Wysłany: 2006-12-28, 12:06
Wiem że to kropne ale starałabym się pozbyć tego dziecka. Wiem że nie mam prawa odbierać jakiejś istocie życia ale ja nie byłabym na to gotowa, w końcu jeszcze sama jestem dzieckiem. I napewno nie powiedziałabym o tym nikomu, nie zniosłabym takiego poniżenia
_________________ Mężczyźni wolą kobiety ładne niż mądre, gdyż łatwiej im przychodzi patrzenie niż myslenie
legalna skoro jesteś dzieckiem to nie powinnaś brać się za seks, to po pierwsze. Po drugie o jakim poniżeniu mówisz? Ciąża poniżeniem? W Twoim dziecięcym wieku owszem, ale dopiero poniżające byłoby usunięcie/zabicie dziecka, choć i to za łagodnie nazwane.
<o zgrozo>
Ostatnio zmieniony przez paulka_88 2006-12-28, 12:45, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-12-28, 13:02
nie no ja niektórych ludzi tutaj nie rozumiem normalnie. brak mi słów i nie wierze własnym oczom. nie rozumiem że można zabić własne dziecko bo to jest dla mnie uosobienie egoizmu. jak można tylko na swoje uczucia patrzeć!? to jest myślenie typu "z tym jest mi niewygodnie więc wystarczy się tego pozbyć i po sprawie"
_________________ Bóg stworzył człowieka, bo rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował...
nie no ja niektórych ludzi tutaj nie rozumiem normalnie. brak mi słów i nie wierze własnym oczom. nie rozumiem że można zabić własne dziecko bo to jest dla mnie uosobienie egoizmu. jak można tylko na swoje uczucia patrzeć!? to jest myślenie typu "z tym jest mi niewygodnie więc wystarczy się tego pozbyć i po sprawie"
A ciąża to w ogóle nie jest wynikiem skrajnego egoizmu.Nic a nic.Po prostu masz projekt dostarczenia światu kolejnego Enisteina.Dobre
usterka zajdziesz w ciążę to pogadamy a jeśli stanie się to w młodym wieku [bo nie wiem ile masz lat] to mogę Cię zapewnić, że Twoje spojrzenie na tą całą sprawę diametralnie się zmieni. Bo najłatwiej się wypowiadać o problemach, które nas nie dotyczą.
bonjour
_________________ Taniec jest jak powietrze.. Zacznijmy oddychać ;-)
Jeśli woli czegoś to czegoś nie idzie zamordowac.Zamordowac zasadniczo da się tylko człowieka.Ale to żywotne paskuctwo i wcale nie jest to takie proste.
Dokłądnie. I wiek tu nie odgrywa az takiej roli, ten kto bierze się za sex powinien być świadomy ciąży oraz innych konsekwencji. Znałam taka laskę co 15 latek miała i chciała w 7 miesiacu usunąć, a to już dla mnie było przegięcie, bo mogła chociaz wcześniej sie na to zdecydować a nie juz normalne dziecko zabijać...
_________________ Anioły - to one upadły pierwsze...
I wiek tu nie odgrywa az takiej roli, ten kto bierze się za sex powinien być świadomy ciąży oraz innych konsekwencji
Ja mam koleżanke w wieku 15 lat i postanowiła usunąć dziecko (tabletkami) i choć mienelo już troche czasu to codziennie placze po pare godz... nie moze patrzyc na swojego chlopaka... nie moze zasnac bez pomodlenie sie...a w nocy tylko ma koszmary itp... bardzo tego zaluje i uważa teraz ze lepiej bylo by urodzic dziecko... wie o tym ze rodzice by jej pomogli... ja jestem przeciw aborcji... to jest zabicie człowieka.... choć to na poczatku jest płód, ale przecież każdy wie ze po paru miesiac to już bedzie dziecko
_________________ >>MoJe mAłE MaRzEnIa nAdAl sĄ Do sPeŁnIeNiA, tRzEbA TyLkO ChCiEć!<<
trzeba dojrzec do tego. Ja na dzisiejszy dzien wiem, ze kiedy zaczynalam wspolzycie a mialam 21 lat bylam komplenie do tego neie dojrzala choc wydawalo mi sie cos zupelnie innego. Ale sadzc po tym, ze ciaza jawila mi sie jako najwieskzy dramat zycia - przypuscam, ze mialo to tez zwiazek z tym, ze wiedzialam podswiaodmie, ze czlowiek z ktorym bylam zwiazan nie jest kims z kim chcialabym spedzic zycie, tudziez laczyc dzieckiem - poza tym mial na to wplywa fakt, ze pojawila mi sie oferta pracy ktora ciaza bezpowrotnie zaprzepaszcza. Teraz gdymy sie okazalo ze jestem w ciazy.. hmmm.. bylam bym w szoku - ze tableki nie zadzialaly! - a na powaznie, mysle, ze bym sie ucieszyla jednak, ze z milosci jaka laczy mie i mojego mezczyzna stworzylismy zycie. I wiem, ze On tez by sie ucieszyl. Wielorotnie mi to mowil.. Mysle, ze teraz prawdziwie dojrzalam do sexu. Bo wiem z czym sie w pelni wiaze i jestem w jakis sposob przygotowana psychiczne na takie konsekwencje..
Cokowliek.. wolalabym chcoaz skonczyc studia
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Znałam taka laskę co 15 latek miała i chciała w 7 miesiacu usunąć, a to już dla mnie było przegięcie, bo mogła chociaz wcześniej sie na to zdecydować a nie juz normalne dziecko zabijać...
nawet gdyby usuneła w 2 miesiącu to tez było by "normalne" zabójstwo. Nie ma ludzi identycznych. Juz nigdy by sie takie samo nie urodziło. Zabójstwo to zabojstwo, nie ma zadnych podziałów. Pozostaje tylko kwestia przyzwyczajenia i sumienie...
_________________ Skarb to nie tylko złoto czy srebro!!
'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.