Forum Dyskusyjne :: Cięcie...

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » Cięcie...

Cięcie...
Autor Wiadomość

Elle 

Wysłany: 2007-12-11, 21:41   

shala napisał/a:
a następnego dnia pojawi się on ze zdwojoną siłą

No i wtedy znów się go "zagłusza". I się robi błędne koło...

Ziomalka21 

Wysłany: 2007-12-17, 15:15   

Moim zdaniem te osoby sa...lekko mowiac...poje.bane..nikogo tutaj nie urazajac ale wiecie...po co sie ciac nie lepiej rozwiazac problem?? mam kolezanke ktora sie ciela....chciala w ten sposob zwrocic na siebie uwage...nie ciela sie naprwade tylko zrobila sobie jedna mala szrame przypadkiem...cyrklem a chodzila po szkole i udawala jaka to ona biedna ojojo zeby tylko zwrocic na siebie uwage...

Prince 
Bordeline

Wysłany: 2007-12-17, 16:50   

Ziomalka21 napisał/a:
Moim zdaniem te osoby sa...lekko mowiac...poje.bane..nikogo tutaj nie urazajac ale wiecie...po co sie ciac nie lepiej rozwiazac problem?? mam kolezanke ktora sie ciela....chciala w ten sposob zwrocic na siebie uwage...nie ciela sie naprwade tylko zrobila sobie jedna mala szrame przypadkiem...cyrklem a chodzila po szkole i udawala jaka to ona biedna ojojo zeby tylko zwrocic na siebie uwage...

Pasjonująca ta historia Twojej koleżanki. A co ma do rzeczy? Jak sobie coś zrobisz przypadkiem to żeby Cię nie żałować czy że co?

Penelopa 

Wysłany: 2007-12-19, 09:56   

Ziomalka21 napisał/a:
Moim zdaniem te osoby sa...lekko mowiac...poje.bane..nikogo tutaj nie urazajac ale wiecie...po co sie ciac nie lepiej rozwiazac problem??

Skoro nie chcesz nikogo urazić, to po co piszesz , że są ' poje.bane' ? { Poje.bany - to może być twój nick }Proponuję, przeczytać cały temat od początku, a nie walić głupoty i nie pisać od rzeczy.

Oluus90 

Wysłany: 2007-12-21, 12:35   

Ja mam doswiadczenie... i wiem jak trudno z tym skonczyc, to choroba... cierpia na nia ludzie ze slaba psychika, ktorzy nie chca albo nie maja kogo prosic o pomoc...
Nie boli;] i zazwyczaj robia to najnormalniejsi ludzie, ktorych w zyciu bysmy o to niepodejrzewali... to nic strasznego

i jak wczesniej przeczytalam, ze robia to glupie nastolatki, ktore naogladaly sie tv... ;|
hmmm a samobojstwa tez popelniaja przez tv?

Penelopa 

Wysłany: 2007-12-21, 17:56   

Bożeeeeee.
A kto, w dzisiejszych czasach nie ma doświadczenia z cięciem, hm?
Tnijmy. Tnijmy się dalej ! Żyletki w dłoń i : raz , dwa, raz, dwa.
Tniemy, tniemy. La la la. :mur:

Genesis 

Wysłany: 2008-02-05, 09:29   

Penelopa napisał/a:
Bożeeeeee.
A kto, w dzisiejszych czasach nie ma doświadczenia z cięciem, hm?
Tnijmy. Tnijmy się dalej ! Żyletki w dłoń i : raz , dwa, raz, dwa.
Tniemy, tniemy. La la la.

ta wypowiedź była żalosna. wchodzenie na tematy o ktorych nie ma się zielonego pojęcia. - oczywiście NIBY TERAZ WSZYSCY TO ROBIĄ - tylko większość robi to dla popisowy ,żeby zwrócić na siebie uwagę. taka moda nieprawdaż ?? pomyśl przed napisaniem kolejnego postu...

