Forum Dyskusyjne :: UFO

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Polecamy: szkolenia wariancja

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Strefa 51 » UFO

UFO
Autor Wiadomość

Jaśmina 

Wysłany: 2007-07-11, 16:29   

Ale myśląc logiczne to po co ktoś by miał biegać po zbożu i robić kręgi? A co do ufoludków to ich obecność by mi nie przeszkadzała jeśli byli by przyjaźnie nastawieni do ludzi.

leyah 

Wysłany: 2007-07-11, 17:56   

Wyobraź sobie, że są tacy ludzie. Szczególnie młodzi, którzy robią to dla śmiechu lub dla zabawy. Albo chcą wzbudziC sensację. Po prostu.
Taka jak ja
Niby nic, a jednak zerkasz
Jak się dostać do pudełka
Odkryć tajemnicę słodką
Delikatnie zdjąć złotko "

Ophelia 

Wysłany: 2007-08-18, 14:40   

wierzę ;p gdzieś są na pewno, nawet jestem zdolna pokusić się o stwierdzenie, że wierzę w foo fightery. rząd musi coś przed nami ukrywać, skoro ucichł światków tego zjawiska... i jeszcze ten ufoludek znaleziony nad bałtykiem... no i chyba pomyślicie że zwariowałam, ale mam wrażenie że ja sama widziałam ufo - w nocy leżałam na podłodze i gapiłam się na gwiazdy, a tu nagle jedna, trochę większa od pozostałych, szybko lata między nimi. mogła to być satelita, i byłam wtedy przekonana że to w istocie była, ale potem się zdziwiłam że zakreśliła taki dziwny łuk, jakim zazwyczaj satelita nie lata i zniknęła gdzieś za dachem mojego domu. al możliwe że byłam wtedy nie do końca... trzeźwo myśląca xd

Q nqura 

Wysłany: 2008-04-17, 19:14   

Tenar napisał/a:
Istnieje teoria, o której pewnie wiesz, skoro ciekawią Cie zjawiska paranormalne etc. iż w 2012 roku [czy nawet jeszcze przed tą datą] "zielone ludziki" mają się ujawnić. . chociaż mnie osobiście b. już przekonuje fakt iż zmienić się mają bieguny ziemskie..
No cóż.. pożyjemy - zobaczymy (: póki co , cieszmy się życiem [bo niewiadomo jakie UFO ma wobec nas zamiary q: ] .

Tak przy okacji - jest 5 milionów pomysłów co w tedy będzie. Ja wierzę że koniec świata będzie w 2012r. obojętnie jaki może UFO-ludki nas zaatakują i zniszczą, może coś innego, ale znam parę przepowiedni co do tej daty, a najbardziej przekonuje mnie przepowiednia Majów (tym bardziej że ich inne przepowiednie się spełniły) : ponoć 23 grudnia, w niedzielę, 2012r. ma być koniec świata. Rzeczywiście to niedziela. I przed Wigilią!!! :/

Sorki za taki :offtopic: :)

A wracając do tematu - ja nie wierzę w inne cywilizacje, ja wiem że one MUSZĄ być, bo przecież nie bylibyśmy sami we wszechświecie no nie? Trochę by to dziwne było.

Kiedyś był taki film o ufo - pokazali że facet chciał swojej córce zdjęcie zrobić i na zdjęciu wyszeł ktoś jakby "nasz" astronauta - ale wymyślili że to UFO-ludek wyglądający jak astronauta.

