Wysłany: 2007-01-11, 22:33
Mokra napisał/a:
Medaliony poczytaj!
Czytalam, chodzi ci o to mydlo ? ze mieli wstred ale dobrze sie pienilo wiec uzywali...
no coz znieczulica... ja tez tego nie rozumiem ale nie wiem co ja bym wtedy robila...?
tak samo jak podczas II wojny w Warszawie za dnia gineli ludzie a rankiem ulice byly "czyste" kanibalizm....czy instynkt przetrwania ?
_________________ Nigdy nie bedziesz pewien niczego
Ostatnio zmieniony przez Mania 2007-01-11, 22:37, w całości zmieniany 1 raz
Czytalam, chodzi ci o to mydlo ? ze mieli wstred ale dobrze sie pienilo wiec uzywali...
Powtarzam to MIT! Naukowcy badali dokumenty i próbki tego mydła. Nie ma żadnych dowodów na to, że robili mydło z ludzi. Były takie projekty, ale nie zrealizowano ich. Wszystko pozostało w sferze projektów (no chyba, że ktoś gdzieś na własną rękę to robił).
[ Dodano: 2007-01-11, 22:45 ]
Mania napisał/a:
tak samo jak podczas II wojny w Warszawie za dnia gineli ludzie a rankiem ulice byly "czyste" kanibalizm....czy instynkt przetrwania ?
Po prostu ich zakopywano, żeby nie doszło do zarazy. Zwłoki jedzono ale w gettach.
_________________ "Mój wypaczony bolszewizm przekształcił się w antybolszewizm i poprzez trockizm doszedł do faszyzmu." Grigorij Jewsiejewicz Zinowiew
Wysłany: 2007-01-11, 23:19
Tak to jest kiedy czyta sie streszczenia. Nalkowska, choc pisze tam z dystansem, doskonale pokazuje jak to bylo. O mydle bylo w pierwszym opowiadaniu o Profesorze S..? A pozniej to juz nie wypadalo czytac? Byl wspomniany kanibalizm, opowiadala o tym kobieta, stara Zydowka. Czasem warto sprawdzic zanim sie pierniczy glupoty.
Dziewczyno zanim zaczniesz komuś zarzucać pierniczenie głupot to przejrzyj sobie poważne źródła np. biuletyn IPN. Dowiedziono tam, że prowadzono prace nad pozyskaniem mydła z ciał ludzkich, ale nic z tego nie wyszło.
Oto fakty na temat mydła z ludzi.
1. Słynne mydło RIF nie było pochodzenia ludzkiego!
2. Prof. Spanner prowadził prace nad takim mydłem, ale efekty były skrajnie niezadowalające i po wykonaniu krótkiej serii próbnej zrezygnowano z dalszych prób, gdyż produkt nadawał się co najwyżej do mycia stołów sekcyjnych albo podłóg, ale mydłem nie był. Potwornie śmierdział, nie pienił się, nie zmywał plam i w zasadzie była to zwykła kostka tłuszczu. Tak więc był to tylko krótkotrwały eksperyment który zakończono po wyprodukowaniu niecałych 100 kilogramów tego specyfiku (4-5 trupów).
Zerknij sobie np. w "Informator historyczny - Muzeum Stutthof" autorstwa Janiny Grabowskiej-Chałki
A kanibalizm jak sama napisałaś dotyczył Żydów a ci z reguły żyli w gettach. Przecież to pisałem!
_________________ "Mój wypaczony bolszewizm przekształcił się w antybolszewizm i poprzez trockizm doszedł do faszyzmu." Grigorij Jewsiejewicz Zinowiew
Ostatnio zmieniony przez Gamal 2007-01-11, 23:42, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-01-11, 23:49
MOzna rownie dobrze polegac na Twoich materialach jak i na naszych. NIe mozesz powiedziec ze na 100% tak wlasnie bylo. Bardzo duzo rzeczy hitlerowcy chcieli zataic, i moze wlasnie to jest jedna z nich! Ile rzeczy zostalo zmienionych tylko dlatego zeby teraz, po tym wszystkim nie czynic wiekszego zamieszniaa! To Ty sie zastanow, bo to ze przeczytales 2 ksiazki wiecej nie oznacza ze wiesz wiecej.
