Forum Dyskusyjne :: Co myslicie o VooDoo

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » Co myslicie o VooDoo

Co myslicie o VooDoo
Autor Wiadomość

Zagler_apes 

Wysłany: 2006-10-07, 08:40   Co myslicie o VooDoo

Mam pytanie czy według was voodoo to religia łączona z czarną magia czy tylko zabobony ?

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2006-10-08, 11:51   

Generalnie to sie zajmuje czarna magia. Juz pare osob zamawialo u mnie odwzornik, czyli podobienstwo osoby ktora chca przesladowac...

osobiscie polecam robienie laleczek z wosku, jak cos odpadnie to mozna przykleic:D

Asiomka 
Fanatyczka

Wysłany: 2006-10-16, 20:00   

jak sie ktos na tym zna to dlaczego i nie... ale slyszalalm ze jezeli ktos sie na tym nie zna a to robi to moze sie to odwrocic przeciwko niemu ale nie wiem jak jest naprawde bo mnie to nie interesuje i nigdy tego nie robilam... chociaz czasami mam wielka ochote na to... np tak na niektorych nauczycielkach...=D hehehe...=D

K.K. Baczyński

Leeloo 
Drum'n'bass :)

Wysłany: 2006-10-17, 15:03   

geh... czarna magia :) Nawet nei mam ochoty próbowac, nawet na nauczycielach :-) Życie... i trzeba samemu sobie radzić, a nie za pomoca jakichś tam sztuczek...
"...find me inside evry heartbeat... "
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

gosiawks89

Wysłany: 2006-11-19, 11:32   voodoo

strasznie mnie ciekawią rytuały związane z ta religia...jeżeli ktoś zna jakieś linki to dajcie znać :help:

WesolyZniwiarz
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-19, 12:32   

gosiawks89, proponuje poszykac na www.google.pl tam znajdzieszna ten temat mnostwo informacji ;) Co do samego voo doo .... raczej w to nie wierze :mur:

X. 

Wysłany: 2006-11-19, 13:32   

Cytat:
Generalnie to sie zajmuje czarna magia. Juz pare osob zamawialo u mnie odwzornik, czyli podobienstwo osoby ktora chca przesladowac...

nie zajmujesz sie czarna magia. ;|

religia jak religia. magia istnieje, tylko ze jakos tak niefortunnie sie nazywa.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2006-11-20, 13:51   

X. napisał/a:
nie zajmujesz sie czarna magia. ;|

religia jak religia. magia istnieje, tylko ze jakos tak niefortunnie sie nazywa.

To nie mi to tlumacz :] Jak chcesz profesjonalne nazwy to napewno Ci ich publicznie nie napisze :] Taka zasada :]

X. 

Wysłany: 2006-11-20, 16:20   

Cytat:
To nie mi to tlumacz Jak chcesz profesjonalne nazwy to napewno Ci ich publicznie nie napisze Taka zasada

gdzie napisalem ze chce profesjonalne nazwy i o co Ci w ogole chodzi? a glowna zasada jest taka, ze nie mowi sie o tym ze sie ja uprawia, np na jakis forach mlodziezowych. Potezna Magguska nie zna tej zasady?

Klaudia :) 

Wysłany: 2007-07-03, 17:06   

Hmm... voodoo, zawsze mnie to ciekawiło ;) Jak myślicie, to naprawdę działa?? :D Druga osoba (ofiara) może odczuć jakiś impuls, który my robimy np. na laleczce voodoo?? :>

Kevin 

Wysłany: 2007-07-10, 13:58   

lee kiedys wierzylem ale teraz raczej nie :/ moim daniem to jakis zabobon :/ jakas tam lalka...ble nawet nie chce o tym pisac :mur: :hurra:

Jaśmina 

Wysłany: 2007-08-07, 10:58   

Czasem bym chciała żeby takie coś istniało, a zwłaszcza w tedy, gdy mogła bym się odegrać na kimś :) ale tak prawdę mówiąc to w to nie wierzę.
Kiedyś rozmawialiśmy o tym na lekcji religii i ksiądz uznał, że stosowanie takich praktyk jest nie katolickie i uznaję się to jako grzech.

Lady Honey 
she is fake.

