Wysłany: 2005-12-02, 20:27 1000 egzekucja w USA Skype: michal1986lublin
No i dzisiaj została wykonana 1000 egzekucja w USA od roku około 1970 (w którym została spowrotem wprowadzona kara śmierci). wszystko było filmowane Co myslicie o czyms rtakim? Czy takei wydarzenia owinny byc rejestrowane przez miedia ? Dla mnie to troche chore...
Wiek: 20 Dołączył: 22 Lis 2005 Posty: 176 Skąd: Kraków Prawie :P
Wysłany: 2005-12-02, 21:09
To bez sensu moim zdaniem powinno sie pozwalać oglądać (jeśli oczywiscie chcą to oglądać ) rodzinie. Za karą jestem mogli by ją w Polsce wprowadzić.
Hmmm....... Ale w sumie może oni to puszczają żeby dać do myślenia tym którzy robią Ąle ale mają szanse się nawrócić...I to takie jak by pouczenie że każdy może byc następny...
Ja napisze tylko ze widzialem i czytalem artykul o tej 1000 egzekucji w bezplatnej gazecie "Metro" Jak dla mnie to niech sobie to kreca ale niech takie materialy beda tylko jako dokumentacja archiwalna i niech lepiej one nie wychodza na swiatlo dzienne
To bez sensu moim zdaniem powinno sie pozwalać oglądać (jeśli oczywiscie chcą to oglądać ) rodzinie. Za karą jestem mogli by ją w Polsce wprowadzić.
Hmmm....... Ale w sumie może oni to puszczają żeby dać do myślenia tym którzy robią Ąle ale mają szanse się nawrócić...I to takie jak by pouczenie że każdy może byc następny...
Nic dodać nic ująć.
Chociaz sama nie chciałabym ginąć na oczach tysiecy
plusy - ludzie sie tego boja i dla niektorych to bedzie zniechecenie do zbrodni - bo co innego siedziec w celi z plejem, cieplymi posilkami i z satysfakcja ze juz o nic sie nie musisz martwic a co innego jak ci przez cialo poplynie wieksza dawka pradu
drugi plus to oszczednosc - po co tracic nasza kase na utrzymania zabojcow - jeden zastrzyk i po sprawie
nimusy - troszke to nieetyczne i niechumanitarne - jakby ktos mial sie juz podjac wykonania wyroku to już raczej osoba niewierzaca
a co jak ktos byl niesprawiedliwie osadzony
mimo tych minusów jestem za kara śmierci (w niektorych przypadkach popelnienia zbrodnii)
ps. zaczalbym od rzadu RP
_________________ Uprasza się grupę trzymającą władzę o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani też o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moją wolność osobistą oraz jest ograniczaniem wolności słowa(...)
Przynajmniej goscia jeszcze cos wypiesci i popiesci przed smiercia
fakt to też na plus
_________________ Uprasza się grupę trzymającą władzę o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani też o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moją wolność osobistą oraz jest ograniczaniem wolności słowa(...)
a no same plusy
ale wole jednak byc dopieszczony przez dziewczyne a nie przez 220
Dziękuje!
Ostatnio zmieniony przez czubek :P 2005-12-04, 14:19, w całości zmieniany 1 raz
To JEST chore i makabryczne. Jak można chwalić się ilością morderstw dokonanych na terenie danego państwa ?!
Jeśli w ogóle chodzi o kare śmierci, jestem stanowczo przeciw. Fakt, zabił. Ale to nie znaczy iż inni mają prawo pozbawić życia jego. Nie zamieniajmy się w zwierzęta!
Nie kierujmy się tą dziecinną zasadą "Ty uderzyłeś mnie , to teraz muszę Ci oddać" .
Uwazam,ze gorsza kara dla mordercy jest dozywocie,smierc jest dla niego(paradoksalie)łaska.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Uwazam,ze gorsza kara dla mordercy jest dozywocie,smierc jest dla niego(paradoksalie)łaska
Teoretycznie tak... Ale wątpię czy stojąc twarzą w twarz ze śmiercią nie pożałował by wyboru..
Może i w celi dręczyły by go wyrzuty sumienia etc. Lecz wydaję mi się iż dla więĄnia zawsze to lepsza perspektywa niż koniec na krześle elektrycznym...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.