Nirvana09 

Wysłany: 2008-05-22, 13:26   

Ci którzy myslą ze "teraz" nikt juz sie nie tnie to naprawde są w błędzie...
U mnie w szkole była dosłownie Moda na takie okaleczanie sie.. zapoczątkował
ją chłopak który sie zakochal a dziewczyna go olała..
i potem juz wszyscy... i juz nie chodziło o to czy mają problemy czy ich nie mają tylko po prostu sie cieli bo była na to "moda"...
Byly spotkania z psychologiem.. rodzice do szkoły itp...

Dla mnie to jest głupota okaleczac własne ciało. :cisza:

Sachmet 
psychodela

Wysłany: 2008-05-23, 17:31   

Jee.. masowe cięcie.. Nieźle :| <żal>

Kiedyś się cięłam.. (mam depresje samobójczo-maniakalną) Nikt mnie nie potrafił zrozumieć, były to niewielkie nacięcia.. teraz nawet nie ma śladów.. to była to forma pewnego wyżycia się.. pocięłam się, popłakałam. i był spokój na jakiś czas... Nie wynosiłam niczego na zewnątrz, nie wyżywałam się na znajomych, rodzicach? Zamknęłam się w sobie..

Jeśli chodzi o sam stosunek do tego.. nauczyło mnie to rozumienia osob, które się tną.. Ale bardzo żałuje, ponieważ wiem, że to nie jest najlepsze rozwiązanie.. TO GŁUPOTA!

Tusilla 
istota zakochana

Wysłany: 2008-05-23, 19:30   

Samookaleczenia podobno sposób nieodreagowania stresu, takie wołanie o pomoc. W jakimś sensie można to potępiać, żałować takich osób. Na to trzeba reagować, pomóc jeżeli ta osoba jest w jakiś kłopotach itp. Moda na cięcie się kończy się, pamiętam kiedyś pełno osób z gim. chodziło pocięte, co w tym takiego fajnego, nie rozumiem do tej pory.

djinn 

Wysłany: 2008-05-31, 20:36   

Dziecinada głupota idioctwo << tom słowo troche dziwne :P

Znam osobe która sie tnie ;/ znaczy improwizuje tnie sie na gornej czesci reki nie na zyłach ;/ opowiada mi bajki ze musi sie tnac na nogach bo na rekach niema juz miejsca ;/

Jak słysze takie rzeczy to mi sie rzygac chce

W czym wam pomaga cięcie mieczaki?
Osoba która chce sie zabic moze sie pociasc ale wtedy tnie zyly i wkłada rece do gorącej wody zeby rana niezaschła a nie zrobi kilka sznit przykryje to jakas piescioszka i tak chodzi i mysli ze jest taka fajna i ze beda jej załowac mysli ze jest dorosła a gó**o prawda nie szanuje takich osób bo dla mnie są głupie i najlepiej pomugłbym im sie pociaśc ...

Bardzo kontrowersyjny temat lepiej walnac browarka czy zjarzmic cos na odstresowanie niż ciąść własne Ciało ! Mamy tylko jedno ... ;/

NC ...

Heidi 

Wysłany: 2008-06-02, 18:24   

djinn napisał/a:

Znam osobe która sie tnie ;/ znaczy improwizuje tnie sie na gornej czesci reki nie na zyłach ;/ opowiada mi bajki ze musi sie tnac na nogach bo na rekach niema juz miejsca ;/

Osoba która chce sie zabic moze sie pociasc ale wtedy tnie zyly i wkłada rece do gorącej wody zeby rana niezaschła a nie zrobi kilka sznit przykryje to jakas piescioszka i tak chodzi i mysli ze jest taka fajna i ze beda jej załowac mysli ze jest dorosła a gó**o prawda nie szanuje takich osób bo dla mnie są głupie i najlepiej pomugłbym im sie pociaśc ...

