Wiek: 18 Do³±czy³a: 30 Cze 2007 Posty: 21 Sk±d: far far away
Wys³any: 2007-06-30, 17:33 dziecko przwi±zane do psiej budy
Co s±dzicie o tym, i¿ rodzice przywi±zuj± swoje dziecko do psiej budy.
Dziewczynce przez pierwsze cztery lata towarzyszy tylko pies. Je z nim z jednej miski, chodzi na czworaka i szczeka.
Wzburzaj±cy jest fakt, i¿ o tym zdarzeniu wiedzia³o bardzo du¿o ludzi np. s±siedzi, ksi±dz, so³tys.
_________________ To Hell.....I'm waiting for this moment;>
Wys³any: 2007-06-30, 17:36
aaangie napisa³/a:
jedno slowo: nienormalne
_________________ "Cz³owiek na staro¶æ przypomina emerytowanego aktora, który siedzi na widowni i smêtnie spogl±da jak jego ulubione role gra kto inny."
Jak przeczyta³em nazwê tematu, to my¶la³em, ¿e to jakie¶ metaforyczne ujêcie ograniczania swobody dziecku przez rodziców. Tego jednak ograniczaniem swobody ju¿ nie mo¿na nazwaæ - to za ma³o. Pozostawienie dziecka na wychowanie psu to zbrodnia. Nie dokona siê u niego w g³owie tzw. proces socjalizacji, przez co do koñca ¿ycia bêdzie upo¶ledzone wzglêdem reszty spo³eczeñstwa. S³ysza³em co¶ o tym, ¿e znaleziono cz³owieka, który wychwa³ siê ze zwierzêtami w d¿ungli - nie zdo³ano go ju¿ nauczyæ choæby mówiæ. Pewne rzeczy powinny zostaæ przyswojone w dzieciñstwie, bo pó¼niej ju¿ zamyka siê dla nich droga rozwoju. Co do dziewczynki... có¿, powinno to zostaæ zg³oszone na policjê, rodzice powinni straciæ prawo do jej wychowywania i posiedzieæ trochê w pierdlu, ¿eby zm±drzeæ.
a rzecz inna - FAKT, to nieludzkie, jednak pamietajmy, ze ludzie to tez nic innego jak zwierzeta, a do tego bardzo inteligentne zwierzeta.
moze rodzicom tego dziecka nikt w pore nie powiedzial, ze takich rzeczy sie nie robi?
moze sami byli chowani, moze nie na lancuchu, ale tez w malo "ludzkich" warunkach?
nigdy w ¿yciu nie zrobi³abym czego¶ takiego obcej osobie a co dopiero w³asnemu dziecku...
a co do tego ¿e wiedzia³o o tym du¿o osób...najczê¶ciej tak w³a¶nie jest ¿e ludzie nie chc± widzieæ tego co dzieje siê wokó³ nich....lepiej jest poprostu nie zwracaæ uwagi.... nie rozumie takiego zachowania...ludzie nie maj± serc...nie obchodzi ich ludzka krzywda:( a je¶li wiedzia³ o tym nawet ksi±dz to moim zdaniem jest co¶ z nim nie w porz±dku...bo kto jak kto ale ksi±dz ma ten obowi±zek pomocy innym....
jak s³yszê o takich ludziach to mam poprostu do¶æ:(
Wiek: 12 Do³±czy³: 22 Mar 2007 Posty: 313 Sk±d: Sankt Petersburg
Wys³any: 2007-07-01, 22:34
Prymas napisa³/a:
Jak przeczyta³em nazwê tematu, to my¶la³em, ¿e to jakie¶ metaforyczne ujêcie ograniczania swobody dziecku przez rodziców. Tego jednak ograniczaniem swobody ju¿ nie mo¿na nazwaæ - to za ma³o. Pozostawienie dziecka na wychowanie psu to zbrodnia. Nie dokona siê u niego w g³owie tzw. proces socjalizacji, przez co do koñca ¿ycia bêdzie upo¶ledzone wzglêdem reszty spo³eczeñstwa. S³ysza³em co¶ o tym, ¿e znaleziono cz³owieka, który wychwa³ siê ze zwierzêtami w d¿ungli - nie zdo³ano go ju¿ nauczyæ choæby mówiæ. Pewne rzeczy powinny zostaæ przyswojone w dzieciñstwie, bo pó¼niej ju¿ zamyka siê dla nich droga rozwoju. Co do dziewczynki... có¿, powinno to zostaæ zg³oszone na policjê, rodzice powinni straciæ prawo do jej wychowywania i posiedzieæ trochê w pierdlu, ¿eby zm±drzeæ.
