Forum Dyskusyjne :: Ciąża = ślub ?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » Ciąża = ślub ?

Ciąża = ślub ?
Autor Wiadomość

Tova 

Wysłany: 2007-01-07, 15:11   Ciąża = ślub ?

Czy według was ślub jest dobrym rozwiązaniem kiedy okazuje się że dziewczyna jest w ciąży ??

Tak sobie siedzę i się zastanawiam, co robi pozostałe 6 cudów świata..?

Lady Honey 
she is fake.

Wysłany: 2007-01-07, 15:32   

Jeśli oboje partnerów się kocha to myślę, że to dobre rozwiązanie. Prędzej czy później pewnie wzieliby ślub.

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-01-07, 15:32   

Tak, jesli chcemy rozwodzic sie za kilka lat. Poza tym jest to wygodne:urzedy, brak szydery etc. Ale sensu w tym nie widze, kiepski motyw by wiazac sie "na cale zycie".
Who's playing tricks on me?"

#bLu 
I dont like iT

Wysłany: 2007-01-07, 15:48   

a my podjelismy wstepna decyzje ze sie hajtniemy jak bede w ciazy.. czyli za jakies 5-8 lat hehe

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-01-07, 15:50   

bLu napisał/a:
my podjelismy wstepna decyzje ze sie hajtniemy jak bede w ciazy.. czyli za jakies 5-8 lat hehe
czy ciaza ta ma byc zaplanowana wpadka ? :]
Who's playing tricks on me?"

Gośka 

Wysłany: 2007-01-07, 15:53   

Jeżeli sie kochają to i tak wezną ślub a dziecko tylko to przyspieszy ale jeżeli nie są tego pewni i po krótkiej znajomości dziecko jest efektem wpadki to bym radziła poczekać póżniej też można wziąść ślub nawet mając dziecko można narazie wziąść cywilny ślub .....

#bLu 
I dont like iT

Wysłany: 2007-01-07, 15:55   

Gośka napisał/a:
poczekać póżniej też można wziąść ślub nawet mając dziecko można narazie wziąść cywilny ślub .....

nie mam zamiaru brac innego

[ Dodano: 2007-01-07, 15:57 ]
Świętoszka napisał/a:
bLu napisał/a:
my podjelismy wstepna decyzje ze sie hajtniemy jak bede w ciazy.. czyli za jakies 5-8 lat hehe
czy ciaza ta ma byc zaplanowana wpadka ? :]

wpadka nie wchodzi w gre. nie jestem 15latka ktoora uprawia seks nie majac o nim pojecia ani o zabezpieczeniach-biore pigoolki. wiec bedzie to wylacznie swiadoma decyzja-kiedy zdecydujemy sie na dziecko. poza tym moowie, ze jest to wstepna decyzja-ciaza i sloob-bo byc moze bedzie odwrotnie..ale w sumie to po co? zeby meic jakis swistek? pff.. a bedzie na nim napisane jak bardzo sie kochamy i ile przeszlismy walczac o to co mamy? NIE. wiec o co chodzi

Erill 
Tęskniąca Dzioucha

Wysłany: 2007-01-07, 16:59   

Nie. Uwazam, ze jesli pojawia sie ciaza zanim pojawi sie mysl o malzenstwie to formalizowanie zwiazku nie jest dobrym pomyslem. Przede wszystkim dlatego, ze ludziom blednie sie wydaje, ze to najlepsze rozwiazanie dla dziecka. A to guzik prawda. Co innego, gdy para jest pewna co do tego ze chce spedzic ze soba reszte zycia i pojawia sie ciaza.. To tutaj i tak bym byla na nie za ogranizowaniem slubu na ura przed porodem. Lepiej juz po.
Podsmuwujac. Slub dla mnie powinno brac sie wtedy i tylko wedy gdy my i tylko my chcemy to zrobic dla siebie, nas - a ni jakis czynnikowe zewnetrzych nawet jesli jest tym czynnikiem cos co oboje stwirzylismy.

Miodowo.

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2007-01-07, 18:25   

jeżeli ludzie planowali ślub, kochaja sie to tak. jezeli był to partner nie tyle przypadkowy co nie ten na całe życie to uważam ze nie... dziecko na tym straci. a rodzice, którzy sie nie kochają to nie jest najlepszy wybor...

*simarik 
tyttö

Wysłany: 2007-01-07, 18:30   

Branie ślubu, gdy dziewczyna jest w ciąży to najprostsze i najdroższe rozwiązanie. Oczywiście jak ich do siebie ciągnie i zrobili to przede wszystkim dlatego, aby wymusić i przyspieszyć decyzję to powodzenia na nową drogę życia. Ślub bo dzidzia nadchodzi? Nigdy w życiu, dziecko które jeszcze się nie narodziło miałoby podejmować za mnie decyzje? Nie ma mowy.

