Jeżeli poprawisz błąd ortograficzny w wyrazie to zdanie czy post diametralnie nie zmieni znaczenia.
Jednak wydaje mi się, że znaleźliby się tacy ludzie, którzy uznaliby to za zbyt dużą ingerencję. A poza tym jakbym miał poprawiać wszystkie błędy, jakie zobaczę, to bym się chyba pochlastał albo zażądał za to zapłaty (niemałej).
Jak to samo?
Zrobimy symulacje
- "a masz wyżuty sumienia?"
jakbyś wywalił
- "a masz sumienia?"
jakbyś poprawił
- "a masz wyrzuty sumienia?"
Pisałem o wywalaniu wulgaryzmów. ;]
simarik napisał/a:
Pachnie mi kazuistyką.
Bo masz dobry węch. To w moim stylu.
simarik napisał/a:
Gdyby ktoś się zaczął burzyć, że poprawiłeś błąd ortograficzny to pozostaje tylko wyśmiać
Też racja, ale ja staram się unikać sytuacji, w której muszę kogoś wyśmiać.
simarik napisał/a:
A ja wierzyłam, że Ty dusza bezinteresowna
Każdy musi jeść. A żebym mógł jeść, to muszę mieć na to pieniądze. Jak powszechnie wiadomo, one nie spadają z drzew, więc trzeba je zdobywać choćby w taki sposób. Wykonuję pracę i oczekuję za to zapłaty. Co innego, gdyby chodziłoby o jakąś życiową sytuację, w której ktoś naprawdę jest w potrzebie - wtedy bezinteresowność jak najbardziej wchodzi w rachubę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.