A ja czyta³em o dziewczynce która wychowa³a siê ze ¶winiami (USA). Bardzo podobny przypadek - co ciekawe, nauczyli j± wielu ludzkich rzeczy, ale ponoæ (o ile wci±¿ ¿yje) odruchy typowe dla ¶wiñ by³y jej bardziej bliskie ni¼li ludzkie.
Dodaj±c krótko - o procesie socjalizacji wyczerpa³e¶ praktycznie temat.
I jak najbardziej zgadzam siê z postawieniem na nogi rodziców.
_________________ All that we see or seem, Is but a dream within a dream
myslalam tak samo jak prymus ze to jakas metafora oparta na jakichs aluzjach ale nie wierze ze ktos faktycznie przywiazalby swoje dziecko emgh to zrobilby juz raczej czlowiek chory majacy problem z samym soba
a ktos tak juz zrobil? where is link :>
o rany jestem w szoku jak mozna wogle cos takiego zrobic tyle sie teraz slyszy np ze matka dziecko wyrzuca przez okno albo to jeszcze cos kiedys slyszalam ze ojciec z kolegami nacpali sie i upiekli w piekarniku dziecko i zjedli a na drugi dzien skapneli sie ze zjedli dziecko dla mnie to jest chore wogle nie wyobrazam sobie tego
Wys³any: 2007-07-10, 21:00 Re: dziecko przwi±zane do psiej budy
aaangie napisa³/a:
Dziewczynce przez pierwsze cztery lata towarzyszy tylko pies. Je z nim z jednej miski, chodzi na czworaka i szczeka.
Wzburzaj±cy jest fakt, i¿ o tym zdarzeniu wiedzia³o bardzo du¿o ludzi np. s±siedzi, ksi±dz, so³tys.
eee...? i w teleexpresie o tym nie by³o...? aj...
_________________ Pozostawiê sobie pomnik tutaj...
Wys³any: 2007-08-21, 14:25
Szkoda s³ów. Jak bym móg³ (heh...) to bym przywi±za³ do budy i matkê, i ojca, i s±siadów, i ksiêdza, i tego so³tysa wraz z jakimi¶ potê¿nymi psami g³odzonymi od tygodni i niech siê ganiaj± wokó³ budy. To co prze¿y³o dziecko to pora¿ka, ale najbardziej mu wspó³czuje, ¿e straci³ szanse na wychowywanie siê w normalnej rodzinie =].
To,ze soltys i ksiadz wiedzieli to akurat mnie nie dziwi. No coz,ale pominmy ten fakt milczeniem. Ostatnio czytanie o patologicznych zachowaniach mnie meczy. codziennie slyszy sie o podobnych sytuacjach i pytam sie , gdzie jest to 90 iles tam procent katolikow,ktorzy kochaja blizniego jak siebie samego? Temat nuzacy i oburzajacy, jak kazdy w ,przykladowo, wieczornych wiadomosciach. Dzis glosno bylo o 20letnim chlopaku pobietym na srodku dwroca pks oraz dziewczynie zgwalconej na plazy, w obu przypadkach multum swiadkow. A zero dziala w kierunku niesienia pomocy. Zaczne jeszce tak z innej strony, atak smiechu wywolalo u mnie twoje pytanie,co sadzimy o zaistnialej sytuacji. Pytam sie- CO ku**a MAM niby SADZIC? Zacznij myslec dziecko, bo zal mi ciebie.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
przed chwila obejrza³am Wydarzenia. 19letnia dziewczyna zosta³a zgwa³cona na pla¿y w Spocie. wokó³ znajdowa³o siê ok. 200-300 osób. reakcja zerowa, pomijaj±c anonimowy telefon tu¿ po fakcie.