Gamal 

Wysłany: 2007-01-07, 21:38   

Nie wiem, czy to dobre rozwiązanie, ale ja bym ślub zaproponował w razie wpadki. Trzeba być odpowiedzialnym.

wirydianna 

Wysłany: 2007-01-08, 22:25   

hmm .. moim zdaniem jeśli to jest wpadka osób które sie dopiero niedawno poznały albo nie są pewne swych uczuc to na pewno nie. Co to za róznica dla dziecka czy jego rodzice ożenia się przed jego narodzinami czy dwa lata po ??
Zaś jesli osoby sie kochają są pewne uczucia to jak najbardziej powinny wziasc jakis ślub.
Gdybym ja była w takiej sytuacji to nie wziełabym pod przymusem rodziny czy opini "dobrych sąsiadek" ślubu z osobą której nie kocham, a była to tylko chwila przyjemnosci. Co prawda wychowywanie dziecka samotnie nie jest najlepsze dla niego, ale trzeba rozważyc czy dziecko wychowywane w ciagle napietej sytuacji, kłotni i wymówek bedzie miało lepsze dziecństwo ??

#deela 

Wysłany: 2007-01-09, 13:58   

napisze krotko
to NAJGORSZY powod do slubu

_Kasieńka_ 

Wysłany: 2007-01-09, 18:06   

To najgorsze rozwiązanie z możliwych, krzywdzące zarówno partnerów jak i dziecko. Jesli wpadło się z osobą do której nic się nie czuje to taki związek/małzeństwo na pewno się nie utrzyma, a dziecko bedzie tylko świadkiem awantur i kłótni...
A jak się kocha to po co przyśpieszać? Przed porodem czy po co za różnica...

biedrona 

Wysłany: 2007-01-10, 18:13   

Ja wypowiem się na swoim przykładzie :) , jeśli można, a myślę, ze można... Otóż. W lipcu dowiedziałam się, że jestem w ciązy z kimś kogo bardzo kocham i myslę, że się z nim i tak zwiążę, ale kiedy dowiedzieliśmy się o dziecku, to rozmowa o slubie była ostatnią na jaką się zdobyliśmy. Wraz z naszymi rodzicami ( ze względu na jeszcze dość młody wiek) doszliśmy do wniosku, ze nie ma co się spieszyć ze ślubem, bo to dziecku i tak raczej nic nie da. Mieszkam z chłopakiem, więc dziecko ojca będzie miało na codzień,a do tego formalizacja nie jest potrzebna. Narazie jednak czekamy na maluszka a ślub odłożyliśmy na dalszy plan, bo przecież dziecko najważniejsze, dlatego uważam, że to od ludzi zależy czy chcą czy nie chcą się wiązać po wieści o ciązy. Ja bym się nie wiązała i narazie nie wiążę :)

Gośka 

Wysłany: 2007-01-12, 10:30   

http://wiadomosci.onet.pl...3,kioskart.html

poczytajcie bardzo ciekawe , szczególnie dla nastoletnich ,którzy zaczynaja współżycie w wieku 15 lat i zaliczają tzw. wpadkę czyli zostaja mamusiami jakie mają prawa :...:

*miss irony 

Wysłany: 2007-01-13, 13:26   

Cytat:
Czy według was ślub jest dobrym rozwiązaniem kiedy okazuje się że dziewczyna jest w ciąży ??

Absolutnie nie. W dzisiejszych czasach juz nie palą na stosie nieczystych, a dziecko bez ślubu nie jest żadną hańbą. Ponieważ takie związki zazwyczaj kończą się klęską, bez ślubu dużo łatwiej się rozstać, więc po co sobie stważać przeszkody do szcześcia z innym partnerem? A jeśliby wyszło to zawsze mozna sie ożenić. Nic nie stoi na przeszkodzie.
Jak to mówią, co nagle, to po diable.
A ja cie kocham

Dzidka:D 

Wysłany: 2007-01-18, 21:12   

wedlug mnei nie!! wiem ze moze jetsem pesymistka, ale takie zwiazki z przymusu predzej czy pozniej sie rozpadna... albo beda przynajmniej nieszczesliwe:(...
co innego ze ludzie sa ze soba od dluzszego czasu, kochaja sie, a ciaza tylko przyspieszyla termin slubu:)

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-01-18, 21:48   

raczej nie, uniknie sie niechcianego rozwodu. Najlepiej jest tak jak biedrona mówi. Mieszkać razem, zeby dzieko miło ojca, a slub w swoim czasie.

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

biedrona 

Wysłany: 2007-01-19, 16:49   

Dokładnie. Jak się do tego "dorośnie" psychicznie.

Odpowiedz do tematu