Z tym, że ja przeczytałem poważne, naukowe książki i opracowania a nie opieram swej wiedzy na jednej, jedynej lekturze szkolnej pisanej tuż po wojnie przez osobę, która coś tam widziała i coś tam słyszała.
Te publikacje na których ja się opieram to efekty wieloletniej pracy, analizy dokumentów, przesłuchań, chemicznych badań różnych dowodów (w tym mydła RIF) itp.
W latach 40 nauka nie była w stanie powiedzieć, czy mydło RIF było zrobione z ludzi, czy nie. To stało się możliwe dopiero stosunkowo niedawno. Tak więc w Medalionach połączono informacje o prof. Spannerze i jego pracy z powszechnym przeświadczeniem, że RIF to jest mydło z Żyda i wyszło co wyszło.
Wysłany: 2007-01-12, 13:57
Czy wy sie spieracie czy takie mydlo istnialo...?
Przeciez Mokra bezgranicznie wierzac Naukowskiej mowi ze istnialo.
Gamal mowi ze probowano je stworzyc ale ta kostka tluszczu sie nie sprawdzila w zyciu codziennym.
wiec o co wam chodzi...?
Wysłany: 2007-01-12, 14:19
Mania napisał/a:
Przeciez Mokra bezgranicznie wierzac Naukowskiej mowi ze istnialo.
?
Cytat:
Gamal mowi ze probowano je stworzyc ale ta kostka tluszczu sie nie sprawdzila w zyciu codziennym
?
Cytat:
wiec o co wam chodzi...?
O czym ty w ogole mowisz?
Nie tylko Naukowska o tym wspomina, jest to rowniez wspomniane w opowiadaniach Borowskiego i w wielu innych. To ze Gamal mowi tak nie znaczy ze tak jest. Jak ty zdasz dziewczyno mature jak ty czytac nie umiesz.
_________________ Bobek <3
uuu aaa yyy
Ostatnio zmieniony przez Mokra 2007-01-12, 14:20, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-01-12, 14:24
Mokra napisał/a:
O czym ty w ogole mowisz?
o mydle
Mokra napisał/a:
opowiadaniach
wole fakty, w opowiadaniach to rozwnie bywa. Dlatego jak bede miec czas sama se odp poszukam
Mokra napisał/a:
Jak ty zdasz dziewczyno mature jak ty czytac nie umiesz.
1000 razy juz to mowilam ale powiem 1001 : marna ma nadzieja ze zdam.
*faris
Wysłany: 2007-01-12, 15:51
no dobra, ale 20 lat temu mimo wszystko pokazywano je w Oświęcimiu, jako że zostało wyprodukowane z ludzkich ciał...
poza tym Gamal - jak sam napisałeś wyprowdukowano
Gamal napisał/a:
niecałych 100 kilogramów tego specyfiku (4-5 trupów).
czyli mimo wszystko tak było
a co do włosów i przetworów z nich - w Oświecimiu widziałam dywaniki z tego...
a poza tym z tego co pamiętam nawet w filmie Karol - człowiek który został papieżem, jakaś tam Niemka opowiadała o tym mydełku... raczej w takim filmie też by nie mówili całkowitych głupot i by pojawiły się jakieś odpowiedzi co do tego, a tak nie było...
no dobra, ale 20 lat temu mimo wszystko pokazywano je w Oświęcimiu, jako że zostało wyprodukowane z ludzkich ciał...
Owszem - wtedy wierzono, że to mydło z ludzi. Potem nauka poszła do przodu i okazało się, że jednak nie.
faris napisał/a:
czyli mimo wszystko tak było
No można się spierać. To raczej były próby stworzenia mydła, bo to co im wyszło to mydłem nie było. Ot gotowany ludzki tłuszcz w kostkach. Ale jeżeli ktoś chce usilnie nazwać to mydłem to OK - była próbna seria "mydła" z ludzi. Te eksperymenty prowadzono w dwóch miejscach a łączna produkcja wyniosła prawdopodobnie ok 100 kg. (niektóre dokumenty mówią, że 75 kilogramów), czyli około 150-200 kostek.
faris napisał/a:
a co do włosów i przetworów z nich - w Oświecimiu widziałam dywaniki z tego...
