Forum Dyskusyjne :: Asertywność

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » Asertywność

Asertywność
Autor Wiadomość

Morghar 

Wysłany: 2007-07-18, 01:07   

1. tak
2. Nie zawsze, w sprawach bardzo małej wagi potrafie "olać" sprawe i dostosowac sie, Za duży upór nie nie jest zbyt przyjemnie odbierany przez otoczenie :)
3. Zdecydowanie i coś mi sie wydaje, ze zaczyna to sie przejawiac w niektórych tematach na forum, mimo, że mam jak narazie (w chwili pisania tej odpowiedzi) tylko 20 postów
4. Niestety, ale nie przejmuje sie, jesli widze, ze niewarto
5. Podczas dyskusji z rodzicami :D :D
6. Dyskusja w temacie o najgorszej partii w Polsce na tym forum :)

kiksner 

Wysłany: 2007-07-18, 10:13   

1.umiem
2,3,4,5, >> tak
6 proponowanie używek, rasizm

misiamisia 

Wysłany: 2007-07-19, 08:10   Re: Asertywność

1.Myslę,że tak..

2.Tak,choć oczywiście czasami pewnych tematów poprostu nie rozumiem,więc wole przyjąć zdanie dojrzałej,zoriętowanej w temacie osoby(oczwwiście uprzednio próbując zrozumieć jej podejście i zdanie)..Czasami myslę w pewien sposób,który po pewnym czasie okazuje się błędny-kiedy ktoś mi to uświadomi i wiem,że ma racje-zgadzam się z nim i nie twierdze na siłe,że to ja mam zawsze racje..

3.Jeśli wiem,że są słuszne to owszem.To co mysli większość nie zawsze musi być poprawne..

4.Owszem,ale raczej nie przejmuje się osobami,które mnie odtrąciły,czy wyśmiały,bo mam inne poglądy...To świadczy tylko o ich infantylności i płytkości ich myślenia.

5.Tak,nieraz usłyszałam od rodziców-mnie to nie obchodzi-masz zrobić tak i tak..
Niestety musiałam ulec..
Albo miałam jakiś pomysł,który niewiele zaakceptowało,których niewiele obchodziło,bo uważali,że są najważniejsi i tylko ich pomysły się liczą...
Rówież uległam..Nie będę się "narzucać" pomysłami,niech robią po swojemu,proszę bardzo..

6.Ludzie najczęściej własnie boją się wyjawić swoje zdanie na dany temat,żeby się nie ośmieszyć.Wolą przytakiwać większości..Albo wierzą we wszystko mediom i w zależności co one stwierdzą-oni będą rówie często przytakiwać..
Ludzie,którzy mają odmienne,równie mądre zdania i nie boją się ich głosić zasługują u mnie na szacunek..

[ Dodano: 2007-07-19, 09:12 ]
1.Myslę,że tak..

2.Tak,choć oczywiście czasami pewnych tematów poprostu nie rozumiem,więc wole przyjąć zdanie dojrzałej,zoriętowanej w temacie osoby(oczwiście uprzednio próbując zrozumieć jej podejście i zdanie)..Czasami myslę w pewien sposób,który po pewnym czasie okazuje się błędny-kiedy ktoś mi to uświadomi i wiem,że ma racje-zgadzam się z nim i nie twierdze na siłe,że to ja mam zawsze racje..

3.Jeśli wiem,że są słuszne to owszem.To co mysli większość nie zawsze musi być poprawne..

4.Owszem,ale raczej nie przejmuje się osobami,które mnie odtrąciły,czy wyśmiały,bo mam inne poglądy...To świadczy tylko o ich infantylności i płytkości ich myślenia.

5.Tak,nieraz usłyszałam od rodziców-mnie to nie obchodzi-masz zrobić tak i tak..
Niestety musiałam ulec..
Albo miałam jakiś pomysł,który niewiele zaakceptowało,których niewiele obchodziło,bo uważali,że są najważniejsi i tylko ich pomysły się liczą...
Rówież uległam..Nie będę się "narzucać" pomysłami,niech robią po swojemu,proszę bardzo..

6.Ludzie najczęściej własnie boją się wyjawić swoje zdanie na dany temat,żeby się nie ośmieszyć.Wolą przytakiwać większości..Albo wierzą we wszystko mediom i w zależności co one stwierdzą-oni będą rówie często przytakiwać..
Ludzie,którzy mają odmienne,równie mądre zdania i nie boją się ich głosić zasługują u mnie na szacunek..

Odpowiedz do tematu