Wiek: 25 Dołączyła: 11 Sie 2006 Posty: 81 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2006-08-12, 22:01
deela, skargi i zażalenia pisz do autora podręcznika do ginekologii (a dokładnie do rozdziału antykoncepcja).
Napisałam tylko tyle, co podaje nauka XXI wieku i czego uczą współczesnych lekarzy. Nie ja to wymyśliłam...
_________________ "Kaipuu menneisyyteen kiirii ilmassa huutoina kotkien..."
"Z tęsknoty za minionym echo rozdziera powietrze jak krzyki orłów..."
Wysłany: 2006-08-14, 09:14
Cytat:
Wiesz, że oprócz możliwych infekcji czy stanów zapalnych może powodować o wiele poważniejsze skutki. Przykładowo: przebicie ściany macicy, ciąże pozamaciczne, a nawet bezpłodność.
wez mi wytlumacz JAK spirala ma to wywolac bo nie rozumiem
infekcje i stany zapalne to u mnie norma z powodu nadzerki wiec nawet nie zauwaze
przebicie sciany macicy bzdura
ciaza pozamaciczna? niemozliwa Z POWODU spirali, chyba wiesz jak ona dziala
bezplodnosc? kolejna bzdura
bosz ja nie wiem jakie ty ksiazki czytasz ale nie czytaj ich, ciekawe czy o prezerwatywach pisza ze maja tak wielkie otwory ze przepuszczaja wirusa hiv
mycha nie bez powodu spirala jest dla kobiet ktore juz rodzily
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
deela, i tu się z Tobą nie zgodzę.
Wiesz, że oprócz możliwych infekcji czy stanów zapalnych może powodować o wiele poważniejsze skutki. Przykładowo: przebicie ściany macicy, ciąże pozamaciczne, a nawet bezpłodność.
Niczego nie odradzam- to Twój wybór, ale zapoznaj sie z tym bliżej, dla własnego zdrowia
Patra, to według Ciebie, najlepszą metodą antykoncepcyjną jest kalendarzyk małżeński?!! jeśli powiesz, że tak, to Cię wyśmieje.
A może każda kobieta, powinna się poprostu powstrzymywać od stosunków seksualnych? Dziewczyno, zastanów się trochę.
Wysłany: 2006-08-14, 11:55
Hashi napisał/a:
najlepszą metodą antykoncepcyjną jest kalendarzyk małżeński?!! jeśli powiesz, że tak, to Cię wyśmieje.
Ja tego nie powiedziałam, ani jednego, ani drugiego
Osobiście kalendarzyk uważam za najgłupszą rzecz Hmm.. chyba stosunek przerywany tylko go pobija
Hashi napisał/a:
może każda kobieta, powinna się poprostu powstrzymywać od stosunków seksualnych
Skoro by tak chciała... ale ja tego nie powiedziałam =]
Chociaż, jak to mówią, najlepszym środkiem antykoncepcyjnym jest szklanka wody... zamiast...
deela, Nie będę Cię do niczego przekonywać ani niczego usilnie Ci wmawiać też nie mam zamiaru. Swoją drogą jeśli trafisz na normalnego lekarza, to powinien Cię o skutkach ubocznych uprzedzić. Jeśli tego nie zrobi zawsze możesz spytać, to nic nie kosztuje. Twój wybór.
Od siebie dodam, że jak dla mnie spirala jest jedną z najlepszych, podkreślam- moim zdaniem- metod antykoncepcyjnych.
A dla wyjaśnienia:
deela napisał/a:
ciaza pozamaciczna? niemozliwa Z POWODU spirali, chyba wiesz jak ona dziala
No właśnie wiem...
Patrz... spirala uniemożliwia zagnieżdżenie się zarodka w ścianie macicy- tam gdzie on prawidłowo powinien się znaleźć.
Natomiast ciąża pozamaciczna- jak sama nazwa wskazuje- ma niewiele wspólnego z macicą. Tutaj zarodek może zagnieździć się w jajowodzie, jamie brzusznej czy jajniku i w tych miejscach następuje dlaszy rozwój ciąży. A spirala- jak sama wiesz- działa tylko na ścianę macicy.
I nie krzycz tak na mnie he he
Ostatnio zmieniony przez Patra 2006-08-14, 12:04, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-08-14, 12:30
Patra, nie krzycze tylko podkreslam kluczowe slowo co do dzialania spirali racja ze uniemozliwia zagniezdzenie sie zarodka w macicy ale tym bardziej nie zatrzymuje go na poziomie jajowodu bo wlasnie tam zagniezdza sie ciaza pozamaciczna, za ciaze pozamaciczna odpowiedzialne sa predzej: niedrozne jajowody, anomalie w budowie kobiety zreosty po operacjach albo kiepsko zrobionych skrobankach ale nie spirala
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Wysłany: 2006-08-14, 12:43
Co do powodów ciąży pozamacicznej to się zgadza.
