Forum Dyskusyjne :: Chrześcijańskie śluby gejów

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » Chrześcijańskie śluby gejów

Chrześcijańskie śluby gejów
Autor Wiadomość

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-06-20, 19:13   

Proszę bardzo:

Cytat:
Rozdział I Art. 18. Konstytucji RP:
Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej.

Czyli:
1. Zarówno homoseksualiści mogą zawierać związki formalne jak i heteroseksualiści.
2. Heteroseksualiści mogą zawierać związki małżeńskie, homoseksualiście nie mogą.

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-06-20, 19:58   

racja, ale artykuł nie odpowiada na moje pytanie.

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-06-20, 20:04   

Nie? :rotfl: :rotfl:

Pierwszy punkt artykułu dotyczy równości, drugi nierówności. Gdzie nei zawarłem odpowiedzi?

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-06-20, 20:05   

Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny to według Ciebie przejaw równości wobez prawa? :rotfl:

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-06-20, 20:11   

Cytat:
1. Zarówno homoseksualiści mogą zawierać związki formalne jak i heteroseksualiści.
2. Heteroseksualiści mogą zawierać związki małżeńskie, homoseksualiście nie mogą.

Cytat:
Pierwszy punkt artykułu dotyczy równości, drugi nierówności. Gdzie nei zawarłem odpowiedzi?

Jaśniej się nie da.

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-06-20, 20:49   

nie wierzę :rotfl:

swoje slowa nazywasz arttykułami? :rotfl:

hahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-06-20, 21:55   

napiszę teraz ostatniego posta do Ciebie w tym temacie. hmm, może ujmę to w punktach.

1) Przytoczyłem artykuł z Konstytucji RP
2) Dla Twojej wygody, i aby ułatwić Ci zrozumienie odpowiedzi na stawiane mi pytania, podzieliłem uzasadnienie tego artykułu na dwa punkty.
3) Mimo tego, nie zrozumiałaś odpowiedzi, więc zacytowałem te uzasadnienia - uzasadnienie napisane kursywą wraz z odpowiedzią na pierwsze pytanie, uzasadnienie pogrubione wraz z pobrubioną odpowiedzią na drugie pytanie.

Co dalej idzie stwierdzić. Od dobrych kilku postów, Ty, osoba będąca moderatorem forum, która powinna dawać przykład - nie napisałaś nic co miałoby w sobie coś merytorycznego, natomiast cały swój (zresztą dosyć marny) wysiłek intelektualny skupiłaś na tym, by mnie zdyskredytować jako wypowiadającego się w temacie, a nie na problemie jaki przedstawia ten temat.
Dalej idąc, pisząc takie posty, a mając (czy też deklarując się na) 22 lata, dla mnie przypominasz teraz jakiegoś czternastoletniego gówniarza, który nie mając kontrargumentów, atakuje wszystko u przeciwnika, tylko nie jego argumenty.

Tu i wszędzie na tym forum moja dyskusja z Tobą, paniusiu, kończy się.
Ostatnio zmieniony przez Igloo 2007-06-20, 22:04, w całości zmieniany 4 razy  

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-06-21, 16:18   

moje stwierdzenie iż czytasz wybiórczo nie było bezpodstawne, gdyż wiele razy dałeś to jasno do zrozumienia. pytając się o przykład dotyczący stricto homoseksualistów podałes mi artykuł z konstytucji dotyczący formalizowania związków między kobietą a męzczyzną, a tym samym nie udzieliłes odpowiedzi na moje banalne pytanie. zamiast stwierdzić fakt, że nie masz pojęcia o istnieniu artykułu, któryo treścią i istnieniem uargumentowałby mi zaganienie równości i nierówności wobec prawa obywatela pod względem preferencji seksualnych wolałes się upierać na podstawie czegoś, co kompletnie nie współgra z tematem.
interpretacja prawa zajmuję sie juz od pewnego czasu, ale nikt nigdy w zyciu nie uczył mnie naciagania artykułów konstytucji/ustawy/uchwały itd. do tego stopnia, by dwa kompletnie rózne zagadnienia do siebie porównywać.
dodatkowo śmiem stwierdzic, że chcąc zrobić wielkie halo wokół siebie na forum pewnie nie liczyłes się z tym, że ktoś będzie wiedział czego się doczepić.

żeby powoływac się na prawo trzeba niestety przedstawiac konkrety, czym wyjatkowo podwazyłes swoją wiarygodność.

ja - będąca moderatorem, jestem także zwykłym uzytkownikiem, który ma prawo pisać i zadawać pytania takie jakie uważa za sluszne.
natomiast ty będąc na pozycji uzytkownika podobnie jak ja - powinieneś przyjmowac do własnej informacji to, że to iż ktoś ma inne zdanie nie znaczy, że jest ono bezsensownym/głupim jakim je notorycznie nazywasz.
za komentarze na temat mojej osoby mimo wszystko dziekuję. mam nadzieję iż krytyka z twojej strony nie była wywołana wyłącznie rozgoryczeniem. tymczasem także kończę wszelkie dyskusje z toba na wszelakie tematy. powodzenia.

nieosiągalna21 

Wysłany: 2007-06-23, 19:03   

Magda napisał/a:
powinieneś przyjmować do własnej informacji to, że to iż ktoś ma inne zdanie nie znaczy, że jest ono bezsensownym/głupim jakim je notorycznie nazywasz.

racja....... ile ludzi tyle zdań... każdy ma inne i wcale to nie oznacza ,że tylko jedna osoba ma rację... :cisza:

aaangie 

Wysłany: 2007-06-30, 18:48   Ślub homoseksualistów

Brawo Luba!!! Kompletnie sie z toba zgadzam!! I chociaż ty znasz troche Pismo Świete!! Jestem tolerancyjna ale to prawda ze biblia potepia zwiazki homoseksualistow. Nieprawdą jest ze czlowiek sie z tym rodzi! Co do slubu to nie mam wyrobionej opini! Jesli ktos na wlasne zyczenie chce zyc cale zycie w grzechu to jego sprawa! Za to mam stanowcze zdanie w kwestii tego aby nie pozwalac homoseksualista adoptowac dzieci!

monikade 

Wysłany: 2007-07-01, 18:31   

przeczytalam wasze posty od deski do deski i mam wrazenie, ze czesc z Was albo nie zyje we wspolczesnym swiecie, albo nigdy nie slyszalam o cztms takim jak historia i fakty historyczne.

homoseksualizm jest, byl i bedzie - tego sie nie zmieni, mozna go na przemian leczyc, potepiac, karac, promowac. W zaleznosci od spolecznosci, jednak fakterm jest, ze sie go nie uniknie.

powiem wam cos jeszcze - nie bede zaskoczona, jesli jeszcze ja doczekam czasow kiedy w kosciele katolickiem przestanie obowiazywac poglad na zwiazki widziany jako para on/ona.

bo to wszytsko jest biznes, zwyczajny biznes i KK bylby slepy, gdyby tego faktu nie zauwazył, zas Szymek Niemiec i jego dzialalność juz jest dowodem na to, ze KK jednak widzi i docenia kase rzucana na tace przez homo.

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-07-02, 13:51   

do koleznaki powyzej.... fajnie, ze czytalas caly temat, szkoda, ze nie ze zrozumieniem

organizacja kosciola wyglada jak firma i tez zaraia, ale kieruje sie ustalonymi zasadami, ktorych zmieniac nie moze przez ;cywilizacje' i 'ducha czasow'
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

Odpowiedz do tematu