Forum Dyskusyjne :: "Adoptowane dzieci przez homoseksualistow"

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » "Adoptowane dzieci przez homoseksualistow"

Przesunięty przez: Mokra
2008-01-11, 13:07
"Adoptowane dzieci przez homoseksualistow"

Co myslisz o adopcji dzieci przez gejów i lesbijki?
To jest chore
76%
 76%  [ 66 ]
A czemu nie? Przeciez oni tez chca miec dzieci
23%
 23%  [ 20 ]
Głosowań: 86
Wszystkich Głosów: 86

Autor Wiadomość

#bLu 
I dont like iT

Wysłany: 2006-10-17, 17:32   

jesli chodzi o temat, to nie wiedzialam ze czesci rowerowe moga adoptowac dzieci..
a jesli ktos ambitny piszacy to (zakladam ze nie autor tematu bo wyglada to na cytat) mial na mysli homoseksualistow to hmmm.. chyba kazdy ma prawo do tego by miec dziecko.. heh.. no wlasnie..

..kazdy ma prawo ale nie kazdy zdaje sobei sprawe z obowiazkow z tym zwiazanych i ze to dziecko trzeba wychowac.. pytanie raczej.. czy homoseksualisci gorzej wychowuja dzieci od hetero..

Lilyka 

Wysłany: 2006-10-17, 19:23   

Pochodzę z małego miasteczka i zanim przyjechałam na studia do Wrocławia praktycznie nie zetknełam sie z homoseksualizmem... brak wiedzy oznaczał kompletną nietolerancję z mojej strony- tego nauczyło mnie życie z mał\ym mieście- niszcz wszystko co inne...

Teraz jest inaczej- zazyłam trochę tolerancji, troche psychologii... mam przyjaciół którzy sa homoseksualistami... Co więcej... moge się pokusić o pogląd, że w każdym z nas jest cząstka biseksualisty/tki

Co do adopcji dzieci- cóż, chyba jeszcez nie jestem na tyle liberalna żeby być ZA... a może to nie kwestia liberalizmu? W każdym razie moje argumenty zawsze są silniejsze jescli chodzi o ten temat.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2006-10-18, 20:40   

Lilyka napisał/a:
że w każdym z nas jest cząstka biseksualisty/tki
Wlasnie! A dodam jeszcze ze ci ktorzy sie przed tym bronia ni etylko nietoleruja innych ale tez i siebie.

#Códak 
Ë! Suomi Haloo!

Wysłany: 2006-10-19, 14:14   

Chciałbym dodać że "tolerancja" 99% Polaków kończy się po słowach wypowidzianych przez geja: "dzieńdobry. Jestem pana nowym sąsiadem"

[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]

Lilyka 

Wysłany: 2006-10-19, 16:16   

Masz racje Cudak: nawet były takie badania psychologiczne przeprowadzone... chyba w USA. Masz coś wspólnego z psychologia?

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2006-10-19, 17:58   

Mi by to nie przeszkadzalo, poza tym geje sa najlepszymi przyjacielami kobiet...

Ruget 
:*

Wysłany: 2006-10-19, 21:39   

Mokra napisał/a:
Mi by to nie przeszkadzalo, poza tym geje sa najlepszymi przyjacielami kobiet...

nie tylko kobiet moj przyjaciel tez jest gejem i naszczescie ma kogos i podobno nie jestem w jego typie ;p hmm podobno :p ale jak by chcial czegos to by wykorzystal to juz dawno ;) a co do badan to chyba byly robione 50 lat temu

Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy :P

#deela 

Wysłany: 2006-10-21, 15:33   

dlaczego nie mielby adoptowac? jesli sa normalna kochajaca sie para to mogliby, nie widze przeciwskazan.....
jakby dizecko pytalo skad sie wzielo to trzeba mu wyjasnic skad sie biora dzieci i skad sie ono wizelo ze dzieci sie w skomplikowany sposb plodzi (oczywiscie stopien szczegolowosci takich tlumaczen zalezalby od wieku pytajacego) a ono zostalo adoptowane bo tatus i tatus/ mamusia mamusia sami/-ee nie mogliby/-lyby ich stworzyc i basta
zreszta kazdemu adoptowanemu dziecku trzeba kiedys wytlumaczyc sprawe adopcji
a idiotyczny argument ze maja falszywy model rodziny i uznaja go za sluszny ze np rodzice sa jednej plci latwo obalic.... skoro kazdy gej i kazda lesbijka pochodza z heterosexualnej rodziny to model rodziny ktory znaja a nie preferuja nie rzutuje na ich upodobania sexualne

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2006-10-21, 18:46   

"Adoptowane dzieci przez pedalow" ... tak sobie teraz pomyślałam, że tytuł tego tematu chyba trochę obraża homoseksualistów...Nie sądzicie? Oo pozatym geje to faceci, a gdzie lesbijki?
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

maciek92sz 

Wysłany: 2006-10-21, 18:57   

W ankiecie odpowiedziałem: "to jest chore" przy tym zostane bo tak właśnie myśle!!!!!! :offtopic:

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2006-10-22, 11:59   

To nie jest chore (co najwyżej Ty możesz byc taki) ,ale ze względu na dziecko jestem na nie.
Je4stem (a przynajmniej tak mi się wydaje) człowiekiem wielce tolerancyjnym,ale wszystko ma swoje granice ,których nie wypada przekraczać.
Ostatnio zmieniony przez dipe 2006-10-22, 12:00, w całości zmieniany 1 raz  

Ruget 
:*

Wysłany: 2006-10-22, 15:06   

dlaczego nie wolisz by reszte zycia spedzilo w domu dziecka i potem na ulicy wyladowalo ??

Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy :P

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2006-10-22, 15:19   

Ruget napisał/a:
dlaczego nie wolisz by reszte zycia spedzilo w domu dziecka i potem na ulicy wyladowalo ??

Po pierwsze nie jest powiedziane ,że każdy ,kto przebywa w domudziecka skończy na ulicy. To nie jest regułą.
Podrugie -jak mi poprawnie sformułujesz powyższe pytanie to postaram się odpowiedzieć, bo narazie ciężko mi zrozumiec o co chodzi.
Pozdrawiam.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2006-10-22, 17:52   

dipe napisał/a:
nie jest powiedziane ,że każdy ,kto przebywa w domudziecka skończy na ulicy.

tak sie dzieje tylko w malych przypadkach... tak naprawde to Tv rozglasnia nieliczne sprawy gdy tak sie dzieje

rymci pymci 

Wysłany: 2006-10-22, 18:09   

Nie jest powiedziane, że dziecko z domu dziecka wyląduje na ulicy - fakt.
Ale to samo się odnosi do ludzi, którzy zostali wychowani przez homoseksualnych rodziców - to przecież nie znaczy, że oni również będą mieli inne preferencje.
Dipe - naprawdę mam dosyć ludzi, którzy twierdzą, że są bardzo tolerancyjni - ALE... homofobia to jest większe zboczenie od homoseksualizmu i taka jest prawda.

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2006-10-22, 20:00   

rymci pymci napisał/a:
Nie jest powiedziane, że dziecko z domu dziecka wyląduje na ulicy - fakt.
Ale to samo się odnosi do ludzi, którzy zostali wychowani przez homoseksualnych rodziców - to przecież nie znaczy, że oni również będą mieli inne preferencje.
Dipe - naprawdę mam dosyć ludzi, którzy twierdzą, że są bardzo tolerancyjni - ALE... homofobia to jest większe zboczenie od homoseksualizmu i taka jest prawda

Wysunęłaś zbyt pochopny wniosek droga koleżanko.
Jeżeli ja jestem homofobem to Ty jesteś chłopakiem. ;p
Popierałem parady równości, popieram częściowo kampanię pana Biedronia, oraz organizacje szerzące równosc i tolerancje - naprawdę.

Ale jeżeli chodzi o adopcje to jestem przeciwny.
Nigdzie nie stwierdziłem ,że dziecko wychowane w takiej rodzinie będzie z pewnością homoseksualne tak ,jak jego/jej rodzice!

Po prostu małe dziecko adoptowane przez taką pare narażone byłoby na szyderę ze strony rówieśników. Poza tym wyopbraź sobie sytuacje w szkole kiedy dzieciak podaje ,pytany o imiona rodziców "Anna i Małgorzata" - przede wszystkim chodzi mi tutaj o dziecko . Przykro mi ,że takie pary nie mogą wychowywać dzieci - ale tak ,jak małżeństwo ,które popieram to jest sprawa dwojga ludzi tak w tym przypadku ingeruje to w życie trzeciej (nie mającej nic do powiedzenia) małej istoty. I tyle.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2006-10-22, 20:38   

dipe napisał/a:
Po prostu małe dziecko adoptowane przez taką pare narażone byłoby na szyderę ze strony rówieśników.

Niekoniecznie, i tu kolo sie zamyka-wszystko zalezy od wychowania dziecka...

#Códak 
Ë! Suomi Haloo!

Wysłany: 2006-10-22, 20:40   

Mokra napisał/a:
nienawisci do innosci

Supehb! A ja myślałem że każda forma preferencji seksualnej jest jak najzupełniej normalna ale jak widać nie nadążam za tolerancją po Europejsku.
Ruget napisał/a:
tak ze nie wiesz jacy sa Ci ludzie

Oczywiście! R.wie to najlepiej jakby sam nim był i myśli że jest mądrzejszy od telewizora.

[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]

Genital Whore 

Wysłany: 2007-11-26, 13:08   

Zgadzam sie z "Kimśtam" wyżej... dziecko wychowywane przez parę gejów nie miałoby łatwego życia w naszej rzeczywistości. Gdybać mozna że może wcale by tak nie było, ale jak sie zdejmie klapki z oczu to sie dostrzeże wszystko wyraźniej.
- Prosze podac imiona rodziców
- Ireneusz i Bartosz
- o_0

Może kiedyś to bedzie norma, ale na chwilę obecną nie ma szans...
Ja tam osobiście do gejów nic nie mam, w końcu tak bardzo od hetero sie nie różnią (tylko tym że wolą w odbyt) ale gdyby mogli adoptować dzieci to żal by mi było tego dziecka.

Zielony_Arti 

Wysłany: 2007-11-26, 14:15   

Nie teraz i nie w polsce. Jesteśmy narodem pozbawionym tolerancji(pomijam fakt jak to dziecko będzie się czuło) wiele osób by wyzywało owe dziecko szydziło z niego obrzucało kamieniami.
Na nikim wogóle psów nie wieszać
To ostatnie słowa radio miłość zamknięte
Mikrofony i głośniki milczą jak zaklęte
Proszę uśiąść wygodnie i wyłączyć ten kanał
Radio miłość zamknięte - co za banał

Odpowiedz do tematu