Forum Dyskusyjne :: 9-letnia mamusia

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Polecamy: kadry chi-kwadrat

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Kontrowersyjne tematy » 9-letnia mamusia

9-letnia mamusia
Autor Wiadomość

sebag67

Wysłany: 2006-09-06, 19:48   

wow szybko dojrzewa lol lol lol

Vaxx 

Wysłany: 2006-09-22, 12:32   

No nieźle, pare miesięcy temu chyba w gazecie. Już nie pamiętam jakiej pisało że 11 letnia angielka, po pijanej imprezie straciła cnotę z 15 letnim chłopakiem. Obecnie jest nie wiem w 7 miesiącu ciąży i mama jak i ona zaakceptowałą że chce to dziecko.

Dalamar napisał/a:
Seks to sztuka, a sztuki sie nie uprawia. Sztukę się tworzy...

Ruget 
:*

Wysłany: 2006-09-22, 15:13   

wiesz ile takiego czegos jest ?? pelno, czy mamy na to wplyw ?? nie dlaczego? bo tez tacy bylismy moze nie do konca ale czy rodzice mieli lub maja wplyw na nasze dzialania ? nie

Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy :P

Mimka 
wrażliwa duszyczka.

Wysłany: 2006-11-16, 21:41   

W 'angorze' był kiedyś taki artykuł o najmłodszej polsce- matce. dominika z, miała 12 lat, zrobiła to z chłopakiem dobrowolnie. 'myślałam, że to zwykła zabawa, chciałam zobaczyć jak to jest ,bo kiedys widziałam jak moja 18-letnia siostra to robi. nie wiedziałam ,że zajdę w ciążę'. dominika ma teraz 14 lat i jakoś sobie radzi, choć musiała przerwać naukę w szkole podstawowej. teraz ma nową sympatię, 'kolega' wie o niej wszystko, doskonale się rozumią, dlatego powiedziała mu, że emilka, to wcale nie jest jej siostra ,lecz córka. chłopak zemdlał. mimo to nadal są razem, chłopak się od niej nie odwrócił. pogratulować. gdy córeczka skończy 10 lat, dominika z., chce zacząć studia(planuje przedtem zdać maturę i żyć 'jakby się nic nie stało). 'nie żałuję tego, co się stało, choć przyjaciółka odwróciła sie ode mnie , nazywała 'dziwką'. na początku właśnie tak się czułam, ale to już przeszłość. mam emilkę, cudowną córeczkę. szkoda tylko, że tak wcześnie to się stało :( chciałabym jakoś ułożyć sobie życie. było trudno, gdy rodziłam. bolało mnie okropnie, myślałam, że umrę. ucieszyłam się, gdy lekarze oznajmili, że to już koniec- tzn. urodziłam córkę. byłam szczęśliwa. gdy wzięłam do rąk to maleństwo ,zrozumiałam, że teraz to nie zabawa, lecz życie. musiałam dać sobie rradę. potem wybuchnęłam płaczem. "ale jak?" ,myślałam. kompletnie nie wiedziałam, co mam zrobić ze swoim życiem, wstydziłam się. pielęgniarki patrzyły na mnie z politowaniem, lekarze jak na jakąś wariatkę. czułam się jak ostatnia kretynka. potem przez 10 dni nie chciałam widzieć małej na oczy. chciałam umrzeć. . . pomogła mi moja kochana mama. to ona zapewniała sąsiadów, że mam siostrę, to ona sie nią opiekowała. . jednak zerwałam z podstawówką. potem wróciłam, po roku. koleżanki przyjęły mnie ciepło. julka, kamila i sonia. to one jedyne wiedziały, że urodziłam. "czemu cię tak długo nie było.?" ,pytali mnie. odpowiadałam, że spotkała mnie tragedia, nie mówiłam jaka. to trudny czas, wierze że dam radę. ale jest ciężko. "

/numer z roku 2001, pisałam samodzielnie ten krótki fragment, więc możecie przynajmniej to docenić. :ok:
Ostatnio zmieniony przez Mimka 2006-11-16, 21:51, w całości zmieniany 1 raz  

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2006-11-16, 23:19   

o Boże... SZOK

Ja kiedys coś podobnego czytałam ale to nie w Polsce.... Jak to jest możliwe.. Co ona temu dziecku da (a raczej jej mama)

Tu mam to zdjecie chyba ma 6 lat ale nie jestem pewna

180px-Lina_medina.jpg
Plik ściągnięto 6140 raz(y) 42,71 KB

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

Mabel 

Wysłany: 2006-11-19, 23:06   

To jest okropne dla tej dziewczyny!. :/ masakra... Czy ten chłopak nie wie, że za takie cuś są paragrafy? ;D Ja bym tak nie chciałą ;p tylko niszczy młodość ;P mój brat ze swoją zoną mieszkali przez pierwsze 3 miesiące u nas, bo nie chcieli sami :P wiecie.. są niedoświadczeni, boją się i takie tam ;p przez te 3 miesiące na nic nie miałam czasu.. cały czas słyszałam: 'weź martynkę' ; 'nakarm martynke (je z butelki :P )' ; 'idź z nią na spacer' :( koszmar... nie miałam nawet czasu dla siebie :/ a co by to było, gdyby to dziecko było moje?!. Nikomu nie życze takiej młodości ;P

tak swoją drogą śmiesznie wyglada to dziecko w poście nade mną ;D heh

aniołeczek ;) 
Simply angel.

