Forum Dyskusyjne :: Waverly Hills Senatorium

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Strefa 51 » Waverly Hills Senatorium

Waverly Hills Senatorium
Autor Wiadomość

Matys 

Wysłany: 2006-01-17, 17:40   Waverly Hills Senatorium

Czy ktos z Was moze slyszal o tym senatorium w Kentucky i o slawnym w tamtych stronach "Tunelu Smierci" i o tym co sie tam dzialo ?? Ostatnio mnie to bardzo zainteresowalo ale posiadam nie wielka ilosc informacji :( a wszystkie strony w internecie na ten temat sa po angielsku :( z ktorym u mnie nie za dobrze :]

@Michał 

Wysłany: 2006-01-17, 21:28   

Pierwsze słysze o tunelu śmierci :]

Chetnie bym ci pomógl ale ja tez jestem noga z anglika :P

Matys 

Wysłany: 2006-01-18, 00:08   

Nasune mniej wiecej co sie tam stalo:

"1928, Kentucky ... Straszna choroba znana jako "Biała Plaga" zabrała ponad 63,000 żyć. Monstrualne Sanatorium zostało wybudowane, aby odizolować zainfekowanych i być miejscem dziwacznych eksperymentów w desperackiej pogoni za znalezieniem leku. Nie będąc w stanie poradzić sobie z ogromną ilością zwłok, 500 stóp pod ziemią wybudowano tunel przez który usuwano ciała, ukrywając przed światem ogromne żniwo śmierci. Nazwano go Tunelem śmierci."

To jest tylko tyle co udalo mi sie znalezc po polsku :/ Ale jest tam jeszcze wiele nie jasnosci typu: prawie na kazdej stronie poswieconej temu saenatorium widnieje zdjecie i opis pokoju 502 w ktorym cos musialo sie zdarzyc ale nie wiem co :] To ze jakas pielegniarka ktora tam pracowala popelnilo samobojstwo skaczac z dachu (nie wiem czemu) i jej duch tam prawdopodobnie przebywa tam po dzien dzisiejszy (w sumie tych duchow jest tam 5) i jeszcze wiele podobnych spraw. To ze jak sie idzie tym tunelem to w pewnym momencie jest on zawalony i na scianie widnieje napis "Idziesz na wlasne ryzyko". To nie wszystko bo jest jeszcze wiele spraw ktore kryje wlasnie to senatorium. Tego tunelu prawdopodobnie nikt nie odkopal bo sie kazdy bal tego ostrzezenia na scianie. Ciekawi mnie co jest za tym zawalonym tunelem... moze wszystkie zwloki ktore tam usuwali tym tunelem albo nieodkopywali go bo byc moze bali sie ze jest tam ta zaraza i ze jak ten tunel odkopia to sie wydostanie na zewnatrz... nie wiem na prawde a chcialbym :]

neoshadowman

Wysłany: 2006-11-11, 22:53   

Waverly Hills Sanatorium, zlokalizowane w Louisville, Kentucky, USA, zostało zbudowane w 1908, i otwarte w 1910, jako szpital do leczenia pacjentów chorych na gruźlicę. Teraz jest uważane za jedno z najbardziej nawiedzonych miejsc w Stanach Zjednoczonych.
Na początku XX wieku, okręg Jefferson, został nawiedzony przez gruźlicę. Początkowo został zbudowany budynek, dla około 140 pacjentów. Ponieważ epidemia rozszerzała się, potrzeba było większego szpitala. W marcu 1924 zaczęto budować nowy, 5 piętrowy budynek, mogący pomieścić ponad 400 pacjentów. Budowla została otwarta 17 października 1926. Szpital został na zawsze zamknięty w czerwcu 1961 roku.
Jedna z najbardziej znanych legend Waverly Hills, to opowieść o pokoju 502. Mówi ona o pielęgniarce, która popełniła samobójstwo, poprzez powieszenie, w tym właśnie pokoju. Kilka lat później inna pielęgniarka skoczyła z dachu budynku, ponieważ była już zakażona, i dowiedziala się, że jest w ciązy. Na dodatek pozamałżeńskiej. Inną historią jest "Death Tunnel" - tunel śmierci. Jest to tunel, który został zbudowany, aby usuwać zwłoki ludzi, i ukryć przed pacjentami, i przed światem prawdziwe żniwo epidemii. W sumie w szpitalu Waverly Hills umarło ponad 65 000 osób. W szpitalu dokonywano także eksperymentów na pacjentach, szukając lekarstwa.
Obecnie Waverly Hills, jest poddane pracom renowacyjnym, i otwarte jest dla zwiedzających. W roku 2004, w sanatorium nakręcono film - "Death Tunnel" [polecam ten film], oraz film dokumentalny "Spooked".

*miss irony 

Wysłany: 2006-11-22, 19:27   

Niezłe. Chciałabym to zobaczyć.
A ja cie kocham

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2006-12-02, 10:29   

Jak tak czytałam to pomyślałam o filmie, a tu masz Ci los juz jest, a tak chciałam zdobyc Oskara hehe... No to ładnie

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

Glaca 

Wysłany: 2007-03-02, 03:02   

Niedawno obejrzalem ten film chyba to byl on i slyszalem ze podszywa sie podniego ze to niby pila 3 smiechu warte to niema zadnego zwiazku z pila a ten dokument ogladalem miedzy innymi chodzili tam z kamera po tym sanatorium i pokazywali wszystko bylo to juz dawnol temu ale jak zobaczylem film to wszystko wydalo mi sie podobne i przypomnial0oo mi sie otym dokumencie a kiedys zneta calkiem przypadkowo sciagnolem inne nagrania ztamtat lecz tylko dzwiek jak miedzyinnymi kogos tam opetalo i wszyscy uciekali ztamtad widze ze rosniae nam tu druga tak wielka historia jak slawne Blear Witch ;p jesli ktos zna jeszcze jakies ciekawe historie ale naprawde ciekawe prosze okontakt zemna ;p zwiedzilem ju wiele nawiedzonych miejsc na swiecie wiedzmoge podzielic sie swoimi wrazeniami a troszke tego jest ;p

Odpowiedz do tematu