Forum Dyskusyjne :: Kolczyk w języku! help!

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Offtopic » Kolczyk w języku! help!

Kolczyk w języku! help!
Autor Wiadomość

kiniusia88

Wysłany: 2006-08-18, 18:32   Kolczyk w języku! help!

:super: Czesc! Chce sobie zrobic kolczyka w jezyku i chcialbym zeby ktos mi troszeczke o tym opowiedzial. Najbardziej boje sie gojenia, czy bardzo bardzo boli i jak to w ogole wyglada :?: Pomozcie bo jestem strasznie napalona na tego kolczyka :hurra:

[ Dodano: 2006-08-18, 19:35 ]
Aha i czy ktoś zna jakieś profesjonalne studio w krakowie? :D
Ostatnio zmieniony przez kiniusia88 2006-08-18, 18:33, w całości zmieniany 1 raz  

Kaś 

Wysłany: 2006-08-18, 18:35   

Yhhh to nie mozesz poszperac w google, lub na forach o percingu ? tam znajdziesz duzo informacji.

P.s podobno nie boli bardzo pobijanie i goji sie szybko ;]
Ostatnio zmieniony przez Kaś 2006-08-18, 18:36, w całości zmieniany 1 raz  

kiniusia88

Wysłany: 2006-08-18, 18:53   

Czytam dyskusje na forum i są bardzo różne opinie na ten temat, a zazwyczaj piszą je Ci który kolczyka w języku nie maja , tylko tak słyszeli. mam nadzieje że znajdzie się taka osoba która ma to cudo w jęzorku i mi opowie co i jak :rotfl: :help:
Ostatnio zmieniony przez kiniusia88 2006-08-18, 18:54, w całości zmieniany 2 razy  

Kaś 

Wysłany: 2006-08-18, 18:57   

jak chcesz to Ci moge dac nr gg do osoby ktora ma kolczyka w jezorku ;) to sie dowiesz co i jak :)

#bLu 
I dont like iT

Wysłany: 2006-08-19, 08:55   

nie bardzo wiem co chcesz wiedziec..
przekloowaja, zakladaja kolczyk. potem jezyk puchnie i w zaleznosci od organizmu nei mozesz jesc normalnie 3-7 dni, seplenic, lub wogoole nie miec z tym problemoow.. pluczesz buzie po kazdym jedzeniu.. potem jak sie zagoi to nie musisz tak czesto..
zmieniasz sobie kolczyki (tylko nie kupuj byle gdzie, bo liczy sie jakosc)

i.. nie wiem co jeszcze moglabym ci napsiac^_^

kiniusia88

Wysłany: 2006-08-19, 10:29   

Byłabym bardzooooo wdzięczna o ten numer gg :) mam jedno pytanko na ktore nikt mi nei umie odpowiedziec :)

[ Dodano: 2006-08-19, 11:30 ]
Najbardziej chciałabym wiedzięć czy jak się przekłuje język to czy boli jak ch... jak kolczyk ociera sie o dzirke w ssrodku ,bo tego sie boje :) :rozpacz:

#bLu 
I dont like iT

Wysłany: 2006-08-19, 11:04   

nie mozesz sobie wziac mojego numeru gg^_^?
przekloowanie nie boli, czuc lekkie uklucie.
nic sie nie ociera.. chyba ze dolna kulka o to co mamy w buzi pod jezykiem;d ale wystarczy wymienic na mniejsza

Mabel 

Wysłany: 2006-11-19, 18:54   

Ja mam kolczyka w języku ;p mnie to nic nie bolało ;D hehe ale po kolei.. Biorą Ci szczypcami łapią język i go nadciągają.. Zaznaczają gzie ma być kolczyk, znieczulają i szybko przekówają ;P na początku zakładają długiego kolczyka, ponieważ może spuchnąć język, choć nie musi ;P goi się ok. 7 dni czyli tygodnia ;p nie wolno jesc ostrych potraw,słodyczy i mleka (na początku) i najlepije buzie przepłukiwać rumiankiem ;d i trzeba pamiętać, żeby po każdym posiłku myć ząbki ;) pozdraiwam ;d;d

nie mleka tylko nabiału.. poza tym mozna jesli sie regularnie i dokladnie plucze..jak ktos tego nei robi to niech nie je i nie pije takich rzeczy.. co do wieku autorki postu i juz takich doswiadczen.. nie wypowiadam sie. patologia.

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2006-11-20, 13:42   

Cytat:
Aha i czy ktoś zna jakieś profesjonalne studio w krakowie?
KULT ul. Szpitalna 20-22
http://www.tattoo.biz.pl/

.:cynamonium:. 

Wysłany: 2006-12-01, 21:11   

samo przekucie az tak nie boli najgorszy jest pierwszy tydzien ale nie boj sie nie jest to bol nie do wytrzymania, ja odczuwalam go raczej jako dyskomfort, najlepiej jakbys zaraz po wygojeniu wymienila kolczyk z tytanowego ( badz ze stali chirurgicznej) na kolczyk z bioplastu, nie bedziesz rozbijac szkliwa podczas jedzenia, o ile sie orientuje bioplast nie uczula ( ale pewna nie jestem) poza tym dobrze by bylo jakbys plukala usta 3 razy dziennie woda utleniona ( 3/4 wodu + 1/4 wody utlenionej ) co jeszcze nie wolno jesc ostrych dan podczas procesu gojenia dobrym sposobem na zlagodzenie bolu jest jedzenie lodow najlepiej takich wodnych nie panikuj jesli jezyk ci spuchnie to normalne, mozesz rwwniez zamrozic rumianek w kształcie kostek lodu i ssac lodowo-rumiankowe kostki, uzywaj w tym czasie lagodnej pasty do zebow, w czasie gojenie uzywaj dodatkowej poduszku zeby glowa byla nad sercem to zmniejsza opuchlizne no i unikaj pocalonkow w tym czasie az do calkowitego wygojenia :ok: i oczywiscie powodzenia :piwo:

Odpowiedz do tematu