Forum Dyskusyjne :: ciaża

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » ciaża

ciaża
Autor Wiadomość

Prince 
Bordeline

Wysłany: 2006-12-28, 08:24   

"nosic w sobie zycie"-tasiemiec też chce żyć.Wiem to paskudne.

legalna 

Wysłany: 2006-12-28, 12:06   

Wiem że to kropne ale starałabym się pozbyć tego dziecka. Wiem że nie mam prawa odbierać jakiejś istocie życia ale ja nie byłabym na to gotowa, w końcu jeszcze sama jestem dzieckiem. I napewno nie powiedziałabym o tym nikomu, nie zniosłabym takiego poniżenia

paulka_88 

Wysłany: 2006-12-28, 12:43   

legalna skoro jesteś dzieckiem to nie powinnaś brać się za seks, to po pierwsze. Po drugie o jakim poniżeniu mówisz? :zdziwko: Ciąża poniżeniem? W Twoim dziecięcym wieku owszem, ale dopiero poniżające byłoby usunięcie/zabicie dziecka, choć i to za łagodnie nazwane.

<o zgrozo>
Ostatnio zmieniony przez paulka_88 2006-12-28, 12:45, w całości zmieniany 1 raz  

userka 

Wysłany: 2006-12-28, 13:02   

nie no ja niektórych ludzi tutaj nie rozumiem normalnie. brak mi słów i nie wierze własnym oczom. nie rozumiem że można zabić własne dziecko bo to jest dla mnie uosobienie egoizmu. jak można tylko na swoje uczucia patrzeć!? to jest myślenie typu "z tym jest mi niewygodnie więc wystarczy się tego pozbyć i po sprawie"

Prince 
Bordeline

Wysłany: 2006-12-28, 13:16   

userka napisał/a:
nie no ja niektórych ludzi tutaj nie rozumiem normalnie. brak mi słów i nie wierze własnym oczom. nie rozumiem że można zabić własne dziecko bo to jest dla mnie uosobienie egoizmu. jak można tylko na swoje uczucia patrzeć!? to jest myślenie typu "z tym jest mi niewygodnie więc wystarczy się tego pozbyć i po sprawie"

A ciąża to w ogóle nie jest wynikiem skrajnego egoizmu.Nic a nic.Po prostu masz projekt dostarczenia światu kolejnego Enisteina.Dobre

userka 

Wysłany: 2006-12-28, 13:21   

Cytat:
A ciąża to w ogóle nie jest wynikiem skrajnego egoizmu.Nic a nic.Po prostu masz projekt dostarczenia światu kolejnego Enisteina.Dobre

CO!? :szok:

Kasieczek 
szybko mówiąca

Wysłany: 2006-12-28, 13:23   

usterka zajdziesz w ciążę to pogadamy ;) a jeśli stanie się to w młodym wieku [bo nie wiem ile masz lat] to mogę Cię zapewnić, że Twoje spojrzenie na tą całą sprawę diametralnie się zmieni. Bo najłatwiej się wypowiadać o problemach, które nas nie dotyczą.

bonjour

Prince 
Bordeline

Wysłany: 2006-12-28, 13:23   

userka napisał/a:
Cytat:

CO!? :szok:

A do którego momętu rozumiesz?

userka 

Wysłany: 2006-12-28, 13:25   

może i sie zmieni ale i tak nie byłabym w stanie dokonać aborcji bo to by było niezgodne z moim sumieniem, światopoglądem i wartościami.

Ruget 
:*

Wysłany: 2006-12-28, 19:13   

paulka_88 napisał/a:
Ciąża poniżeniem?

dla niektorych moze byc wyrokiem ...

paulka_88 napisał/a:
ale dopiero poniżające byłoby usunięcie/zabicie dziecka, choć i to za łagodnie nazwane.

wykonanie aborcji to brzmi gustownie i nie bylo by zadnym ponizeniem lecz rozwiazaniem,...

userka napisał/a:
można zabić własne dziecko

zabic wlasny plod ...

userka napisał/a:
tak nie byłabym w stanie dokonać aborcji bo to by było niezgodne z moim sumieniem, światopoglądem i wartościami.

tobie wiec widzisz... to wi innych postach tez zaznaczaj ze twoim zdaniem ...

Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy :P

Dzidka:D 

Wysłany: 2006-12-29, 00:57   

Ruget napisał/a:
userka napisał/a:
można zabić własne dziecko

zabic wlasny plod ...

jak zwal tak zwal, ale to jest mordersttwo, kogos (jak wolisz to czegos), kto (co) by potem zyl(o)

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2006-12-29, 00:59   

Dzidka:D napisał/a:
jak zwal tak zwal, ale to jest mordersttwo, kogos (jak wolisz to czegos), kto (co) by potem zyl(o)

czego oczy nie widza tego sercu nei zal. Czesto tylko to moze uchronic takie dziecko przed nedza, nieszczesciem lub innymi takimi.

