Forum Dyskusyjne :: (ręceprecz odtybetu) :: Cyganie
Profesjonalne pozycjonowanie strony internetowej.

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » Cyganie

Cyganie
Autor Wiadomość

pierniczek 
ja i tylko ja

Wysłany: 2007-04-07, 17:32   

ja raz widzialem siedlisko cyganow w takiej dzielnicy mowie wam. bylo tak ze stalam pod klatką i naprzeciwko bylo ich pelno. to sie zdarzylo napeawde!! byla jaks biba i sie klocili ciagle i potem ojciec poszedl sie wysikac pod mur, potem maluchem przyjchal pijany syn i potem jego kolezanki za nim lecialy i go gonily bo on uciekal. i on sie rozenbral do pasa a bylo tak zimno i mialam kozuszek uybrany....
hehe dziwni ci ludzie..

waterman 

Wysłany: 2007-04-18, 00:47   

Nie lubie Cyganów nie trawię ich i juz, wrzaski krzyki nie potrafią mówić po cichu, pyskują..W szczególności nie lubie małych Cygańskich dzieci biegają za ludźmi plują itd rodzice nie umieją przypilnować i biega to dziecko wyzywa itd..

myosotis 

Wysłany: 2007-04-19, 16:52   

Tolerancja w tj sytuacji jest wazna. Mi tak naprawde nie przeszkadza pochodzenie kolor skory itd, moge byc niemila tylko wtedy kiedy ktos mi zalezie za skore...

Magdalena Samozwaniec

#Mokra 
mupa

Wysłany: 2007-04-19, 19:45   

myosotis napisał/a:
Mi tak naprawde nie przeszkadza pochodzenie kolor skory

Ale to to jest najmniejszy problem w ich wypadku.

maxer 

Wysłany: 2007-05-13, 15:28   

Według mnie mnie Cygan to bardzo zły człowiek. Szuka wiecznie problemów, cygani, włóczy sie, powinno sie ich deportowac do rumunii brudasów zaśmierdziałych. buahahahh

*Apple 

Wysłany: 2007-05-13, 15:31   

maxer, to wcale nie jest śmieszne. Taka jest ich mentalność. Ale fakt-powinni cos z tym zrobić.

Gamal 

Wysłany: 2007-05-13, 15:58   

maxer napisał/a:
powinno sie ich deportowac do rumunii

A dlaczego do Rumunii a nie np. na Madagaskar?

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-05-13, 16:02   

Nic nie mam do Cyganow, dopoki jakas nie usiluje mi wrozyc...

rasheed 

Wysłany: 2007-05-13, 16:06   

Ja przechodząc przez dworzec w Kato nie widzę różnicy między brudnym Cyganem, a brudnym Polakiem. Faktem jest, że część Cyganów nie prowadzi trybu życia godnego człowieka w XXIw., ale to nie znaczy, że należy rozwiązać problem cygański (aluzja do Holocaustu). Cyganie także spotykają się często nie chęcią ze strony Polaków, co też jest przykrym zjawiskiem

maxer 

Wysłany: 2007-05-13, 17:26   

Cytat:
A dlaczego do Rumunii a nie np. na Madagaskar?

bo stamtąd chyba przybyli, chociaż Madagaskar tez jest dobry - daleko, duzo miejsca, blisko ocean. Ponoć jest tam głęboko... ;)

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-05-13, 19:16   

Cytat:
Wiem, że wystarczy dwóch Cyganów na ulicy albo w sklepie, żeby narobili więcej hałasu niż 1000 Polaków. Czy oni ciągle muszą krzyczeć??

A ty kiedyś widziałes Włochów w grupie??? Ci dopiero robią hałasu wokół siebe.

Żebrzący na ulicach to najcześciej Rumuni a nie Cyganie ( nikt jakoś nie widzi różnicy)

Romowie mają swoje kasty. Wy piszecie o tych najbiedniejszych zyjących w urągających godności ludzkiej warunkach. Pozostała cześć jest poprostu bogata i ich nie zauważacie.

Dlaczego mają duzo dzieci bo dzieci są dla Romów świetością dawno temu gdy przez wioskę przejeźdzał tabor cygański chowano dzieci do domów bo jak Romowie widzieli jakieś bez opieki to je ze sobą zabierali żeby mu się krzywda nie stała.
Romownie nie mają swojej ojczyzny bo zawsze byli "nomadami" to cywilizacja podcieła im skrzydła.
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

Gamal 

Wysłany: 2007-05-13, 20:41   

maxer napisał/a:
o stamtąd chyba przybyli, chociaż Madagaskar tez jest dobry - daleko, duzo miejsca, blisko ocean. Ponoć jest tam głęboko...

Przybyli z terenów Indii. Cyganie to 100% Aryjczycy.

