Wysłany: 2008-05-30, 14:54 ZEITGEIST czyli: Jezus nie istniał? Masoni? Spisek?
Chyba jeszcze nikt nie zarzucił tego teatu.
Czy oglądaliście film pt. "ZEITGEIST"?
Ja po obejrzeniu teogo filmu mocno zweryfikowałem swoje poglądy na temat tego świata, chociaż z regóły jestem bardzo sceptycznie nastawiony do tego typu informacji.
ZEITGEIST, to film, który można by było nazwać dokumentalnym, ale w związku z bardzo kontrowersyjnymi teoriami weń przedstawionymi, określanie go tym mianem mogłoby być ryzykownym nadużyciem.
Jeżeli oglądaliście ten szokujący film, to zapraszam do polemiki, od razu mówię, że będzie gorąco
jeżeli nie oglądaliście tego filmu to gorąco polecam.
_________________ [podpis niezgodny z regulaminem forum]
Ostatnio zmieniony przez Medard 2008-05-30, 14:55, w całości zmieniany 1 raz
hm... Jezus nie istniał? Jezus nie jest tylko jako Bóg w chrześcijaństwie, ale to też postać historyczna i mówią o tym teksty wielu starożytnych pisarzy historycznych...
Wysłany: 2008-05-30, 23:16
No ja też tak myślę, bo jestem człowiekiem wierzącym. Mówię tylko żebyście obejrzeli ZEITGEIST, bo w tym filmie wiele rzeczy jest ciekawie pokazanych. POLECAM. Na pewno wywiąże się gorąca polemika.
hm... Jezus nie istniał? Jezus nie jest tylko jako Bóg w chrześcijaństwie, ale to też postać historyczna i mówią o tym teksty wielu starożytnych pisarzy historycznych...
gdybys chociaz ten film obejrzał, to wiedzialbys ze jego 'historycznosc' jest mocno watpliwa, a tych 'wielu' to naprawde 1 (słownie: jeden) historyk
Wysłany: 2008-05-30, 23:53
X. napisał/a:
gdybys chociaz ten film obejrzał, to wiedzialbys ze jego 'historycznosc' jest mocno watpliwa, a tych 'wielu' to naprawde 1 (słownie: jeden) historyk
Oglądałem ten film z doktorem historii sztuki. Twierdzi, że to normalne, że Chrystus jest wymieniony tylko "w kilkunastu" źródłach, dlatego że dla historyków nie było nic wyjątkowego w Jezusie. Nie zwrócili na niego uwagi, ale dopiero na późniejszych chrześcijan. Doktor użył mniej więcej takich słów: "wtedy często dochodziło do zamieszek, różnego rodzaju zgromadzeń, pojawiało się wielu wieszczów i podróżujących nauczycieli i Jezus nie przykuwał zbytniej uwagi historyków". A jednak Jezusa wymienili m.in tacy historycy jak:
-Pliniusz młodszy
- Swetoniusz
- Tacyt
- Józef Flawiusz
Kontrowersyjność filmu polega jednak na czymś innym!!!
Obejrzyjcie cały film. Motyw o Jezusie to tylko początek, które trwa 30 minut. Cały film trwa dwie godziny i mówi o wielu wielu ciekawych rzeczach.
Ostatnio zmieniony przez Medard 2008-05-30, 23:54, w całości zmieniany 1 raz
jezeli chodzi o poczatek filmu.
wysmiewanie sie z milosci boga do ludzi z tym pieklem itd
hmmm
a gdybys mial dzieci i jedno z nich lamaloby zakazy i przy tym szkodzilo innym twoim potomkom? nie ukaralbys go w jakis sposob?
nie chce mi sie rozpisywac na temat filmu calego.. kilka rzeczy ciekawych, ale przez takich "specjalistow" zbierane, ze chyba sa bardziej watpliwe
filmem sie napalaja takiego typu ludzie, ktorzy nie wiedzieli. ze kod da vinci to fikcja literacka
Obejrzalem ten film pare tygodni temu i musze powiedziec, ze zrobil na mnie wrazenie, szczegolnie kwestia WTC. Na filmach, ktore krecili mieszkancy, widac bylo, jakby na prawde te budynki zburzono, a terroryzm to sprawka rzadu i sluzy po to, by zastraszyc ludzi, ktorzy po takich doswiadceniach stana sie ulegli. Ogolnie kwestia spisku mnie fascynuje, byc moze doszukujemy sie czegos, ale coz.. niewiadomo, jak to jest.
Nie wiem, czy slyszeliscie, ale ciekawa jest tez kwestia chipów wszczepianych ludziom. Spiskowcy twierdza, ze te chipy zgadzaja sie z apokalipsa. W biblii napiasne jest cos w stylu przyjmowania znaku bestii na reke, badz czoło i tym znakiem jest 666 oraz, ze nie bedzie mozna nic kupowac etc. A tu prosze chipy maja byc wszczepiane w reke, badz czolo, kazdy czlowiek bedzie mial swoj kod identyfikacyjny skladajacy sie z 3 liczb szesciocyfrowych, a bez chipow nie bedzie mozna kupowac niczego. Nie wiadomo dokladnie kiedy maja byc wszczepiane, wiem, ze jakas rodzina, jako pierwsza juz je ma.
reassor
Wysłany: 2008-05-31, 18:50
dziwne jak reagujecie na ten film ;O dziwne ze nie widzicie szokujacego obrazu rzeczywistosc z czesci 3 tylko martwicie sie o te bzdury w miedzyczasie :I ... kog obchodzi religia? ponad 50% ludzi i tak jest ateistami (sam sie zaliczam) wtc? tu sie zgodze - ale twierdze ze wyjasnione jest to w czesci 3
wiec zastanowcie sie sami czy chcecie byc czescia tego chorego spoleczenstwa
Wysłany: 2008-05-31, 19:12
reassor napisał/a:
dziwne jak reagujecie na ten film ;O dziwne ze nie widzicie szokujacego obrazu rzeczywistosc z czesci 3 tylko martwicie sie o te bzdury w miedzyczasie :I ... kog obchodzi religia? ponad 50% ludzi i tak jest ateistami (sam sie zaliczam) wtc? tu sie zgodze - ale twierdze ze wyjasnione jest to w czesci 3
wiec zastanowcie sie sami czy chcecie byc czescia tego chorego spoleczenstwa
jak można sprawdzić wiarygodność informacji zawartych w tym filmie?
bo nie da się ukryć, że to szokujące informacje. Warto wiedzieć czy można w to wierzyć.
Ostatnio zmieniony przez Medard 2008-05-31, 19:13, w całości zmieniany 1 raz
Lukas.Art
Wysłany: 2008-05-31, 21:06
A ja zgadzam się z Medardem. Obejrzałem ten film kilkanaście razy (z uwagą) i mogę stwierdzić, co następuje: Zeitgeist jest filmem dla ludzi myslących. Wymaga pewnej znajomości historii oraz orientacji w bierzącej sytuacji politycznej. Jest to film trudny. Wymaga kojarzenia faktów oraz otwartego umysłu. Tak, to film wymagający. Nie dla każdego. Byłem świadkiem oglądania tego filmu przez około 20 osób i powiem tylko, że jakiekolwiek wrażenie ten film zrobił może na dwóch osobach (a przynajmniej dwie osoby sie do tego przyznaly). Tak więc ja również polecam ZEITGEIST, bo warto.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.