Pokazywali jeszcze inne zdjęcia i filmy, ale nie chce mi się tego opisywać :)

W "Focusie" była kiedyś teoria że UFO to ludzie z przyszłości. Niby coś się ma wydażyć jakiś kataklizm albo coś, i oni chcą nas ostrzec, tylko czekają na odpowiedni moment. A nie lądują, bo jak ich np zapytamy jaka wiara jest prawdziwa to żeby wojny religijnych nie było.
Ostatnio zmieniony przez Q nqura 2008-04-17, 19:32, w całości zmieniany 1 raz  

(Sz)Arek 

Wysłany: 2008-04-22, 16:57   

bardzo ciekawa teoria. Ja nie wykluczam, że istnieje życie poza ziemią. Na te miliony zbadanych i niezbadanych galaktyk i miliardy gwiazd znajdujących się w każdej z nich musi znaleźć się bardzo wiele układów planetarnych z planetą podobną do Ziemi. Wśród tych układów, musi się znaleźć taki, na którym są odpowiednie warunki do życia. Nie wierzę jednak, że UFO, będzie miało postać "zielonych ludzików". Bardziej obstawiam na proste bakterie...

maradona10 

Wysłany: 2008-05-11, 09:24   

Jako badacz zjawisk paranormalnych pragne wziac udzial w dyskusji. Rzeczywiscie wspomniane przez was kregi w zbozu sa dzialaniem swiadomym czynionym przez czlowieka. Data 2012 ma duze znaczenie w kalendarzu Majów, nie musze chyba nawet mowic jakie, bo mysle, ze wiecie. Co do samego UFO to jeszcze dlugo wspolczesna nauka mysle bedzie negowac istnienie tego rodzaju zjawisk, choc moim zdaniem one sa prawdziwe. Wiele setek tysiecy osob na calym swiecie nie moglo po prostu od tak ulec masowe hipnozie i paranoji i wymyslec sobie, ze wszystkie te dziwy naszego swiata sa jedynie wymyslem wyobrazni. Jesli ktos z Państwa przezyl jakies szczegolne zjawiska paranormalne bylbym wdzieczny za opowiedzenie mi ich mailem lub w inny sposob, gdyz byloby to przydatne do moich badan. Z gory mowie, iż interesuja mnie jedynie rzetelne przypadki a nie te wyssane z palca. Pozdrawiam.

Candy 

Wysłany: 2008-05-11, 09:44   

No dobra a skad w ogole wzielo sie to ze wygladaja tak jak my mniej wiecej i ze sa zielone ?? Kto to wymyslil ??

I dlaczego akurat tak a nie ze przypominaja np Krowe ??

reassor 

Wysłany: 2008-05-15, 20:45   

Candy napisał/a:
No dobra a skad w ogole wzielo sie to ze wygladaja tak jak my mniej wiecej i ze sa zielone ?? Kto to wymyslil ??

I dlaczego akurat tak a nie ze przypominaja np Krowe ??

powiedzenie takie ze sa "zielone" wzielo sie z komiksow i z filmow w latach 50 i 60 temat ufo w filmach sf byl bardzo popularny . nawet w radiu byla tak zwana wojna swiatow w ktorej na ziemie napadaja zielone ludziki z marsa...

co do tematu - jesli wezmiemy pod uwage rozmiar wszechswiata (biorac pod uwage znane nam tylko 3 wymiary (+4rty umowny jakim jest czas) to napewno gdzies istnieja zaistnialy warunki do zycia nie koniecznie opartego na weglu ... moze to byc krzem , silikon etc...

problem w tym ze my znamy tylko weglowe formy zycia i nie umiemy sobie wyobrazic istot ktore moga istniec i dostrzegac wiecej wymiarow rzeczywistosci drugi problem to zbierznosc w czasie... jesli zycie jest naprawde tak zadkim zjawiskiem to istnieje niewielkie prawdopodobienstwo ze 2 cywilizacje beda dojrzewac w tym samym czasie w odleglosci ktora mozna jakos pokonac zeby sie porozumiec.

z drugiej strony jesli zycie w kosmosie jest bardzo powszechne np 1/100 ukladow lub cos w tym stylu to tez beda w roznym stadium rozwoju lub nawet moze sie zdazyc ze nie bedzie tam inteligencji lub bedzie taka ktora przewyzsza nas o 1000lecia.

mozna tez sobie wyobrazic ze cywilizacje ulegaja zagladzie z wlasnych rak.. pomyslcie jak by ziemia wygladala jesli faktycznie amerykanie i ruscy zaczeli sie obrzucac atomami podczas kryzysu kubansiego.