...
[ Dodano: 2007-08-21, 19:58 ]
o, ¦wiêta wspomnia³a
Gwa³t najgorsza zbrodnia jakiej mo¿na siê dopu¶ciæ na innym cz³owieku. Kiedy o nich s³yszê chce mi siê p³akaæ...
A najgorsze jest to ze mieszkam nad jeziorem gdzie jest kupa imprez itp i takie rzeczy dziej± siê co roku... w tym zgwa³cono 16latkê i wrzucono do Jeziora... utonê³a...
Po prostu nigdy nie puszczê samej dziewczyny na wieczór ... ju¿ nawet raz zrobi³em wielk± awanturê w domu jak siostra polaz³a sama w ubraniu no takim wiecie...
A co do dziecka... rodzice powinni przej¶æ badania psychiatryczne bo to jest pewne ¿e sa nenormalni. Normalnemu cz³owiekowi na my¶l by to nawet nie przysz³o...
_________________ Z twego ucha jucha bucha
za wysoko lecisz zmys³y tracisz.
Ostatnio zmieniony przez Own3d 2007-08-22, 21:25, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Wys³any: 2007-08-27, 22:25
Pisz±c zdanie: ,,Co s±dzicie o tym, i¿ rodzice przywi±zuj± swoje dziecko do psiej budy" mia³am na my¶li aby ka¿dy zainteresowany tematem wypowiedzia³ sie.
¦wieta napisa³/a:
Zacznij myslec dziecko
my¶leæ radzi³abym raczej tobie skoro nie rozumiesz prostego zdania...
¦wieta napisa³/a:
bo zal mi ciebie.
dziêki ale swoje ¿ale zachowaj dla siebie
y¶leæ radzi³abym raczej tobie skoro nie rozumiesz prostego zdania...
proste zdania,a raczej pytania jak jest to w tym wypadku maja to do siebie, ze mozna je pominac. Wydaje mi sie naiwne pisac
aaangie napisa³/a:
,,Co s±dzicie o tym, i¿ rodzice przywi±zuj± swoje dziecko do psiej budy" mia³am na my¶li aby ka¿dy zainteresowany tematem wypowiedzia³ sie.
, gdyz pytanie "co sadzicie" w tak kontrowersyjnym temacie jest po prostu glupie. Myslisz,ze ktos "sadzi" ,ze to zajebista sprawa i tez przywiaze swoje dziecko ,ale dajmy na to, do kaloryfera? tia.
aaangie napisa³/a:
bo zal mi ciebie.
dziêki ale swoje ¿ale zachowaj dla siebie
Wys³any: 2007-08-28, 19:00
¦wieta napisa³/a:
proste zdania,a raczej pytania jak jest to w tym wypadku maja to do siebie, ze mozna je pominac. Wydaje mi sie naiwne pisac
Masz racjê- wydaje ci siê...
¦wieta napisa³/a:
Myslisz,ze ktos "sadzi" ,ze to zajebista sprawa i tez przywiaze swoje dziecko ,ale dajmy na to, do kaloryfera? tia.
Nie po prostu chcia³am wiedzieæ co dana osoba ,,s±dzi"-inaczej ,,MY¦LI" na ten temat. A skoro pytanie w tym temacie ,,wydaje ci siê po prostu g³upie" nie musia³a¶ siê wypowiadaæ i zani¿aæ swojego jak¿e ,,wysokiego poziomu inteligencji" o czym ¶wiadczy twoja wcze¶niejsza wypowied¿
¦wieta napisa³/a:
Pytam sie- CO ku**a MAM niby SADZIC?
moja droga, ot po prostu dopasowuje sie do poziomu piszacego buhahahahahahahahahahahahaha, bylo to pytanie retoryczne. ale jak widac ,wyzsza szkola jazdy
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.