Wysłany: 2006-11-23, 15:22   

Mabel napisał/a:
tak swoją drogą śmiesznie wyglada to dziecko w poście nade mną ;D heh

Śmiesznie...? Mnie to raczej przeraża.
Przeraża mnie również, gdy dowiaduję się, że jakaś nie wiem... 14-latka urodziła dziecko. 14-latka sama jest jeszcze dzieckiem, nieważne, jak bardzo dojrzałym, ale dzieckiem. A co dopiero mówić o 9-latce... Boże...

monikamna 

Wysłany: 2006-11-23, 15:28   

Aniołeczku masz racje z ty co napisałas przeciez to nawet niewygląda zeby 9 letnia dziewczynka była juz mamą przeciez to jest straszne dziewczynka niejest jeszcze dobrze dojrzała zeby rodzic naprawde brak mi słów :szok:

mycha 

Wysłany: 2006-12-23, 18:21   

przeczytalam wasza dyskusje i twierdzę ze Ruget ma rację, poza tym studiuje kulturoznawstwo i wierzcie mi że są plemiona w których takie sytuacje sie zdarzaja i nie jest to nic dziwnego. to jest inna kultura! inny swiat!

a tak w ramach edukacji...

*Carla* 

Wysłany: 2006-12-26, 14:32   

To jest mozliwe, 9 lat to jeszcze nic ...

Ja slyszalam o 5 letniej dziewczynce .... :mur:

[ Dodano: 2006-12-26, 14:32 ]
Idia, o dokladnie ja mialam na mysli :)

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2006-12-26, 14:32   

Cytat:
Ja slyszalam o 5 letniej dziewczynce .... :mur:

przez besady, nie musisz zmyslac, zeby cos napisac.

*Carla* 

Wysłany: 2006-12-26, 14:34   

Mordred napisał/a:
przez besady, nie musisz zmyslac, zeby cos napisac.

Akurat tego nie zmyslam wiesz... przeczytaj to co dopisalam pozniej ... i nie offtopuj jak nie masz konkretnego powodu ..

Achilles 

Wysłany: 2006-12-26, 15:44   

9letnia matka to zdeka przesada to jest chore!

Ruget 

Wysłany: 2006-12-26, 19:20   

Cytat:
9letnia matka to zdeka przesada to jest chore!

to nie jest chore .. czlowieku czy potrafisz czytac? jesli tak prosze przeczytaj caly temat a zrozumiesz to prosze zrob to dla mnie

Limak_x

Wysłany: 2007-01-28, 19:47   

no to troche będzie miała w życiu problemów dziecko w tak młodym wieku... :zabanowany:

Ruget 

Wysłany: 2007-01-29, 00:58   

Limak_x, zadbych nie bedzie miala;p

userka 

Wysłany: 2007-01-29, 21:43   

jak dla mnie to i ta dziewczynka i jej dziecko bedą miały przechlapane w życiu. chociaż kto tam wie jak to w tym plemieniu jest.

Ruget 

Wysłany: 2007-01-31, 19:15   

powiem jesze raz oni zyja tam krucej i to sie czesto zdarza ... i nie ma przechlapane chyba ze dziecko jest wynikiem czegos co plemie zabrania ;p

flying cloud 
wędrowca do świtu

Wysłany: 2007-01-31, 19:57   

Przeczytałam całośc i żeby było krócej to napisze tylko stwierdzeniami ;
- 9letnia dziweczynka może zostac matką
a) jej jajniki mogą pracowac normalnie
b) cesarka jest jedynym wyjściem bo miednica jaest nieukształtowana, dziecko bedzie
malutkie
c) nie jest ani fizycznie ani psychicznie przygotowana na macierzyństwo
- wczesne macierzyństwo jest tradycją u wielu plemion i znane jest historii
- dziewczynka była chora - zap.płuc, ucha ... - wpływ ciąży:organizm przeznacza wszystko dla nowego zycia
- prosze sobie poczytac nt. zwyczajów Romów ,
- to nie jest dziwne ani chore,
- kiedyś o tym się nie mówiło bo takie przypadki były zwykle śmiertelne (poronienie)
- jeżeli popełniono czyn zakazany przez prawo plemienne to współczuje temu komuś

a forumowiczów uprasza się aby zasięgneli fachowej lektury zanim zaczną wypisywac bzdety na forum
a jednocześnie tak tajemniczy
jak księzyc co wygląda tu zza chmur
. . .

jamajka 

Wysłany: 2007-02-06, 10:58   

urodzić dziecko w wieku 9 lat to z fizjologicznego punktu widzenia nic dziwnego...ale pozostaje psychika...jak czuje się w takiej sytuacji matka 9-latki?nie mówąc już o samej 9-latce...a jak będzie się czuło to dziecko za kilka lat, kiedy wszyscy będą wytykać je palcami nie szczędząc oszczerstw skierowanych na młodą mamę??

Odpowiedz do tematu