co do wspomnianego zagadnienia roku 2012 to nigdy nic nie wiadomo - mi sie wydaje ze ludzkosc przejdzie na wyzszy poziom rozumienia wszechswiata a ludzie ktorzy patrza tylko ile zarobic albo jak wykorzystac drugiego (czyli materialisci) zgina gdy przejdzie fala rozszczepiajaca rzeczywistosc na wiecej wymiarow - ludzie stana sie polaczeni telepatycznie przynajmniej w jakims stopniu i zrozumieja pewne aspekty sensu zycia..
poznamy tez naszych "przewodnikow" ktorzy od poczatku mieli wplyw na nasz rozwoj duchowy i technologiczny ( jesli niewiecie o czym mowie popatrzcie na wykresy postepu/rozwoju ludzkosci na przelomie powiedzmy ostatnich 2000 lat - zobaczycie jakie sa szybie wzrosty a potem dlugi zastuj i spadek- i powtorka)

generalnie co do ufo to moge powiedzie tyle
UFO - Unindentified flying object (niezydentyfikowany latajacy objekt) czyli nie mowimy tu tylko o spodkach czy tajnych samolotach ale tez o dziwnych zjawiskach etc.

dodam jeszcze ze jesli ludzie widza spodek to wcale nie musi on miec taki ksztalt poniewaz jesli obca cywilizacja uzywa anty grawitacyjnego napedu to i swiatlo sie inaczej od niego odbija (wiem swiatlo jest fala ale wyjatkowo ma mase) i powoduje odmienne od rzeczywistosci obrazy ..

zeby to wyjasnic latwiej przytocze przyklad 2ch gwiazd ktore powiedzmy sa w lini z obserwatorem na ziemi ale jedna (ta z tylu) wychyla sie troszke w jedna strone - to zpowoduje ze obserwator na ziemi zobaczy ze ta gwiazda nie lezy w lini tylko jest w pewnej odleglosci od niej a to wszystko przez grawitacje gwiazdy znajdujacej sie na drodze swiatla tej dalszej.

dobra koniec marudzenia :)

jak ktos chce pogadac o zjawistach takich zapraszam na gg 3987766

Tusilla 
istota zakochana

Wysłany: 2008-05-16, 10:54   

Istoty pozamiejskie owszem wierzę, jest wystarczająco argumentów że życie jest "gdzieś w kosmosie". Ale wszystkie te opowieści o zielonych ludkach z dużymi oczami, eksperymentach na ich itp. są jak dla mnie trochę ubarwione. Nie poznałam się z żadnym osobiście więc po co tu o nich spekulować?

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2008-05-16, 11:24   

Metaxa napisał/a:
le wszystkie te opowieści o zielonych ludkach z dużymi oczami, eksperymentach na ich itp. są jak dla mnie trochę ubarwione.

kolejny dowod na to co telewizja robi z ludzmi; Poza tym jako iststo zyjace w powiedzmy odleglym kosmosie na pewno muszu posiadac albo o wiele bardziej zlozona budowe od zielonych lub o wiele prostsza. badziej bym sie przychylala do czegos w stylu naszych Pantofelkow

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2008-05-16, 11:34   

a ja bym się przychylała do tego, że ludzie po prostu nie są wstanie wyobrazić sobie jak wyglądaja ufoludki ze względu na fakt, że mają zbyt ograniczoną wyobraźnie przez to co widzą. Wszelkie stworzenia wykreowane przez człowieka zawsze mają coś ziemskiego w sobie a tamci zbyt ziemscy nie są raczej ;>
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2008-05-16, 11:44   

shala napisał/a:
Wszelkie stworzenia wykreowane przez człowieka zawsze mają coś ziemskiego w sobie a tamci zbyt ziemscy nie są raczej ;>

chyba najlepsza forma wymyslonego ufoludka to obcy, choc jego autor poprostu wykorzystal wszystkie najbardziej przerazajace cechy xd

adamul 

Wysłany: 2008-05-21, 07:10   

ja widzialem ufo i wierze ze sa zielone ludziki

Odpowiedz do tematu