Wysłany: 2007-08-07, 13:05   

Ja tam w to wierzę. Tam, gdzie praktykuje się te metody, jest to dużym kultem.

Own3d 

Wysłany: 2007-08-14, 23:49   

Ahahaha czy ty żartujesz powiedz że tak!! Jak można wierzyć w laleczkę Voodoo toż to głupota wymyślona w 90% przez scenarzystów z Hollywood po pierwsze to lalka voodoo nie wygląda jak lalka... ale co mi to tłumaczyć.

Co do aspektu Zombie to jednak one istnieją. Nie są to może łażące zwłoki z wylatującymi flakami. Ale ludziom podaje się truciznę która sprawia że wyglądają jak trupy, jest to naprawdę makabryczne, gdyż doprowadziło to do wielu wypaczonych sytuacji. Tam gdzie ludzie zajmują sie Voodoo na pogrzebach strzela się chowanym w głowę by nikt już ich nie obudził, bo jak wiadomo szamani wykopują świeżo pochowanych ludzi i dają im tak zwane ogórki które ich wybudzają, lecz do mózgu długo nie dopływał tlen i są one strasznie tępe ponieważ mózg obumiera.

Gdzieś tam w plantacjach żyją zombie... i nie chcieli byście się z nimi spotkać kiedy są głodni, mimo iż po tych wszystkich horrorach brzmi to komicznie ;)

Ophelia 

Wysłany: 2007-08-18, 14:55   

Jak byłam mała zrobiłam taką laleczkę podobną do koleżanki i tą rozwaliłam, ale nie podziałało xd

Penelopa 

Wysłany: 2007-08-28, 09:49   

Wierzę. Jak najbardziej wierzę.
I chętnie, sprawiłabym sobie ową laleczkę/laleczki.
Po czym dręczyła pewną osobę/osoby.

Mmmm. xD
Ostatnio zmieniony przez Penelopa 2007-08-28, 09:49, w całości zmieniany 1 raz  

hunter33 

Wysłany: 2007-09-30, 17:53   

Taka magia podobno i działa. Ale z tego co wiem żeby zadziałała(choćby taka laleczka) to obie osoby muszą wierzyć w taką magię. Dopiero wtedy można sobie kłuć lalkę z efektem.

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-10-06, 18:56   

VooDoo to i religia i czarna magia. Połączenie katolicyzmu i wierzeń pierwotnych. I jak w każdej religii istnieje możliwość rzucenia klątwy.
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

wtajemniczony 

Wysłany: 2007-11-18, 22:31   wiecie co

jesli wy w to nie wierzycie to nie ja to praktykuje od 4-rech lat i to naprawde działa lecz nie w sensie ze można kogos zranic psychicznie lub fizycznie ale działa to w sprowadzaniu słabych czarów np. niech ktos poczuje cos więcej do ciebie lecz to wymaga skoncentrowania i dokładnych danych o tej osobie ktorej chce sie to zrobic, lecz to nie siła nadprzyrodzonych mocy lecz kompozycji doskonale dobranych ziół
uważam temat za zamknięty :offtopic:
Ostatnio zmieniony przez wtajemniczony 2007-11-18, 22:32, w całości zmieniany 1 raz  

ForceRecon 
Ośka

Wysłany: 2007-11-19, 13:18   Re: wiecie co

wtajemniczony napisał/a:
jesli wy w to nie wierzycie to nie ja to praktykuje od 4-rech lat i to naprawde działa lecz nie w sensie ze można kogos zranic psychicznie lub fizycznie ale działa to w sprowadzaniu słabych czarów np. niech ktos poczuje cos więcej do ciebie lecz to wymaga skoncentrowania i dokładnych danych o tej osobie ktorej chce sie to zrobic, lecz to nie siła nadprzyrodzonych mocy lecz kompozycji doskonale dobranych ziół
uważam temat za zamknięty :offtopic:

A może trochę interpunkcji, bo na prawdę źle się coś takiego czyta. I te cztery "lecz"
Mój stosunek do białych i czarnych magii jest obojętny. Jeśli są jacyś szamani co uprawiają taką magię to niech to robią, byle bez szkody dla mnie
Ostatnio zmieniony przez ForceRecon 2007-11-19, 13:18, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu