jesli chodzi o temat, to nie wiedzialam ze czesci rowerowe moga adoptowac dzieci..
a jesli ktos ambitny piszacy to (zakladam ze nie autor tematu bo wyglada to na cytat) mial na mysli homoseksualistow to hmmm.. chyba kazdy ma prawo do tego by miec dziecko.. heh.. no wlasnie..
..kazdy ma prawo ale nie kazdy zdaje sobei sprawe z obowiazkow z tym zwiazanych i ze to dziecko trzeba wychowac.. pytanie raczej.. czy homoseksualisci gorzej wychowuja dzieci od hetero..
Pochodzę z małego miasteczka i zanim przyjechałam na studia do Wrocławia praktycznie nie zetknełam sie z homoseksualizmem... brak wiedzy oznaczał kompletną nietolerancję z mojej strony- tego nauczyło mnie życie z mał\ym mieście- niszcz wszystko co inne...
Teraz jest inaczej- zazyłam trochę tolerancji, troche psychologii... mam przyjaciół którzy sa homoseksualistami... Co więcej... moge się pokusić o pogląd, że w każdym z nas jest cząstka biseksualisty/tki
Co do adopcji dzieci- cóż, chyba jeszcez nie jestem na tyle liberalna żeby być ZA... a może to nie kwestia liberalizmu? W każdym razie moje argumenty zawsze są silniejsze jescli chodzi o ten temat.
_________________ And I will not carry myself down to die,
when I go to my grave my head will be high
Wysłany: 2006-10-19, 14:14
Chciałbym dodać że "tolerancja" 99% Polaków kończy się po słowach wypowidzianych przez geja: "dzieńdobry. Jestem pana nowym sąsiadem"
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Wysłany: 2006-10-19, 21:39
Mokra napisał/a:
Mi by to nie przeszkadzalo, poza tym geje sa najlepszymi przyjacielami kobiet...
nie tylko kobiet moj przyjaciel tez jest gejem i naszczescie ma kogos i podobno nie jestem w jego typie ;p hmm podobno :p ale jak by chcial czegos to by wykorzystal to juz dawno a co do badan to chyba byly robione 50 lat temu
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
Wysłany: 2006-10-21, 15:33
dlaczego nie mielby adoptowac? jesli sa normalna kochajaca sie para to mogliby, nie widze przeciwskazan.....
jakby dizecko pytalo skad sie wzielo to trzeba mu wyjasnic skad sie biora dzieci i skad sie ono wizelo ze dzieci sie w skomplikowany sposb plodzi (oczywiscie stopien szczegolowosci takich tlumaczen zalezalby od wieku pytajacego) a ono zostalo adoptowane bo tatus i tatus/ mamusia mamusia sami/-ee nie mogliby/-lyby ich stworzyc i basta
zreszta kazdemu adoptowanemu dziecku trzeba kiedys wytlumaczyc sprawe adopcji
a idiotyczny argument ze maja falszywy model rodziny i uznaja go za sluszny ze np rodzice sa jednej plci latwo obalic.... skoro kazdy gej i kazda lesbijka pochodza z heterosexualnej rodziny to model rodziny ktory znaja a nie preferuja nie rzutuje na ich upodobania sexualne
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2006-10-21, 18:46
"Adoptowane dzieci przez pedalow" ... tak sobie teraz pomyślałam, że tytuł tego tematu chyba trochę obraża homoseksualistów...Nie sądzicie? Oo pozatym geje to faceci, a gdzie lesbijki?
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
To nie jest chore (co najwyżej Ty możesz byc taki) ,ale ze względu na dziecko jestem na nie.
Je4stem (a przynajmniej tak mi się wydaje) człowiekiem wielce tolerancyjnym,ale wszystko ma swoje granice ,których nie wypada przekraczać.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Ostatnio zmieniony przez dipe 2006-10-22, 12:00, w całości zmieniany 1 raz
dlaczego nie wolisz by reszte zycia spedzilo w domu dziecka i potem na ulicy wyladowalo ??
Po pierwsze nie jest powiedziane ,że każdy ,kto przebywa w domudziecka skończy na ulicy. To nie jest regułą.
Podrugie -jak mi poprawnie sformułujesz powyższe pytanie to postaram się odpowiedzieć, bo narazie ciężko mi zrozumiec o co chodzi.