Prince 
Bordeline

Wysłany: 2006-12-29, 01:02   

Jeśli woli czegoś to czegoś nie idzie zamordowac.Zamordowac zasadniczo da się tylko człowieka.Ale to żywotne paskuctwo i wcale nie jest to takie proste.

Ruget 
:*

Wysłany: 2006-12-29, 10:56   

Dzidka:D napisał/a:
ale to jest mordersttwo, kogos (jak wolisz to czegos),

czegos hmm mucha tez jest czyms wiec kazdy z nas jest morderca i to seryjnym bo zabilas tych much kilka setek :)

JESZCZE RAZ PROSZE O PRZENIESIENIE SIE DO DZIALU ABORCJA :)

Kod:
http://znajomi.biz/topics36/aborcja-vt187.htm

Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy :P

Tova 

Wysłany: 2007-01-06, 15:35   

Dziecko spłodzone z moim chłopakiem kochała bym ponad swoje zycie, stało się i sie nie odstanie, to by był owoc mojej miłości. :serce:

Tak sobie siedzę i się zastanawiam, co robi pozostałe 6 cudów świata..?

biedrona 

Wysłany: 2007-01-10, 18:36   

Dokłądnie. I wiek tu nie odgrywa az takiej roli, ten kto bierze się za sex powinien być świadomy ciąży oraz innych konsekwencji. Znałam taka laskę co 15 latek miała i chciała w 7 miesiacu usunąć, a to już dla mnie było przegięcie, bo mogła chociaz wcześniej sie na to zdecydować a nie juz normalne dziecko zabijać...

KaMa91 

Wysłany: 2007-01-11, 13:59   

biedrona napisał/a:
I wiek tu nie odgrywa az takiej roli, ten kto bierze się za sex powinien być świadomy ciąży oraz innych konsekwencji

Ja mam koleżanke w wieku 15 lat i postanowiła usunąć dziecko (tabletkami) i choć mienelo już troche czasu to codziennie placze po pare godz... nie moze patrzyc na swojego chlopaka... nie moze zasnac bez pomodlenie sie...a w nocy tylko ma koszmary itp... bardzo tego zaluje i uważa teraz ze lepiej bylo by urodzic dziecko... wie o tym ze rodzice by jej pomogli... ja jestem przeciw aborcji... to jest zabicie człowieka.... choć to na poczatku jest płód, ale przecież każdy wie ze po paru miesiac to już bedzie dziecko

Erill 
Tęskniąca Dzioucha

Wysłany: 2007-01-11, 15:41   

trzeba dojrzec do tego. Ja na dzisiejszy dzien wiem, ze kiedy zaczynalam wspolzycie a mialam 21 lat bylam komplenie do tego neie dojrzala choc wydawalo mi sie cos zupelnie innego. Ale sadzc po tym, ze ciaza jawila mi sie jako najwieskzy dramat zycia - przypuscam, ze mialo to tez zwiazek z tym, ze wiedzialam podswiaodmie, ze czlowiek z ktorym bylam zwiazan nie jest kims z kim chcialabym spedzic zycie, tudziez laczyc dzieckiem - poza tym mial na to wplywa fakt, ze pojawila mi sie oferta pracy ktora ciaza bezpowrotnie zaprzepaszcza. Teraz gdymy sie okazalo ze jestem w ciazy.. hmmm.. bylam bym w szoku - ze tableki nie zadzialaly! ;) - a na powaznie, mysle, ze bym sie ucieszyla jednak, ze z milosci jaka laczy mie i mojego mezczyzna stworzylismy zycie. I wiem, ze On tez by sie ucieszyl. Wielorotnie mi to mowil.. Mysle, ze teraz prawdziwie dojrzalam do sexu. Bo wiem z czym sie w pelni wiaze i jestem w jakis sposob przygotowana psychiczne na takie konsekwencje..
Cokowliek.. wolalabym chcoaz skonczyc studia ;)

Miodowo.

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-01-18, 22:24   

biedrona napisał/a:
Znałam taka laskę co 15 latek miała i chciała w 7 miesiacu usunąć, a to już dla mnie było przegięcie, bo mogła chociaz wcześniej sie na to zdecydować a nie juz normalne dziecko zabijać...
nawet gdyby usuneła w 2 miesiącu to tez było by "normalne" zabójstwo. Nie ma ludzi identycznych. Juz nigdy by sie takie samo nie urodziło. Zabójstwo to zabojstwo, nie ma zadnych podziałów. Pozostaje tylko kwestia przyzwyczajenia i sumienie...

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

biedrona 

Wysłany: 2007-01-19, 16:52   

Ta osoba zapewne sumienia nie miała. I teraz także nie ma "wychowując" to dziecko. Chyba lepiej dla niego jakby matki nie miało...

Odpowiedz do tematu