Też płaszcze, buty - głównie dla marynarzy z u-bootów. Taki filc z włosów robiono.
faris napisał/a:
a poza tym z tego co pamiętam nawet w filmie Karol - człowiek który został papieżem, jakaś tam Niemka opowiadała o tym mydełku... raczej w takim filmie też by nie mówili całkowitych głupot i by pojawiły się jakieś odpowiedzi co do tego, a tak nie było...
Jeszcze raz. W czasie wojny i tak do połowy lat 90 uważano, mydło RIF było robione z ludzi. Teraz wiadomo, że nie.
A film o papieżu? Wybacz, ale to mimo wszystko film fabularny.
*faris
Wysłany: 2007-01-12, 22:21
Gamal napisał/a:
A film o papieżu? Wybacz, ale to mimo wszystko film fabularny.
Tak, jeszcze napisz, że papieża takowego nie było...
Gamal napisał/a:
wtedy wierzono, że to mydło z ludzi.
Wybacz, ale w każdej plotce jest ziarenko prawdy, nigdy się nie bierze nic tak o samo z siebie.
Gamal napisał/a:
To raczej były próby stworzenia mydła
Ale jednak były, czyli próbowano czyli robiono, sam piszesz że tak było a zarazem temu zaprzeczasz... zastanów się bo to nielogiczne
foccowme
Wysłany: 2008-01-22, 23:27
Gamal napisał/a:
Mokra,
Z tym, że ja przeczytałem poważne, naukowe książki i opracowania a nie opieram swej wiedzy na jednej, jedynej lekturze szkolnej pisanej tuż po wojnie przez osobę, która coś tam widziała i coś tam słyszała.
Te publikacje na których ja się opieram to efekty wieloletniej pracy, analizy dokumentów, przesłuchań, chemicznych badań różnych dowodów (w tym mydła RIF) itp.
W latach 40 nauka nie była w stanie powiedzieć, czy mydło RIF było zrobione z ludzi, czy nie. To stało się możliwe dopiero stosunkowo niedawno. Tak więc w Medalionach połączono informacje o prof. Spannerze i jego pracy z powszechnym przeświadczeniem, że RIF to jest mydło z Żyda i wyszło co wyszło.
Chrzanisz koleś http://serwisy.gazeta.pl/...0.html?skad=rss masz dowód,że srasz koksem:) a Naukowska nie spisuje tego co widziała, tylko relacje studentów , którzy uczestniczyli w tym procederze, jej komentarze sa poza tekstem głównym
[ Dodano: 2008-01-22, 23:36 ]
Gamal napisał/a:
faris napisał/a:
Owszem - wtedy wierzono, że to mydło z ludzi. Potem nauka poszła do przodu i okazało się, że jednak nie.
IPN uważa cos innego
#
Śledztwo w sprawie prof. Spannera i mydła z ludzkiego tłuszczu. Naziści nie zabijali celowo ludzi na potrzeby gdańskiego laboratorium profesora Spannera - to pierwsze z ustaleń głośnego śledztwa IPN. Nadal trwa badanie wątku mydła, które w 1945 roku odnaleziono w Instytucie Anatomicznym w Gdańsku. O wynikach badań prokuratorów poinformuje dziś (w piątek) w Warszawie prokurator Maciej Schulz, szef gdańskiego pionu śledczego IPN, który od blisko dwóch lat nadzoruje śledztwo w sprawie głośnej zbrodni nazistów - produkcji mydła z ludzkiego tłuszczu. Okazją do przedstawienia ustaleń śledztwa jest konferencja naukowa "Zbrodnie medycyny w XX wieku. Zaprzeczanie - Wyjaśnianie - Nauczanie", zorganizowana przez IPN, niemieckich historyków i psychiatrów. - Przedstawię ustalenia wszystkich dotychczasowych postępowań, które przeprowadzono w sprawie działalności profesora Rudolfa Spannera - mówi prokurator Maciej Schulz. Gazeta Wyborcza Trójmiasto 21.05.2004 r
Słuchajcie mieszkam w starym domu niemieckim i przy remoncie strychu znalazłem 3 kostki mydła z ludzi czy to wogule ma jakoms wartość bo chętnie to sprzedam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.