Wysłany: 2007-02-06, 20:11
flying cloud napisał/a:
urodzić dziecko w wieku 9 lat to z fizjologicznego punktu widzenia nic dziwnego...ale pozostaje psychika...jak czuje się w takiej sytuacji matka 9-latki?nie mówąc już o samej 9-latce...a jak będzie się czuło to dziecko za kilka lat, kiedy wszyscy będą wytykać je palcami nie szczędząc oszczerstw skierowanych na młodą mamę??
jesles glupia czy mi sie tylko ywdaje czytalas moze wyzsze posty czy sztuka czytania naprwde zanika juz ...
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
tak to jest prawda tylko ze ta dziewczynka była z jakiegoś afrykańskiego buszu i jest to rekord świata czytałam o tym nie tak dawno.. a tam dziewczyny dojrzewają o wiele szybciej.
Nigdy nie slyszalam jeszcze zeby dziewieciolatka zostala matka? czy znacie takie przyklady? moze mi ktos je przytoczy? swoja droga czy to jest wogole mozliwe zeby tak mala dziewczynka zostala matka? ja jakos nie potrafie sobie tego wyobrazic
kaja475
Wysłany: 2007-03-20, 14:00
ja tez tego sobie nie wyobrazam
_________________ Czegoś tutaj nie rozumiem , szybko się uczę , ale wciąż żyć nie umiem ...
Mówili : Śmiej się !! Dziś karzą płakać . Wczoraj skrzydła ucięli - dziś każą mi latać ...
najmlodsza mamusia w historii medycyny miala 5 lat
trudno mi jest w to uwieżyć, ale jest dla mnie szkokiem że dziewczynka ma zaledwie 9 lat a tu rodzi dziecko no po prostu nie umiem sobie tego nawet wyobrazic..Dzieci rodzą dzieci..
Wysłany: 2007-04-19, 15:48
Nie rozumiem tego, przecież ta dziewczynka ma spaprane życie, ciekawe kto do tego doprowadził????Bo nie tylko ona za to odpowiadala no i poza chlopakiem z ktorym spala czy cos. Odpowiedzialnosc musza tez przejac rodzice...
_________________ "Człowiek na starość przypomina emerytowanego aktora, który siedzi na widowni i smętnie spogląda jak jego ulubione role gra kto inny."
Wysłany: 2007-05-04, 14:13
Nie jestem pewna czy to ta sama historia, ale gdzieś czytałam, że 9 letnia dziewczynka, gdzieś w Brazylii, gdzie jest wiele nieletnich matek, zaszła w ciąże, dlatego, że przez kilka miesięcy<?> była gwałcona przez swoich kuzynów, również niepełnoletnich. Szok...
_________________ Nim zamienię się w kamień, rozrzucę na wiatr moje listy z wierszami, moją wiarę i czas
Wiek: 17 Dołączyła: 03 Maj 2007 Posty: 32 Skąd: brac na wino???
Wysłany: 2007-05-04, 15:23
No ale to przeciez nie jest nic dziwnego w takich kulturach...często tam 11stki zostają matkami, a w moim wieku albo mają już ze 4 bachory, albo umierają z wycieńczenia, chorób, czy przy kolejnym porodzie...dla nas to niepojęte. Ale tam, gdzies na drugim końcu świata może nie jest to tak dziwne i przerażające. Tak mnie się przynajmniej wydaje...
_________________ "...hold on, I'm falling
can't breathe anymore(...)
these scars need to heal over(...)
can't breathe.. breathe..
colder and colder..
just hold onto me..."
Wysłany: 2007-05-04, 19:44
Takie młode... az nie chce sie wierzyc.... powinno sie takim tatusiom wysylac do psychioatryka na badania bo to nie dos ze jest zagrozenie zycia dla dziewczynki to i dla dziecka... a jesli to jest gwalt... to proponuje kanstracje...
jest mi strasznie szkoda dzieci, które mają takich ojców jajca bym im ukamieniowała
[ Dodano: 2007-05-04, 21:12 ]
Dzikaaa napisał/a:
bachory
_________________ "Jestem zdania, i to całkiem poważnie,
że nigdy dzieci nie mogą zrobić rodzicom takiego wstydu...
jak rodzice dzieciom. " Jan Kurczab
Ostatnio zmieniony przez wyborowa 2007-05-04, 20:10, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-05-04, 22:21
To przeraża, a robi sie coraz bardziej "normalne" nikogo już nie dziwi, że kilkunastoletnie dziewczyny mają dzieci. Tak swoją drogą... dlaczego nikt sie nie dziwi, że kilkunastoletni chłopak jest tatusiem?
_________________ Nim zamienię się w kamień, rozrzucę na wiatr moje listy z wierszami, moją wiarę i czas
Wiek: 17 Dołączyła: 03 Maj 2007 Posty: 32 Skąd: brac na wino???
Wysłany: 2007-05-05, 09:35
No chyba logiczne....przecież to dziewczyna nosi to dziecko, rodzi je i zwykle wychowuje. Więc wiekszosc odpowiedzialności spada na nią. Faceta sie chyba automatycznie pomija...
_________________ "...hold on, I'm falling
can't breathe anymore(...)
these scars need to heal over(...)
can't breathe.. breathe..
colder and colder..
just hold onto me..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.