mega miniowe i brzuch na wierzchu nie znaczy, ze trzeba ja gwalcic, albo ze sama tego chciala.

#Mordred 
logiczny diabe³

Do³±czy³: 19 Lis 2005
Sk±d: ósme piêtro

Wys³any: 2008-06-07, 12:59   

Cytat:
to ze dziewczyna idzie przez ulice, ma mega miniowe i brzuch na wierzchu nie znaczy, ze trzeba ja gwalcic, albo ze sama tego chciala.

POWA¯NIE?!

Nie wystawiaj¿e siê, b³agam, na dalsze po¶miewisko. Twoje pytania s± horrendalnie g³upie i stawiaj± ciê w nieco niekorzystnym ¶wietle.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Projekty domów • Znajdziesz tu ¶mieszne Opisy GG • Najlepsze Opisy GG w Sieci • RÊCEPRECZ ODTYBETUlast minuteForumForum bukmacherskie • Apel do Chiñczyków: rêceprecz odTybetu , walczmy o wolny Tybet !!