Wiek: 19 Dołączyła: 04 Sie 2006 Posty: 205 Skąd: Małopolska:D
Wysłany: 2006-08-30, 12:24
redcat napisał/a:
Zycie jest do dupy!!! No i żyć jakoś mi się nie chce!!! Czy to tu pasuje???
A moze powiesz cos wiecej na ten temat??? Niby dlaczego tak uwarzasz???
_________________ ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
"...when the sun goes down..."
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
"...find me inside evry heartbeat... "
Wysłany: 2006-08-30, 12:37
redcat napisał/a:
A poza tym wszyscy zdrowi?
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Wiek: 20 Dołączyła: 01 Mar 2006 Posty: 1215 Skąd: Biedronka
Wysłany: 2006-08-30, 12:42
redcat napisał/a:
Leeloo napisał/a:
A moze powiesz cos wiecej na ten temat??? Niby dlaczego tak uwarzasz???
Leeloo, nie ma co dopowiadać, nie rozumiesz, przecież wszystko zostało dokładnie opisane
redcat napisał/a:
Zycie jest do dupy!!!
Pierwsza sentencja ewidentnie gwałtowna i dynamiczna, dosadna a wręcz przenikająca doszczętnie umysł. Autor tego wzniosłego aktu niemocy daje do zrozumienia, że właśnie dziś, tego oto dnia - 30 sierpnia - stwierdza, że życie synonimicznie ujmując nie ma sensu, wzbudza w nim antypatie, jest do niczego, takie coś co nie jest mu potrzebne a moze i zbędne.
redcat napisał/a:
No i żyć jakoś mi się nie chce!
Druga sentencja, równie głeboka i interesująca, wyraża o wiele więcej. Redcat ujawnia nam cząstke siebie, jakie to wzruszające, <chlip,chlip>, emocje wzięły górę i ten oto człowiek otwiera się przed nami i oznajmia "nie chce mi się żyć. Proponuję przenieść się do tematu samobójstwa, co robić gdy się nudzi albo jaki z Ciebie pokemon.
redcat napisał/a:
Czy to tu pasuje???
Oczywiście, że tak. Rozumiem Cię i łączę się w bólu rozterki życiowej. Współczuję, że tak ciężkie masz życie.
Jak znów się załamiesz tak okropnie to napisz do mnie, bo ja chcę jeszcze raz
_________________ Moje marzenie pozostanie czyste, nawet wtedy, gdy inni wdepczą mi je w błoto.
Chyba jednak nie mogę się z tym do końca zgodzić, bo przeczyłoby to naszej obecnej wiedzy biologicznej. Czy można dać życie przez "dupę"? Z tego co uczą między innymi na wychowaniu do życia w rodzinie, to można je dać zapładniając jajo samicy, a coś mi się wydaje, że nie znajduje się ono z tyłu... Czy słyszał ktoś o analnym zapłodnieniu? No nie bądźmy śmieszni, Panie Kolego.
redcat napisał/a:
No i żyć jakoś mi się nie chce!!!
Dobra, ale czy nie chcesz żyć w sensie biologicznym czy w sensie, że tak powiem, ludzkim? Sens ludzki to taki, w którym starasz się jakoś aktywnie uczestniczyć w tym całym społeczeństwie, w tej całej maszynce zwaną światem. Nie żyć ludzko w takim razie oznacza coś na wzór wegetacji - w nic się specjalnie nie mieszasz i na niewiele masz wpływ. O co w takim razie chodzi? Kiedyś na lekcji języka polskiego spotkałem się ze słowami "Kochać znaczy żyć, żyć znaczy kochać" - wystarczy, że pokochasz kogoś lub coś (choćby telewizor), a chęć do życia sama wróci.
Ludzie weźcie się ogarnijcie. Każdy ma problemy, ale one sa po to żeby z nimi walczyć. A nie pisać że
redcat napisał/a:
Zycie jest do dupy!!!
no sory. Jeżeli miałabym w ten sposób postępować to własnie minąłby miesiąc od mojej śmierci. A jakoś zyje. nie chcę się z nikogo wyśmiewać ale jak ktoś coś pisze to niech się najpierw zastanowi
_________________ All good things come to an end...
;]
Wiek: 19 Dołączyła: 04 Sie 2006 Posty: 205 Skąd: Małopolska:D
Wysłany: 2006-08-31, 13:06
Cudak napisał/a:
redcat napisał/a:
A poza tym wszyscy zdrowi?
Nie śmiej sie z chłopaka/dziewczyny [blizej nieokreslona płec] Bo tak nie ładnie...
Poczuje sie w tedy bardziej zdołowany i co??;>
_________________ ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
"...when the sun goes down..."
"...find me inside evry heartbeat... "
Wysłany: 2006-08-31, 14:38
Leeloo napisał/a:
Poczuje sie w tedy bardziej zdołowany i co??;>
Wygląda na to że już jest tak zdołowany/a że uszczypliwa uwaga nie robi mu/jej różnicy....
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Ale nie wszystkie kobiety są piękne i słodkie, a jak już są, to nie każdy ma do nich "dostęp", więc tak samo jest z życiem: Nie każdego jest piękne i nie każdy ma "warunki", aby takowe prowadzić.
Ostatnio zmieniony przez Prymas 2006-09-03, 14:18, w całości zmieniany 1 raz
_________________ "- Moje serce obawia się cierpień - powiedział młodzieniec do Alchemika
pewnej nocy, gdy oglądali bezksiężycowe niebo. - Powiedz mu, że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż samo cierpienie. I że żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia [...] "
Ehh.. co za pesymistyczne podejście do życia. redcat,
masz jakieś powody, by tak twierdzić?
_________________ Wiedz, że nigdy się nie poddam. Będę walczyć o tę miłość. . O miłość która dała mi zarówno ból i cierpienie jak i chwile radości . . Miłość jest jak magia- pojawia się i znika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.