Wróżbiarka napisał/a:
A ty kiedyś widziałes Włochów w grupie??? Ci dopiero robią hałasu wokół siebe.

Moim zdaniem mniej.

maxer 

Wysłany: 2007-05-13, 21:03   

Cytat:
Przybyli z terenów Indii. Cyganie to 100% Aryjczycy.

To tym lepiej ;) . Wystarczy wytatuować na Cyganach krowę, to będą mieli tam lepiej niż ich bogaci koledzy :p.
Ostatnio zmieniony przez maxer 2007-05-13, 23:18, w całości zmieniany 2 razy  

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-05-13, 21:09   

maxer napisał/a:
Wystarczy wytatuować na Cyganach krowę, to bedzie miał tam lepiej niż jego bogaci koledzy :p.

Z miłą chęcią wytatuowałabym Ci napis "uwaga głupota może być zaraźliwa" i bardzo przepraoszam pozostałych forumowiczów za to wyrażenie ale jak słysze takie teksty to mnie nerwy bolą.
Stereotypy są od tego żeby je obalać a nie powielać.
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

rasheed 

Wysłany: 2007-05-13, 22:30   

maxer, zróbmy tatuaż na twoim czole z napisem "jestem idiotą"

wróżbiarka, widzę, że mamy podobne zdanie ;)
Ostatnio zmieniony przez rasheed 2007-05-13, 22:31, w całości zmieniany 2 razy  

maxer 

Wysłany: 2007-05-13, 23:16   

Cytat:
maxer, zróbmy tatuaż na twoim czole z napisem "jestem idiotą"

Zapewniam iż tobie z pewnością będzie bardziej do twarzy, po za tym Wróżbiarko kogo obchodzą twoje nerwy, każdy pisze swoje zdanie na dany temat.

adelaida 

Wysłany: 2007-05-14, 15:24   

waterman napisał/a:
Nie lubie Cyganów nie trawię ich i juz

gdzie tolerancja?
Gamal napisał/a:
maxer napisał/a:
powinno sie ich deportowac do rumunii

byłam 2 miesiace w tym wspaniałym kraju ( 2 latat temu) i jesli chodiz o bogactwo tego kraju to w 100% jest bardziej rozwinięty od Polski.

a co do rumunów.. nic nie mam 80% to pedały ;]

ale portugalczycy..;/

nigdy mnie nie poznasz

sztukowy 

Wysłany: 2007-07-11, 13:03   

Tak się składa, że niedawno byłem w Rumunii i jeśli chodzi o Cyganów, to w Polsce panuje dość powszechne, błędne przekonanie(stereotypami to się jednak lubimy karmić), iż Cyganie to żebrający Rumuni.

Jeśli chodzi o sam kraj i Rumunów, generalnie bardzo przyjazny naród, który stwarza taką „lekką“ atmosferę. Czuje się znacznie więcej pozytywnej energii przebywając wśród tych ludzi niż w Polsce.

Rumuni są też bardzo życzliwi w stosunku do turystów, a obsługa w hotelach(tych poniżej 4 gwiazdek) jest na należytym poziomie. Fatalnie jeżdżą, ale przynajmniej mają czym. Ostatnio spędziłem tydzień w Timisoarze, która liczy ok. 300tys mieszkańców, natomiast luksusowych aut jest tam 2x więcej niż w 600-tysięcznym Wrocławiu. Oczywiście na lokalnych rejestracjach.

Po drodze widziałem trochę cyganów. Najgorsze co można zrobić to porównać Rumuna do Cygana. Otóż Rumunie nie znoszą Cyganów(uważanych powszechnie za typowych Rumunów którzy kradną i śmierdzą), za psucie im opinii i wyrabianie błędnego obrazu, który zakorzeniono na zachodzie.

A przecież Polacy to w końcu też złodzieje, prawda? Niemieckich aut.

Luiza 

Wysłany: 2007-07-11, 23:22   

Od 13 lat mieszkam koło nich i nie narzekam. Wręcz przeciwnie. Nigdy nie zdarzyło się żeby hałasowali w nocy, czy cokolwiek ukradli. A naokoło mnie jest ich naprawdę dużo, kiedyś nawet przyjaźniłam się z kilkoma, ale wyjechali do Angli i już niestety nie wrócą.

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2007-07-11, 23:54   

jak byłam mała to się ich bardzo bałam. Wydaje mi sie, ze to wszystko przez ten sterotyp, który kraży o cyganach ludzie tak na nich patrzą. Pamiętam jak moja babcia opowiadała, ze kiedy cyganie mieszkali u niej na wsi to nie raz jej pomogli jak nie miała co do garnka włożyć, dawali ubrania i nigdy nie chcieli nic w zamian.

Teraz inaczej na to patrzę. Uważam ze cyganie są dyskryminowani. Ale szczerzę, troche boję sie ich...

Odpowiedz do tematu