Bardzo kontrowersyjny temat lepiej walnac browarka czy zjarzmic cos na odstresowanie niż ciąść własne Ciało ! Mamy tylko jedno ... ;/

NC ...

popisałeś się kolego. poza tym pisze się IDIOTYZM, a nie IDIOCTWO. znajac życie jesteś pewnie jakimś gówniarzem, z którego koledzy się śmieją, a ty odreagowujesz to na forum. po co się wypowiadasz jak nie masz o tym zielonego pojęcia??

co do mnie to owszem raz mi się to zdarzyło i nigdy więcej. to najgorsze ze wszystkiego co moze byc. chociaz i tak uwazam, ze takim osobom powinno się pomagac. oczywiscie tym nie robiącym teho dla 'szpanu'. ;/
[Łona]

dOmCiA...xD 

Wysłany: 2008-06-02, 18:48   

moim zdaniem osoby kture się tnom przynajmniej niekture robia to po to zeby zapomniec o tym co sie dzieje wokul nich... zeby nie myslec o tym co sie dzieje tylko o tym ze ich boli...

djinn 

Wysłany: 2008-06-03, 21:47   

Heidi napisał/a:
djinn napisał/a:

NC ...

popisałeś się kolego. poza tym pisze się IDIOTYZM, a nie IDIOCTWO. znajac życie jesteś pewnie jakimś gówniarzem, z którego koledzy się śmieją, a ty odreagowujesz to na forum. po co się wypowiadasz jak nie masz o tym zielonego pojęcia??

co do mnie to owszem raz mi się to zdarzyło i nigdy więcej. to najgorsze ze wszystkiego co moze byc. chociaz i tak uwazam, ze takim osobom powinno się pomagac. oczywiscie tym nie robiącym teho dla 'szpanu'. ;/

Co do idiotyzmu napisalem ze jakies dziwne slowo mi wyszlo i postanowilem je zostawic -.-
A co do mojego wieku moge stwierdzic ze jednak nieznasz zycia przykro mi i osoby które to lubia są puste głupie itd jesli to czytaja to moge im powiedziec ze na ich miejscu pociołbym sie cały <ściana z 4 pustaków;/>

A jakie mozna miec pojecie o cieciu sie? Powiedz mi kolego/kolezanko??
Co w tym do pojmowania jest? Poprosty szczeniaki sie bawia i pozniej sie zala ze to zeby odreagowac lol
Od mojej strony brak szacunku

PS: Koledzy sie niesmieja xD lol

Pozdro

#bLu 
I dont like iT

Wysłany: 2008-06-10, 14:30   

pierwszy raz od paru lat znow to zrobilam.. nie bylo ulgi.. nawet mnie to nie uspokoilo tak jak kiedys..

Ann;-** 

Wysłany: 2008-06-10, 14:52   

Pociełam się kiedyś przez takiego jednego...;(( Ale to nie WARTO .! Zostają blizny...Chłopaka przestajesz kochać...Tylko żałujesz...

#bLu 
I dont like iT

Wysłany: 2008-06-10, 15:31   

tylko ze ja nie mam 12lat, wiec tym samym jest to troche bardziej skomplikowane ;)

Tabris88 
?

Wysłany: 2008-06-13, 02:13   !

Dla młodego człowieka dany problem może być śmiertelnie poważny.
Ten sam problem dla człowieka dojrzałego może być błahy.
Czasami zdarza się, że problem dorosłego nie jest problemem dla młodego.

Można na to spojrzeć w ten sposób:

Bogacz oddał cały swój majątek - tysiąc-pięćset dwa-dziewięćset.
Wdowa oddała cały swój majątek - ostatni grosz.
Oboje oddali wszystko co mieli, dla obojga był to majątek.

Większość już zauważyła, że wspomniany proceder nie prowadzi w konkretnym kierunku. Zatrzymujemy się na rondzie i krążymy, wracając do nacięć i endorfin z tego płynących. Pytanie tylko czego naprawdę chcemy.
"To be, ku**a!, or not to be"

#bLu 
I dont like iT

Wysłany: 2008-06-13, 23:26   

hmm nie o to mi chodzilo.. nie mowie ze majac 12 lat nie ma sie problemow. chodzilo mi raczej o stosunek do faceta i ta glupia mysl ze sie go kocha, bo to czym probowala mnie pocieszyc kolezanka wyzej, nie ma zupelnie zastosowania w moim zyciu-meza raczej tak szybko nie przestanie sie kochac ;) ;)

oreagon435 

Wysłany: 2008-06-15, 07:25   

Ja się cięłam i to wiele razy,ale nie chcialam zwrócić na siebie uwagi , nie chcialam zeby ktos o tym wiedział . Niestety przyjaciolka zauwazyla ;(.....

Odpowiedz do tematu