W przypadku spirali wygląda to tak, iż powoduję ona zmiany w błonie śluzowej macicy przez co zarodek nie powinien się zagnieździć tylko powinien zostać wydalony. I w tym problem, że nie zawsze zostaje :\ Więc, najprościej mówiąć, znajduje sobie inne miejsce...
Heh, nie umiem Ci tego bardziej wytłumaczyć. Mam nadzieję, że teraz wiesz o co biega.
Ufff... dobrze, że nie mam zamiaru specjalizowac się w ginekologii
Wysłany: 2006-08-22, 08:45
hmm dziwna laska ja bym mojej nie rozdzewiczyl zadnym wibratorem od tego ma sie swoje narzedzie bardz jak juz trzeba to pale (i nie mowcie ze palcami sie nie da bo sie da ))
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
o matko manson co ty znowu wymyślileś?? wibratorem chciala, a żeby on to nie-jakaś bujda!!widać Twoj kolega sprzedaje Wam łatwe historyjki a Wy to kupujecie, nie wierze że takie coś mialo miejsce
_________________ "W ŻYCIU MOŻNA LICZYĆ TYLKO NA SIEBIE. A I TEGO NIE RADZE"
Co,ze nie mialo miejsca rozdziewiczenie sztucznym penisem?/to nie byl wibrator/.A co w tym niezwyklego? Reagan w powiesci "egzorcysta' rozdziewiczala sie krzyzem.To dopiero zagwostka! Rozdziewiczyc dziewczyne mozna wszystkim co jest wystarczajaco dlugie,grube i sztywne.Ja tylko uwazam,ze panuje wiele mitow na temat rozdziewiczania i chcialem dziewczynie powiedziec,zeby sie nie bala,tylko szczerze pogadala ze swoim chlopakiem,bo wszystko jest tylko kwestia kreatywnosci.
Wysłany: 2006-08-23, 15:42
sry ale rodziewiczanie to nie zabawa dla malych chlopcow lecz powazna rzecz i sry ale jak bym byl dziewczyna to bym Ci nie pozwolil zrobic tego kawalkiem drewna czy wibratorem sry ale odrobina jakiejs godnosci bo pierwszy raz ma sie pamietac cale zycie i powinien byc jakos mily a nie ... jak dla Ciebie rodziewiczanie kurw to przyjemnosc (kurw bo normalne dziewczyny wola zabawki po zaczeciu zyca erotycznego ...) to ok ale ja nie wnikam
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
Wiek: 19 Dołączyła: 04 Sie 2006 Posty: 205 Skąd: Małopolska:D
Wysłany: 2006-08-24, 13:23
Rozdiewiczenie nie znaczy przebicie błony;] Musi dojść do normalnego stosunku;] Wtedy nie jest się dziewicą:D:D:D A po normalnym stosunku i tak zostaje sie dziewicą - analną i oralną :lol2:
_________________ ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
"...when the sun goes down..."
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
"...find me inside evry heartbeat... "
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2006-08-24, 14:00
Razi mnie lekko ten topic...
Już wypisane mozliwości nie zapewnienia antykoncepcji są według mnie jak z broszurki którą kiedyś miałam okazję dorwać w swoje ręce. (Ksiądz rozdawał na religii w technikum mojego brata - przyniósl to do domu i jak przeczytałam - ręce mi opadły)
Jesli już się pisze:
Patra napisał/a:
pigułkę antykoncepcyjną doustną -> może się nie wchłonąć
to przydaloby się podac też dlaczego ta pigułka może się nie wchłonąć.
Później jedna druga taka głupiutka dziewczynka przeczyta jakie wszystkie środki antykoncepcyjne są niepewne i stwierdzi, że lepszy będzie stosunek przerywany, bo przynajmniej odbywa się bez ingerencji czegokolwiek.
Ja osobiście stosuję jedynie tabletki antykoncepcyjne. Nie mam ochoty w zabawy z gumkami, globulkami, żelami itp środkami.
Wysłany: 2006-08-24, 15:56
Ruget napisał/a:
dziewczyna po przebiciu blony nie jest dziewica poczytaj ksiazki medyczne i Ci to potwierdza:)
A jak nie miała błony genetycznie?? To tez nie jest dziewicą?? gÓpol:PP
Wysłany: 2006-08-24, 17:35
no ... jak przebije ja tamponem lub cwiczac na balecie (przy szpagacie) sry idziesz do ginekologa i on patrzy i na karcie wpisuje ze dziewictwa brak ... a czy musisz mowic o skrajnosciach ...
Wysłany: 2006-08-24, 19:35
Ruget napisał/a:
no ... jak przebije ja tamponem lub cwiczac na balecie (przy szpagacie) sry idziesz do ginekologa i on patrzy i na karcie wpisuje ze dziewictwa brak ... a czy musisz mowic o skrajnosciach ...
Chyba nigdy u ginekologa nie byłeś... hmmm... ciekawe czemu;];];]
Stracić dziewictwo, znaczy przezyć pierwszy raz, a nie jakieś tam nie wiadomo co!! I baby wiedzą o co hcodzi, wiec facet - nie kłóć sie:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.