Pozdrawiam.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Wysłany: 2006-10-22, 18:09
Nie jest powiedziane, że dziecko z domu dziecka wyląduje na ulicy - fakt.
Ale to samo się odnosi do ludzi, którzy zostali wychowani przez homoseksualnych rodziców - to przecież nie znaczy, że oni również będą mieli inne preferencje.
Dipe - naprawdę mam dosyć ludzi, którzy twierdzą, że są bardzo tolerancyjni - ALE... homofobia to jest większe zboczenie od homoseksualizmu i taka jest prawda.
_________________ "Rozsądek to rzecz, której każdy potrzebuje, mało kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje" - B. Franklin
Nie jest powiedziane, że dziecko z domu dziecka wyląduje na ulicy - fakt.
Ale to samo się odnosi do ludzi, którzy zostali wychowani przez homoseksualnych rodziców - to przecież nie znaczy, że oni również będą mieli inne preferencje.
Dipe - naprawdę mam dosyć ludzi, którzy twierdzą, że są bardzo tolerancyjni - ALE... homofobia to jest większe zboczenie od homoseksualizmu i taka jest prawda
Wysunęłaś zbyt pochopny wniosek droga koleżanko.
Jeżeli ja jestem homofobem to Ty jesteś chłopakiem. ;p
Popierałem parady równości, popieram częściowo kampanię pana Biedronia, oraz organizacje szerzące równosc i tolerancje - naprawdę.
Ale jeżeli chodzi o adopcje to jestem przeciwny.
Nigdzie nie stwierdziłem ,że dziecko wychowane w takiej rodzinie będzie z pewnością homoseksualne tak ,jak jego/jej rodzice!
Po prostu małe dziecko adoptowane przez taką pare narażone byłoby na szyderę ze strony rówieśników. Poza tym wyopbraź sobie sytuacje w szkole kiedy dzieciak podaje ,pytany o imiona rodziców "Anna i Małgorzata" - przede wszystkim chodzi mi tutaj o dziecko . Przykro mi ,że takie pary nie mogą wychowywać dzieci - ale tak ,jak małżeństwo ,które popieram to jest sprawa dwojga ludzi tak w tym przypadku ingeruje to w życie trzeciej (nie mającej nic do powiedzenia) małej istoty. I tyle.
Wysłany: 2006-10-22, 20:40
Mokra napisał/a:
nienawisci do innosci
Supehb! A ja myślałem że każda forma preferencji seksualnej jest jak najzupełniej normalna ale jak widać nie nadążam za tolerancją po Europejsku.
Ruget napisał/a:
tak ze nie wiesz jacy sa Ci ludzie
Oczywiście! R.wie to najlepiej jakby sam nim był i myśli że jest mądrzejszy od telewizora.
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Zgadzam sie z "Kimśtam" wyżej... dziecko wychowywane przez parę gejów nie miałoby łatwego życia w naszej rzeczywistości. Gdybać mozna że może wcale by tak nie było, ale jak sie zdejmie klapki z oczu to sie dostrzeże wszystko wyraźniej.
- Prosze podac imiona rodziców
- Ireneusz i Bartosz
- o_0
Może kiedyś to bedzie norma, ale na chwilę obecną nie ma szans...
Ja tam osobiście do gejów nic nie mam, w końcu tak bardzo od hetero sie nie różnią (tylko tym że wolą w odbyt) ale gdyby mogli adoptować dzieci to żal by mi było tego dziecka.
_________________ Master of Depraved Dreaming and Emperor of the Black Abyss The Great Lord Hziulquoigmzhah Cxaxukluth vel Genital Whore
Nie teraz i nie w polsce. Jesteśmy narodem pozbawionym tolerancji(pomijam fakt jak to dziecko będzie się czuło) wiele osób by wyzywało owe dziecko szydziło z niego obrzucało kamieniami.
_________________ To nie sparwa cenzury i nie kwestja pieniędzy
To nie wina słuchaczy było ich coraz więcej
Nie oskarżać premierów i kościoła nie mieszać
Na nikim wogóle psów nie wieszać
To ostatnie słowa radio miłość zamknięte
Mikrofony i głośniki milczą jak zaklęte
Proszę uśiąść wygodnie i wyłączyć ten kanał
Radio miłość zamknięte - co za banał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.